Topic - taxe si impozite

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns majordomo spune:

Buna tuturor,
din cate stiu eu, n-a existat pana acum nici un proces prin care vreo firma ar fi fost obligata sa plateasca taxa radio-tv.
Multi sunt revoltati de aceasta taxa abuziva. S-a facut si o petitie online, pe care o puteti accesa si semna:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p35002038.html
Mai gasiti o gramada de informatii pe situl http://www.urbaniulian.ro


Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui mababei

Buna! Am primit si eu, probabil ca alte cateva mii de persoane juridice din tara, o notificare prin care sunt instiintata ca trebuie sa platesc aceasta taxa in cuantum de 360 Ron calculata pentru perioada 2006-2008. Intrebarea mea este: daca sediul social este inchiriat de la doua persoane fizice ( in speta, parintii ) care platesc aceasta taxa pe factura de electricitate, ar trebui sa o platesc si eu-S.C. numai pt. ca sunt persoana juridica? Mie mi se pare ca mi se solicita sa platesc la dublu pt. acelasi serviciu! M-am uitat un pic pe lege, am vazut ca nu distinge daca societatea are sau nu venituri, sau detine astfel de aparate ( in cazul pers. fizice existand posibilitatea de a declara lipsa acestora), dar poate cunoaste cineva o portita de a scapa de plata acestei taxe, care neplatita se dubleaza, zic ei, si mai primesti si o amenda contraventionala. Nu incerc sa ma exonerez de plata acestei taxe, dar daca o platesc odata ca persoana fizica, nu inteleg necesar sa dublez plata numai pt. ca ascult un radio si ca persoana fizica si ca administrator. Multumesc mult! Scuze daca m-am "desfasurat" prea mult!Si sper sa fi nimerit topicul!!

Mihaela AbabeiBaza legala:
Precizari privind Hotararea Guvernului nr.977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune modificata prin Hotarārea Guvernului nr. 1292/2007
Art.11 Persoanele juridice cu sediul īn Romānia,inclusiv filialele, sucursalele, agentiile si reprezentantele acestora, precum si reprezentantele din Romānia ale persoanelor juridice straine, au obligatia sa plateasca o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune.
Art.12 Obligatia de plata a taxei radio pentru toate persoanele juridice nu este conditionata de detinerea receptoarelor radio.
Deci, ai sau n-ai radio, asculti sau nu, platesti oricum daca esti persoana juridica! Toti au pierdut fara exceptie in instanta!www.urbaniulian.ro/2008/08/12/ce-pot-sa-fac-daca-sunt-dat-in-judecata-pentru-neplata-taxei-tv-taxei-radio/" target="_blank">Uite aici cate ceva despre aceasta problema

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

O prostie treaba cu taxele de radiodifuziune, am semnat si eu.

O alta problema am eu (inca una):
Se declara si se impoziteaza (si cu cat) un ajutor (donatie catre parinti, in suma de bani) primit din strainatate, de o persoana din Romania, salariata (cu un salar in jur de 10-12 milioane)? In strainatate se va declara, ca au ceva beneficii.....ma rog, pe mine in Romania ma intereseaza, stiti ceva legat de asta?Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna!

Am si eu o intrebare in legatura cu impozitul pt locuinta la ANL...
Am primit o garsoniera de la ANL si a trebuit sa platim impozit, este normal?
Fratele meu a primit apartament in alt oras si nu plateste...

Multumesc anticipat pt raspuns.

Monica, sper in curand

mami si tati te asteapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Salut, am si eu doua intrebari:
1. Un agent de marketing incadrat cu contract de mandat primeste constant sume aferente contractului dar la un moment dat nu mai vine sa si le ridice (are contul inchis). Ce drept are acest agent sa se ridice (actioneze in judecata) impotriva firmei care l-a platit )depune decl 205), daca el nu si-a ridicat ultimele sume si implicit nu si-a depus declaratiile fiscale aferente.
2. Un cetatean strain are nevoie de permis de munca pentru a lucra ca persoana fizica autorizata?
Sper ca am fost coerenta.
Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remusbarnea spune:

Buna.Am doi copii in virsta de 7 ani dintre care una este cu handicap grav.Eu lucrez la o societate privata si de curind mi sa dat sa comple taz un formular in care sa scriem cite persoane avem in intretinere si datele personale ale acestora insa mie mi sa cerut si copie dupa certificatul de handicap al copilului.As dori daca se poate sa-mi spune-ti cit este reducerea de impozit pe salar la doi copii sau cum se calculeaza si daca faptul ca am un copil cu handicap conteaza la calcularea impozitului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
Am incheiat un contrat de prestari servici cu o firma. Cartea mea de munca se afla la alte firma. Ce taxe trebuie sa platesc? Intelesesem ca platesc doar 10% impozit. mai platesc si CAS?

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Buna tuturor...Am rugamintea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: un srl (microintreprindere) infiintata in februarie 2009 este obligata sa plateasca impozitul forfetar? Stiam ca a existat un proiect prin care se spunea ca sc infiintate in acest an (cand a aparut legea) sunt scutite. Deci, platesc sau nu? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui marylenac

Buna tuturor...Am rugamintea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: un srl (microintreprindere) infiintata in februarie 2009 este obligata sa plateasca impozitul forfetar? Stiam ca a existat un proiect prin care se spunea ca sc infiintate in acest an (cand a aparut legea) sunt scutite. Deci, platesc sau nu? Multumesc.


Impozitul forfetar nu, impozit de profit da.
Baza legala:HG 488/2009.
pct. 11 indice 6: Contribuabilii infiintati in cursul anului nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul in care se inregistreaza la oficiul registrului comertului, insa acestia sunt obligati la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II «Impozitul pe profit» din Codul fiscal. Nu intra sub incidenta impozitului minim societatile care la data de 1 mai 2009 se aflau in inactivitate temporara si aceasta inceteaza in cursul anului 2009, pentru perioada aferenta de la incetarea inactivitatii pana la 31 decembrie 2009.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

impozitul pt.o masina se poate plati doar pe raza sectorului pe care este inscrisa aceasta?sau lo orice oficiu postal?precizez ca nu l-am platit de 3 ani...multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

In 30 decembrie 2009 am cumparat o casa in jud. Arges. In 30 de zile trebuia sa merg la primaria de care apartine casa sa declar proprietatea pentru stabilirea impozitului. Ce cuantum are amenda daca am depasit cele 30 zile pentru inscrierea pe rol la Primarie?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Mergi la inceput