bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 15
danamiha spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui irinai
in clasa I, are atatea teme? Ca noua nu ne-a dat decat cate 3 randuri /zi, vinerea nu ii da teme ca sa nu se streseze peste week-end. Chiar la sedinta cu parintii a insistat invatatoarea ca nu cumva sa ii obligam sa faca teme suplimentar fata de ce le da ea. |
Da, doar de saptamana acesta. Sa nu se inteleaga gresit, in caietul de teme are doar 3 randuri de facut, toate incepute de invatatoare, doar in caietul suplimentar e mai mult.
Astazi a primit caietul suplimentar la Cunoasterea Mediului si a avut prima ora de engleza cu profesoara, mi-a spus invatatoarea ca au fost neastamparati.
ruxij spune:
Cu statul langa copil, eu zic asa. Daca copilul face singur totul perfect, nu as sta langa el. Daca insa are probleme, eu as sta. Pana la urma tot lucreaza el singur de la o anumita varsta incolo. Eu cu al meu nu stau, pentru ca aici nu conteaza cat de "frumos" scrie sau cat de drepte face literele. Doar verific ce a facut. Dar daca nu ar face perfect sau ar conta cat de frumos scrie, sincer, as sta (ca al meu nu scrie frumos deloc).
ni-na spune:
Si Remus are de scris zilnic cate trei randuri pe caietul tip 1,caietul de mate si cele doua caiete speciale.Scrie pana ajungem noi acasa ,sa poata iesi la joaca in fata blocului cu copii ,pe seara.Ii place sa facem teme impreuna insa s-a convins ca pierde din timpul de minge daca ne asteapta.Nu scrie frumos,incearca totusi ,ca imi arata:uite,aceasta a iesit perfecta,asa ca n-am mari pretentii.Ieri insa am vazut caietul unei colege de casa:si-n word de le lista si nu erau atat de frumoase.....insa cred ca e chinuita copila,asa urat a tipat maica-sa la ea ca si-a scos manualele din ghiozdan inainte sa-si dea geaca jos(deci motiv pueril).
In rest ne-am obisnuit,si el cu scoala ,si noi cu ideea ca ne-a crescut copilul si devine independent.
danamiha spune:
Multumesc fetelor
Probabil ca voi sta langa el putin mai ales ca si-a exprimat acesta dorinta.
Gabbriela spune:
simali nu imi pare rau de B, i-am si zic lui J sa nu isi faca probleme, atata timp cat eu stiu ca el stie ceva dar are alta nota nu imi pasa.. eu nu sunt dupa note si dupa scoruri mari...
Invatatoarea lui Julian e ceva mai stricta.. daca intrerupi testul pt a merge la baie, iei cartonas galben, trebuie sa intrerupi numai daca sangerezi, esti in durere, sau nu ai cu ce scrie... orice altceva poate astepta pana dupa test pt ca testele nu tin mai mult de 5 minute.
Julian e foarte ambitios, el vrea totul perfect si uneori din cauza nebulelui lui de a fi perfect ia decizi gresite
. Seamana cu tacsu .... ![]()
Eu stau langa el cand isi face temele, dar nu sa il ajut, si sa ii atrag atentia sa sc mai repede sa termine o data, daca nu stau langa el incepe si se joaca cu diferite lucruri dupaia ar sedea prea mult la birou. Are timp sa isi faca singur temele cand e mai mare....
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
micha spune:
Noi avem probleme!!!!!!!!!!!!!!!
Va rog dati-va cu parerea.
Deci,scoala a inceput placut cu entuziasm si nerabdarea de a se duce a doua zi la scoala mai repede.
Treptat ,vladucu a devenit mai trist si mai interiorizat.
A inceput sa aiba teme de facut acasa,si le facea cu acelasi entuziasm initial si cu speranta ca-i va place Doamnei
In fiecare zi dupa ce prezinta doamnei caietele de teme,aceasta le returneaza fara sa le spuna NIIC,nici nu le corecteaza nici nu le spune daca au facut bine sau prost.Copilul chiar mi se plange"mami nu ma mai intreba ce spune Doamna atunci cand raspundem la lectie in clasa sau cand ii aratam temele pentru ca ti-am explicat ca niciodata nu spune nimic".Iar eu observ ca atat Vladucu cat si alti copii incearca prin orice mijloace sa obtina un semna cat de mic de la Doamna.
Cu noi parintii Doamna nu prea comunica,chiar ne-a atentionat sa nu o deranjam" numai asa de dragul de a conversa".Totusi cand am incercat sa obtin ceva ceva informatii cu privire la COPILUL EU,am neplacuta surpriza ca Doamna sa inceapa sa-l certe si sa-l apostrofeze in fata clasei si a mea (ca nu sta linistit in banca,ca misca banca,ca a imprumutat un stilou unui coleg in timpul orei si a deranjat etc)nici nu mi-a pomenit de teme si alte activitati.Dupa ce s-a dezlantuit,a strigat la copil sa-si ia ghiozdanul si sa se mute in ultima banca izolat de restul clasei(in prezent tot in ultima banca este).Subliniez:Toate acestea in fata clasei si a mea.Eu am ramas muta si nici nu am avut timp sa reactionez deoarece a inceput sa se rasteasca la o alta fetita a carei mama ca si mine venise sa ceara informatii in privinta activitatii copilei.Raman muta de uimire cand mama fetitei incepe sa o incurajeze pe invatatoare sa se impuna si sa nu se dea in laturi de a o si "ciocni" din cand in cand pe fetita "ca asa se invata carte".E inutil sa va mai spun ca fetita plingea de se zguduia banca cu ea.Cam asa a inceput acea zi de scoala ,imi imaginez ca nici Vladucu nici fetita nu au mai fost buni de nimicin ziua respectiva.Eu am plecat impleticindu-ma pana la masina si abia am reusit sa ajung la serviciu.
Binenteles ca am constatat ca interesul pentru scoala a disparut isi face in continuare temele cu speranta ca poate Doamna isi va indrepta atentia si asupra acestora,in rest stie sa faca tot ce fac si copii vostrii,despartiri in silabe,propozitii,socoteli,multimi,chiar se descurca bine dar NU ARE SATISFACTIA CA CINEVA ACOLO LA SCOALA APRECIAZA ACEST EFORT DE COPIL.
ai mult,am aflat (de la Vladucu)ca invatatoarea ii ia pe unii copii de par si le da cu palma peste cap,mai ales la cei din prima banca.
Educatia fizica nu au facut-o decat o singura data de la inceputul anului scolar motivandu-ne ca este mai important sa scrie decat sa alerge prin curte si sa ne asteptam ca se va mai intampla sa sara peste orele de sport si desen.

In urma acestor intamplari am luat hotararea ca cel mai bine ar fi sa schimbam invatatoarea chiar si scoala pentru a nu mai da ochii cu individa.Voi ce credeti ma grabesc eu cumva,sunt eu mai cu mot decat alte mamici care indeamna invatatoarea sa foloseasca violenta,totul in virtutea faptului ca respectiva invatatoare a avut cele mai bune rezultate (in special la matematica) cu generatiile anterioare?
Voi ce ati face?
Este necomunicativa,cand nu vrea sa-ti vorbeasca intoarce spatele.
-am ferit sa-i fac scandal pentru ca inca nu stiu cand si cum voi reusi sa fac transferul copilului.
Imi este teama ca Vladucu va capata o repulsie fata de tot ceea ce inseamna scoala si atunci ce voi face?
i se rupe sufletul cand vad ca povestiti asa frumos despre copii vostri si noi

Eu incerc sa pastraz macar acasa o atmosfera placuta chiar si cand isi face temele,il laud atunci cand face bine,incerc sa corectez ce greseste,dar il vad posomorat cand pleaca la scoala si mi se rupe sufletul.Altceva sperasem in legatura cu inceperea scolii si iata cum am reusit sa o dam in bara,
Ce sa va mai spun ca l-am inscris "cu pile" la aceasta invatatoare,deoarece era cotata cea mai buna din scoala,nu m-am interesat suficient inainte ..of of.
Va rog raspundeti-mi ce credeti ca ar trebui facut?
danamiha spune:
micha, ma ingrozesc de ce citesc. Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, dar eu in acesta situatie as muta de urgenta copilul. Doamna, pardon femeia asta, ca doamna nu pot sa o numesc, e aproape de pensie? E plictisita, nevrozata, obosita? Cum sa nu comunici cu ea, eu zilnic o intreb cum a fost copilul, etc, iar ea ne-a spus sa nu ezitam sa-i spunem orice problema, sa o cautam oricand, iar daca greseste fata de copilul nostru sa-i spunem ca nu se supara, vrea sa invete si din greseli. Cum isi permite sa-i critice copilul de fata cu toata lumea, atata psihologie stie, daca are ceva de spus iti spune tie intre patru ochi si nu il umileste pe copil in public.
Of, ce revoltata sunt. Nu cred ca o vei schimba pe ea, doar mutatul de urgenta, inca nu e tarziu si copilul se va obisnui intr-o alta clasa.
Te pup si iti doresc sa iei cea mai inteleapta decizie pentru Vladut.
micha spune:
Ivatatoarea are 51 de ani.-am orientat gresit la inscriere,probabil ca nu am luat de la cine trebuie relatii despre ea.ie mi s-a spus ca de pe mina ei ies cei mai buni elevi ai scolii.Probabil ca asa este ,dar cu ce sacrificii din partea copiilor,cu pedepse si lacrimi cu copilaria si personalitatea ingenuncheata.
Scoala este o scoala de cartier,fara pretentii , dar curatica si bine dotata,eram multumita ca este aproape de casa si sunt multi colegi de la gradinita.
Sunt suficienti parinti la aceasta clasa care inca mai cred ca educatia se face cu bataia.
ultumesc Danamiha,ma bucur ca voi sunteti bine.Noi ne-am cam impiedicat dar iesim noi si din asta.....
dennise spune:

pentru micha si multe incurajari.Imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci si tu si Vladutu prin asta
. Este foarte important sa il incurajezi in continuare pe copil iar tu sa ai grija sa nu-ti manifesti aversiunea fata de invatatoare in prezenta copilului. Este bine sa rezolvi diferendul fara ca Vladutu sa fie de fata.Asa as proceda eu. Varsta invatatoarei ne indica totusi acea scoala comunista de care multe din "doamnele" foste " tovarase" nu pot scapa usor.Pacat ca pana la urma doar copilul va suferi. Cat despre mutatul in alta scoala va trebui sa alegi intre 2 rele: a ramane aici in frustrare...a pleca in alta parte , luand-o de la capat cu acomodarea. Tu alegi ce e mai bine pt copilul tau! Mai stai un pic...mai asteapta sa vezi ce iti mai povesteste baiatul si mai intreaba si alti parinti dar nu direct..initiaza asa...un dialog si vezi ce spun despre relatia cu doamna(si a parintilor si a copilului). Daca si altii cred la fel atunci...Mult noroc !
Geo ma uimeste pe zi ce trece.Am ajuns sa facem " o echipa" pt ca noi mergem impreuna la scoala , noi facem lectiile impreuna...iar acum 2 zile am fost doar noi doi la cumparaturile" de saptamana" cum le numeste el pe cele de la supermarket. A fost ceva de speriat! A facut aproape tot ce ar fi trebuit sa faca tati atunci cand era cu noi! s-al fi vazut cum impingea caruciorul acela greutz pt statura lui
...La lectii face cate o pagina de liniutze si una de cifre , deja suntem la cifra 2.
PRIMA BOACANA= a gaurit o foaie din caietul de mate pt ca a incercat sa stearga cu guma o cifra stramba!![]()
. Si tot eu am fost vinovata pentru ca i-am confiscat " pic-ul" din penar(pt ca il folosea prea des am constatat eu).Asa ca...al meu dulce baietzel Geo!!!

ruxij spune:
Micha, e revoltator!! Muta-l! Daca nu reusesti, mituieste-o ca se se poarte frumos cu copilul!! Dupa cum se poarta, banuiesc ca nu s-ar da in laturi.