Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui raloucoutza

Citat:

INTREBARE
Pot sa-mi iau fara plata in fiecare luna cu conditia ca nr de zile sa fie mai mic decat nr de zile lucrate in acea luna???? Adica de fiecare data se poate lua macar o sapt pe luna fara sa afecteze indemnizatia?
Multumesc mult pt raspunsuri
ralu

In niciun caz. Pierzi dreptul la CIC daca depaseste 1/2 din luna. Prin lege este admisa o singura fractiune de luna cu conditia sa depseasca 1/2 din luna respectiva.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anculet

Buna!
Am o intrebare scurta: pana in ce data a fiecarei luni,trebuie sa duc medicalul la serv?(ma refer la inceputul lunii).
Multumesc

25+ cu Alexandra Maria

Depinde de data pana la care se fac salariile. In principiu pana in 6-8 ale lunii.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui deeadana

buna,indemnizatia este considerata venit profesional impozabil?

VIATA INCEPE MEREU

Nu. Este insa venit asimilat acestora.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babylina

am si eu o intrebare. Sunt in concediu de crestere a copilului. De la medicul de familie se cere o hartie din care sa rezulte situatia mea in prezent. De unde iau adeverinta? De la servici sau fac o copie dupa decizia de intrare in Condediu de crestere a copilului. De l-a servici m-ai s-a spus ca pot primi o hartie din care sa rezulte ca " am lucrat la ei".

Ambele.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

Domule Marius, va multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Sa inteleg ca trebuie sa duc doaua hartii? Adica copie dupa decizia de intrare in Concediul de crestere a copilului si o adeverinta de la locul de munca? Sau una dintre ele ar fi suficient?
Va multumesc

Mergi la inceput

Ambele deoarece in prezent sunteti beneficiara a unei asigurari dar in egala masura aveti un contract de munca valabil care juridic este deocamdata suspendat dar sunteti legal discutand angajata.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Intrebare-ntrebatoare:
De luni intru in prenatal, cand sa cer CO aferent zilelor lucrate incepand cu 1 sept? Inainte de CIC? Sunt platite sau efectiv le fac, fiind vorba de invatamant...
Multumesc!

33+Sara

pozici
_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Pot fi platite. Nu am de unde sa stiu ce intentionezi sa faci. In principiu este mai rentabil sa-ti achitate.

Pagina legislativa

Mersi Marius, asta nu stiam, daca pot fi platite. Si la mine la scoala nimeni nu stie nimic, doar se uita ciudat cand duc cate-o hartie cu cerere si legi atasate. Noroc ca exista DC si oameni ca tine.
Mersic.

33+Sara

pozici
_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeadana spune:

buna
inainte de nasterea copilului am 8 luni lucrate si 4 luni de concediu de crestere a copilului pt primul copil.ce venit mi se ia in calcul pt cele 4 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raloucoutza spune:

multumesc mult, marius.
mai am 2 intrebari , daca nu sunt prea insistenta...
1. Pot sa-mi iau concediu de odihna dupa ce inainte am avut 90 zile concediu medical + o sapt de fara plata legate ?
2.cate zile de concediu de odihna pot sa-mi iau daca am avut 90 zile concediu medical + o sapt de fara plata legate ? (lucrez in invatamant si iau concedii de odihna numai pe perioada vacantelor copiilor)
ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

am si eu o intrebare ; unde ( lege, art..) e prevazut cu cat se plateste pre si postnatalul? De ex, daca eu intru direct din CIC in pre-postnatal pt bb2 cu cat as fi platita? Citisem ceva ca 85% din salariul minim/mediu pe economie?! dar unde se stipuleaza asta exact?

Mami de fetita si de baietel 17+

Am inteles din raspunsul dat ptr Eseea ca se plateste prenatalul cu 85% din salariul min pe tara (OU nr. 158, art 12 parca era). Acum eu as veni cu o intrebare suplimentara: Salariul min pe tara ptr studii superioare daca sunt angajat cu studii superioare (care este 10 mil fata de 5 mil cat este cel min pe economie) sau cel de 5 mil?
Sunt si eu in tr-o sit asemanatoare. Am terminat CIC 1, m-am intors la servici la 1 oct, la 13 oct am intrat in CM ptr 2 saptamani (interventie chirurgicala) si ma platesc pe cele 2 saptamani cu 100% respectiv 75% din salariul min pe economie de 5 mil. Intrebarea ar fi: De ce nu se tine cont ca sunt angajat cu studii superioare si salariul min ptr studii sup este 10 mil? Raspunsul pe care l-am primit eu este ca acela de 10 mil este salariul min de angajare iar eu sunt platita de casa de pensii. Ce legatura are casa de pensii? In lege eu nu am in talnit nimic de genul asta (poate am omis eu ceva), dar mie legea mi se pare interpretabila. Oare mai exista vreo lege in completare care sa speculeze acest aspect: ca fiind angajata cu studii sup sa fiu platita la nivelul sal min ptr studii superioare? Poate ma ajutati si pe mine cu o lege ceva sa le dau peste nas angajatorilor care incearca mereu sa imi fure din drepturi.

Mamica lui Rares (15 oct 2006) am 2 ani poze ,

Mergi la inceput