Topic - alocatii si alte drepturi similare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Multumesc frumos muntanuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Buna,
Copilul meu a implinit 2 ani in decembrie. Referitor la alocatia de 40 Ron, este necesar sa mai fac un dosar? Sau se considera ca atunci cand copilul face 2 ani se trece automat de la alocatia de 200 Ron la cea de 40 Ron?
Si a doua intrebare: pana acum ridicam alocatia de la posta. Cum sa fac ca de acum inainte sa o primesc intr-un cont?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Buna,ma intereseaza si pe mine raspunsul pentru danutz, intrucat Rares va implini in Martie 2 ani... si inca o intrebare: alocatia si stimulentul le primesc si pe luna martie 2009 cand implineste 2 ani copilul? imi aduc aminte ca pe luna martie 2007 nu am primit nimik in ideea ca primesc in martie 2009 pentru a fi 24 luni complete... sau ma insel? Te rog mult Marius sa ne raspunzi la intrebari.

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Eu nu am depus nici un fel de acte cand a implinit fiul meu 2 ani.
Statul s-a autosesizat. Copilul a implinit 2 ani pe 22 martie. Asa incat de la 1 martie la 22 martie mi s-a calculat cota parte din alocatia de 200 lei, iar din 23 martie pana la sfarsitul lui martie cota parte din cei 40 lei. Pentru aprilie am primit 40 lei, prin posta, cum primisem anterior cei 20 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Pentru stimulent, se calculeaza la fel - din total vei primi doar suma aferenta nr de zile din luna, pana la data la care implineste copilul 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Da, m-ar interesa si pe mine cum sa fac sa primesc alocatia intr-un cont. Ca m-am saturat sa tot merg la posta luna de luna.

Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Buna ziua

Marius imi poti spune te rog daca toate firmele sunt obligate sa plateasca la nastere un salariu mediu ?
Eu sunt angajata intr-o firma privata cu contract individual de munca si as vrea sa stiu daca pot beneficia sau nu de acest salariu mediu la nastere din partea angajatorului, sau legea este numai pt cei ce lucreaza in institutiile de stat.
Ma poti trimite si la o baza legala in acest sens te rog?

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

Da, m-ar interesa si pe mine cum sa fac sa primesc alocatia intr-un cont. Ca m-am saturat sa tot merg la posta luna de luna.

Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni

Pai te duci la o banca (cea ma convenabila - info. se pare ca ING acorda in prezent cea mai mare bonificatie (dobanda) pt banii din cont) si comunici acest cont(IBAN) si banca corespunzatoare.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Buna ziua

Marius imi poti spune te rog daca toate firmele sunt obligate sa plateasca la nastere un salariu mediu ?
Eu sunt angajata intr-o firma privata cu contract individual de munca si as vrea sa stiu daca pot beneficia sau nu de acest salariu mediu la nastere din partea angajatorului, sau legea este numai pt cei ce lucreaza in institutiile de stat.
Ma poti trimite si la o baza legala in acest sens te rog?

Multumesc.

Da sunt obligate. Baza legala CCMN 2895/2006 art. 51 alin. c.

O gasesti la mine pe site pe pagina legislativa

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Multumesc Marius

Mergi la inceput