Pepenasi de iulie-august 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

pt conjunctivita eu i-am dat cu ciloxan: a fost super bun

M.A. de minune ANDREEA MARIA (15.08.2008)
http://b1.lilypie.com/M20sp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Booooonnnn - si acuma sa revenim....

LA MULTE LUNITE pentru Thea Patricia si Irinuca de Bobitamica
si
LA MULTI ANI cu intarziere pentru Mona si Estrella, si la timp pentru Marina!

Deci...
Fratilor si surorilor, daca urasc ceva, asta e FACUTUL BAGAJELOR.
Ei bine, daca urasc ceva mai mult deccat FACUTUL BAGAJELOR, asta e DESFACUTUL lor...
Daca e vorba doar de bagajul meu, nu ma supara asa de tare, dar cand e de facut bagaj pentru 4 persoane, deja devine complicat...
Am o strategie... Inainte luam persoanele pe rand. Acum iau piesele pe rand... Chiloti pentru copilul nr 1, chiloti pentru copilul nr 2, chiloti pt copilul nr 3 (asta e barbatu-miu), chiloti pentru mine. Sosete pentru copilul nr 1... si tot asa...

Reusim sa iesim din Bucuresti sambata pe la 3, deci am ajuns la soacra-mea pe intuneric.
Sambata seara a fost relativ ok, desi Eliza mai avea putin si intra cu cainii in cusca....
Acuma, eu ce sa fac.... copilul iubeste animalele, dar tot acelasi copil are memorie foarte scurta cand ii spui sa nu mai bage mana in gura, eventual dupa ce a luat-o de pe catel si a trecut-o prin nas O sa vedeti voi cand or mai creste.... Cand le convine, au o memorie de elefant. Cand nu... uita urgent....
Paranteza:
Pentru ca baga degetul in nas si apoi in gura (dar ce copil nu face asta, din vremurile cele vechi pana azi???), i-am zis ca daca ii plac mucii, adunam de la toata familia si i-i dau la micul dejun. Va dati seama ca s-a strambat cu efect, de am crezut ca va inceta. Ash!
Am inchis paranteza.
M-am gandit ca daca tavaleste cainii sambata seara, isi va pierde interesul pentru ei, duminica. Ash!
De la capat nene....
Deja speram sa se adevereasca prognoza aia cu ploi si frig, ca sa o pot tine in casa... Ash!
Duminica, o zi minunata, cu soare bland, fara pic de nor!
De-acuma, am lasat-o in pace, ca doar nu era sa stau cu gura pe ea nonstop...
Revin la partea cu bagajul... Va dati seama ca in bagaj aveam si de-ale gurii. Ca soacra-mea nu cumpara cremvusti Forzoso si nici cereale Nesquick. A incercat soacra-mea sa o momeasca pe Eliza cu un ou, cu o sunca... Asta, neam prost ca nu pot sa ii zic altfel, facea BLEAAAHHH! de imi venea sa ii dau una peste gura... Da' m-am abtinut, ca asa fac mamele...
Cumnata-mea a fost cam oripilata de figurile Elizei - care, de altfel, este un copil foarte cuminte si ascultator, si deloc mofturos, dar v-am zis eu... cornitele cresc instantaneu imediat ce copilul iese din mediul lui si da de niste persoane care il gadila in fund. O sa vedeti voi ca asa este...
Revenind la sambata seara, cumnata-mea a luat-o pe Eliza sa doarma cu ea. Lucru care mie mi-a convenit. Prietenii stiu de ce...
Numai ca cumnata-mea, cum va spuneam, nu are barbat nu are copii, are doar o matza. Matza adica motanul ala de mi-a ros mie baretele la genti si mi-a stricat costumele cu ghearele. Va dati seama ca cumnata-mea nu stie povesti. Sau, cel putin, nu le mai stie corect. A tot corectat-o Eliza la Scufita Rosie si la Capra cu Trei Iezi, pana ce i le-a spus ea cumnata-mii da capo al fine si cu intonatie... A ramas oarecum dezamagita ca nu i-a povestit si ei cineva o poveste mai acatarii, ca astea cu Scufita si cu Capra sunt povesti de 2 ani si nu de 5, dupa cum ne-a instiintat...
A doua zi la pranz, cumnata-mea cica sa se duca sa se odihneasca putin, cu Eliza cu tot. Numai ca Eliza nu mai doarme la pranz, asa ca i-a facut asteia capul patrat, nici nu a dormit si nici pe ea nu a lasat-o sa se odihneasca. Lucru care mie mi-a convenit, ca noi ne-am odihnit.
In restul zilei, inutil sa va spun ca iar a fost calare pe catei si a batut gradina in lung si in lat, a venit cu noroi pe adidasi si pe pantaloni, dar asta e...
Iar pentru buda am luat olita - la care nu mai presteaza de vreo 2 ani acasa. Olita este un bun necesar inclusiv pentru mamici uneori, mai ales in noptile cu 5 grade si ploaie...
Noroc ca ieri avea balet la ora 6, asa ca la 12 ieseam pe poarta. Si... culmea! Nu prea incarcati, ca deja am declarat razboi sticlelor cu tuica si vin, borcanelor cu zarzavat si bulioane, gemuri si compoturi, pachetelor cu kilograme de branza si tot restul.... Nu de alta, da' folosesc o lingura de zarzavat la o ciorba, fac doua ciorbe pe luna, deci un borcan imi ajunge un an jumate.... Iar branza... mai mananca omul o felie, dar nu 2 kile odata.... S-au cam suparat, ca ei asa sunt obisnuiti, au si ei dreptate, dar nici nu pot sa stau in bucatarie cateva ceasuri numai ca sa scot "pachetul".
Dar nu mi-a iesit figura... tot am stat in bucatarie, ca mi-au umplut traista de fructe, si a trebuit sa pun unele si la un compot rapid, ca altfel se strica.
Momente:
Momentul de glorie al calatoriei a fost ca am luat din Vrancea vreo 5 kile de struguri de muscat albi, si vreo 3 kile de negru... dulci... o nebunie....
Momentele cele mai stresante sunt alea cu "Da' hai mancati" Cand soacra-mea pune pe masa cat pentru o armata si vrea sa mananci 3 feluri seara.... Si mai mananci da' nici chiar asa... Ieri dimineata, am mancat de dimineata, si cand a vazut ca vrem sa plecam pana in 12, se pregatea sa puna pranzul. Stai nene ca nu e o ora de cand am mancat. Nu ca ne pune pe drum. Stati fratilor, ca nu ma mai opresc pe drum sa desfac pachetul... oooffff... Iara s-a cam suparat da' ce sa le fac???
Momentul de groaza a fost cand am vazut ca Eliza e plina de bube. Seara au inceput sa o manance. Noroc ca am in casa alcol mentolat in permanenta, asa ca am tratat-o rapid, sperand sa nu o trimita inapoi acasa de la gradinita.
Momentul distractiv nu a existat
Momentrul de dezamagire a fost cand am constatat ca am uitat cutia de lapte praf la soacra-mea, cutie plina si cu varf... Ne-am descurcat cu tzitzi, dar ma simteam eu mai in securitate sa am cutia acasa.
Gata, ca m-am lungit cat o zi de post

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetelor!

Violeta cum adik nu e trecuta data de nastere la toti pepenasii? Ca data de nastere e scrisa sus si apoi urmeaza pepenasii nascuti in ziua aia. Daca sunt mai multi pepenasi in aceeasi zi nu am mai scris la fiecare data.
Cristina cu placere.
Anaxena f frumoase pozele.
Tiberica ms well de putut pot da se pare ca nu prea merge prea mult efort ca ma cam inteapa pe interior si mai curge putin maroniu deci tre sa o iau slow ca nu e inca complet vindecat prin interior. Dar oricum nu ma astept sa slabesc intro sapt in timp incet si sigur.
Tecky .
Sursula cu borcanelele depinde de bebe cat de mult papa si ce program isi face de ex Arianna papa cam asa lapte dim apoi cereale din alea praf amestecate cu laptic pe la 10-11 sau fructe si iaurtel apoi la pranz la 12 lapte si somnic si apoi pe la 3 jumate 4 mai papa borcanel ori unul mic tot de nivelul 2 sau jumate din unul mare de nivelul 3-4, si desert pana seara la 7 mai gusta ceva biscuiteii frcute daca are chef si apoi la ora 7 seara laptic si nani. Ei zic ca tre s afaci un program si etc ei sa stii ca la noi nu ne-a iesit fata mea daca ii dau mic deun pranz si cina nu poate papa atata asta e ritmul ei. Deci difera de la bebe la bebe.
Oricum sfat imp legat de borcanele daca ii dai sa pape scoti din borcanel si pui in altceva si ii dai sa pape si restul de borcanel in frigider imediat si folosit in maxim 24 de ore. Daca il lasi mai mult cel putin astea care le dau eu de la hipp lasa niste zeama asa si nu mai sunt bune, le-am gustat. Daca esti pe drum sau undeva si ii dai direct din borcanel cat papa papa cat nu la gunoi.
Cand e bebe mic si e la inceput de diversificare abia o sa pape cateva linguritze de piure din ala deci o sa arunci cam mult, acuma depinde de bebe again, a mea papa putin si ce ramanea aruncam. Sau faci tu piureruile in casa de fructe legume etc le pui in cutiutze mici de plastic safe pt congelator si le pui data pe ele si cand trebe sa pape bebe numai dezgheti o portie si gata sfat util ce l-am auzit aici in cutiile alea de cuburi de gheata pui diferite tipuri de piure de legume si fructe si cand vrei sa dezgheti poti pune un cub mar un cub para un cub piersica si amesteci le poti combina cum vrei tu, ca bebe papa putin tare la inceput.
Anka astept pozele.
Laremi asa si aici nu se da ceai la bebe in europa se da eu am ales sa ii dau de la milupa special de bebeii ca sa nu ma complic e si instant si e usor de preparat.
Gini ohhh and this is just the begining. Si noi am patit asa de multe ori luam toate pt fata si etc si uitam ce era mai imp pe noi gen stick-ul de memorie de la aparatul foto, pantofii nu stiu care si tot asa si trei sferturi din bagaj e pt bebe restul un sfert pt noi muritorii de rand.
Marina La Multi Ani sa ai o zi minunata.
Maitreyi si aici copii britanicilor nu au nici nasul infundat macar si ai nostri is cu febra si etc deci...
Ileanna nu am intrebat ca stiam ca esti plecata. Well cum ati dormit?
Ana dura faza.
Kamelya ce fain o sa fie sa pui poze cu amandoi.
Ruxandra pupici si eu am fost cam down am impresia ca nu mai e aceeasi atmonsfera aici da na.
Andreea nasol atre cu centrala si la noi a fost discutia asta cand ne-am mutat in apartament in ro ma refer. Eu is tare happy ca scrii ca la piersicutze nu prea ai mai scris.
Violeta cand Amira e treaza e de genul 5 minute cu ea 5 minute la bucatarie sau la curatenie etc o tot mut din gym, in leagan, in bouncer, pe perna, ma mai stramb cu ea mai fug mai invart in oala si tot asa. Incerc cand adoarme sa fac cat mai mult.
Anna super. Is tare simatici cand nu mai pot de somn si adoarm si mai zambesc prin somn asa.
Dia curios nu am facut febra atata tot ca am observat ca nu pot face tare mult efort inca, nu si-a revenit corpul destul dar incet incet o sa isi revina pana atunci bag mai putin efort. Oricum nu ma opresc de tot ca imi face tare bine iesirea asta chiar daca sunt tare obosita a doua zi dim cand fetele ma iau de noua da imi face bine si la psihic.
Dia sa eram si eu la un moment dat iti revii da mai incolo. Uneori plecam spre bucatarie si uitam de ce si tot asa.
Violeta mai e mult pana se ajunge la programul ala. O sa vezi ca in timp o sa isi formeze un somn de dupa amiaza da tre sa fii f atenta la semne sa o prinzi cand incepe sa oboseasca sa nu fie pre aobosita ca apoi nu mai adoarme sub nici o forma decat dupa urlete multe si nu mai doarme asa mult.
Kamelya chestia asta creca e universal valabila la toti copii Arianna si acuma face asa, nu am gasit remediu la asta.
Laremi cresc asa de repede noi avem saci de haine de la Ari si deja umplu sacosele si cu astea de bebe.
Michella ma bucur ca ti-a placut numele si ca de la mine l-ai luat. E din yidish si normal se pronunta raizi si inseamna trandafir.
Bufi la Ari am avut asa pb cu nasucul e greu ca is tare micuti da incet incet trece.
Anka fain mesaj fain tare. Da it's true mai ales la faza cu, cornitzele.
Ma duc la fete ca s-a trezit si Ari sper sa mai revin mai pe seara.

de Ari si Ami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

ANKALAURAadevarul e ca ma aprinsesem tare de tot ca ne vedem! si am ramas cu buza dezumflata. da daca zici ca e mai bine pe la onesti...
De venit la bucuresti imi sfaraie calcaiele,plus ca ao am si pe sora mea acolo care abia asteapta sa ma prinda cu tot cu nepot'su, si bineinteles pe SOR'MIA, CARMENELA, ca am inceput sa o visez noptile.
criminale povesti mai spui soro si tu!!!

DMA

BUFI cu nasu e la fel si la noi. Indiferent cat am tras din nasuc..tot e din plin. cat o mai fi asa? iar cu sudamina...habar nu am ce e si cu ce se mananca (vine vorba). tot bubite? iritatii ? sau mai rau?
al meu are bubite pe tot corpul. adik a a vut pe fatza, au trecut si au aparut pe gat, au disparut si au aparut pe corp si tot asa. acum deja coboara pe piscioare, dar nu a utrecut de pe corp. dr a zis ca sunt de la caldura...da acu nu mai e cald..Sa incep sa ma ingrijorez? sa plang deja?

MADA da...las' ca ne revenim. deja simt ca e mai bine. Mai spune ANKALAURA o poveste ca asta, o mai conving pe SOR'MIA sa va zica de cainele ei, ICE, care a ajuns franjuri dupa o lupta...nu tocmai dreapta cu niste caini adevarati...si tot asa...La nevoie mai bag o poezica...

Ma duc ca ma cheama teroristul.tati nu are tzitzi. Din pacate.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fetele, sa nu ma dati disparuta da nu mai am timp deloc de cand cu scoala lui Matei. Ieri seara am fost la sedinta. A durat 3 ore!!! Sunt zahaita de cap cu cate trebe sa cumpar si ce sa fac cu fiecare, ce lasa la scoala, ce ia acasa, si cand se intampla (de ex vineri aduce niste caiete cu teme de acasa la scoala si luni le ia inpoi). Si azi am avut si primele plangeri de la doamna invatatoare: ca cica face cumva carate??? ca mereu sta sa se bata cu figuri de carate ; serialul power rangers de pe jetix e de vina aici!
Dimineata la 5 ma scol sa alaptez, apoi dupa 1 ora sa fac pachetul lui Matei si masa de dimineata, sa-l trezesc (si asta e greeeeeu frate la ora aia), sa-l indop cand el e jumatate adormit, sa-l spal pe dinti si ochi, sa-l imbrac - si toate astea dureaza de n ori mai mult cand el nu coopereaza ca vrea la loc in pat .
Apoi cand vine stai pe capul lui sa manance, sa doarma la pranz, sa facem ceva lectii... Nu mai apuc sa fac mancare, sa spal, sa fac orie altceva intre cei doi copii, care fiecare ma vrea pentru cate ceva.

Deci, nu am citit din urma, din lipsa de timp.

Marina, la multi ani si multa fericire!
Pepenasilor nascuti in zi de 16, la multe lunite!

Am fugit.

pup you all,

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si de Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Dma, ai luat ieri vaccinul? Ca io nu am mai ajuns sa intreb .

Tiberica
, sunt constienta maica ce ne asteapta de la 10+ ani cu moda . Nici nu-mi pusesem problema ca te-ai supara ca am zis de fi-ta ca-i simandicoasa, draga, ca doar nu am zis-o cu rautate, ci cu simpatie si in gluma, si eram convinsa ca ai prins ideea , nu era nevoie sa-mi mai spui ca nu te-ai suparat. Ei, cu toate certurile din ultima vreme , am ajuns toate sa suflam si in iaurt ca sa nu se interpreteze ceva gresit. Multi la fetele simandicoase .

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si de Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Helloooo

La multi ani Marina si muuuuulta fericire alaturi de cei dragi!

La multi ani Thea si Irina si sa cresteti mari, saantoase, norocoase, vesele si frumoase!

Ankalaura- superbe mesaje!

Diarux- superbe poezii!

Noi am fost azi la vaccin si masurat/cantarit. Sunt cam necajita ca nu a crescut cat trebuia- a pus doar 1300g de la nastere. Am zis ca fac 24 de ore test de supt sa vad cat suge intr-o zi. Daca suge cat trebuie, probabil ca ma voi duce cu laptele sa il testeze, ca alta idee nu am.

Pupicei tuturor

Ralu
mamica iubitei Miruna Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Anka ce mi-a placut povestea. Suuper!!!

Azi am dat drumu la centrala. Incredibil de devreme. Aveam 21 de grade in casa si mi se parea tare frig. Acu am 23 si e ok. Stiu ca la carte scrie ca 18-20 e ok pentru bebei, dar eu inghet la 21, asa ca ....

Azi am fost la farmacie si mi-am comandat pompa. E electrica si vine maine (o inchiriez, sunt curioasa cum e).

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ralu, eu cred ca Miruna a luat in limita inferioara in greutate, dar principalul este ca a luat. MAya a luat (am mai spus) 1600 in primele 2 luni si asta inseamna mediu. Daca ea nu plange inseamna ca ii e de ajuns. Nu exista lapte rau. LAptele de mama e perfect, iar bebeii sunt foarte diferiti unii de altii.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Vicky- sper sa recupereze. Ma mai gandeam ca poate nu e suficient de hranitor laptele. In ultima saptamana de exemplu a pus 50g. Verific acum cat suge pe zi si mai stau o saptamana sa vad cum evolueaza, dupa care mai vorbesc cu doctorita.

Ralu
mamica iubitei Miruna Elena

Mergi la inceput