bobocei 2008-2009

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka1

Servus dragi mamici,

Sunt si eu o mamica de copil de clasa I si care vrea tot binele din lume pentru puiul ei, ca toate mamicile de altfel
Spuneti-mi si mie va rog copilasii vostri ce sporturi vor continua acum ca au intrat la scoala si cu ce frecventa? Vlad al meu practica inot, karate si iarna bineinteles schiul.
Acum am o dilema: oare nu e prea mult pentru el, 2 zile pe saptamana karate, 2 zile inot? Deocamdata facem fata ca nu avem foarte mult de lucru acasa, temele inca nu sunt grele si nici multe. Dar ma gandesc ca mai incolo, o sa fie cam greu. In acelasi timp, Vlad are multa energie si in plus se si plictiseste, are momentan destul timp liber pe care uneori e tentat sa si-l umple cu uitatul la televizor...

Deci, voi cum gestionati timpul liber al copiilor vostri?

Anca

Anca, la ce scoala e Vlad?

la Diana in clasa sunt copii care merg saptamanal si la balet, pian, inot, engleza, karate... nu stiu cum rezista!

Nina, la Diana de 2 zile s-a trecut la cifre, azi fac probabil cifra 3... si ei au si din carte de rezolvat...dar si teme pe caiet, la matematica de cand au trecut la cifre i-a pus sa scrie cu stiloul... mai nou vor incepe si engleza, separat de ore, dar tot la scoala, fara plata, grupe organizate d eclubul elevilor.
eu as vrea sa o inscriu undeva la gimnastica ritmica si sa continui cu inotul pe care l-am inceput din vara si ii place la nebunie!

Simali, ti-a trecut supararea? sper ca esti bine si te inteleg perfect!

Danamiha, daca nu ii place inotul nu e bine sa il fortezi, eu asa cred... lasa-l la ce ii place lui!

http://good-times.webshots.com/photo/2573357850103554724OulFHz?vhost=good-times

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Dana Vlad a inceput inotul pe la 3 ani jumate aproape 4. Si sa stii ca in primul an nu scapase complet de frica de apa. Totul la el a fost treptat si nu l-am fortat, dar am incercat sa avem rabdare sa ii treaca frica. Acum, la 7 ani este atat de incantat sa mearga la piscina, nu-ti poti inchipui, ar vrea sa mearga in fiecare zi daca se poate. Se descurca sa faca 2 bazine mari (la Paradisul Acvatic) fara probleme. Poate mai incerci peste ceva timp sa vezi cum e..

Daniela
Vlad este la Scoala 5. Acum este ok ca si timp, nu stiu cum va fi mai incolo..Oricum nu vrem sa renuntam la inot si sincer nici la karate ca le face de la gradi. Diana la ce scoala este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka1

Dana Vlad a inceput inotul pe la 3 ani jumate aproape 4. Si sa stii ca in primul an nu scapase complet de frica de apa. Totul la el a fost treptat si nu l-am fortat, dar am incercat sa avem rabdare sa ii treaca frica. Acum, la 7 ani este atat de incantat sa mearga la piscina, nu-ti poti inchipui, ar vrea sa mearga in fiecare zi daca se poate. Se descurca sa faca 2 bazine mari (la Paradisul Acvatic) fara probleme. Poate mai incerci peste ceva timp sa vezi cum e..

Daniela
Vlad este la Scoala 5. Acum este ok ca si timp, nu stiu cum va fi mai incolo..Oricum nu vrem sa renuntam la inot si sincer nici la karate ca le face de la gradi. Diana la ce scoala este?

Anca, Diana e la scoala 25 in Racadau. si ei ii place pana acum. sper sa fie ok in continuare.
si noi am fost la inot din vara asta, la piscina din Sacele!
te-am cautat pe mess, voiam sa vb daca doresti si tu!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danielac
[Anca, Diana e la scoala 25 in Racadau. si ei ii place pana acum. sper sa fie ok in continuare.
si noi am fost la inot din vara asta, la piscina din Sacele!
te-am cautat pe mess, voiam sa vb daca doresti si tu!

Ti-am trimis mesaj privat, l-ai primit? Sigur ca doresc sa vorbim, mai schimbam pareri

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bogdan face inot de trei ori pe saptamana, pian odata pe saptamana si matematica de doua ori pe saptamana. Weekendurile le avem libere, incepand de vineri. Joia e ziua cea mai aglomerata, avem trei activitati in aceeasi zi.
Simali, imi pare rau sa aud de ce s-a intamplat. Invatatoarea aia a reactionat aiurea. Ce mare chestie facusera copiii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

noi nu mai mergem la nici uns por de cand a inceput scoala... erau dimineata si nu aveam cum sa ajungem la ele.. Vreau sa caut karate pt el, poate se mai intareste si el ca e ca o fetita smiorcaita :)).

la scoala toate bune ... la mate merge super, e la level 11.
la spelling.. off doamne ce tantalau e... i s-a rupt creionul in mijlocul la test si il loc sa ceara altul, de frica sa nu ia cartonas galben ca intrerupe testul a tacut si s-a chinuit sa scrie cu varful acela rput, a sc urat de tot, si cum se chinuia nu a sc ultimile 2 cuvinte, a luat un B si messy pe test si 80%... mi-a plans de m-a zapacit, si dupaia cerea sa fie retestat , dar nu a facut nimci invatatoarea... doar a verificat daca intradevar stie cuvintele pet si nap si le-a zis copilul si gata, a zis ca nota tot B va ramane.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabbriela

la spelling.. off doamne ce tantalau e... i s-a rupt creionul in mijlocul la test si il loc sa ceara altul, de frica sa nu ia cartonas galben ca intrerupe testul a tacut si s-a chinuit sa scrie cu varful acela rput, a sc urat de tot, si cum se chinuia nu a sc ultimile 2 cuvinte, a luat un B si messy pe test si 80%... mi-a plans de m-a zapacit, si dupaia cerea sa fie retestat , dar nu a facut nimci invatatoarea... doar a verificat daca intradevar stie cuvintele pet si nap si le-a zis copilul si gata, a zis ca nota tot B va ramane.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Saracutul de el... i-or fi spus la inceput "cine intrerupe testul primeste cartonas galben" dar au uitat si sa mentioneze "desigur, cine are nevoi obiective - toaleta, creion, curge sange din nas, etc. e scuzat". Sa nu va para rau de B-ul acela. Important este ca el stie.

Am luat si noi primul FB la o evaluare la romana. Se dadea o fisa cu poze, de exemplu o chitara, si copilul trebuia sa scrie dedesubt atatea liniute cate silabe are cuvantul (ex. la camion avem _ _ _ ) si deasupra fiacarei liniute sa figureze prin puncte cate litere are fiecare silaba.

Unii copii au luat deja FB la temele de casa, respectiv liniute. Vladu nu e cine stie ce talentat la scris, pe de o parte, dar pe de alta nici nu stau langa el la fiecare liniuta, cum mi-a spus o mamica astazi ca face "ma ocup de ea, doamna, stau langa ea la teme, am grija sa arate perfect, a luat deja 3 FB-uri la tema". Eu consider ca temele sunt ale lui, nu ale mele si ca scopul lor este sa-l obisnuiasca pe copil sa lucreze individual. So...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Fetelor, chiar am vrut sa va intreb, voi stati langa copil cand isi face temele? Eu nu stau, el le face singur in camera lui si mai merg din cand in cand sa vad ce face. Uneori intru in camera iar el priveste peretii. Am mai discutat cu mamici care au stat tot timpul langa copil iar acum desi copilul e in clasa a III-a nu face nimic daca mama nu e langa el. Imi amintesc ca mama statea tot timpul langa mine la teme Eu prefer sa mai greseasca, dar sa faca singur.
Cred ca va avea un scris urat dupa cum face liniutele, merge cat merge bine dupa care devin strambe. Are de scris, la matematica o pagina din caietul suplimentar plus in caietul de teme exact ce face in cel suplimentar, iar la romana la fel, in doua caiete. De saptamana viitoare vor avea carnet si vor primi calificative, pana in prezent daca tema era bine copilul primea o stambila rosie pe caiet, iar daca nu era bine o stampila albastra.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

Fetelor, chiar am vrut sa va intreb, voi stati langa copil cand isi face temele? Eu nu stau, el le face singur in camera lui si mai merg din cand in cand sa vad ce face. Uneori intru in camera iar el priveste peretii. Am mai discutat cu mamici care au stat tot timpul langa copil iar acum desi copilul e in clasa a III-a nu face nimic daca mama nu e langa el. Imi amintesc ca mama statea tot timpul langa mine la teme Eu prefer sa mai greseasca, dar sa faca singur.
Cred ca va avea un scris urat dupa cum face liniutele, merge cat merge bine dupa care devin strambe. Are de scris, la matematica o pagina din caietul suplimentar plus in caietul de teme exact ce face in cel suplimentar, iar la romana la fel, in doua caiete. De saptamana viitoare vor avea carnet si vor primi calificative, pana in prezent daca tema era bine copilul primea o stambila rosie pe caiet, iar daca nu era bine o stampila albastra.

Vlad in primele doua saptamani ne astepta pe noi sa venim de la servici sa facem lectiile, se simtea mai sigur pe el daca eram acolo, langa el. De cand au inceput sporturile de dupa-masa, trebuie sa si le faca singur pana venim noi (ma rog, "singur" vorba vine ca e cineva cu el acasa pana venim noi) si noi le verificam cand venim. Nu ii place asta, dar nu prea are de ales, ca daca incepe sa si le faca de la 7 seara incolo, e prea tarziu.
Cred ca e okay la inceput sa fim langa ei, dar incetul cu incetul ar trebui sa si le faca singuri, sa nu fie dependenti de prezenta noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

Are de scris, la matematica o pagina din caietul suplimentar plus in caietul de teme exact ce face in cel suplimentar, iar la romana la fel, in doua caiete. De saptamana viitoare vor avea carnet si vor primi calificative, pana in prezent daca tema era bine copilul primea o stambila rosie pe caiet, iar daca nu era bine o stampila albastra.

in clasa I, are atatea teme?
Ca noua nu ne-a dat decat cate 3 randuri /zi, vinerea nu ii da teme ca sa nu se streseze peste week-end. Chiar la sedinta cu parintii a insistat invatatoarea ca nu cumva sa ii obligam sa faca teme suplimentar fata de ce le da ea.

Mergi la inceput