Topic - divort, casatorie, partaj
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
nicolutza spune:
buna ziua! sunt in situatia de a divorta dupa 10 ani de mariaj, motivul - partenerul are o boala psihica incurabila care a debutat in urma cu mai bine de un an. avem si un copil. bunuri mobile sau imobile nu avem de impartit. cum decurge in acest caz procedura de divort? nu stiu ce alte amanunte sunt semnificative pentru un raspuns avizat.poate ma ajutati dvs.
multumesc!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rasfatzata/rasfatzata.jpg)
rasfatzata spune:
am si eu o intrebare!sunt curioasa,daca am dreptul la partaj fiind casatorita 10 ani,stand in casa socrului,am cumparat impreuna electrocasnice si am mai investit bani in casa...am divortat anul trecut in octombrie castigand custodia fiicei mele de 7 ani definitiva si irevocabila.
unde am fost casatorita e distanta de 600km unde stau la domicilul parintilor,asa k pt lucruri am preferat sa plec si sa nuiau nimik k m-ar costa poate mai mult transportul...
nicolutza spune:
rugaminte pt marius - te rog daca ma poti ajuta cu un raspuns sau cu o redirectionare pt un raspuns. multumesc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicolutza rugaminte pt marius - te rog daca ma poti ajuta cu un raspuns sau cu o redirectionare pt un raspuns. multumesc! |
In ce sens "cum decurge"? Este interzis? Nu are capacitate?
Daca nu este, diferenta fata de un divort obisnuit este timpul mai scurt, daca boala face imposibila convietuirea se va pronunta divortul repede. Recomand un avocat si judecata cu usile inchise (asa mi se pare normal, mai ales ca se vor spune acolo lucruri nu foare placute probabil .)
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rasfatzata/rasfatzata.jpg)
rasfatzata spune:
citat din mesajul lui rasfatzata am si eu o intrebare!sunt curioasa,daca am dreptul la partaj fiind casatorita 10 ani,stand in casa socrului,am cumparat impreuna electrocasnice si am mai investit bani in casa...am divortat anul trecut in octombrie castigand custodia fiicei mele de 7 ani definitiva si irevocabila. unde am fost casatorita e distanta de 600km unde stau la domicilul parintilor,asa k pt lucruri am preferat sa plec si sa nuiau nimik k m-ar costa poate mai mult transportul... |
ionica spune:
Vin cu o problema a unei cunostinte care locuieste in bucuresti,ea nu are acces la internet si nici bani de avocat sau consilier.
Eu si sotul meu am luat decizia sa o ajutam financiar in problema ei care este destul de incurcata.
1.Caut un avocat bun in bucuresti
Iata povestea ,sa-i zicem lui Maria:
Cu 19 ani in urma,s-a casatorit cu un tip care a dedus un copil,o fata care acum are 17 ani.
Cand copilul avea 18 luni,el a disparut fara nici o urma,adica si-a schimbat domiciliu etc.
Dupa vreo 5 ani Maria a intalnit un alt barbat de care ea s-a indragostit si a venit pe lume un aldoilea copil.
Ea Maria, nefiind divortata de fostul sot,a trecut copilul la nastere pe numele sotului disparut.
Au trecut anii,ea a reusit sa dea de el si sa divorteze.
Intre timp,relatia ei cu actualul "concubin" s-a deteriorat,el a plecat in stainatate cu un contract de munca cu promisiunea ca se v-a ocupa de casa si copil.
Maria ,a ramas in romania cu copilul din prima casatorie fara sa primeasca vreo pensie alimentara timp de 17 ani.
Concubinul, a disparut si el lasand-o cu un copil de 4 ani si fara ajutor financiar pt. crestere,el ia reprosat mereu ca acel copil nu-i poarta numele si prin urmare nu-i va plati nimic.
Anii au trecut,Maria s-a ocupat singura de cei doi copii cu ajutorul familiei ei,cred ca va puteti imagina cat de greu le este.
Fetele sunt mari,una are 17 ani si este eleva la un liceu de elita din capitala,adoua fata este si ea foarte inteligenta.
Dar situatia ei este foarte precara,in fiecare an este in datorii pt. mancare,lemne(locuieste la curte) si facturi,nu mai vorbesc de cheltuielile scolare.
Deci Maria este o mama eroina,simpla needucata ,ea nu a stiut niciodata care-i sunt drepturile,a trait mereu cu frica zilei de maine.
A venit momentul sa se faca lumina si doresc sa o ajut dar nu stiu de unde sa incep,avand in vedere ca noi nu locuim in romania, ne este teama sa nu plecam cu picior grestit.
Ajutati-ma va rog sa o ajut pe Maria.
Sophia 2ani+21
LaLa_20 spune:
Mariius revin si eu cu o intrebare,sau doua:
Daca parintii mei m-ar putea ajuta,dar refuza sa o faca...as fi acceptata intr-un centru de primire a persoanelor care "fug" de violenta in familie?
SI daca astazi "am servit de la domnul sot" o portie de pumni in cap,eu fiin cu fetita de 11 luni in brate,moment in care a fost lovit si copilul...avand ca dovezi un certificat medico legal,probabil un vecin care sa fi auzit tipetele mele disperate si mama saau o prietena careia i-am povestit intamplarea...ce pot face impotriva sutului?poate fi vorba de decaderea din drepturi?SAu ce pot face exact improriva lui?
multumesc anticipat.
Cea mai optimista mamica!
Laura de
Bianca Mihaela(15.12.2007)
Printesa mea
Bibi se face mare!
VIDEO
In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!
pisimuky spune:
Am si eu o intrebare pentru tine, Marius, daca poti sa ma ajuti. Daca, intr-un proces de divort, sunt chemati in instanta 2 martori, iar acestia nu se prezinta la proces, ce se poate intampla ? Se tot amana procesul sau la un moment dat, vor fi obligati sa se prezinte ? Multumesc mult !
marius spune:
citat din mesajul lui ionica Vin cu o problema a unei cunostinte care locuieste in bucuresti,ea nu are acces la internet si nici bani de avocat sau consilier. Eu si sotul meu am luat decizia sa o ajutam financiar in problema ei care este destul de incurcata. 1.Caut un avocat bun in bucuresti Iata povestea ,sa-i zicem lui Maria: Cu 19 ani in urma,s-a casatorit cu un tip care a dedus un copil,o fata care acum are 17 ani. Cand copilul avea 18 luni,el a disparut fara nici o urma,adica si-a schimbat domiciliu etc. Dupa vreo 5 ani Maria a intalnit un alt barbat de care ea s-a indragostit si a venit pe lume un aldoilea copil. Ea Maria, nefiind divortata de fostul sot,a trecut copilul la nastere pe numele sotului disparut. Au trecut anii,ea a reusit sa dea de el si sa divorteze. Intre timp,relatia ei cu actualul "concubin" s-a deteriorat,el a plecat in stainatate cu un contract de munca cu promisiunea ca se v-a ocupa de casa si copil. Maria ,a ramas in romania cu copilul din prima casatorie fara sa primeasca vreo pensie alimentara timp de 17 ani. Concubinul, a disparut si el lasand-o cu un copil de 4 ani si fara ajutor financiar pt. crestere,el ia reprosat mereu ca acel copil nu-i poarta numele si prin urmare nu-i va plati nimic. Anii au trecut,Maria s-a ocupat singura de cei doi copii cu ajutorul familiei ei,cred ca va puteti imagina cat de greu le este. Fetele sunt mari,una are 17 ani si este eleva la un liceu de elita din capitala,adoua fata este si ea foarte inteligenta. Dar situatia ei este foarte precara,in fiecare an este in datorii pt. mancare,lemne(locuieste la curte) si facturi,nu mai vorbesc de cheltuielile scolare. Deci Maria este o mama eroina,simpla needucata ,ea nu a stiut niciodata care-i sunt drepturile,a trait mereu cu frica zilei de maine. A venit momentul sa se faca lumina si doresc sa o ajut dar nu stiu de unde sa incep,avand in vedere ca noi nu locuim in romania, ne este teama sa nu plecam cu picior grestit. Ajutati-ma va rog sa o ajut pe Maria. Sophia 2ani ![]() ![]() |
Incurcata treaba. Daca se afla in nevoie, exista servicii sociale specializate in acest sens (functioneaza pe langa primarii). Poate primi alocatie monoparentala si diverse alte ajutoare (de incalzire, de ex.). Copiii pot primi burse, ajutoare pentru rechizite, programul "Bani de liceu" si probabil sunt si altele. Exista si varianta organizatiilor neguvernamentale / unele ONG au programe de sprijin, macar pentru copii (masa calda, haine). Din punct de vedere legal: pentru fiica cea mare - chemarea in instanta a tatalui pentru plata pensiei de intretinere (de ce n-a facut-o pana acum?!) Din momentul implinirii majoratului, doar fata mai poate deschide actiune impotriva tatalui. Pentru cea mica - e mai complicat. Ar trebui intai o actiune de tagaduire a paternitatii, urmata ori de recunoasterea voluntara de catre tatal natural, ori de actiune in justitie pentru stabilirea paternitatii. Cam astea sunt optiunile.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui LaLa_20 Mariius revin si eu cu o intrebare,sau doua: Daca parintii mei m-ar putea ajuta,dar refuza sa o faca...as fi acceptata intr-un centru de primire a persoanelor care "fug" de violenta in familie? SI daca astazi "am servit de la domnul sot" o portie de pumni in cap,eu fiin cu fetita de 11 luni in brate,moment in care a fost lovit si copilul...avand ca dovezi un certificat medico legal,probabil un vecin care sa fi auzit tipetele mele disperate si mama saau o prietena careia i-am povestit intamplarea...ce pot face impotriva sutului?poate fi vorba de decaderea din drepturi?SAu ce pot face exact improriva lui? multumesc anticipat. |
Sigur ca poti fi primita intr-un centru, doar ca asta este o solutie pe termen scurt, deci trebuie sa-ti gasesti altceva apoi (slujba, casa etc). Certificatul ML iti va fi foarte util la divort si la incredintarea minorului. Copilul are si el CML? Despre decadere - am mai zis asta, nu mama poate cere asta, ci Autoritatea tutelara. Nu vad insa la ce ar folosi - tatal decazut poate cere pastrarea relatiilor cu minorul, dupa un timp poate cere ridicarea decaderii - deci, chiar daca instanta ar pronunta o asemenea solutie, ea nu este ireversibila si nu radiaza tatal din viata copilului. Primul pas este sa pleci de acolo si sa cauti solutii pentru voi.
Pagina legislativa