Topic - pasapoarte, acte, calatorii...

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Buna ziua!

Urmeaza sa merg in tara impreuna cu baietelul meu. Eu sunt cetatean roman iar copilul neamt. Stie cineva daca am nevoie de imputernicire de la sot?
Daca da, in cazul in care sotul ne conduce la aeroport oare mai este necesara?
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana n.

Buna ziua!

Urmeaza sa merg in tara impreuna cu baietelul meu. Eu sunt cetatean roman iar copilul neamt. Stie cineva daca am nevoie de imputernicire de la sot?
Daca da, in cazul in care sotul ne conduce la aeroport oare mai este necesara?
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 17+
Revin cu specificatia ca nu mi-au cerut imputernicire. Poate ajuta pe cineva.


Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza@rianna spune:

buna zua. va rog am si eu nevoie de niste raspunsuri. am divortat fata fiindu-mi incredintata mie. am iesit cu cea mica din tara de 3 ori dar am zburat cu avionul. la frontiera mi-au cerut pasaportul fetii si sa las o copie dupa hotararea de divort. maine seara plecam in italia dar de data aceasta mergem cu masina. o sa trecem la granita din drobeta turnu severin spre sarbi. intrebarea mea este daca aici in afara de copia dupa hotararea de divort imi mai trebuie si semnatura fostului sot ca este de acord sa plec cu cea mica? sau se procedeaza la fel ca si in aeroport? specific ca acolo nu m-a intrebat nimeni de nici o procura din partea fostuli sot si nici cand am mers sa-i fac pasaportul celei mici.poate ma ajuta cineva care este in situatia mea si a trecut prin granita de la drobeta turnu-severin. presupun ca peste tot ar trebui sa se aplice aceleasi legi si sa nu fie probleme. va rog poate imi raspunde cineva pana maine sa stim ce avem de facut. altfel suntem nevoite sa mergem cu avionul. mentionez ca tatal fetitei nu vrea sa-mi dea procura din ambitie . mi-a spus ca nu-l intereseaza unde plecam dar pe el sa nu-l deranjez. multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Luiza, in lege scrie CLAR ca nu trebuie procura in cazul in care sotii sunt divortati, ci doar o copie dupa hotararea de divort ramasa definitiva si irevocabila. Se aplica aceeasi lege indiferent CU CE si PE UNDE iesi din tara. Eu nu am iesit pe la Drobeta din tara dar am iesit de nenumarate ori pe la Petea/Satu Mare si prin alte parti in nord-vestul tarii si mereu mi s-a cerut NUMAI copie dupa hotararea de divort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza@rianna spune:

multumesc frumos mihaela. ai avut dreptate nu au fost probleme. nici macar copie dupa hotarare nu au oprit. scuze ca am raspuns cu intarziere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rkarmen spune:

Fetita mea este trecuta in pasaportul meu,dar a expirat in aprilie.Pasaportul meu este valabil pana in 2016,pot sa ma intorc fara sa-i fac titlu de calatorie avand in vedere ca cand mi-au eliberat pas fetitei mi-au zis ca e valabil pana expira al meu si nu mai e nevoie sa-l reanoiesc al fetitei.Va multumesc
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Am o mica problema, nu stiu cum poate fi solutionata repede...
IN hotarirea de divort ramasa definitiva si irevocabila s-a strecurat o greseala, numele minorului care mi-a fost incredintat spre crestere si educare, mentionat in 5 rinduri cu numele corect, a fost scris gresit chiar la finalul sentintei. Am cerut indreptarea erorii dar nu am inteles cind primesc o solutionare sau ce poate fi facut sa se grabeasca lucrurile, am bilet de avion pentru 8 decembrie + si imi mai ia timp si sa traduc si sa pun apostila...
Chiar ar fi o problema la granita, in caz ca nu reusesc sa obtin acea rectificare_?
La pasapoarte mi+au acceptat hotarirea asa cum era fiindca, repet, numele era scris corect de 5 ori si doar o singura data gresit (e vorba de lipsa unei litere)...

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu nu cred sa fie vreo problema,mai ales ca in alte 4 locuri numele e scris corect!

Sa ai grija pe documentele traduse si apsotilate sa fie trecute numele corect!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Multumesc, Dana

Intre timp am facut doua acte de tip procura, cu acordul tatalui pentru calatorie si cu acordul tatalui ca minorul sa-si stabileasca domiciliul in alta tara, ambele legalizate si apostilate. Am tradus, legalizat si apostilat si hotarirea ramasa definitiva si irevocabila, chiar daca nu am primit rectificarea in timp util ( plec in doar citeva zile), am facut toate astea asa cum erau inscrisurile ( cu acea litera lipsa) pentru ca traducatorul, notarul si ceilalti nu pot interveni fara sa am un document care arata rectificarea in mod legal a acelui docujment.
Interesant ( cititi "revoltator") este ca de la arhiva mi s-a comunicat ca dosarul nostru nu este gasit pentru a putea fi adusa corectura.
Am facut apel catre judecatorul de serviciu si aproape ca am dormit pe salile tribunalului. Dosarul nostru NU este de gasit. Raspunsul oficial: "eh, s-or fi lipit copertile acelui dosar de copertile altui dosar, asta-i buna... ".
De aceea, am preferat sa imi iau masuri extra si am facut acele procuri, cu toate ca minorul mi-a fost incredintat spre crestere si ingrijire exclusiv mie, tatal nu a cerut drept de vizita si nu s-a stabilit pensie alimentara altfel decit prevede legea ( eu am cerut sa fie scrie drept ZERO lei si ZERO bani dar nu e legal) .
As vrea sa mentionez, de dragul statisticii, ca am facut toate demersurile fara interventia vreunui avocat intrucit nu era necesar : divort cu acordul ambelor parti, amiabil, de bun simt si fara partaj. Am redactat integral toate inscrisurile si am fost prezenti la toate termenele.
Se poate divorta frumos in Romania. Numai ca, mai apoi, dosarul intra in zona crepusculara si tenebroase sint caile acesteia.

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasui spune:

buna seara...intru si eu in vorba pe aici.....adica nevoia ma impinge..poate trece sau a trecut cineva pe aici ..problema mea e cu ambasada romaniei din londra..incerc de vreo saptamana sa sun la ei pt o lamurire dar suna ocupat..o saptamana...o sa nasc in cateva zile si vreau sa merg acasa in romania dupa...problema mea e :POT sa plec cu copilul si cu sotul fara certificat de nastere a copilului romanesc???Sau pot sa plec doar cu cel englezesc binenteles tradus,apostilat si legalizat plus o foaie de drum de la ambasada???
Asta nu inteleg eu ...unii spun k e posibil fara cel romanesc doar cu foaia iar ceilalti k nu....iar o pozitie oficiala nu gasesc de nicaieri ....am google-it cum se spune de mi au iesit ochii si nu gasesc legislatia in domeniul acesta in UK si de ambasada ce sa mai zic......ffffffoarte ocupati....o saptamana sa nu raspunda...multumesc tare mult pt ajutor...daca cineva a trecut pwe aici pe la londra.....

Mergi la inceput