Topic - divort, casatorie, partaj
Raspunsuri - Pagina 4
ane2200 spune:
Vin si eu cu o problema legata de pensia de intretinere a copilului. Am divortat anul trecut in octombrie si, prin hotarea judecatoreasca definitiva si irevocabila, fostul sot este obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 700 de lei. A platit acesti bani lunar, pana in luna iunie inclusiv. De atunci, nici un ban. La sfarsitul lunii septembrie a venit in vizita la copil si mi-a spus ca nu mai poate plati aceasta suma, ca el din februarie nu mai are un loc de munca, abia se angajase in septembrie, dar pe salariul minim pt studii superioare. Mi-a propus sa-mi dea 300 de lei lunar, insa fara a face nicio hartie la tribunal in acest sens (doar o intelegere scrisa, semnata de noi doi). Nu este de acord sa plateasca nimic din urma, pentru luniile in care nu a contribuit cu nimic. Care sunt caile mele de atac? Daca fac aceasta hartie si peste 2-3 luni iar nu-mi primesc nici macar banii astia, mai pot face ceva? Pot sa-l dau in judecata pentru neplata pensiei alimentare?
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
LaLa_20 spune:
Buna!MARIUS am si eu o intrebare,sper sa ma poti ajuta:
Am intenrat divortul,dar pana la proces ne-am impacat,prima intrevedere ar fi luni 20 ictombrie,pot merge doar eu sa zic ca renunt la divort sau trebuie sa mearga si sotul,repet eu am intentat divortul.Astept un raspuns cat mai repede posibil...
marius spune:
pentru melly23
Nu-i poti ridica niciun drept in legatura cu copilul. La apartament ai "parte" doar daca a fost dobandit dupa casatorie. Din exprimarea "pe numele lui" eu inteleg ca a fost dobandit inainte de a va casatori. Daca este asa, raspunsul este nu, nu ai niciun drept.
pentru LaLa20
Este suficient sa nu te prezinti. Daca vrei sa fii cu sufletul impacat insa, da, este destul sa mergi doar tu si sa declari ca-ti retragi cererea.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
LaLa_20 spune:
Marius multumesc de raspuns.Dar asta(adica daca nu ma prezint) inseamna ca procesul se suspenda pe rol sau se inchide dosarul?Mai primesc vreo citatie sau vreo hotarare?
marius spune:
Actiunea va fi respinsa, ca nesustinuta, si vei primi comunicare in acest sens.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
roxanal spune:
Buna Marius,
am si eu o problema, ca toata lumea ..
am doi copii, de 8 si 3 ani si vreau sa divortez
avand in vedere ca sunt cea mai buna mama din lume..ce sansa are sotul sa obtina copii? daca el insista, exista posibilitatea sa impartim copii? am auzit ceva cazuri, desi mie perosnal mie se pare o barbarie, iar cu siguranta nici una din fete nu ar vrea sa ramana cu el...pe cea mare o s-o intrebe in instanta cu cine doreste sa ramana?se tine cont de dorinta ei?
daca avem o casa dobandita in timpul casatoriei se va imparti 50/50 sau daca eu raman cu copii se calculeaza diferit?
Multumesc mult si sper ca n-am sarit din cadrul asistentei gratuite
szivarvany spune:
Roxana,
Sanse sa se imparta copiii ... eu zic zero, apartamentul parca 50-50% indiferent de situatie; sper sa poti discuta toate detaliile cu sotul sa fie totul rapid si fara probleme.
Iti trebuie un avocat, un martor, vor fi 3 infatisari, o ancheta sociala ... mult succes
Imi pare rau ca ai ajuns in acest club :(
Daria & GIULIA(2004 08 16)
roxanal spune:
Daria, multumesc de raspuns..si eu sper sa nu existe vreo sansa..ar fi chiar culmea, avand in vedere ca el nu are nici o treaba cu ele, insa ar fi instare, numai sa-mi faca mie rau...cat despre intelegere, sper ca ne vom intelege si ca nu-mi va face greutati, insa cunoscandu-l, ma astept sa am probleme si sa-mi faca orice mizerie posibila ...inca n-am inceput, nu stiu nimic din ceea ce am de facut si cum..sunt in ceata
insa o sa-mi iau un avocat si cred ca ma va sfatui exact ce trebuie sa fac
mai am si o intrebare :
noi ne-am mutat de curand insa n-am apucat sa ne schimbam actele(CI, permise, taloane, etc)..cred insa ca ar fi bine ptr mine daca mi-as face actele, inainte sa incep divortul, corect?
aa..si mai am o intrebare, presupun ca o sa-mi trebuiasca la partaj sau pe undeva in divort adeverinta de salariu, nu? ce ma fac eu daca nu am tot salariu trecut pe CM?
http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
szivarvany spune:
Salarul: important e salarul lui pe cartea de munca, pt pensia alimentara pt fete.
Partajul: se poate face oricand dupa divort.
La noi nu va fi cazul, decat daca sotul meu are ganduri tampite, dat fiind ca pe el doar banii il dor, iar ap e al meu, mereu am avut salar mai mare in acte, etc, etc. ... aici nu te pot ajuta deloc.
Sper sa puteti discuta decent, poate alegeti avocat comun, noi asa avem. Imi pare tare rau, Roxana !!!
Daria & GIULIA(2004 08 16)