bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 2
micha spune:
a bucur ca ati deschis acest subiect.
Suntem si noi in clasa I.Vladucu are 7 ani si o luna.
In prima zi eu am fost foaaaarte emotionata dar nu am lasat sa se vada,desi eram topita toata.
Vladucu era incantat ca are in clasa multi colegi de gradinita.
A plouat si a fost frig asa incat festivitatea de dechidere a anului scolar s-a desfasurat numai cu boboceii ( si parintii lor) intr-o sala mai mare a scolii.
Boboceii au intrat apoi in clasa pe sub tunelul de flori facut de elevii de clasa a 5-a.Intre timp Vladucu pierduse buchetul de flori pentru doamna,de fapt ramasese numai cu ambalajul,florile cazusera pe scari si ma striga disperat "mami au cazut florile".In fine,le-am recuperat si am refacut buchetul,iar apoi a dat buchetul doamnei,si i-a venit sufletul la loc.
Sunt 22 de copii in clasa,desi initial se inscrisesera 25.
Doamna are in jur de 48 de ani si este genul care se face iubita de copii fara a face rabat de la educatie si reguli.
In prima zi au stat pana la ora 11 .Doamna le-a dat sa deseneze pe o coala "familia mea",desene pe care urmeaza sa le dea psihologului scolii.Vladucu a desenat un copil in plus.Noi nu-l avem decat pe el.....Cand l-am intrebat de ce a mai desenat un copil in afara de el mi-a spus ca este ihnea (baietelul unor prieteni foarte buni ,are 4 ani si lui Vladucu ii place foarte mult de el,il ocroteste,se joaca cu el etc....)Ce va interpreta psihologul nu stiu vom vedea.
A doua zi au comentat primele imagini din abecedar si din manualul de matematica si i-a pus sa coloreze cateva imagini.Aici copilul a perceput ca ar fi un fel de intrecere si s-a grabit sa termine primul si a facut niste mazgalituri.....ce sa spun ca mi-a cam fost ciuda ca nu a colorat bine.Voi aveti ambitii deastea? Eu credeam ca nu am ,dar uite ca m-am surprins ca mi-a fost necaz ca a gresit desenul.Nu vreau sa fiu o mama severa si intransigenta,e copil si nu vreau ca scoala sa devina un calvar pentru el.
Azi inca nu am ajuns acasa sa vad ce a facut ,dar am vorbit la telefon cu el si mi-a spus intr-un suflet ca a colorat din nou si doamna a fost foarte multumita si a spus "bravo Vlad " ,iar la matematica au facut liniute si puncte iar doamna "a fost foarte veseluta " cand i le-a aratat.Parea foarte entuziasmat la telefon,acum voi vedea eu exact ce a facut cand ajung acasa.
Programul nostru este urmatorul :incepe orele la ora 8,noi il ducem cu masina si ajunge in clasa la 7:50,apoi eu plec la serviciu ,la 11;45 il i-a doamna care i-a fost bona si de care ne-am atasat foarte mult (sta cu noi in bloc), se mai joaca cu el pe afara apoi intra in casa ii da sa manince si il culca,apoi la 17 cand vin eu de la serviciu probabil ca-si va face temele,joaca etc.
El este obisnuit sa doarma la pranz,este o fire foarte activa si energica si are nevoie de somnul de pranz.
Am senzatia ca s-a terminat prea repede o etapa din viata lui si incepe alta si am permanent o melancolie.Voi cum sunteti?
Tanaion spune:
Buna ziua si bine v-am gasit!
Si baietelul meu (6 ani si 10 luni) a inceput scoala si deocamdata ii place Sa vedem si peste o saptamana cum va mai fi.
Ieri chiar m-am amuzat ca mi-a zis ca a luat un foarte bine si cand l-am intrebat la ce materie n-a stiut. Va dati seama ce-o fi in capusorul lui.
Referitor la ce spuneai tu micha si eu am aceeasi melancolie. Parca ieri era in prima zi de gradinita si iata-l acum la scoala. Nici nu stiu cum a trecut timpul si parca nu m-am bucurat suficient de acesti ani.
Le doresc tuturor copilasilor mult succes!
Tana
Tanaion spune:
Si mai vroiam sa spun ceva.
Sanse-pt wc exista in farmacii pachetele cu colacei de hartie de unica folosinta care se pun pe colacul de la wc.
Tana
sanse spune:
Citat: |
Sanse-pt wc exista in farmacii pachetele cu colacei de hartie de unica folosinta care se pun pe colacul de la wc. |
Multumesc Tanaion .Nici nu ma gandeam .Deja i-mi facusem planul cu servetelele pe colac
Voi ai duceti la After schol ?La Anamaria in clasa am inteles ca merg cativa copii,nu cu doamna lor dar cred ca-i de-a casei respectiva .
Ma tot gandesc daca are vreo importanta.....vedem...
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
cici spune:
Prezent si noi in cl-I
Gianina e si ea foarte fericita, vad ca generatia asta a noastra e in extaz in primele zile de scoala, speram ca asa vor fi pana la sfarsit.
Pe fata mea a pus-o d-na azi in prima banca pt ca e cea mai mititica dar si cea mai timida.
Programul ei incepe de la ora 13,15 si se termina la 16.45. E un program super-bun pt ea deoarece ca si mine Gianina e o pasare de noapte,deci ii place somnul de dimineata.
Invatatoarea e o doamna de nota 10, probabil clasa de acum va fi ultima ei generatie dupa care isi va incheia cariera.De pe mana ei au iesit copii olimpici in nr foarte mare.
Partea proasta e ca sunt atat de revoltata ,pentru ca asta e o scoala buna, cu traditie, dar o juma de ora cat am stat pe hol intr-o zi am analizat atent detaliile si am tras concluzia ca nici macar praful de pe lambriuri n-a fost sters inainte de inceperea anului scolar, panzele de paianjeni atarna in tihna pe la colturile usilor,clantele sunt neschimbate de zeci de ani, pe tamplaria nu s-a dat o vopsea de foarte mult timp, toaletele sunt respingatore( Gianina mi-a zis azi ca avrut sa faca pipi dar ca s-a intors pentru ca ii era frica ca o sa cada in canlizare deoarece gaura aia e asa mare,,,)ce sa mai spun ca de ieri vorbesc singura si ma intreb cum de nimeni nu zice nimic.
La deschidere ,directoarea a spus ca s-au alocat 5 miliarde pentru refacerea scolii dar apoi o mamica mi-a zis ca e aceeasi placa de anul trecut si sa nu-mi fac iluzii.
Incalzirea se face cu sobe de teracota in clase,iar pe casa scarilor e un frig de te ustura sufletul.
Toate liceele din oras sunt modernizate,toate scolile din localitatile invecinate la fel, eu nu inteleg ,de cine depinde asa o actiune, si noi ca parinti cum am putea face o sesizare si unde.
Va dati seama ca eu ca mamica de boboc , nu prea am tupeul sa deschid gura, dar totusi...
Poate ma luminati voi daca aveti vreun sfat ,vreo idee...
micha spune:
Referitor la toalete....am avut surpriza placuta sa constat ca sunt curate si complet renovate , nu stiu daca se va mentine igiena .
DAR,eu avand baietel am observat ca pisoarele sunt montate cam sus asa ca cei de clasa I si chiar si cei din clasele mai mari trebuie sa se ridice pe varfuri ca sa execute frumos un pipi,iar uneori nu ajung nici daca se ridica pe varfuri,cred ca cei care le-au montat le-au facut pe masura lor.
Aseara am vut o multime de treaba ,dar am si "lucrat" cu Vladucu ,de fapt le-a spus doamna ca cei care vor pot sa coloreze acasa dintr-un caiet de lucru pentru abecedar,iar el era asa de incantat ca are"teme" ca nu se mai oprea din colorat.Apoi m-a rugat sa-i incep cateva liniute pe un caiet tip1 iar el sa termine randul pana la capat.In fine ,am incercat sa nu intind coarda prea mult cu scrisul ca mi-e teama sa nu se plictiseasca.
Cred ca am facut o greseala........Ieri ,cand m-am intors de la serviciu ,copilul imi arata foarte incantat ce facuse la scoala(cum va spuneam ieri au colorat si au facut liniute si puncte pe caietul de matematica) l-am laudat pentru cat de bine facuse liniutele si punctele iar apoi cand mi-a aratat ce colorase mi-a spus ca doamnei i-a placut cum a colorat dar nu a terminat tot desenul-intradevar era colorat cam trei sferturi,iar eu am gasit de cuviinta sa-l cert ca nu terminase.Fetelor nu dati cu pietre ,si mie imi pare rau ,dar nu stiu ce ma apucat,stiu ca nu trebuia,risc sa ma vada ca pe un bau-bau care vine sa-l controleze si sa-l certe.Ce credeti mai pot indrepta situatia??????.Eu trec si printr-o perioada foarte proasta,am ARI PROBLEE la serviciu,care nu stiu cum se vor termina si desi mi-am impus sa nu aduc aceste probleme cu mine acasa iata ca o fac.
Faptul ca dupa episodul acesta lui ii era drag sa scrie si sa coloreze tind sa cred ca a uitat de cearta mea.
Azi avem sedinta cu parintii.va tin la curent.
Anina_n spune:
Gabi, ca sa nu incurcam treaba, pt. ca noi am terminat cap. 1 despre boboceii de clasa I, venim cu discutiile aici.
Pe curand !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
ni-na spune:
Am sosit si eu.Remus are 7 ani si 4 luni si in ciuda varstei inaintate tot in prima banca sta din motive de inaltime(si mami si tati au fost niste pitici in casa 1 asa ca ereditatea isi spune cuvantul)A fost foarte incantat de scoala,de clasa insa indeasa seara in ghiozdan totul si eu,neavand orar ma chinui sa triez.Ieri a avut desenul si a carat dupa el blocul,acuarele+canuta pt apa,carioci cu varf subtire,carioci cu varf gros si carioci normale.Rezultatul:un steag al Romaniei pe format A4,in acuarela.Ieri nu i-am spus ca tati va fi in zona si l-a urmarit de la distanta,cum a iesit din clasa,drumul,intratul in scara cu interfon(cheia de gat)deschis si inchis usa.Cand a intrat tati in casa,deja daduse sacoul jos(pe cap ca nasturii au opus rezistenta)si se lupta cu cravata.
Astazi a fost cu adevarat singur,la 11.50 m-a sunat de pe fix de acasa sa am confirmarea ca a ajuns.
Lapticul il bea la scoala,nu stiu ce marca e,cornul unul se invecheste pe acasa,unul l-a mancat ieri singur(tati dupa ce a terminat cu detectivismul a sters-o la munca)astazi nu stiu cum a procedat(inca sunt la munca).
Cum vi se par toate care trebuiesc carate zilnic la scoala?Abecedar+doua caiete speciale+caiet tip 1,matematica+2 caiete speciale+ astazi fiinca a avut engleza a trebuit sa care si 2 caiete mate+2 caiete tip 1...si cand am rugat doamna sa imi scrie pe carnetelul de corespondenta ce trebuie sa aduca zilnic mi-a zis ca trebuie sa-i responsabilizeze,le spune in clasa ce le trebuie...m-am cam infuriat,recunosc....
[
oLo spune:
Cand faceti lista cu boboceii n-o uitati pe Emma: 6 ani si 8 luni, in clasa I de pe 2 septembrie. Pana acum nu are decat FB la toate materiile. La vacanta din noiembrie o sa aibe si primele note. Ea e convinsa ca o sa aibe 20 pe linie (asa-i notele sunt pana la 20). Deocamdata face pe invatatoarea, acasa, cu sora mai mica (vai de cojocul ei! Dar la anu o sa fie pregatita pentru clasa I)
Programul e cam asa:
8:20-11:20 ore cu 15 minute de recreatie
11:30 - 13-20 pauza de pranz. Au cantina la scoala.
13:30 - 16:20 - ore cu 15 minute pauza
16:30 - 18:00 - ore de studiu (cand isi fac lectiile cu invataroare de la alte clase)
18:00 - 19-00 - program de voie. intre aceste ore ajungem si noi sa luam copii de la scoala/gradinita.
E cam lunga ziua, dar deocamdata nu sunt probleme. Mai ales ca atunci cand ajungem acasa, temele sunt facute!
ruxij spune:
Nina, wow, sta singur acasa? Mie mi se pare misto chestia asta. Si eu l-as lasa pe fi-miu, dar astia pe aici nu prea obisnuiesc.
Sa ma prezint si eu, baiatul meu, Bogdan (Matthew) este in clasa I si are 6 ani si 7 luni. El sta la scoala de la 8.30 la 3.15.