dureri de oase/bazin in timpul sarcinii?

dureri de oase/bazin in timpul sarcinii? | Autor: alicepc

Link direct la acest mesaj

buna ziua tuturor
am o curiozitate- sa vad daca sint eu un fenomen ciudat/anomalie a naturii sau s-a mai intimplat si altora asa ceva:
sint in luna a 6-a, la cel de-al doilea copil. La prima sarcina, cu o zi inainte sa nasc, m-au apucat niste dureri de oase in zona bazinului de n-am mai putut sa merg, iar dupa ce am nascut n-am putut sa merg doua luni. Acuma cum spuneam am intrat in luna a 6-a si au inceput din nou durerile- nu asa de rau ca data trecuta, dar acelasi gen. Nu pot sta in picioare prea mult, nu mai vorbesc de mers pe jos, aplecat, dereticat etc.. Data trecuta si-au dat diversi doctori cu presupusul- mi-au facut tot felul de teste- dar pina la urma mi-au zis cu totii ca n-am nimica!!! iar eu sa-mi smulg parul si mai multe nu, innebuneam de durere..
asadar- intrebarea era: povestea asta suna cunoscuta la careva? la ora asta ma simt de parca am mers pe bicicleta pentru citeva ore bune, in conditiile in care n-am mai facut asta de vreo 7 ani- bazinul meu e ca si cind s-ar desface in bucatele.. si din cite stiu nici medicamente nu pot sa iau- mai astept pina miine si sun la doctor sa intreb totusi ce as putea sa iau daca chiar nu mai pot..
are cineva vreo idee??
multumiri anticipate!
Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns renataozana spune:

Alina,la fel sunt si eu ,doar ca la primul copil n-am avut nici o durere iar acum imi vine sa urlu mai ales cand tre sa ma dau jos din pat sau sa ma ridic de pe scaun.Ma doare asa rau cam de la 6 luni si jumatate,iar medicul mi-a zis ca n-are ce -mi face (recomandarea a fost repaos la pat pana la data nasterii),ca n-are rost sa ma dopez cu medicamente si calmante deoarece nu-mi va face cu mult mai bine.

Renata..Mami de Alex si piscotel micut de 33 saptamani

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev306pbs.png" alt="pregnancy due date" border="0" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

In perioada mai avansata a sarcinii da, se resimt dureri la nivelul bazinului, de despart oasele bazinului ca sa faca loc bebelusului pe masura ce acesta creste, eu personal n-am avut nimic, dar cateva prietene mi-au spus ca simteau sa se rup in doua. Sper sa fie asta si nu altceva.

www.flickr.com/photos/11356870@N07/sets/72157604728702923/" target="_blank">Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicepc spune:

ufff, tocmai scrisesem frumusete de mesaj de multumire pentru raspunsuri, vreo 50 de rinduri sau asa ceva, imi mai varsasem amarul si pe doctor etc.. si dracusorul de fiica-mea s-a catarat la mine in poala si nu stiu cum a facut, ca mi-a disparut toata pagina!! nu i-au trebuit mai mult de 10 secunde!! si eu daca vreau sa fac acelasi lucru, trebuie sa ma uit lung si bine la toate butoanele..
oricum, voiam sa zic- Renata, sper sa nu patesti ca mine data trecuta, cind n-am putut merge vreo 2 luni dupa nastere, de a trebuit sa iau Ibuprofen la fiecare 4 ore, ca daca uitam atita imi trebuia.. probabil ca trebuie sa continui cu odihna (cum o fi aia?- cu atit mai mult ca o sa ai doi copii)- dar iti tin pumnii, ca si mie dealtfel..
cum ziceam in mesajul-fantoma, doctorul meu are ideea stralucita sa ma trimita sa fac terapie fizica- de parca abia astept sa mai fac ceva exercitii- sint numai buna de asa ceva..
kitzy- stiu ca povestea asta ar trebui sa se intimple cind sarcina e avansata, da' abia am intrat in luna a 6-a, nu a 9-a.. nu ca sintem mai cu motz, renata??
ok, sper ca toate sa se termine cu bine- ce sa mai zic.. as mai povesti, da' copilul asta trebuie sa se culce, altfel ma urc eu pe pereti..
pupaturi si pumni strinsi!
Alina

Mergi la inceput

Alina,probabil suntem noi mai cu mot dar sa sti ca eu ma consider o persoana rezistenta la dureri,dar astea de bazin ma omoara dar la mine cel mai tare se resimte durerea dimineata si seara.Sincer nu-mi doresc sa patesc ca si tine deoarece deja-s satula si abia astept sa scap
si mai am inca 7 saptamani,orcum mie imi va fi mai usor deoarece baietelul meu e nitel mai mare,e in clasa a 2-a si de culcat se culca singurel,asa ca-mi va ramane doar prichindelul cel micut de cocolosit.
A sa nu uit de terapia fizica,;ce terapie fizica sa mai fac mai ales ca eu inca mai merg la servici iar dupa terminarea programului abia ma mai tarasc pana la pat(norocul meu ca sotiorul meu ma duce -aduce de la munca).

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev306pbs.png" alt="pregnancy due date" border="0" /></a>

Mergi la inceput

povestea pe care incearca doctorul meu sa-mi bage pe git cu terapia e o prostie- parca n-am pe ce fereastra sa mai arunc banii- iar repaosul la pat e iarasi ceva pe aproape de imposibil, asa ca..
pe mine ma doare cel mai tare in timpul noptii, cind incerc sa ma intorc de pe o parte pe alta, sau ziua daca stau pe scaun o vreme si apoi incerc sa ma ridic.. da' ce sa ma mai pling.. ma consoleaza un picutel gindul ca nu sint singura la care i s-a intimplat asta, deci nu sint de dat la ziar, etc.. desi toti doctorii pe care i-am intrebat pina acuma mi-au zis ca n-au mai intilnit asa caz (care va sa zica, m-am gasit si eu pe cine sa intreb- vai de capul lor, si cica vezi doamne in America sint numai destepti pe toate drumurile)
renata, stii daca o sa ai fetita sau baietel? eu pe fiica-mea am nascut-o la 36 de saptamini, si a fost mare si sanatoasa, slava domnului.. poate nu mai ai de asteptat asa mult nici tu- si macar dupa ce nasti o sa ai sigur concediu, si o sa te mai odihnesti nitel.. vorba vine, ca de, tot o sa te scoli din 2 in 2 ore o vreme.. imi aduc aminte ca nesimtitii de americani n-au vrut sa imi dea liber pina in ultima zi, a trebuit sa sun din spital in ziua in care am nascut, sa le zic sa nu ma astepte, si dupa aia la 6 saptamini m-au chemat la lucru, cind eu nici nu puteam merge pe picioare inca, si cind le-am zis ca nu pot sa ma intorc la serviciu inca, m-au concediat! nu ca am plins eu dupa ei, ca oricum n-aveam de gind sa ma intorc, da' asa ca sa-ti faci o idee de ce fel de oameni sint.. "oooo, vaaai, ce tare ne place de tine, esti cea mai.. si cea mai... dar vaaaai, ce rau ne pare, nu putem sa iti mai dam o saptamina liber, intelegem ca esti cam handicapata fizic la ora asta, dar..".. mama lor.. si dupa ce a trecut o vreme- au inceput cu telefoanele: "nu vii inapoi? avem maaare nevoie de tine! sintem disperati, n-are cine sa lucreze!" hehe.. ghici cine le-a dat cu tifla..
mi-a zis cineva ca daca iau bitter suedez mi-ar face bine- da' parca n-as vrea sa fac experimente pe pielea proprie. asa ca deocamdata rabdare si.. cam atita, ca nici de tutun nu poate fi vorba..

cum ziceam, pupaturi si pumni strinsi..
Alina

Mergi la inceput

Alina eu am 33 saptamani iar in burtica se ascunde un baietel(se pare ca noi nu stim face fete),si sincer cu toate durerile pe care le am as vrea sa-l tin pana la 40 saptamani si asta pentru ca la el fiecare saptamana conteaza in dezvoltare .Las ca ne revenim noi la starea initiala si vom uita de orce durere in momentul in care ne vom intalni cu copilasii nostri.Durerea mea de bain nu e atat de groaznica ca si a ta ,adica pe mine ma doare doar cand ma ridic din pat sau de pe scaun,in rest daca stau linistita intr-un loc totul e ok.
La servici merg pentru ca deocamdata imi doresc sa fiu acolo,nu prea am rabdare sa stau pe acasa dar daca as vrea sa stau nu m-ar putea opri nimeni,cat despre intorsul la locul de munca dupa nastere nici nu se pune problema.Vreau sa -mi cresc copilul sa -l alaptez cat de mult timp posibil,si sa fiu alaturi de el macar pana la 2 ani mai ales ca eu mai am un baietel de 8 ani care si el are nevoie de mine.
Te pup si sa auzim doar de bine

Mergi la inceput

am mai umblat pe internet si uite ce am gasit: http://www.plus-size-pregnancy.org/pubicpain.htm
e in engleza- imi regasesc aproape toate simptomele in articol- deci se pare ca ori e o problema hormonala (corpul produce exces de hormoni din cauza sarcinii, ceea ce provoaca relaxarea excesiva a cartilagiilor), ori e o aliniere defectuoasa a simfizei pubiene, care isi revine cu timpul sau nu... sa speram ca da...
si am ajuns si pe un alt forum, la reclama sau asa ceva, unde erau mai multe femei ce se plingeau de aceeasi problema.. se pare ca fenomenul e cunoscut inca din antichitate, dar doctorii moderni in general, in special cei ginecologi si obstetricieni nu ii dau importanta- ceva in genul: vrei copii, sufera..
se pare ca sint ceva solutii posibile, dar pina la urma cel mai la indemina e sa te misti in anume fel, sa te menajezi cit poti si sa faci anume exercitii. se recomanda si vizite la chiropractor- nu stiu cum e in Romania, dar pe aici iti ia si pielea de pe tine.. sint cazuri in care povestea asta se intimpla pentru ca bebeul nu e pozitionat corect, dar nu intotdeauna..
ei, acuma macar m-am informat, si pot sa-i dau cu articolul in cap doctorului meu.. daca n-ar fi asa de aproape de casa mea, mi-as lua alt doctor.. dar cred ca sint prea comoda..
ce sa zic, parca dupa ce am citit articolul in cauza am inceput sa ma simt mai bine- vreau sa zic psihic, ca fizic n-am cum.. dar ideea e ca se mai intimpla si altora..
pupaturi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mydulcica spune:

Doamne ce m-am linistit... ca nu sunt eu anormala.
Si eu am durerile astea cumplite de bazin, am auzit ca exact zona dureroasa se numeste articulatia coxo-femurala. Pe mine ma doare de la 4 luni, acuma am aproape 5 luni si simt ca mor. Sper sa nu devina si ma rele mai incolo , pe masura ce sarcina avanseaza.
Oare masajul ajuta la ceva? Ceva crema oare ar mai calma durerea?
Pe mine cel mai rau ma doare cand ma ridic din pat si pun piciorul jos... simt ca nu ma pot sprijini pe picioare...
Oare o sa pot naste normal, ca asa mi-as dori, daca se va putea.

Mergi la inceput

Mydulcica,stai calma,linisteste-te si incearca sa te odihnesti mai mult.La fel ma doare si pe mine cand ma ridic din pat am senzatia ca nu ma tin picioarele,ridica-te treptat si foarte incet,daca te ridici brusc te va durea si mai tare.Cu cat avanseaza sarcina durerile vor fi mai mari,dar daca te menajezi poate vei fi mai bine.eu personal nu am dat cu nici o crema nu am luat calmante deoarece nu vreau sa afecteze copilasul(prefer durerea asta si un copil sanatos).
Sanatate multa si bebic sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si eu am dureri groaznice de simfiza. Eu am o simfiza mai elastica, mai trosnea cand hata-hata . Acum simt ca se rupe...cateodata pun mana instinctiv ca am senzatia ca s-a desprins in doua. Nici nu pot sa pasesc, ma doare cu tot cu dansa ....Zici ca am stat calare pe coada maturii si am facut febra musculara.

==========
Corina 30+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput