Topic - divort, casatorie, partaj

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Nu exista un procent batut in cuie (pentru ca daca ar fi asa s-ar aplica direct, fara sa mai treci prin instanta). Acel 25% pe care il plateste acum este maxim, dupa ce se va naste celalalt copil el va putea scadea la jumatate dintr-o treime (deci 16-17%).
Dar doar judecatorul va spune exact cat, pentru ca, in conformitate cu Codul Familiei, "Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati".
S-au pronuntat solutii in care un tata platea pensie de intretinere pentru doi copii din casatorii diferite, in total 1/3 din venitul sau, dar nu in cote egale, pentru ca minorii aveau varste diferite, deci nevoi diferite (poate parea paradoxal, dar mai mult primea cel mare, dat fiind ca avocatul mamei a aratat ca are nevoi mai mare decat cel mic).
Dar, in mod obisnuit, maximul se imparte in doua, deci in cazul tau 1/6 din venit.
2.Demersul este s-o cheme in instanta pe fosta sotie, printr-o cerere de miscorare a pensiei de intretinere motivata de nasterea inca unui copil care are nevoie de intretinere.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Multumesc mult pentru raspuns.

1.Stiam ca 25% este maximul pe care l-a si obtinut in instanta, si sunt sigura ca si acum i se va acorda tot maximul, de aceea intrebam care ar fi acesta - asadar undeva in jur de 17%.

2. Deci trebuie avocat si chemare in instanta? Sau se poate fara avocat, doar sa depuna el cererea? Trebuie justificta in vreun fel cheltuielile, ca sa stiu la ce ne asteptam....adica va fi proces in toata regula sau se face cerere si se asteapta raspuns din instanta?

Scuzati lipsa de informare, dar nu avem nici o legatura cu domeniul acesta.

Inca odata multumesc.

----------------------------------------------
Alexandra 36s+ cu fluturasul Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

AMR aprox 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este proces in toata regula, dar daca nu vrei sa te prezinti poti angaja un avocat care sa te reprezinte sau sa ceri judecarea in lipsa.
Nu recomand aceasta ultima varianta, este bine sa fii acolo pentru eventuale intrebari pe care le-ar avea judecatorul.
Teoretic ar trebui sa mearga usor, dar orice judecata are variabilele ei care nu trebuie neglijate. Nu trebuie sa justifici cheltuielile.
Sigur ca prezenta unui avocat iti asigura un oarecare confort, dar asta este o cauza usoara, deci poti formula singur cererea.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Multumesc mult pentru raspuns.

1.Stiam ca 25% este maximul pe care l-a si obtinut in instanta, si sunt sigura ca si acum i se va acorda tot maximul, de aceea intrebam care ar fi acesta - asadar undeva in jur de 17%.

2. Deci trebuie avocat si chemare in instanta? Sau se poate fara avocat, doar sa depuna el cererea? Trebuie justificta in vreun fel cheltuielile, ca sa stiu la ce ne asteptam....adica va fi proces in toata regula sau se face cerere si se asteapta raspuns din instanta?

Scuzati lipsa de informare, dar nu avem nici o legatura cu domeniul acesta.

Inca odata multumesc.

Bbelusa cea iubita

AMR aprox 3 sapt

Voi face cateva precizari tehnice, pentru a lamuri sensul unor termeni atat pentru autoarea aceastei intrebari, cat si pentru altii care ar fi interesati.
"Cererea" adresata instantei are o acceptiune oarecum diferita de cea obisnuita. In momentul in care te adresezi instantei prin cerere, urmeaza judecarea respectivului dosar, respectivei cauze.
Asadar, toate procesele "sunt in toata regula", deoarece prin cerere asta soliciti de fapt: pronuntarea unei hotarari, competenta solutionare in urma etapelor de judecata.
Explicatia este simplista, dar sper ca lamuritoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Multumesc mult, am inteles perfect!

Bbelusa cea iubita

AMR aprox 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Buna ziua, Marius! As dori sa te intreb ce se intampla in cazul unui divort cu acordul partilor, daca la prima infatisare la tribunal sotul nu se prezinta (eu fiind cea care a depus actele pentru divort). Iti multumesc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andreea81

Buna ziua, Marius! As dori sa te intreb ce se intampla in cazul unui divort cu acordul partilor, daca la prima infatisare la tribunal sotul nu se prezinta (eu fiind cea care a depus actele pentru divort). Iti multumesc.

~Este mai importanta pacea decāt dreptatea...(Parintele Arsenie Boca)

~Tragedia vietii nu este ca se termina atāt de repede, ci ca asteptam asa de mult sa o īncepem.

Cum adica "divort cu acordul partilor" daca tu ai "depus" actele de divort (adica, presupun ca ai formulat cererea)??
Pe scurt: cererea de divort cu acordul parilor se formuleaza, se semneaza si se depune de ambii soti, iar la infatisari trebuie sa se prezinte amandoi, pentru a exprima acest acord si in fata judecatorului, si pentru a confirma ca nu s-au impacat in termenul de gandire.
Divortul cu acordul partilor trebuie sa indeplineasca si cele doua conditii obligatorii - minim un an de casatorie si fara copii minori.
Te rog sa revii cu date complete in legatura cu modul in care s-a formulat cererea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:

Cum adica "divort cu acordul partilor" daca tu ai "depus" actele de divort (adica, presupun ca ai formulat cererea)??
Pe scurt: cererea de divort cu acordul parilor se formuleaza, se semneaza si se depune de ambii soti, iar la infatisari trebuie sa se prezinte amandoi, pentru a exprima acest acord si in fata judecatorului, si pentru a confirma ca nu s-au impacat in termenul de gandire.
Divortul cu acordul partilor trebuie sa indeplineasca si cele doua conditii obligatorii - minim un an de casatorie si fara copii minori.
Te rog sa revii cu date complete in legatura cu modul in care s-a formulat cererea.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Cererea a fost formulata de un avocat (care nu mi-a dat foarte multe lamuriri), dar la tribunal m-am dus singura pentru a depune actele si indeplinim si cele 2 conditii obligatorii mentionate de tine...ideea e ca nu avem ce sa impartim, deci sotului nu are de ce sa-i fie frica ( si a acceptat sa divortam), dar mi-e teama ca nu o sa se deranjeze sa vina la prima infatisare. Intrebarea mea era daca se va amana procesul din aceasta cauza...Multumesc mult.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:

~Tragedia vietii nu este ca se termina atāt de repede, ci ca asteptam asa de mult sa o īncepem.

Cererea a fost formulata de un avocat (care nu mi-a dat foarte multe lamuriri), dar la tribunal m-am dus singura pentru a depune actele si indeplinim si cele 2 conditii obligatorii mentionate de tine...ideea e ca nu avem ce sa impartim, deci sotului nu are de ce sa-i fie frica ( si a acceptat sa divortam), dar mi-e teama ca nu o sa se deranjeze sa vina la prima infatisare. Intrebarea mea era daca se va amana procesul din aceasta cauza...Multumesc mult.

Nu mi-ai raspuns la intrebare.
In numele cui a formulat avocatul cererea? Ati semnat-o amandoi? Daca da, si ati cerut divort prin intelegere, prezenta ambilor este obligatorie, iar in lipsa unuia procesul nu se va amana, ci se va respinge cererea din capul locului.
Daca doar tu ai formulat cererea (ma rog, avocatul in numele tau), atunci el poate sa nu se prezinte la niciun termen, iar divortul va fi in procedura normala, nu la intelegerea partilor.
Ca o curiozitate personal-profesionala: de ce avocatul angajat nu-ti raspunde la aceste intrebari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Buna ziua
Am o prietena care se casatoreste anul acesta.In urma casatoriei fiecare vrea sa poarte numele lui ... adica ea pe al ei de fata si sotul sa ramana cu al lui . Se poate ?

Mergi la inceput