bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 13
devoska spune:
sara a fost ieri cu clasa la o ferma de struti. A venit incantata de parca nu mai vazuse struti in viata ei. Desi era ferma de struti, mai aveau camile, fazani, pauni, capre si "porci fiorosi cu colti". Lunea primeste de la profesoara un "pachet" de teme pe care vinerea trebuie sa-l duca inapoi la scoala. Azi merge la atletism. Preocuparea ei, pentru moment, este cum se va costuma de Halloween. Este foarte fericita ca poate sa participe la un Halloween "adevarat" cum zice ea, organizat "de americani ca la ei acasa". Asa incat trebuie sa vad ce pot sa fac sa fie pe deplin fericita... si ma refer la costum.
anka1 spune:
Servus dragi mamici,
Sunt si eu o mamica de copil de clasa I si care vrea tot binele din lume pentru puiul ei, ca toate mamicile de altfel![]()
Spuneti-mi si mie va rog copilasii vostri ce sporturi vor continua acum ca au intrat la scoala si cu ce frecventa? Vlad al meu practica inot, karate si iarna bineinteles schiul.
Acum am o dilema: oare nu e prea mult pentru el, 2 zile pe saptamana karate, 2 zile inot? Deocamdata facem fata ca nu avem foarte mult de lucru acasa, temele inca nu sunt grele si nici multe. Dar ma gandesc ca mai incolo, o sa fie cam greu. In acelasi timp, Vlad are multa energie si in plus se si plictiseste, are momentan destul timp liber pe care uneori e tentat sa si-l umple cu uitatul la televizor...
Deci, voi cum gestionati timpul liber al copiilor vostri?
Anca
Gabbriela spune:
simali la noi la scoala, observ ca nu in toate scolile din usa e la fel...
level.. la mate e asa: in fiecare luni si joi au testari la mate, adunari si scaderi cei de cls I,. 40 de probleme in 5 minute.. incep cu 0 la 4 si daca trece testul merg la level 5... am pus aici testele lui julian, dac avrei sa tragi cu ochiul sa vezi exact cum arata un test.. maine o sa aiba testul pt level 10 si o sa il pun si pe ala sus...
Practic sunt adunari si scaderi la level 10 care implica pe 10, adica rezultatul la adunare nu depaseste 10 si la scadere sa mearga de la 10 in jos.. printre 10 se mai afla si adunari siscaderi cu 9, 8, 7, 6, 5, 4 ..
http://good-times.webshots.com/album/566983130RtmKWN
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ruxij spune:
Si la noi la scoala am observat eu ca e pe "nivele", la alte clase, la citit cel putin, dar la Bogdan in clasa nu pare a fi nivelat, sau nu mi-am dat eu seama. Dau test de spelling (scris cuvinte) vinerea. La mate au inceput ceva adunari simplute. Primim liste de cuvinte si noi si sunt si mai usoare si mai grele. Exemple de cuvinte mai grele: woodwork, terrible. Mai usoare: pan, pin, tin, on, under etc.
Fi-miu se descurca f. bine, doar ca nu e prea cuminte, vorbeste in ore. Din cauza asta nu e scris niciodata pe lista de copii cuminti, dar e scris pe cea de copii care nu sunt cuminti:)) Eu nu il cert pentru asta. Anul trecut imi ziceau ca e prea inhibat, prea nu stiu cum, prea anxios si sa nu il mai pedepsesc. Nu l-am mai pedepsit si acu' sa se spele ele pe cap cu fi-miu
Istorioara. Le-a dat luni lista de cuvinte pt saptamana asta si bogdan a scris cu creionul pe ea "words too easy" si s-a dus la invatatoare si i-a aratat hartia si cica i-a zis "Hey Mrs Smith, can you read this?"(Mrs Smith, puteti citi asta?). Poftim la el ![]()
arminad spune:
| Citat: |
| Istorioara. Le-a dat luni lista de cuvinte pt saptamana asta si bogdan a scris cu creionul pe ea "words too easy" si s-a dus la invatatoare si i-a aratat hartia si cica i-a zis "Hey Mrs Smith, can you read this?"(Mrs Smith, puteti citi asta?). Poftim la el |

Pai i-o mai fi zis copilu si altadata ca-s usoare si daca a vazut ca aia nu se prinde s-o fi gindit sa -i zica asa mai pe sleau.
La noi nu e cu nivele ,eu sunt in ceata rau de tot ce face copilu asta la scoala .Vestea buna e ca ieri mi-a citit singur o carte intreaga de-aia mai grea decit citea in vara si s-a descurcat bine ,m-a intrebat la citeva cuvinte doar.La mate n-am vazut mai nimic sa faca pe la scoala .Teme din alea de care ne-a aratat Gabi faceau anul trecut in gradi dar acum nika nici o tema la mate .Mai astept pina la sfirsitul trimestrului cind au report card si vad eu atunci daca trebuie sa ma apuc de lucru acasa sau nu.
Din ce imi amintesc de la fiica-mea ,doar in cls a treia dupa testele alea standardizate ii impartea pe categorii ,si pe cei avansati ii punea in clase de advance la materia respectiva.
ruxij spune:
Bogdan are complexe de superioritate, cred, pt ca eu l-am laudat la greu acasa, ca zisei sa ii dau copilului incredere in el. Acu nah, ce sa fac, ca se lauda singur
si e cam jenant. Cica i-a zis invatatoarei: "you need to give me a 25 letter word so I can't spell it" ![]()
La prietenul lui Bogdan in clasa cica ii pune pe nivele, ca era mandra maica-sa ca l-au pus la nivelul urmator la "spelling". Si eu, ca si tine, sunt in mare ceatza cu ce se face la scoala. Am fost pe la invatatoare dupa vreo 3-4 saptamani de scoala, cu un pretext, dar voiam de fapt sa intreb ce si cum si mi-a batut doar apa in piua cum ca are prieteni si e sociabil, dar n-am scos nimic mai mult. Dar o sa fie sedinta cu parintii catre sfarsitul lunii asteia si poate totusi mai aflu si eu cate ceva.
simali spune:
Sunt foarte suparata. Am fost ieri la sedinta si toata lumea stia de la copii despre un incident destul de urat in care TOTI au fost implicati iar eu eram singura mamica care nu stia nimic.
Invatatoarea a iesit 5 minute la toaleta si cand s-a intors a auzit de pe hol, venind dinspre clasa ei niste tipete infioratoare. A crezut ca se intampla ceva grav si cand a intrat in clasa toti copiii tipau ascutit, cu degetele in urechi. Ce se intamplase: un baietel avea o pata rosie de acuarele pe brat (le-a spus ca e acuarele) si niste fetite au inceput sa tipe ca e sange. Dupa ele s-au luat toti ceilalti (clar ca i-a amuzat ideea) si a iesit ce a iesit. Acum invatatoarea, din cauza speieturii, a exagerat putin: i-a inclolonat pe toti si i-a amenintat ca-i duce la director. Baietii au inceput sa planga (al meu printre ei) si ea atunci si-a luat seama, a relizat ce face si s-a calmat.
Pe mine nu ma deranjeaza circul asta in sine, ci faptul ca el a trecut printr-o "chestie" atat de stresanta (incolonare catre director, plans, etc.) si nu a vorbit cu mine. Am vorbit mereu cu el si i-am spus "orice s-ar intampla, mami nu te cearta, vino si spune si gasim noi, impreuna o solutie sa iesim din orice bucluc" si ma culcasem pe-o ureche ca a inteles si are incredere in mine. Si acum cand l-am intrebat "dar de ce nu mi-ai spus ce-a fost" si a raspuns "pentru ca mi-a fost frica ca ma certi" mi-a venit sa-mi dau cu ceva-n cap...
alice
Anina_n spune:
Dani si Anca, bine ati venit ! 
Dani, ce fain de Diana ca este in aceeasi clasa cu inca alti colegi de la grupa pregatitoare !
Asa se formeaza mai repede o legatura intre copii si nivelul de pregatire de la gradi e acelasi.
La Cristina se avanseaza incet, adica dupa carte.
Pe langa liniute, la Abecedar, fac si lectiile acelea cu propozitii, propozitii din 2 cuvinte, din 3 cuvinte, apoi silabe si sunete.
La Matematica, inca n-au inceput scrierea cifrelor, d'apoi calcule ! Imi cere ea si ii dau, eu, ca se plictiseste. Cum a scris si meru. Ma bucur ca nu am mai tinut-o inca 1 an acasa, cum e la moda pe aici, ca o tineam pe loc si chiar ajungea sa se plictiseasca si de scoala, pana la urma.
Anca, noi, sport nu putem face, decat moderat, ceea ce nu gasesti...poate la un dans, dar n-am aflat nimic, pana acum.
Daca nu suntem pe afara, Cristina se joaca asa frumos in casa, cu papusile, cu poneii sau citim. Ea rar sta la tv sau PC.
Plus ca le are pe cele 2 verisoare langa ea, scolarite si ele. Are cu cine sa se joace. ![]()
O zi cat mai faina, va doresc ! ![]()
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
danamiha spune:
Simali
, hai nu mai fi suparata!
Eu ii repet mereu lui Marcus ca indiferent ce ar face, eu trebuie sa stiu prima, nu prietenii lui, vecinii, etc. El stie ca adevarul intotdeauna iese la iveala si e foarte trist sa nu aflu de la el. Mereu ii spun ca-l iubim indiferent de ceea ce face si ca dragostea noastra pentru el este neconditionata. Acum sa nu iti imaginezi ca nu a ascuns niciodata nimic fata de noi![]()
Poate ca i-a fost groaza sa-ti spuna, dar daca acum vede cum tu reactionezi fata de aceasta situatie cu siguranta pe viitor va avea mai multa incredere in faptul ca mama il intelege si ca are toata libertatea sa-ti povesteasca.
danamiha spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anka1 Servus dragi mamici, Sunt si eu o mamica de copil de clasa I si care vrea tot binele din lume pentru puiul ei, ca toate mamicile de altfel Spuneti-mi si mie va rog copilasii vostri ce sporturi vor continua acum ca au intrat la scoala si cu ce frecventa? Vlad al meu practica inot, karate si iarna bineinteles schiul. Acum am o dilema: oare nu e prea mult pentru el, 2 zile pe saptamana karate, 2 zile inot? Deocamdata facem fata ca nu avem foarte mult de lucru acasa, temele inca nu sunt grele si nici multe. Dar ma gandesc ca mai incolo, o sa fie cam greu. In acelasi timp, Vlad are multa energie si in plus se si plictiseste, are momentan destul timp liber pe care uneori e tentat sa si-l umple cu uitatul la televizor... Deci, voi cum gestionati timpul liber al copiilor vostri? Anca |
Cat mi-as fi dorit sa faca si copilul meu inot, dar nu vrea, mi-a spus ca ii este frica de apa asa ca am renuntat, cel putin pentru moment. Imi pare rau ca eu nu am invatat sa inot, parintii m-au dat la curs, dar in final au renuntat pentru ca faceam un circ, plangeam, etc.
Marcus face doar tenis ca si sport, eu cred ca este suficient pentru el pentru ca are un program destul de incarcat. Imediat fug dupa el, ne oprim in parcul din fata scolii unde se joaca putin, venim acasa, mananca, se odihneste putin/se joaca cu lego dupa care trece la lectii, din fericire pentru maine are doar tema la matematica, dar in general are destul de mult de scris. Dupa teme trece la pian exerseaza 30 de minute sau o ora depinde, cam 10-15 minute la fluier, dupa care plecam la tenis (are martea si joia cate o ora). Dupa tenis se joaca, citim. La 8,30 e in pat, iar dimineata se trezeste la 7 fara nici o problema, ceasul este la el in camera pus sa sune si el ne trezeste si pe noi