Topic - contabilitate, salarii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:Lorellay pai tu esti fata desteapta, alea sa puna mana pe DEX. Nici nu exista in dictionar cuvantul PREMA. M-am uitat acum, ca am crezut ca gresesc eu . offfffff

uite aici :

http://dexonline.ro/search.php?lexemId=45655

sper ca nu te-ai suparat, da?

sorry de off topic.

Mami de fetita si de baietel 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Eseea

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grace30 spune:

am si eu o intrebare...sper ca ma puteti ajuta...colegele mele de la personal nu prea stiu si nici eu nu sunt de specialitate.

Am intrat in prenatal, am facut si cerere pentru acordarea dif de 15%. Totul ok pana aici, numai ca ele mi-au calculat la aceasta 'prima' de 15% toate impozitele si taxele care se calculeaza la salariu...nu numai CAS la sal mediu cum m-as fi asteptat eu.

Imi spuneti si mie daca se aplica sau nu aceste taxe??
Multumeschttp://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se aplica. Este similar salariului.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grace30 spune:

merci Marius

http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Buna ziua, am si eu 3 probleme acum am descoperit vorbind cu mai multe mamici :
1. Pana acum de la 2 luni de sarcina am stat in CO-RISC MATERNAL iar firma mi-a dat 75% din NET(din 10 milioane in mana cat luam) deci 750 ron, eu am auzit variante ca se calculeaza din Brut, stie cineva???

2. Am mai descoperit o smecherie facuta de firma care pe mine ma dezavantajeaza - BRUT pe contract este trecut 11 milioane iar eu in mana luam 10 milioane, ori normal nu are cum sa fie asa, iar pe statul de plata 8 milioane si ceva, esti de acord cu mine? La inceput luam 8 milioane net apoi dupa 1 an si ceva mi-a mai marit cu 1 milion si dupa alt an cu inca 1 milion, ajungand in 2008 la 10 milioane net. Dar de unde sa stiu eu ca ei nu au modificat salariul brut ?

3. Stiu ca ma va afecta la indemnizatie, dar neavand cu ce sa justific ca incasez atat... nu prea am ce face.
Acum caut legile pe internet despre plata CO-risc maternal, prenatal si indemnizatie sa le-o bag in ochi.

Va rog din suflet daca aveti vreo astfel de lege trimiteti-mi si mie pe email sau despre acel salariu mediu care se primeste de la firma ca prima de nastere. Va multumesc din suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliarusu spune:

Pentru cei care nu platesc impozit din IT, pentru perioada postnatala cum se aplica diferenta de 15% pe perioada de 6 saptamani, in ipoteza ca din salar se retin doar 9.5%*600, deci cum se plateste diferenta pentru un salar ~ la fel pe ultimele 6 luni?

Din salarul prima pt nastere se iau CAS, CAsS etc, la fel ca si la salarul normal in concediu de maternitate?

Va multumesc anticipat!


Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

In prima luna in care as intra in postnatal ar trebui sa primesc sporul de vechime de 10%. Mi se va acorda acest spor in aceasta situatie pe perioada concediului de maternitate?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Dragele mele am si eu o mare nelamurire daca ma puteti ajuta....

pana la sfarsitul anului am avut o anumita suma in cartea de munca, din Ianuarie salariul a crescut considerabil pe cartea de munca...in februarie am avut 3 zile de concediu medical (platibil 100%) si 4 zile de concediu de odihna...cand a venit fluturasul de salariu acum la sf lunii februarie am observat o micsoare de aprox 130 lei.
Cei de la mine de la contabilitate zica ca diferenta se datoreaza acestor zile in care am lipsit...dar ma intreb daca CM era platit cu 100% si CO tot asa din cate stiu...de ce diferenta de suma ???????

Eu sunt insarcinata in 19 sapt si e posibil sa mai am nevoie de CM sau CO si imi e teama ca daca imi mai iau indiferet ce concediu salariul meu nu va fi niciodata integral....

Ma puteti ajuta cu un raspuns?


18+

Bubi mic poze


Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Cu privire la calcularea indemnizatiei pe perioada CO am gasit doar prevederile din CCMN:

ART. 59
(1) Pe durata concediului de odihna, salariatii vor primi o indemnizatie ce reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii īn care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

(2) Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decāt salariul de baza, sporul de vechime si indemnizatia pentru functia de conducere, luate īmpreuna, corespunzator numarului de zile de concediu.

Pentru zilele de concediu din decembrie primit o indemnizatie mai mica decat cea calculata de mine. Am cerut explicatii si mi s-a spus ca se iau in calcul doar veniturile stabile. Adica: in noiembrie s-a acordat prima de stabilitate din sistemul sanitar (un salariu de baza, platit de doua ori pe an angajatilor din sistem), care nefiind venit fix, cum sunt sporurile, nu a fost luat in calcul.

Eu in art.59 CCMN nu am gasit asa ceva. Acolo se specifica doar venituri din ultimele 3 luni, fara exceptii.

Stie cineva daca exista alte prevederi in afara de CCMN cu privire la plata CO, si care sa specifice ca nu se iau in calcul decat veniturile fixe? (adica prime de stabilitate, al 13-lea salariu, sau alte prime neacordate lunar nu se iau in calcul)?

Mergi la inceput