Topic - pasapoarte, acte, calatorii...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui cmirela35

Marius,multumesc pentru raspuns,ma intreb de multe ori cum reusesti sa raspunzi la atatea intrebari de pe ,si uite ca te mai intreb ceva
E suficienta sentinta de divort prin care copiii imi sunt mie incredintati,sau nu?Si daca nu,ce trebuie sa fac?
Multumesc pentru raspuns

Toata viata e o continua speranta...
Mirela


Mirela, la frontiera va trebui sa ai atat originalul sentintei, cat si o copie a ei. Copia ti-o vor retine la frontiera.
Drum bun si distractie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisa79

am si eu o intrebare,poate ma ajuta cineva.
locuiesc in Chicago si urmeaza sa am o fetita,nu sunt casatorita cu tatal fetei,suntem impreuna dar nu ne-am casatorit. intrebarea mea este: daca il trec pe el pe certificatul de nastre are drepturi depline ca tata chiar daca nu sunt casatorita??? de ce intreb asta,urmeaza sa vin in tara anul asta,am inteles ca imi va trebui semnatura lui sa scot fata din tara pe perioada limitata.
si inca o intrebare: pot sa trag linie aici la tata si sa ii fac certificat romanesc cu numele lui?
va multumesc!

39S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 1 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora


Nu, nu se poate "trage liniuta" in America si "trece" aici un tata. Certificatele romanesti pentru copiii nascuti in strainatate se transcriu, deci identitatea acestuia cu toate elementele (nume, filiatie etc) ramane aceeasi. Poti obtine un cerificat de nastere romanesc si la Consulatul general de la Los Angeles. Da, nu exista nici o legatura intre relatia civila intre parinti si cea parinte-copil. Atat tatal, cat si copilul, au drepturi depline. Cred ca este evident ca nu tu il "treci" pe tata in certificatul copilului, ci acesta trebuie sa dea o declaratie de recunoastere voluntara a acestuia...

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

multumesc Marius!

40S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 0 sapt ,asteptam sa te cunostem Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Buna,
Am auzit la stiri zilele trecute ca se foloseste un nou model de pasaport.
Eu trebuie neaparat sa ajung la directia pasapoarte, pentru ca lui Nichita (3 ani) ii expira inscrierea in pasaportul meu si in plus trebuie sa o inscriu si pe Sarah (are 6 luni).
Stie cineva ce taxe se mai platesc, unde, care e procedura? Banuiesc ca inca ii mai pot inscrie pe pasaportul meu, nu? Merg cu copiii dupa mine si as vrea sa fiu eficienta.
Multumesc frumos!

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:


uite aici, ai tot ce iti trebuie ( vezi la lit d parca), poti sa descarci si formularele si te duci cu ele completate. Noi asa am facut anul trecut, ne-am dus pregatiti cu tot ce trebuie in Iorga si a mers ff repede totul.

http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm

Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 35 + )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

ana (4 ani) este trecuta in pasaportul meu si ii expira inscrierea..
intrebare: este MUSAI sa i fac pasaport individual sau poate ramine in continuare ca pina acum, pe al meu?

TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

na, ca tot eu imi raspund... marius imi ramii dator!
am adresat doleanta mea directiei generale de pasapoarte si iata ce miau raspuns: "Urmare e-mail-ului dvs. adresat institu#355;iei noastre, v#259; aducem la cuno#351;tin#355;#259; c#259; în prezent nu mai este posibil#259; efectuarea de men#355;iuni privind includerea minorilor în pa#351;apoartele p#259;rin#355;ilor"


TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

da, si eu exact ieri m-am interesat cum sa fac ... ca Radu e in pashaportul meu dar ...au trecut 3 ani.
Si da...DIN 15 DEC 2008 nu mai este posibila inscrierea minorilor in pashaportul parintilor. Este nevoie de pasaport individual!


O.U.G. NR. 207/04.12.2008

INCEPAND CU DATA DE 15.12.2008 SE APLICA O.U.G. NR. 207/04.12.2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate - NU SE MAI PRIMESC CERERI DE INCLUDERE A MINORILOR SUB 14 ANI, PENTRU ACESTIA SE VOR ELIBERA NUMAI PASAPOARTE INDIVIDUALE.
PASAPORT SIMPLU PENTRU MINORII CARE NU AU IMPLINIT 14 ANI
Cererile care privesc ELIBERAREA PASAPORTULUI SIMPLU pentru minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani se formuleaza de catre ambii parinti, de parintele supravietuitor, de parintele caruia i-a fost încredintat minorul prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, de reprezentantul legal.
Cererile pot fi formulate doar de catre unul dintre parinti atunci când este împuternicit de catre celalalt parinte prin procura speciala, autentificata în tara de notarul public, iar în strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, ori când exista acordul scris al acestuia, autentificat în aceleasi conditii.
Atunci când, din motive obiective, nici unul dintre parinti nu se poate prezenta la serviciul public comunitar, cererile prevazute mai sus, pot fi formulate de o persoana împuternicita de catre parinti prin procura speciala, autentificata în tara de notarul public, iar în strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.
Cererilemodel (2)vor fi însotite de urmatoarele documente:
- certificatul de nastere al minorului, în original si fotocopie;
- dovada achitarii taxelor si tarifelor de emitere a pasaportului;
• 32 RON - taxa consulara (TREZORERIE);
• 64,20 RON - costul pasaportului (TREZORERIE);
- pasaportul anterior, daca este cazul;
- actele de identitate ale parintilor sau al reprezentantului legal, aflate in termen de valabilitate, în original si fotocopie;
În cazul în care în certificatul minorului numele parintilor difera fata de actele de identificare ale acestora, se vor prezenta si documentele privind modificarile respective (certificat de casatorie, hotarâre de divort ramasa definitiva si irevocabila, decizia de schimbare a numelui s.a.m.d.) în original si fotocopie.
IMPORTANT !
Nu este obligatorie prezenta minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani la depunerea cererii. În acest caz, vor fi prezentate, pe lânga documentele necesare, si 2 fotografii color identice, cu dimensiunile 35 x 45 mm pentru pasaport individual. Confirmarea fotografiei reprezentându-l pe minor se face de catre parinti în fata functionarului care primeste cererea.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Si noua lege mai are o noutate...nu se mai pot depune actele prin procuri! Pentru cei cu domiciliul in strainatate era o varianta tare buna...

INFORMATII PRIVIND DEPUNEREA CERERILOR PENTRU ELIBERAREA PASAPOARTELOR SIMPLE


CERERILE PENTRU ELIBERAREA PASAPOARTELOR SIMPLE SE DEPUN PERSONAL DE CATRE SOLICITANT, IN TARA, LA SERVICIILE PUBLICE COMUNITARE PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR, ORI LA SERVICIILE PUBLICE COMUNITARE PENTRU ELIBERAREA SI EVIDENTA PASAPOARTELOR SIMPLE IN A CAROR RAZA DE COMPETENTA AU DOMICILIUL SAU, DUPA CAZ, RESEDINTA, IAR IN STRAINATATE, LA MISIUNILE DIPLOMATICE SI OFICIILE CONSULARE ALE ROMANIEI.

IN CAZUL IN CARE, DIN MOTIVE OBIECTIVE, SOLICITANTUL PASAPORTULUI SIMPLU NU SE POATE PREZENTA LA SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA SI EVIDENTA PASAPOARTELOR SIMPLE DE LA DOMICILIU SAU RESEDINTA, CERERILE PENTRU ELIBERAREA PASAPOARTELOR SIMPLE POT FI DEPUSE LA CEL MAI APROPIAT SERVICIU PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA SI EVIDENTA PASAPOARTELOR SIMPLE.

IN CONFORMITATE CU ORDONANTA 207/04.12.2008, INCEPAND CU DATA DE 15.12.2008, NU SE MAI POT DEPUNE CERERILE PENTRU ELIBERAREA PASAPOARTELOR PRIN PROCURI.


Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Multumim ca ne-ati anuntat si pe noi!! Ce aiurea, acum trebuie sa platim un milion fata de o suta de mii inainte sau cat era!1 Deci pt bb 2 trebuie sa facem pasaport individual, dar pt bb 1 presupun ca ramane asa pe pasaportul meu pana expira cei 3 ani, nu??

Mami de fetita si de baietel 37 +

Mergi la inceput