Pepenasi de iulie-august 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serenity90 spune:

CRISTINA si noi facem ceva restrans...in familie...dar cum eu nu le am deloc cu chestiile astea bisericesti si cu obiceiurile...habar nu am...deasta am si intrebat...nici nu stiu de ce sa ma apuc mai intai
BIRIBU eu stiam k e periculos sa nu faci decalotarea...pentru ca mai tarziu pot aparea complicatii si ii face decalotarea fortat...adica prin operatii...a fost o emisiune la tv in care un doctor vorbea despre chestia asta...si defapt asta a fost si subiectul emisiunii..acuma io stiu...poate parerile sunt impartite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bey, ca sa fie clar:
Pus moaca la inceput de mesaj, dar mentionez ton neutru dar sprintar

Ca sa fie clar, mentionez ca sunt iubitoare de animale, din care am posedat, de-a lungul vremii, urmatoarele:
- niste pesti, care uneori au murit, alteori au trait
- niste hamsteri, care erau blanzi foc, cu exceptia uneia care musca si pe care am "maritat-o"
- niste pisici, pe rand, nu in acelasi timp. Ultimul, un motan siamez complet bezmetic ce mi-a stricat niste costume pentru ca intra in sifonier (pe ca carui usa o deschidea cu geara) si se catara pe haine in sus. Si nu numai, mi-a ros baretele la niste posete de imi venea sa il arunc fix pe geam (pe motan)... Pe asta l-am dat abia cand eram insarcinata cu Eliza, l-am dat cumnata-mii asta care ar sta toata ziua bot in bot cu orice fel de purtator de blana. Norocul lui (al motanului). Acum huzureste. Mentionez din meniul lui, printre altele, somon fume si ton, dar nu orice ton, ci doar din ala in suc propriu, ca in ulei nu serveste gagiul...

Catel mi-am dorit all my life! Si cand o sa stam la curte, o sa avem cu siguranta. Cre' ca un golden retriever ca ii iubesc de nu mai pot si sunt super pentru casele cu copii...

Da' astia de la soacra-mea sunt altfel... Nu le face nimeni baie, nu ii vaccineaza nimeni, iar matzele omoara soareci prin pod. Mai sunt vecini care pun otrava, motiv pentru care a disparut una din pisicile soacra-mii (o chema Mitica). Nici un bai de altfel, ca acuma are alte 6 (shase). Desigur, cu nume sugestive as zice, nu cum indica Mitica sexul matzei. Totusi, era doar o confuzie, ca toti au zis ca e motan pana a venit cu pui acasa. Pisica buna de altfel Mitica asta..
Acuma are una galbena - o cheama... Galbena... Mai are una neagra... Ghiciti cum o cheama??? Negruta, desigur.... Pe restul nu le-am retinut ca sunt noi. Asta primavara avea 12. Dar acum 2 ani avea numai 3. Ca are acuma 6... o fi bine? O fi rau?

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laremi spune:

Va multumim mult de urari.

Bebe meu tine capul cam de la o luna, acum il tine chiar bine, pe burtica are momente cand nu vrea sa stea si momente cand ii place.
Nu ii dau decat lapte, un pic de la san si formula. Aici nu se recomanda nici macar apa, de ceai nu spun cum s-a uitat doc la mine cand am intrebat.
In schimb, nu prea este interesat de jucarii. Poate e prea devreme, nu stiu. Azi le-am strans pe toate si o incerc sa i le dau peste cateva zile, poate o fi mai interesat. Ai vostri copiluti sunt interesati de jucarii?
Fetele care au facut botezul deja: ati facut baita aia de acasa in aceeasi zi cu biserica sau a doua zi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Laremi eu stiu ca baita se face a 2-a zi dupa botez.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Buna seara fetele,

Am revenit si noi dupa calatoria la Brasov. Am venit de aseara, dar am avut musafiri azi. Tot drumul pana la Brasov (dus-intors) bebita a dormit dusa. II place f. mult in masina.
Sa va spun ce am patit. Eram invitati sambata la o nunta. Pentru asta am si mers de fapt in Brasov in acest week-end, urmand sa o lasam pe fetita vreo 3 ore cu soacra mea. Nu am mai plecat vineri seara ca am auzit ca e aglomeratie mare pe DN1, asa ca am plecat sambta dimineata devreme. Am facut 100 de bagaje, pentru orice vreme, am plecat cu landou, etc. Si ce credeti ca am uitat:exact hainele cu care trebuia sa mergem la nunta. Erau puse pe umerase si chiar umerasele au ramas acasa. Si nici nu ne-am dat seama pana aproape de ora la care trebuia sa ne imbracam. Nu mai aveam nici timp, nici bani sa ne cumparam ceva, asa ca nu ne-am mai dus decat la biserica, cu haine de oras. Doar Irinuta era super eleganta. Eu precizez ca inainte eram o persoana suficient de ordonata si niciodata nu mi s-a mai intamplat asa ceva.

Alimentatia: Am fost cu Irinuta acum vreo luna la Budimex, la dr. Stanciu (care cica ar fi cel mai renumit doctor din spital). Eu o tineam pe a mea: cu perimetrul cranian (de la sperietura dinaintea nasterii). Atunci el mi-a zis ca pana la 6 luni nu are nevoie de nimic decat de lapte de mama. Acum nu stiu in cazul fetelor care dau formula... Eu sper sa am suficient lapte pana la 6 luni, ca nu am de gand sa-i dau altceva pana atunci.

Imbracamintea: Noi azi nu am avut timp sa iesim la plimbare. Nu stiu maine cu o voi imbraca, avand in vedere ca ea nu a purtat pana acum caciulita deloc. Am incercat sa-i pun sambata si nu prea o suporta, se enerva. Pe mine ma critica toata lumea, ca cica o imbrac prea subtire. Oi fi eu mai exagerata.

Cute asimetrice: si noua ni s-a spus, am facut eco de sold (oricum faceam preventiv) si nu a iesit nimic.

Marina, depinde de unde iei vaccinul. Daca farmacia e aproape, cred ca il poti aduce repede asa, pur si simplu. Daca e mai departe, ia o gentuta termica cu ceva inghetat inauntru.

Intalnire: vreau si eu, daca nu oi avea ceva musafiri, ca de vreo 2 luni tot suntem vizitati.

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

laremi, si eu stiu ca baita se face a doua zi, dar cred ca se poate si in ziua botezului. Eu am botezat anul trecut si, pentru ca a doua zi plecam, am facut-o in ziua botezului, seara de fapt. La fetita mea nu am facut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

LAREMI, baitza se face a doua zi dupa ceremonia religioasa, spre exemplu la noi la biserica se face vinerea si baitza sambata, iar cand am botezat la Bucuresti am mers sambata la biserica si duminica am facut baitza.
ANKALAURA, cum ti-a priit la socri?
CRISTINA, nasol ca Mihaita a fost agitat. La noi a fost exact invers, a dormit la greu, parca facea a ploaie nu alta.
SERENITY, ptr botez marturiile nu sunt obligatorii, doar daca vrei.La bucuresti stiu ca sunt niste cruciulite cu fundita roz sau bleu care se pun in piept invitatilor. Ptr nanuta si cea care o ajuta cate un prosop,hainute cu care sa il imbraci cand pleaca la biserica, si nu-mi mai amintesc prea bine acum, dar vezi ca este un subforum unde gasesti f multe informatii legate de botez "Botezuri , petreceri ptr copii ,taiatul motului" ANA_A superbe pozele, si ce eleganti sunt si Matei si Stefan!
ANABABY, si noi am probat chestia cu muzica, de fapt tati mai exact. Ma dusesem sa fac dus si s-a trezit printesa si plangea ca ii era foame si cand am iesit din baie tati daduse muzica tare si dansa cu fata in brate .
DANA, pe mine nu ma dor mainile, iar in sarcina imi amorteau rau de tot, dar acum am scapat.
ESTRELLA , LA MULTI ANI cu intarziere, ca pina trimit eu mesajul cred ca se face deja maine!
DIANA M. , La multi ani sotului!
BUBULE, chiar in seara asta am patit-o cu dusul, au curs doar doua, oare or mai fi, sau erau ultimele?
TIBERICA, ce de peripetii la cumparaturi
DR ANCA, si fetita mea stranuta si sughite zilnic chiar dein primele zile, desi atunci era cald, pediatra a spus sa nu-mi fac probleme ca nu-s semne de raceala, cand e racita tuseste si ii curge nasul.
DIARUUUUUX, pe unde umbli mamaaaa?
Fetele cine imi da si mie noua parola de la pepenasi pleeeeeese?
Off io stau si scriu aici de zor si pijamaua mea deja e leoarca, o sa fac dara de lapte prin casa, da nici sutien nu pot sa suport . Plec si eu la culcare , sa mai prind 3 ore de somn pina se trezeste maimutica.Pup fetele si sorry daca n-am nominalizat toata lumea .

Speranta moare intotdeauna ultima!

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
minunea care ne-a luminat viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Si fiindca deja s-a facut maine:
MARINA, LA MULTI ANI, SA FII FERICITA ALATURI DE CEI DRAGI!!!

Si ptr fetele pricepute care se ocupa de listuta,scuze ca indraznesc da am vazut ca la cativa dintre pepenasi nu e trecuta data nasterii, cand aveti timp poate reusiti sa rezolvati. Sper sa nu arunce nimeni cu pietre, chiar nu vreau sa supar pe nimeni, am observat pur intamplator!

Pupici

Speranta moare intotdeauna ultima!

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
minunea care ne-a luminat viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

'neata fetelor,

Diarux, multumesc pentru mesaj...dragut din partea ta..
...va multumesc fetelor pentru ca va-ti amintit ieri de Darius...care ar fi facut 2 luni...iar azi se implineste o luna de zile de cand a decedat
...azi vine mami la mine...abia astept...vreau sa merg la mormant... azi iar am tras o portie de plans dupa pofta inimii...pt ca am fost plecata si acolo nu prea puteam plange se tineau prietenele mele dupa mine ca scaiul si nu puteam sa plang cum simteam eu nevoia...dar azi m-am racorit...asa ca mai tarziu merg sa cumpar flori si apoi la cimitir...

.......la mare in prima seara am facut depresie...erau numai burtici si carucioare...prietena mea chiar a vrut sa ne intoarcem...dar am zis ca nu vreau sa le stric si lor vacanta...

...a venit si Cristi la mare....si MA BUCUR!!!...mi-am dat seama...(e drept ca am fost si ajutata de prietenii mei)...ca ma razbun pe el crezand ca scap eu de suferinta asta care ma omoara...dar nu-i asa....cred ca el este singurul om care ma intelege cu adevarat... sambata am luat scoici pt Darius...
Cand sunt langa el am pot descarca...cand sunt langa alte persoane nu pot...

...va multumesc inca odata pt ca nu-l uitati pe scumpul meu ingeras!!!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

Neatza fetele
Am scris un mesaj lung si cand sa il trimit am observat ca nu eram logata.Dupa ce ca ma chinui de 2 zile sa scriu si eu ceva acum cand am reusit ca doarme Dilara mea am scris geaba atat.Poate ca in cursul zilei am sa reusesc sa mai scriu macar cate ceva din acel mesaj.
MARINA LA MULTI ANI ,multa sanatate ,fericire si multa implinire sufleteasca!

MIKYCRIS

Mergi la inceput