Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Fetelor, multumesc pentru raspunsuri.
Bebe-Beca, la mine ar cam fii dorinta vietii, nu mai vreau sa trec prin ce am trecut..brrrr. Nu intelg, de ce la noi se tot promoveaza repetarea cezarienelor cand sunt cu risc, risc pe care nu ti-l spune nimeni, in schimb toti iti spun de riscul rupturii uterine care e mic comparativ cu riscurile unei noi cezariene.
Cu centura e asha, vorbeam cu Anda de faptul ca am dureri de coloana si as incerca dupa 6 luni sa port o centura prenatala, ptr sustinere.
Mi-am si luat una de la babyexpo, se numeste Gerda, de la Tonuselast.
Corlay, o invidiez pe prietena ta, daca a nascut in Bucuresti vreau si eu!

va pup,
^+ si Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_magda spune:

mh spune-ne si noua prin ce ai trecut cu cezariana!

Vine bebica ....
Pana atunci gotobina nevoie mare

Mergi la inceput

Anda, mi-ai luat vorba din gura.
Si eu tot In Brasov vreau sa nasc evident sub apa, daca se poate.
Intre cezariana si nastere naturala desi eu nu am avut parte decat de jumatate dintr-o nastere naturala, la 5 cm dilatatie mi s-a facut cezariana de urgenta ptr ca mi-a sa rupt placenta, fara discutie nasterea naturala e mai buna. Ambele dor, nu se poate fara, DAR dupa nasterea naturala in cateva ore esti in picioare ok, dupa ceza stai o zi aprox la reanimare, dupa care va trebui sa mergi pe picioarele tale, cu niste dureri destul de urate, e f greu sa iti imaginezi cum e sa ai abdomenul taiat, pai iti zic eu si sa zambesti e greu, nu mai zic cum e sa te apleci, sa tusesti, sau sa tii un bb in brate. Am vazut mame, in spital care nu veneau la alaptat in primele 2 zile, din cauza durerilor. Eu imi simt si acum zona cu taietura usor amortita, nu mai am aceesi sensibilitate acolo.
Eu iti doresc sa ai o nastere naturala, si cat mai usoara bineintels sub apa

mihaela6+ si Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina_b spune:

Si eu am nascut prin cezariana, la recomandarea medicului. A fost destul de greu prima saptamana (dureri de nu puteam sa ma dau singura jos din pat), prima noapte am stat la terapie intensiva, cu o stare destul de proasta. Eu am avut anestezie generala, iar starea proasta s-a datorat si faptului ca am sangerat foarte mult, am refuzat transfuzia si am avut hemoglobina 6.6 (am inteles ca normal este in jur de 11).

Dar dupa prima saptamana de chin, m-am recuperat foarte repede (la 2 saptamani eram la plimabre in parc cu Eva).

Acum voi naste tot prin cezariana, dar as vrea sa incerc anestezie locala (desi mi-e tare frica de intepat in coloana). Am inteles ca nasterea naturala dupa cezariana este de risc pentru ca se poate rupe uterul.

Si eu am zone in jurul operatiei unde nu simt nimic, plus ca nu am suportat sa port centura dupa cezariana si s-au lasat muschii abdominali si am o burta foarte urata.

Catalina, 8+ si mamica de Eva Maria (1 iunie 2007) POZE

Mergi la inceput

Nu prea vreau sa sperii pe nimeni ce cezarienele astea. Sunt cazuri unde chiar nu ai de ales.
Anda, uite cum a fost
Eu m-am internat la 38 de sapt cu contractii f dese la 2-3 min. La camera de garda mi s-a zis ca am colul sters si sa urc sus in sala de travaliu ca o sa nasc. Recomandarea a fost sa urc pe scari.
Buuun zis si facut urc eu pana la 2 la sala de travaliu( am nascut la Filantropia) si acolo ma ia in primire seful garzii. Controlul de rigoare si ma pune sa o sun pe dra mea, si zice '' mai ajungi ca uite ai o pacienta cu dilatatie 5 naste cu noi sau vii si tu?''
eu asha repede??? 5 cm in 15 min????
Vine dra imediat si imi rupe apa, chema si anestezista sa imi puna peridurala, dar uups eu inceput sa am dureri nasoale rau , a fost asha nasol incat am lesinat.
M-am trezit o masca de oxigen pe fata, si cu aparatul de monitorizare ptr puls bb pe burta, dra mi-a zis ca e ceva in neregula cu placenta, ptr la mine travalul a debutat cu cheaguri de sange si a continuat asha, si ca trebuie ceza de urgenta ptr lui bb i-a scazut pulsul deja avea 80 de la 140. M-au pus pe masa si gata anestezie generala, surpriza anestezicul mi-a facut rau si le-am spus asta inainte sa trec in lumea viselor. Mai mult la un mom dat am devenit constienta, nu puteam sa ma misc sau sa deschid ochii dar simteam ce imi fac si auzeam tot, n-a fost ceva continuu dar in mare parte stiu ce s-a intamplat, eu pun asta pe semana fricii cu care am trait ca acest copil ar avea Down ca urmare la um mom dat cand inca eram pe masa de operatie am si intrebat. A fost distractiv
La reanimare a trebuit sa suport niste saculeti pe burta sa se retraga uterul, plus controalele si apasari pe burtica de ma urcam pe pereti de placere. M-am ridicat eu a doua zii, ma mai sprijinem si de pereti da' m-am dus sa hranesc copilul. Dureri cu carul, si dupa cateva luni tot aveam dureri. Plus ca si ciclul a devenit dureros, banuiesc ca tot de acolo, ca alte pr nu am.
Cam asta a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

Si eu am nascut prin cezariana.
Primele 2 zile au fost un cosmar. Nici nu puteam respira de durere. Ajunsesem sa tip la asistente sa imi puna mai mult calmat in perfuzii ca ma durea non stop.
Dupa prima saptamana mi-am revenit repede.
Aici se practica VBAC. Doctorul la care merg e pentru nasterea naturala. Abia astept sa il intreb cate paciente ale lui au avut VBAC. Dupa ce ma documentez voi lua decizia (nici o varianta nu e usoara).
Oana multumesc ca l-ai trecut si pe Tudor pe lista.

oana

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisu spune:

Dragi burtici,
Am venit de la dr. BB are 6 sapt si 5 zile, 2 cm, si i-am vazut inimioara batamd.
Inca nu i-am spus baietelului meu.. astept sa fac macar 10-12 sapt

mami Cris si bb Alex(05.11.2003)

Mergi la inceput

Crisu felicitari penru inimioara

mami de Tudor si 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

fetele va vorbesc si eu de prima mea cezariana
am avut anestezie generala dupa ce timp de 3 zile m-am chinuit cu travaliu si dilatatie de 8 cm..groaznic, sangerare si tot tacamul..in final s-au decis sa imi faca cezariana datorita pulsului...
in sfarsit m-am trezit pe hol in timp ce ma duceau la terapie intensiva..am dormit si dupa 24 de h am fost sus in salon..bunn...vine asistenta 'hai sus in picioare' ce???? cum eu??? si dai ma ridic cu ajutor in fund...am avut impresia ca nu pot respira..ma chinuiam sa trag aer in mine si nu reuseam..cu dificultata la verticala..vai am zis ca imi cad toate organele din mine jos ..crunt va pot spune...apoi dureri...daca tuseam sau stranutam aveam impresia ca mi se rupe operatia...dureri la fel ca si fetele cand ma apasau...sau cand te pune sa te urci pe doamna capra sa te vada si in interior...crunt..
durerea ca durerea...ar fi trecut mai repede..insa noi aveam bb-le bolnav si ni sa zis ca va muri..va dati seama ca mi sa luat de viata si de trait...oricum nu intru in detalii..bb a ajuns la ingeri la 5 luni..si eu am ramas cu cezariana..dar stiti voi Dumnezeu da, Dumnezeu ia..
acuma sunt bine sunt 3 ani de atunci..si asteptam in nov un bb...si imi e groaza tot cezariana ins ade data asta va fi bine trebuie...
va sarut si imi cer scuza daca am deranjat...a si inca ceva dac va intrebati de ce a murit bb a avut o malforatie grava pe care au reusit sa o vada la echo deabea la 7 luni si jumatate va dati seama ce soc am avut..crunt nici nu vreau sa imi mai aduc aminte...malformatia a fost din cauza celebrului citomegalovirus asa ca daca nu ati facut analiza mergeti si faceti
sanatate si sarcini la termen va doresc
32+Dimitrie

Mergi la inceput