Topic - alocatii si alte drepturi similare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muntanuc spune:

Cum se calculeaza acel salariu mediu pe unitate intr-o firma? Se poate verifica corectitudinea? (o colega ia o suma mai mare doar pentru ca a depus cererea cu 2 luni mai tarziu...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se aduna fondul brut de salarii realizat in anul de referinta respectiv si se imparte la numarul mediu de salariati din acel an si la 12.
Numarul mediu de salariati se obtine adunand salariatii din fiecare luna cu norma intreaga, separat cei cu norme partiale si apoi se imparte fiecare suma la 12 si se aduna si se imparte la 2 sau la trei sau la 4 in functie de numarul de tipuri de salariati (1 daca sunt doar cu norma intreaga, 2 daca sunt atat cu norma intreaga cat si cu un fel de norma partiala s.a.m.d.)

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multam' fain pentru raspuns, Marius. Si salariul asta mi-l poate diviza in cate rate vrea angajatorul?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Ma poti trimite la o lege ca sa am suport pentru cele de mai sus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Salariile sau veniturile asimilate salariilor se platesc in conformitate cu prevederile Codului Muncii art. 161

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gologanii spune:

Buna,
1.ma puteti ajuta cu un tip de formular din care sa reiasa salariul pe anul de dinaintea nasterii copilului?(aici intra sper si concediul medical si cel prenatal?)
2.De cand incepe concediul postnatal, chiar din ziua nasterii copilului?(sambata in cazul meu)
3.Cand trebuie depuse actele pt CIC, cand expira postnatalul sau inainte?
Multumesc mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

Salut!
Am si eu o nelamurire...concediul pt risc alaptare si indemnizatia de risc alaptare este acelasi lucru? am citit ceva cum ca pe parcursul concediului pt risc alaptare se da si o indemnizatie risc alaptare..ceva de genu 75% din venituri..dar sincer nu am inteles ce si cum...va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns clar.
Multumesc anticipat!

fericita de Arianna Stefania

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradana spune:

am si eu o intrebare.am nascut in 5 iulie 2007 si am primit pana acum cei 6 mil de la stat.salariul meu cumulat pe ultimele luni lucrate nu depaseste cei 6 mil . mai trebuie depus ceva la primarie daca nu se schimba suma?daca da ce acte si cand se vor primi acesti bani?in luna ianuarie iau cei 6 mil pentru decembrie?va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Lauradana- daca nu vrei sa optezi pt cei 85% din salariu si vrei sa primesti in continuare cei 600 lei, nu tb sa mai depui nimic. Tu o sa iti primesti bani, in mod normal.

Spuneti-mi si mie, va rog, cum tb sa sune o cerere pt primirea alocatiei de 40 lei, deoarece nu am ridicat-o la timp de la posta.

Mergi la inceput