Topic - alocatii si alte drepturi similare
Raspunsuri - Pagina 10
alic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aka29 [b]Va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Pana acum am intrebat in stanga si in dreapta si nimeni nu stie. Am nascut in 13 ianuarie si sunt in concediul acela de 126 de zile. Am depus la primarie cererea pentru alocatia copilului si as vrea sa stiu daca pot s-o depun si pe cea pentru indemnizatia de crestere a copilului sau e prea devreme si trebuie sa astept sa se termine concediul de 126 de zile?[/b]Multumesc. |
Aka, obligatia ta este de a parcurge 42 de zile de postnatal, dupa care poti intra in concediul de crestere a copilului; acum depinde cum iti convine din punct de vedere financiar; deci poti face asa cum ti-am spus sau poti ramane in postnatal pana la terminarea celor 126 de zile , dupa care sa depui cererea pt. indemnizatia de crestere!
ALICe
eu
anaemi spune:
buna ! baietelul meu a facut doi ani acum pe 6 martie si as dori sa va intreb si eu ceva dc se poate. dupa ce nu o sa-i mai vina alocatia aia de 2 mil. (200 ron) ce trebuie facut? trebuie mers la primarie sau la directia de munca si depuse alte acte? sau se trece automat la alocatia aia de 20-30 ron (habar n-am cat este) fara alte hartii? si daca trebuiesc alte acte, ca acte? va multumesc mult!
Mamica fericita de Filip (06.03.2007) si Anastasia (03.08.2008)
ancadragoman spune:
Am inceput serviciul cand fetita mea avea 8 luni ,iar dosarul la primarie cum ca renunt la indemnizatie l-am depus dupa 2 luni ,deci am avut de returnat 12 mil din care ei trebuia sa imi inapoieze 2 mil(stimulentul de 1 mil pe cele 2 luni) .Banii i-am depus in dec si eram curioasa daca ii primesc pana face fata 2 ani.
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">poze in concurs Anca1 si Anca2
Selene_Bunny spune:
Am si eu o intrebare.
Daria s-a nascut pe data de 18 decembrie 2008. Din 17 martie, voi intra in concediul de ingrijire a copilului si voi depune actele necesare pentru primirea indemnizatiei. Formularul de completat include trei casute de bifat - una pentru indemnizatie, una pentru alocatie si una pentru stimulent, daca este cazul. Deci se completeaza o singura data datele personale, atat pentru indemnizatie, cat si pentru alocatie. Toate actele de completat mi-au fost inmanate de la Primarie, capsate laolalta.
Ce vreau sa intreb este: voi primi alocatia din urma? Adica 200 de RON pentru fiecare din lunile ianuarie, februarie si martie? Sau ar fi trebuit sa solicit doua formulare, din care unul sa il folosesc pentru alocatie, atunci, la nasterea ei, cand am declarat-o?
Multumesc pentru raspuns.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Victo spune:
vreau sa va intreb daca este un termen pentru solicitarea stimulentului de 1 milion lei.
eu am trimis in octombrie actele de la primarie catre Institutul la care lucrez, care are sediul in Bucuresti. Nici pana in ziua de azi nu mi le-au trimis inapoi(am solicitat sa mi le trimita , dupa completare, prin plic, autoadresat, timbrat).
intrebarea mea este: mai are rost sa mai fac demersuri acum, sa mi tirmit iarasi actele, sa ii sun, sa ma tin de capul celor de la RU ? nu e cumva vreun termen limita?
precizare: am reinceput activ. in septembrie 2008, iar copilul va implini 2 ani in oct. 2009, deci per total ar fi vreo 13 mil. de incasat...nu e o avere, dar de pampers ajung ;)
multumesc.
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
Victo spune:
hm..revin..din cate am inteles trebuia in 60 de zile dre la inceperea serv sa depun cererea..
deci am cam pierdut pe ultimele 5 luni. asta este..cine nu se intereseaza..suporta..
fac demersuri din nou sapt viitoare, dar pana primesc actele...
Nu cred ca am scuza..desi am dovada trimiterii cererilor prin posta, in octombrie ..nu cred ca ma repun in termen, ca functionarii astia...Marius, ce zici?:)
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
Eseea spune:
am si eu 2 intrebari, sper sa-mi raspunda cineva :
1. fetita mea a implinit 2 ani pe 17 aprilie, va lua alocatie pentru cele 17 zile din aprilie?
2. aalocatia cum vine ca nu mai stiu exact? Pentru luna anterioara? Adica acum in aprilie a intrat pt luna martie?
multumesc
Mami de fetita si de baietel
CRIXIA spune:
Este adevarat ca nu se mai acorda aloc. copilului 200 RON pe legea noua. Adik pt copii nascuti in 2009 se acorda doar indemnizatia CIC in cuantum 85% din venit fara alocatia copilului?!
Cri mami de Ale ( 2003) & +24 sapt