Topic - contabilitate, salarii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_patrick spune:

Stiu ca nu s-a hotarat nimic clar deocamdata in legatura cu taierea a 25% din salariile bugetarilor, dar eu chiar de la 1 iunie intru in concediu prenatal si as fi vrut sa stiu ce salariu voi mai primi, adica se opereaza intai reducerea asta de 25% si din ce ramane se calculeaza salariul meu? Multumesc frumos!

Cristina, mami de Matei-Patrick (13.01.2008) si 27+

POZE DE TOT FELUL
POZE BOTEZ
FILMULETE
POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu se taie din prenatal.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_patrick spune:

Acum, ca legea e practic promulgata, e valabil acelasi raspuns? Nu de alta, dara ar cam insemna ca eu, aflata in concediu de maternitate, sa primesc mai multi bani decat colegii care muncesc. Va rog, lamuriti-ma, cu scuzele de rigoare ca sunt atat de insistenta pe subiectul asta. Multumesc din suflet!

Cristina, mami de Matei-Patrick (13.01.2008) si 32+

POZE DE TOT FELUL
POZE BOTEZ
FILMULETE
POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Chiar daca iti scade 25% din brut, concediul prenatal se calculeaza in functie de veniturile realizate in ultimele 6 luni, asa ca nu te afecteaza scaderea brutului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remusbarnea spune:

va rog frumos spuneti-mi daca am introdus actele pt indemnizatie cu data de 1 iulie pe aceasta luna fetita nu va primi indemnizatie si daca e asa cum imi spun cei de la primarie imi puteti spune si de ce sau conform carei legi e asa ? precizez ca fetita este incadrata cu handicap grav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

OG 148/2005


(2) Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti, denumite in continuare directii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

-----------------

Lit. a) a alin. (1) al art. 10 a fost modificata de pct. 7 al <LLNK 12007 7 10 202 0 42>art. I din LEGEA nr. 7 din 9 ianuarie 2007, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 33 din 17 ianuarie 2007.b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;

c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c).

(2) Plata alocatiei de stat pentru copii prevazuta la art. 4 alin. (1) lit. a) se face incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul.

(3) Pentru fractiunile de luna, cuantumul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se stabileste proportional, in functie de numarul zilelor calendaristice din luna respectiva pentru care acestea se cuvin si se acorda.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remusbarnea spune:

Fetita mea este cu handicap grav si pina in 30 iunie sotia a fost asistentul personal al fetitei. Acum sotia a renuntat a mai fi asistent personal si am trecut-o pe fetita pe acea indemnizatie de handicap .Cererea a fost inregistrata cu data de 1 iulie iar cei de la primarie spun ca bani pe iulie nu ai va primi ci va primi doar pe august .Marius eu sincer nu inteleg din legile pe care le-ai scris daca cei de la primarie au dreptate sau nu. De aceea te rog fi bun si tradu-mi daca se poate. Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Au dreptate din cate stiu eu.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2242 spune:

Buna Marius, m-ai mai sfatuit tu in cateva probleme asa ca tot la tine apelez ca nu stiu la cine si cu ce sa incep.
eu sunt acum in concediu de crestere copil copilul nascut in 30.04.2009 in luna 04.2009 au inceput problemele la servici nu cu mine ci sefii cu banii si nu s-au mai dat salarii s-a inchis firma cu firma lichidatoare,salariile nu s-au tot dat din diverse motive dar s-au incasat luna asta de la fondul de ajutor am inteles acum am aflat cu stupoare ca eu nu eram pe aceeasi lista cu toti angajatii si mie nu mii pot da tot cei de la fondul acesta de ajutor sau cum se cheama, pt ca eu eram in concediu medical si ar fi trebuit sa mii dea firma lichidatoare din primele incasari dar ei zic ca nu au incasat nimic si nu au sanse sa incaseze ceva ca totul era ipotecat eu stiu tot de la tine ca este o lege care ar trebui sa ii oblige din ce incaseaza sa dea prima data salariile dar ei nu au facut asa.Ce as putea eu sa mai fac acum?stiu ca este f tarziu dar eu am sperat sa ii primesc ca si restul angajatilor.
Astazi le-am trimis mail si i-am rugat sa imi raspunda in scris sa pot face si alte demersuri o sa insist sa imi raspunda dar sincer ce sanse mai am sa imi vad banii adica cele 126 zile de concediu pre si post natal.Cui sa ma adresez?si da-mi si niste legi daca le stii sa le studiez.sper sa nu ii pierd ca am asa mare nevoie de ei

Diana, mami de Rares 30.04.2009
Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sincer nu as dori sa te dezamagesc dar - nu stiu daca iti pot da vreun sfat favorabil. Chiar nu stiu. Cand firmele sunt in lichidare, greu de zis sau de facut ceva. Adreseaza-te ITM serviciul asistenta poate au ei ceva idei. Partea proasta este ca firma incaseaza banii tai de la Casa de asigurari de sanatate dar ii inghite datoria catre ei.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput