Topic - alocatii si alte drepturi similare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Teo, ai citit postarea mea?
Despre asta e vorba.

Daca esti rezident in UK, automat primesti alocatie de acolo. Renunti la cea din Ro anuntand la Directia Muncii si Protectiei Sociale din judetul de domiciliu din Ro si acestia isi regleaza "conturile" cu cei din UK prin formularul E411.

Citeste si subiectul la care fac trimitere in postarea de mai sus si daca ai intrebari, revino.

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Da Mihaela, am citit tot ce ai scris si la sb acesta si la celalalt.
Deci eu trebuie doar sa trimit cererea la dir de munca din localitatea unde am avut domiciliul....restul se va rezolva intre UK si cei din Ro, fara sa mai imi pese? Pare prea usor.
Multumesc mult

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui teodraghici

Da Mihaela, am citit tot ce ai scris si la sb acesta si la celalalt.
Deci eu trebuie doar sa trimit cererea la dir de munca din localitatea unde am avut domiciliul....restul se va rezolva intre UK si cei din Ro, fara sa mai imi pese? Pare prea usor.
Multumesc mult

Teo

In mod normal da, asa ar trebui, insa intortocheate sunt caile astea ale birocratiei, in ambele directii.
La noi a fost asa...suedezii au trimis formularul in Ro, ca sa primeasca raspuns de la romani. Acesta insa nu a ajuns cica in Ro, oricum a fost trimis la Minister, pentru ca suedezii nu stiau unde sa-l trimita altundeva, utrmand ca cei de la Minister sa se ocupe sa-l trimita mai departe...dar n-au primit nimic. Pana am tooot asteptat noi un raspuns, i-am rugat pe suedezi sa trimita un nou formular, dar si-au dat seama ca e mai bine sa-l trimitem noi unde stim, daca stim. Asa ca am primit plicul acasa, intre timp primisem formularul din Ro pe adresa de acasa, ai citit probabil ca cineva a vb cu cei din SM si au luat la cunostinta indirect de cererea noastra. Numai ca ceea ce cereau suedezii nu "pusca" cu ceea ce au raspuns romanii, asa ca formularele au luat din nou directia Romaniei acum cateva zile. Sper sa le primesc completate cum vor cei de aici si sa primesc alocatia pentru fetita cea mare. Eu n-o primesc alocatia de aici, e mai complicat avand in vedere ca e fetita din prima casatorie. Dar n-o primesc nici din ro, pentru ca fetita era la scoala si automat n-a mai primit alocatie din moment ce n-a mai mers.
Pentru cea mica voi trimite formularele deodata cu ale celei mari, statul roman are de recuperat doar 4 luni cand am primit alocatie din ambele parti iar suedezii ne vor trimite cateva luni alocatie mai mica pana dau inapoi statului roman diferenta.

Pentru voi ar trebui sa fie simplu. Sa faci cererea la Directia Muncii si sa le spui eventual unde sa trimita formularul E411. La cei care se ocupa acolo la voi de alocatii. Sau tie direct si te ocupi tu mai departe. Apoi ar trebui ca intre ei sa regleze banii, statul marii britanii urmand sa dea inapoi statului roman banii pentru lunile in care s-au suprapus alocatiile(daca e cazul), tu urmand sa primesti mai putin o vreme la alocatia lunara, pana se platesc banii inapoi catre statul roman.

Sper ca am fost cat de cat coerenta, mi se pare ca am scris tare mult...

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Mihaela, multumesc frumos.
Eu renunt in Ro incepand cu 1 dec si cer aici incepand cu 1 dec. Deci ar trebui sa fie simplu.
Multumesc inca odata. Este foarte logic ceea ce spui tu; acum sa vedem de logica noastra potriveste cu a celor de la Directia de munca din Sibiu
Multumesc din tot sufletul
Te tin la curent cu ce se rezolva si tin pumnii sa rezolvati si voi

Mergi la inceput

Multumesc Teo, tin si eu pumnii. Da, teoretic pentru voi ar trebui sa fie simplu.
Am sa revin si eu cu noutati, am crezut ca nu intereseaza pe nimeni, de asta n-am mai scris la subiect noutatile noastre.

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Dragi mamici/viitoare mamici,

va rog sa-mi spuneti daca din ce stiti acum se mai ofera prima de nastere (190-200ron), daca da de unde se ridica sau care este procedura?

Multumesc.

Cunoaste cineva?
Multumesc.

18+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Alina, se da bineinteles. Procedura e aia descrisa la subiectul ala deschis de mine, unde ai scris tu, si care a fost inchis.

las' ca o sa fac eu demersurile intai, ca nasc inaintea ta...si iti explic io apoi, ca doar avem acelasi DPC. ( si care e chiar pe langa mine, sic!!)

Mami de fetita si de baietel 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Esti o draguta,sar-mana

Asa e uitasem ca stam in acelasi sector.
Te pup

18+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Alina, se da bineinteles. Procedura e aia descrisa la subiectul ala deschis de mine, unde ai scris tu, si care a fost inchis.

las' ca o sa fac eu demersurile intai, ca nasc inaintea ta...si iti explic io apoi, ca doar avem acelasi DPC. ( si care e chiar pe langa mine, sic!!)

Mami de fetita si de baietel 21+

Da-mi un link te rog, sa aduc aici acel raspuns. Ideea este de a centraliza raspunsurile pe topic de profil tocmai pentru ca un cititor sa poata sa gaseasca mai usor informatia dorita in functie de tematica la care se incadreaza. Mai incolo am sa sterg toate raspunsurile care nu aduc informatii concrete astfel incat sa ramana doar cele importante. Inclusiv acest raspuns (al meu de exemplu).

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Am si eu cateva nelamuriri, va rog cine poate sa-mi raspunda:
Am inceput munca la 22.09.2008(mai devreme de cei 2 ani de crestere copil).Inca nu am facut dosarul pt stimulent.Unde trebuie sa depun actele necesare?La primarie sau la Dir de Asistenta sociala ?Stau in sect 4.
Am vazut ca luna trecuta(Oct) am primit si cei 6 mil pe card.Cum fac?Statul mi-i va cere inapoi dupa ce voi depune dosarul de stimulent?
Daca nu fac dosar de stimulent, tot trebuie sa anunt ca am inceput munca?Unde s-o fac?
Multumesc!

Mergi la inceput