Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (3)
Raspunsuri - Pagina 12
bulinuta27 spune:
catelul meu era sa moara ...noroc ca fratele meu, student la veterinara anul 6 s-a prins rapid in 2 zile ce poate avea si i-a facut antidot + protectoare hepatice etc...i-am pus is picatura pe gat...ieri dimineata i-a caut capusa pe care nu o vedeam...ziceam ca e fratele meu dus si a gresit diagnosticul...era cat un sambure de cireasa...mai mare de fapt...bestii nenorocite ...acum mi-e groaza...umblu cu spray-ul dupa rares si ii dau pe pantofi inainte de fiecare iesire afara...anul trecut i-am gasit lui o capusa in gat ...in weekend plecam la munte si de Paste la tara...va rog sa ma credeti ca imi e groazaaaaa...cred ca o sa devin paranica
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
Mariaa spune:
bulinuta, hai sa incercam sa ramanem calmi. cred ca am cele mai intemeiate motive sa devin paranioca cand le vad.
nici nu pot defini ce simt cand le vad.
totusi, ce antidot i-au facut catelului?
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma INVINGE cancerul! ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
bulinuta27 spune:
Maria, i-a facut un antidot pentru b..., nu borelioza, alta boala tot cu b care e fatala la catei si am inteles ca nu se transmite la om...o sa il intreb pe fratele meu diseara si iti spun
la munte o sa il imbrac cu pantaloni lungi bagati in sosete si o sa il dau cu spray dar ce fac cu manutele...nu stiu dar eu una, de naul trecut, am ramas cu o tzacaneala..serios
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
Mariaa spune:
sa ma scuzi, m-am exprimat total gresit. clar nu minimalizez frica nimanui fata de capuse. zic numai ca incerc sa ma controlez chiar si eu sa n-o iau razna cand le vad...
da, Babesioza e boala aia.
sosete albe si atentie sporita. si daca apar cumva, mers la medic si bagat tratament preventiv de urgenta.
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma INVINGE cancerul! ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
bulinuta27 spune:
da maria, babesioza , nu m-am suparat, Doamne Fereste! ..nu sunt suparacioasa...ma enerveaza si pe mine ca sunt paranoia...ca doar am mers la munte de mica si nici prin cap nu mi-a trecut pana anul trecut ..stii ca am fost cu el la cantacuzino, dr pediatru si nu au vrut sa imi dea nimic preventiv pentru el?...asa ca nu i-am dat ca nu am stiut ce ..ma enerveaza reactia lor..nu e nimic, daca apare semnul facem tratamnet daca nu, nu
Poze noi
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
jozsaerika spune:
multumesc foarte mult de raspuns Mariaa
oare sa duc capusa la spit de infectioase??stiti cumva in Cluj un medic de infectioase care se ocupa de cazuri cu capuse?? sau teoretic oricare medic e bun??
il pun pe sotzul deseara sa se uite si in par ...bine ca deocamdata pe copii nu au fost ....se gaseste la noi acel spray contra capuse ?? la farmacie? ....sa cumpar si eu neaparat...ca si noi vrem la tzara acum de pastile catolice si mie o groaza
Mariaa cate zile de antibiotic ar fi bine sa fac??si e bine ca sa schimb antibioticul dupa 7 zile?? incerc sa pun poze cu cele doua muscaturi
aici
aici
multumesc si sanatate la toata lumea
Mariaa spune:
da, teoretic oricare medic de infectioase ar trebui sa stie sa dea tratamentul pentru borelioza. auzisem la un moment dat de Jianu in Cluj, la Infectioase, vezi daca poti sa dai de el. intreaba la Infectoase.
tratamentul ar fi bine sa fie de 14 zile cat dureaza ciclul evolutiv, sa acopere toate fazele acestuia dar mai bine sa te indrume Jianu la concret.
pozele mie mi se par la fel, chiar mai mult, in prima eritemul pare mai accentuat ceea ce ma face sa cred ca acolo capusa a muscat, dincolo probabil ai prins-o in faza de fixare ca nu mi se pare atat de rosu.
multa sanatate si Paste fericit!
_
aalina2003 spune:
Mariaa, desi sunt pe DC de o vreme, am dat de mesajul tau dupa o cautare dupa "siringomielie'. Am vazut ca si tu ai fost diagnosticata cu asa ceva dupa un RMN, dar n-am gasit (poate n-am avut rabdare sa caut) daca diagnosticul acesta a fost confirmat sau nu ulterior.
In urma cu o saptamana sotul meu a inceput sa acuze-:
amorteli ale mainilor, mai ales dupa trezire
-tresariri ale muschilor
-un fel de frisoane (2 episoade),(convulsii zice el, dar eu nu vedeam nimic cand el spunea ca are un astfel de simptom, aveau loc deci,"pe dinauntru")
A cautat pe net, s-a diagnosticat singur (cu tumora occipitala...ajunsese sa se-ntrebe cum facem rost de bani oentru operatie..), in sfarsit am ajuns la Bucuresti, a facut un RMN si a primit diagnsticul de cavitatie siringomielitica. Deocamdata, in afara de faptul ca inca nu doarme noaptea, (din cauza stresului indus si de posibila boala,dar si din alte cauze), simptomele initiale au disparut.
Tu ce investigatii ai mai facut? Ce tratament? Ti-a fost confirmat diagnosticul sau ai ajuns la alta concluzie? Iarta-ma daca ai dat deja informatiile astea, fiica-mea nu "tolereaza" ca eu sa fac altceva decat sa ma joc cu ea.
Mariaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aalina2003 -Am vazut ca si tu ai fost diagnosticata cu asa ceva dupa un RMN, dar n-am gasit (poate n-am avut rabdare sa caut) daca diagnosticul acesta a fost confirmat sau nu ulterior. ... Tu ce investigatii ai mai facut? Ce tratament? Ti-a fost confirmat diagnosticul sau ai ajuns la alta concluzie? |
RMN-ul chiar este o metoda de diagnosticare. Adica, da e diagnostic clar de siringomielie.
N-am mai facut nici o investigatie. Trebuie repetat RMN-ul anual pentru urmarire ca sa nu se extinda cavitatea care se pare ca e congenitala (cu ea m-am nascut) asa incat functiile lipsa din segmentul respectiv au fost preluate de alti centri nervosi. Daca aceasta cavitate ar fi survenit dupa nastere era mai cu schepsis...
Am in continuare amorteala in mana stanga cu accentuare pe ultimele doua degete care mai ales seara sunt complet amortite.
Ar fi bine daca ar dormi, in somn se reface cam intreg organismul, se redreseaza, se oxigeneaza si poate face fata la noi provocari...asa ca, baga somn.
multa sanatate sa aveti.
_
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
laura1713 spune:
Maria, help!
Copilasului meu de 1 an si 5 luni i-a scos tati lui o capusa din pielea capsorului. Noroc ca este blondut si am vazut-o.
Asta s-a intamplat acum 2 zile (duminica). A scos-o si a strans-o si a iesit sange desi era micuta si arata ea in sine ca o cojita. Joi noi fusesem la iarba verde si cred ca atunci a "colectat-o". Nu a avut nici unul din simptomele pe care le-ati descris aici: somnolenta, febra, roseata la locul acela, dar eu sunt speriata.
Azi vreau sa merg la pediatra lui sa il vada si il duc si la analize. Din ce am citit trebuie sa ii fac IgM si IgG pentru Borelia. Trebuie si hemoleucograma? Sau mai trebuie sa fac altceva? Te rog, daca poti, raspunde-mi ca ma apuca disperarile dupa ce am citit aici.
Si daca pediatra lui considera ca nu e cazul sa faca nimic, eu ce fac?
Te rog frumos, spune-mi pas cu pas tot ceea ce trebuie sa stiu, pentru ca nu am reusit sa citesc toate postarile vostre inca. Ma straduiesc, dar vreau sa fac cat mai repede ceea ce trebuie pentru copil, pentru ca oricum au trecut deja 5 zile de cand banuiesc ca l-a muscat. Ma apuca disperarile cand vine vb de el. Din cate am inteles la Bioclinica, nu a fost depistata borelia in zona noastra (Deva), dar...
Si inca ceva: daca acum analizele iasa negativ, mai trebuie sa le repetam dupa un anume interval de timp, sau inseamna ca e totul ok?
Sper sa intelegi, ca am impresia ca nu sunt f coerenta.
Iti multumesc si tie si celor care au postat informatii aici. Nu cred ca as fi aflat atatea din alta parte.
Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas