bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 8
Gabbriela spune:
Ruxij sunt mirata ce putin se face la voi la scoala.
Julian a terminat tema si am pus pe net, si am pus si testul de astazi de la mate, l-a trecut .. e la level 8 .. joi alt test la mate si maine are la spelling.
Noi pt langa tema postat am avut ca tema si 9 carti de citit data de ea, dar mult mai grele de ce ai tu ... daca vrei le copiez sa vezi... bine nu cu mult mai greu, dar mai greu... eu tot sunt in ceata de ce e asa de usor la voi si asa de greu si complex la noi.
o zi minunata
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ruxij spune:
Azi a primit sa citeasca o carte chiar destul de complicata si lunguta, m-am mirat, o poveste despre o profesoara si niste copii care nu erau cuminti, dar cand le-a lipsit invatatoarea si le-a venit alta mai rea, le era dor de prima invatatoare si cand s-a intors au ascultat-o. Chiar a avut nevoie sa il ajut la doua cuvinte (assigned si inca unul tot asa mai lung). Deasemenea a venit cu o lista mai lunga de cuvinte pt. spell. O sa aiba cica de acum inainte test de spelling vinerea. Lista de cuvinte:
pan, it, tin, map, tan, pat, ant, in, swamp, work.
Eu la noi la scoala am vazut diferenta si intre invatatori, altii fac mai mult/greu. Deasemenea noi nu primim cine stie ce informatii acasa, am vazut ca altii primesc o foaie cu ce au facut sapt. ce s-a incheiat si ce vor face saptamana viitoare. Nici eu nu inteleg cum se dau cartile astea, dupa ce criterii, ba prea usoare, ba mai grele. Bogdan zice ca tuturor le da la fel, deci nu le da in functie de nivel. Deasemenea el zice ca niciodata nu l-a ascultat nimeni citind. Dar nu prea pot sa il cred 100%, poate el nu e atent. Oricum, si eu sunt destul de in ceata:)) La mate in nici un caz ei nu fac adunari si sistemul ala cu nivele. Noi mergem in paralel cu matematica acasa, cu sistemul acela japonez, Kumon, despre care iti povesteam. la acela face adunari cu 7, 8 si 9 acum (8+9, 18+7 etc).
Anina_n spune:
Fetele din USA, la voi se invata scrisul, cititul si cifrele din clasa pregatitoare ?
Pana la citit cartzulii si facut socoteli, ai nostri mai au muuult.
Abia vor incepe cu liniutze, bastonase, bucle, funditze si puncte.
Alina, la engleza au avut de desenat familia si au invatat formele de salut si sa spuna cum ii cheama. O iau de la zero ca sunt incepatori, la gradinita n-au facut engleza.
Azi a avut si prima ora de sport in sala de sport. Cristina e a 4-a din coada, la inaltime.
Au alergat usor, au facut mersul piticului, exercitii de incalzire si gata ora.
Cand au sport, pot sa mearga si ei, in trening la scoala. 
Maine va avea prima ora de religie. Sunt curioasa ce le va povesti cine le va tine ora.
O zi cat mai faina, in continuare, tuturor !
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
ruxij spune:
La noi nu le cere echipament de sport. Doar sa aiba adidasi si cum oricum fi-miu e mereu in adidasi, e OK.
Anina, da, la noi se invata literele in clasa pregatitoare. Iar Bogdan a invatat literele de fapt de la gradinita, dinainte de clasa pregatitoare. Aici nu se fac deloc bastonase, liniute si bucle, absolut deloc. Se merge direct cu literele si cititul, f. devreme. Cred ca asta este pt. ca engleza nu e limba fonetica si e mai greu de invatat cititul si scrisul.
arminad spune:
Si la noi e tot asa usor ,adica au niste carti simple de citit ,foile pe care le fac in clasa la fel sunt cam ceea ce faceau in kinder.Mie mi se pare normal sa fie asa fiindca invatatoarea trebuie sa afle intii care e nivelul general al clasei ca sa poata lucra .A citi cursiv ,a scrie si a face adunari si scaderi nu este considerat ceva absolut necesar la inceputul cls 1 desi multi copii fac asta.
Anina ,Dan a invatat in preschool literele (grupa mijlocie).Si pe mine m-a mirat ,mi s-a parut cam repede dar multi invata si datorita faptului ca sunt atitea desene animate ,jocuri pe calculator ,jucarii cu litere si cifre nu numai ca ii invata la scoala.Al meu a invatat cititul cam in afara scolii .
ruxij spune:
Da, asa e, si jocurile conteaza. Dar oricum aici au tot timpul liste de "spelling", pana si in clasa a 4a, practic invata cuvintele pe dinafara pt ca nu se scriu cum se aud, ca la noi.
Anina_n spune:
Asa, iar cititul si scrisul se fac numai cu litere de tipar ?
Si aici invata copiii de acasa, pe care ii intereseaza, dar programa scolara nu cere scriere si citire in grupa pregatitoare.
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
ruxij spune:
Nu, nu doar cu litere de tipar. Cu litere normale. Se invata literele la clasa pregatitoare la noi, toate literele le-au facut anul trecut si au invatat sa citeasca lucruri simple. Si la clasa I se evalueaza (cred) nivelul clasei si cred ca in functie de nivel se incepe fie din nou cu literele, fie incep direct cu scris/citit. In clasa I aici se pune mult accent pe scriere, cam peste tot, dupa cate am observat. Incep sa invete sa scrie cuvinte si asa o tin multi ani, de la cuvinte simple la mai complicate.
Gabbriela spune:
nina, scrisul de mana cursiv se invata in cls a III a aici. ... in rest eu nu am nimi ce obiectat la scoala inca...
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
arminad spune:
Am primit si noi prima tema incepind de astazi care a fost simpla insa am auzit la greu comentarii fiindca implica,pe linga scris, si decupat ,lipit si colorat ,activitati pe care le detesta.Trebuia sa primeasca incepind de ieri tema zilnica si nu m-am lamurit daca a uitat-o la scoala sau nu i-o fii dat-o ca a fost plecat din clasa la specialele lui .Intreb eu miine..
Ruxij,metode d-astea de disciplinare a avut fiecare teacher a lui Dan ,fiecare cu metoda ei .Ne trimiteau acasa la inceputul anului o nota in care ne spuneau cum vor face.Anul trecut aveau un sistem cu cartonase colorate ca la fotbal .Prima teacher care a avut-o acum in cls 1 (aia "rea" de la care l-am mutat din clasa)tot asa ne-a comunicat in scris sistemul ei de disciplinare ,parca ceva cu niste puncte pe care le cistigau si le pierdeau ,dupa caz.Asta noua la care e acum ,e mai in virsta si mai de moda veche .Ea cica nu foloseste metode d-astea ,am vazut ca le da o multime de big hugs,ii tine de minuta ,are o voce foarte calda .I-a facut bine lui Dan atitudinea ei in etapa asta ca era asa de speriat dupa experienta de dincolo insa nu stiu cum va fi mai incolo cind incepe el sa-si dea in petec.
Vazindu-l asa de tacut (de fapt era suparat)si-a format o impresie complet gresita despre el.Eu i-am zis ca nu e ala care crede ea ,mai bine s-o previn..