Topic - divort, casatorie, partaj
Raspunsuri - Pagina 9
doxinu spune:
MArius sper sa ma poti ajuta si pe mine:
exista acum o lege mai noua care spune ca la divortul parintilor are dreptul la partaj si copilul care este major?Io stiam ca bunurile se impart intre soti insa o cunostinta mi-a zis ca mai nou acum se imparte si la copil daca acesta este major.Este sau nu adevarat?
multumesc!
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
marius spune:
Nu este adevarat, bunurile se impart doar intre soti in cazul divortului.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
doxinu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marius Nu este adevarat, bunurile se impart doar intre soti in cazul divortului. Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
multumesc pentru raspunsul prompt.
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
ionica spune:
Marius,
Primul ei sot era foarte agresiv din cauza alcoolului, a reusit sa o traumatizeze atat de tare acel barbat incat nu a avut curaj .
Multumesc pentu raspunsul tau, voi astepta sa traca sarbatorile si voi incepe sa actionez.
Daca cineva citeste si cunoaste un avocat bun in bucuresti,mi-ar fi de ajutor un nr.de telefon.
Multumesc
Sophia 2ani
+21 
Zina spune:
Marius,
Situatia mea este asa; casatorita de 7 ani cu un copil de 2 ani. In ultima vreme ma gandesc tot mai des la divort ca fiind unica solutie. Intrebarea mea este: cum sa procedez? Am fost la un avocat care mi-a dat ceva informatii, mi-a spus ca prima data sa divortez si apoi sa fac partajul. E bine asa? Apartamentul este pe numele meu si al sotului, dar acolo am specificat ca este achizitionat din vanzarea fostului apart., proprietatea mea inainte de casatorie. Sotul are drept asupra lui sau nu? Si daca eu nu doresc ca sotul sa vina cand vrea el sa vada copilul cum se procedeaza? In aceasta situatie, cat va putea dura divortul? Si trebuie martori adusi? L infatisari va trebui sa vorbim amnadoi in instanta?
Iti multumesc anticipat.
roxanal spune:
Buna,
revin si eu...am auzit destule cazuri in care la divort, cuplurile care au 2 sau mai multi copii, si-au impartit copii in instanta(adica instanta a facut-o)...ce stiti despre asta?
mentionez ca fetele mele au 8 si 3 ani...acum, daca sotul meu insista sa ia unul din copii? cum procedez aici? o vor intreba pe fetita cea mare(desi nu are inca 10 ani) cu cine doreste sa ramana? Marius, tu ce parere ai? din punct de vedere material, eu am un serviciu stabil si tot ce este posibil ca la data divortului sa am si o afacere proprie iar casa pe care o avem banuiesc ca se va impartii...
daca eu imi deschid o afacere ce nu-l include, la dicort el va putea cere o parte din ea, ca bun comun?
Multumesc!
anca_27 spune:
Scuze daca sunt offtopic, nu stiu unde sa postez...
De ce la calcularea pensiei alimentare (recalculare in cazul sotului), se iau si veniturile nepermanente? Nu e vb de orele suplimentare, ci prima de Pasti sau altele, care la anul nu e sigur ca vor mai fi.... si-au urcat pensia la o suma enorma, nici pe departe a patra parte cum ar fi corect; se mai poate face ceva?
Multumesc.
37+
Sara
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
marius spune:
Zina:
Apartamentul nu va face parte din masa partajabila, eventual sotul sa ceara vreun drept de creanta pe imbunatatiri care s-au facut cu bani comuni (investitiii care au crescut valoarea apartamentului, nu varuit). Eu recomand partajul concomitent cu divortul (daca in afara de apartament mai este ceva de partajat). Cand si cat va veni sotul sa vada copilul va stabili instanta de judecata. Nu te poti opune hotararii acesteia. Nu se poate estima durata divortului, depinde de atitudinea sotului (vrea, coopereaza, se opune etc). Da, este nevoie de martori, precum si de ancheta sociala a Autoritatii tutelare pentru incredintarea copilului (daca ceri accesoriu acest lucru la divort.)
Roxanal Da, exista destule hotarari pronuntate astfel, mult mai putine insa decat cele de neseparare a copiilor. La 8 ani copilul nu este ascultat de instanta. Daca firma se face cu bani comuni, da, poate intra in masa partajabila.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
katie30 spune:
Marius, pe prietena mea buna o frmanata o problema la care eu nu ma pricep sa o ajut, de aceea fac apel la bunavointa si la cunostintele tale juridice.
Situatia ei este urmatoarea: mama ei vrea sa treaca o casa pe numele ei, fara ca sotul ei - al prietenei - sa aiba vreun drept asupra acesteia, din motive personale. Ei au impreuna doi copii minori, dar ea nu doreste ca acea casa sa fie nici pe numele vreunuia dintre ei, din motive de siguranta pentru viitorul ei.
Ar mai fi intrarea in posesie prin mostenire, dar nu doreste nici sa astepte 20 de ani, ea dorind sa demoleze casa veche si sa construiasca una noua.
Cunosti vreo procedura legala prin care ea sa intre in posesia casei cu drepturi depline, definitive si irevocabile, pe care insa sa nu le impartaseasca cu sotul sau cu copiii ei?
In numele ei, iti multumesc anticipat pentru raspunsuri
marius spune:
Donatie, cu conditia ca, in cazul in care mai exista si alti mostenitori ai mamei (alti copii) sa nu fie atacata rezerva succesorala.
Pagina legislativa