Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)
Raspunsuri - Pagina 2
mami_patrick spune:
Bun gasit! Sunt in CIC din luna martie a acestui an, iar la 1 februarie 2009 vreau sa ma intorc la serviciu. Mai e valabil bonusul de 100 RON pentru perioada ramasa pana la implinirea celor 2 ani ai copilului? Si daca da, trebuie sa fac vreo cerere in sensul asta la serviciu sau mi se acorda automat? Multumesc!
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami_patrick Bun gasit! Sunt in CIC din luna martie a acestui an, iar la 1 februarie 2009 vreau sa ma intorc la serviciu. Mai e valabil bonusul de 100 RON pentru perioada ramasa pana la implinirea celor 2 ani ai copilului? Si daca da, trebuie sa fac vreo cerere in sensul asta la serviciu sau mi se acorda automat? Multumesc! |
Da pentru ambele intrebari.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamacangur Da, evident:platesc impozitul de 16% si asigurarea de sanatate, fara pensie somaj si mai stiu eu ce altceva. Am crezut ca sunt obligata sa platesc si pensia ca sa beneficiez de CIC; in plus nu mi-e deloc clar cum e cu concediul de lauzie... mamica fericita! |
Vezi ca ar mai fi un 0.85% sanatate (pt maternitate) la CASS verifica daca esti Ok din acest punct de vedere acolo la Casa de Sanatate
Pagina legislativa
Ven spune:
Buna!
Am copil de 9 luni si m-am intors de o luna inapoi la munca. Din anumite motive, ma bate un gand sa ma intorc inapoi in CIC. E posibil asa ceva? Precizez ca am cunostinta despre faptul ca cererea mea de intoarcere la munca, semnata de conducerea unitatii in care lucrez nu a ajuns inca "pe rol" la directia muncii, sau cum s-o numi institutia aia de unde primim noi alocatia si banii de CIC. Chiar tipa de acolo, care se ocupa cu dosarele cu pricina mi-a spus lucrul asta, si tot ea zice ca ma pot intoarce inapoi in CIC... Oare?
Multumesc.
mababei spune:
Buna! Ma numesc Mihaela, sunt din Iasi, sunt insarcinata in 15 saptamani si as aprecia tare mult daca m-ati putea lamuri intr-o problema: am vreo sansa sa primesc indemnizatia pentru cresterea copilului daca nu lucrez de aprox. un an dar mi-am platit asigurarile de sanatate si cele pentru pensie???
Multumesc mult!
mamacangur spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Vezi ca ar mai fi un 0.85% sanatate (pt maternitate) la CASS verifica daca esti Ok din acest punct de vedere acolo la Casa de Sanatate Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video Pagina legislativa |
Multumesc , Marius. Voi verifica. Important e ca nu sunt conditionata de plata pensiei.
Si mai am de multumit o data. Pentru ca am obtinut salariul bonus de la scoala, chiar daca numai dupa ce am amenintat ferm cu datul in judecata.
toate cele bune!
mamica fericita!
marius spune:
Banu2268: S-a mai raspuns la aceasta intrebare de nenumarate ori: 600 RON pt CIC + 200 RON alocatie
Da este un dosar de administrat. Consulta te rog topicurile cu acest subiect.
Ven: Da se poate, este legal.
Dodo-pui: Da cele 42 de zile sunt obligatorii prin lege
mababei: Nu nu ai sanse. Prin lege era necesar sa lucrezi sub o forma sau alta, adica sa ai venituri profesionale impozabile.
cucufan: Da
Pagina legislativa
mia83 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
De cand esti angajata? Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video Pagina legislativa |
sunt angajata din decembrie 2007, contract pe 2 ore, se platesc toate cele la stat(am intrebat la contabila), voi avea 1 an si aproape 3 luni de munca la sfarsitul lui martie cand trebuie sa nasc...conteaza norma de lucru pentru a beneficia de indemnizatie?
marius spune:
Atunci este Ok.
1. Vei beneficia de concediu de maternitate - valoarea va fi corespunzatoare salariului avut (aprx. 85% din veniturile brute realizate) - lunar
2. Vei beneficia de CIC 600 RON - lunar
3. Vei beneficia de prima de nastere - o singura data de la Primarie
4. Vei beneficia de alocatia de stat pt copil 200 RON - lunar
Pagina legislativa