Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura1713

Maria, help!
Copilasului meu de 1 an si 5 luni i-a scos tati lui o capusa din pielea capsorului. Noroc ca este blondut si am vazut-o.
Asta s-a intamplat acum 2 zile (duminica). A scos-o si a strans-o si a iesit sange desi era micuta si arata ea in sine ca o cojita. Joi noi fusesem la iarba verde si cred ca atunci a "colectat-o". Nu a avut nici unul din simptomele pe care le-ati descris aici: somnolenta, febra, roseata la locul acela, dar eu sunt speriata.
Azi vreau sa merg la pediatra lui sa il vada si il duc si la analize. Din ce am citit trebuie sa ii fac IgM si IgG pentru Borelia. Trebuie si hemoleucograma? nu e relevanta. nu are sens s-o faci. Sau mai trebuie sa fac altceva? Te rog, daca poti, raspunde-mi ca ma apuca disperarile dupa ce am citit aici.
Si daca pediatra lui considera ca nu e cazul sa faca nimic, eu ce fac? mergi la dr. de la infectioase
Te rog frumos, spune-mi pas cu pas tot ceea ce trebuie sa stiu, pentru ca nu am reusit sa citesc toate postarile vostre inca. Ma straduiesc, dar vreau sa fac cat mai repede ceea ce trebuie pentru copil, pentru ca oricum au trecut deja 5 zile de cand banuiesc ca l-a muscat. Ma apuca disperarile cand vine vb de el. Din cate am inteles la Bioclinica, nu a fost depistata borelia in zona noastra (Deva), dar...nu e relevat
Si inca ceva: daca acum analizele iasa negativ, mai trebuie sa le repetam dupa un anume interval de timp, sau inseamna ca e totul ok? daca faci CPR si ara negativ e ok
Sper sa intelegi, ca am impresia ca nu sunt f coerenta.
Iti multumesc si tie si celor care au postat informatii aici. Nu cred ca as fi aflat atatea din alta parte.

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

- iei legatura cu un medic de la infectioase cel mai bine.
- ceri la Bioclinica analiza CPR sau IgM - IgG nu prea are cum sa iasa - aia e pentru forma cronica.
- simptomele pot aparea in primele 7 zile sub forma de eritem sau sub forma de falsa raceala.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Multumesc, Maria!
De azi dimineata verific intr-una sa vad daca am vreun raspuns.
Merg astazi sa vad ce se poate face si revin cu info (sau intrebari?)
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

vroiam sa zic doar ca am sunat la infectioase la dr. jianu cristian si mi-a dat cefurexim nu era bun cefalexinul si 7 zile a zis ca sunt suficiente....si dupa 6 sapt sa fac un test eliza pt borelia acolo la ei
doamne ajuta
multumesc mult

Mergi la inceput

ma bucur ca ai ajuns la dansul.
multa sanatate sa aveti cu totii.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”

Mergi la inceput

maine dimi mergem la analize. Doamne ajuta sa fie in regula!
Sanatate la toata lumea!

Mergi la inceput

Revin cu info
Deci ieri am fost la doctorita lui Rares care a spus sa revenim cand avem rezultatele sa vedem ce e de facut. Azi am fost sa ii ia sange pentru IgM, rezultatele abia in 21 sau 22, deci dupa sarbatori. Pentru CPR ii poate lua sange doar in 27, tot din cauza sarbatorilor si pentru ca sunt trimise in Germania.
A trecut deja aproape o saptamana si nu are nici un simptom, e la fel ca inainte. Sper sa fie totul in regula. Oricum, pana la rezultate nu pot decat sa astept (si sa-mi rod unghiile), nu?
Mai este insa nevoie de CPR daca IgM iasa negativ, sau putem sa ne linistim?
Sanatate la toata lumea si Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput

Din nou eu
Am luat rezultatele analizelor: IgM pentru borelia negativ, adica o valoare de 3.36. Asta a fost marti, 21.04.2009, dar mie de luni (la aprox.11 zile de cand am descoperit capusa in parul lui) mi se pare ca are ceva dungi rosii pe cap, in zona in care am gasit capusa. Parca ba apar, ba dispar, iar cand dau cu degetul pe ele se albesc. Am si tuns copilul (pentru prima data), doar ca sa vad mai bine urmele rosii. Nu sunt sigura daca asta e eritemul migrator.
Luni merg sa ii ia sange pentru CPR, ca sa fiu sigura.
Intrebarea mea este: e posibil sa fie infectat totusi, chiar daca IgM a iesit negativ? Mentionez ca in afara de dungulitele alea rosii nu are nici un simptom vizibil.
Si daca, Doamne fereste, e infectat, nu e mai bine sa mergem direct la Tg. Mures, cata vreme nu stiu daca doctorii de aici au mai tratat asa ceva? Pentru ca am inteles ca daca este tratata din vreme, infectia este vindecabila.
Va rog, cine poate si stie sa imi raspunda...

Mergi la inceput

Laura, am lipsit din oras, practic am fost in creierii muntilor fara net o saptamana, de asta n-am raspuns.
IgM negativ inseamna practic - nimic.
Poate fi vorba despre forme seronegative (ca si-n cazul meu, de ex.) cand sistemul iminitar nu dezvolta anticorpi specifici bolii asa incat nu se direfentiaza. La fel de bine la formele seropozitive analiza iasa pozitiva si nu mai e nevoie de alte investigatii mult mai scumpe.
Asta nu inseamna ca la o cadere a sistemului iminitar in formele seronegative, boala nu se poate declansa rapid. Eu am facut pe rand Test Elisa (negativ), IgM si IgG (negative) si abia la microscopia pe camp intunecat s-au vazut spirochetele. La momentul acela nu puteam face PCR-ul in oras la noi si a fost nevoie sa ma deplasez in Budapesta pentru microscopia pe camp intunecat.
Petele nu e exclus sa fie eritem migrator, dupa cum le descrii, nu stiu ce sa zic cert.
Fa PCR-ul si apoi vezi ce-i de facut. In paralel poti discuta si cu doamna dr. Butiurca macar sa te indrume mai exact ce-i de facut.
Nu te impacienta, e ok daca observi toate modificarile si sa le retii neaparat ca vei fi intrebata de dansa cu siguranta!
Te astept cu vesti. Multa sanatate!

_

Mergi la inceput

Draga Maria, multumesc din nou.
Aseara nu mai avea urmele rosii. Deja sunt obsedata, ma uit din 5 in 5 minute la el la capsor. Am descoperit insa o mica umflatura, de marimea unui bob de orez, care parca e mobil sub piele(am o exprimare...), dar eu nu stiu daca este sau nu ganglion inflamat. Oricum, dupa cum am zis, luni mergem si la CPR, si la doct. pediatra sa vedem ce spune si ea de umflatura.
Pe dna doctor Butiurca am sunat-o ieri, vineri, la nr. 0265250536, nr gasit tot aici, dar dupa 2-3 apeluri intra doar ton de fax, probabil fiind sfarsit de saptamana, nu stiu ce sa zic. Cum presupun ca in week end nu e cazul sa sun, voi reveni luni dimineata cu tel.
Sanatate la toata lumea!
Tu cum esti, Maria? Ti-a priit saptamana de relaxare?

Mergi la inceput

Probabil a fost plecata in concediu de sarbatori.
Multumesc, a fost bine

_

Mergi la inceput