bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 11
Alina spune:
Ziua buna,dragi mamici!
Intii,multumesc tuturor celor care mi-au raspuns cu venitul/dusul singur la scoala
.Deocamdata o duc tot eu dar probabil cit de curind va merge cu 2 baieti,colegi de clasa.Unul sta pe strada cu noi si celalalt in apropiere.
Oricum dimineata vad destui parinti la clasele 1 deci nu-s eu singura cu griji
.
Si aici nu-i chiar gratis invatamintul
.Manualele le-au primit si sunt intr-o stare ff buna(la inceput ne-am uitat pe ele si cele cu foile indoite,patate,etc, au fost schimbate).Doamna invatatoare a cumparat caiete speciale la toate materiile,ea le-a etichetat si copertat pe toate la fel si scoala ne-a inchiriat cutia cu litere iar noi am platit cam 25 euro.Am mai cumparat caietul special de mate cu CD-ul lui,5 euro pt unele materiale de la lucru manual si atit.La toate astea ne-au fost date bonurile cu preturile exacte.
Sigur,afterschool platim si noi in functie de cit avem nevoie.
Aici nu exista fondul clasei,nu tre'sa plateasca parintii lambriuri,cadouri pt Craciun sau alte "chestii"cum zice simali.
Fara suparare dar asta cu lambriuri,etc mi se par actiuni comuniste
.Asa era si la scoala mea acum 29 de ani,parintii au renovat,au platit cornize si lambriuri,samd.Noroc ca nu aparusera termopanele ca le-am fi platit si pe alea
.
Meru ,ai dreptate sa fii suparata...
Aici in prima banca stau cei mai mici sau cu ochelari dar la fiecare 3 sapt sunt rotiti,fiecare va sta cu fiecare,e important pt socializare.N-are nimeni treaba cu copiii celor din comitetul de parinti...uite sotul meu este si fiica-mea sta in ultima banca
.
Alina
simali spune:
S-a ajuns aici pentru ca in multe locuri scolile pica literamente pe copii. Parintii vin in cu copiii in clasa I-a si ar vrea sa-i lase intr-un loc frumos. Dar pleaca cu inima stransa ca-i lasa in niste hrube insalubre sau friguroase. Si atunci ar face orice (ar renova scoala pe banii lor daca ar putea). Si zice unul "sa punem lambriu" altul "n-ar strica si niste geamuri", "poate jaluzele", etc. Sigur ca e nebunie curata, dar pana acum foarte multe clase de gradinita/scoala s-au renovat pe banii parintilor ca pe stat il doare'n...
Dar sunt si situatii cand nu este cu adevrat nevoie de renovari dar exista prin fiecare colectivi niste insi hotarati sa se remarce...
Vladu merge la o scoala ultramoderna. Dar este SINGURA scoala nou construita in tot judetul. De la revolutie incoace s-au construit zeci de biserici, dar nici macar o singura scoala. Vine popa la usa si cere bani ("sa terminam pictura la biserica") si tie, ca parinte, ti se ridica parul maciuca, ca la faza asta tara arde si baba se piaptana...
alice
arminad spune:
Si aici se da o suma de bani la inceputul anului scolar.La cls 1 a a foat de 60 $ .Suma e fixa si se stabileste de departamentul local de educatie ,deci e aceeasi pt toate scolile din oras.In rest se mai cer mereu bani pe parcursul anului insa este optional ,e la latitudinea fiecarui parinte si in general acest adunat de fonduri consta in a cumpara ceva de ex carti de citit ,jucarii.Oferta se trimite in ghiozdan ,intra in atributiile parintilor din comitetul scolii nu al invatatoarelor .La sedinte se discuta doar despre copil si rezultatele scolare.
ruxij spune:
Si noi dam suma fixa la inceputul anului scolar, si mai cer si sume mici mai tarziu (tocmai am primit ca sa dam si noi cat putem pt clasa ca cumpara invatatoarea materiale din banii ei). Sumele mici nu's obligatorii. Deasemenea am auzit si eu cum ca dc. esti in PTA (asociatia de parinti), copilul tau e mai bine vazut/tratat. Cer deasemenea ca parintii sa fie voluntari la clasa. Dc. nu participi, cica ar fi sanse ca copilul tau sa nu fie asa bagat in seama. Mamicile casnice se implica la greu in astea. Noi, cele care lucram, nu putem. Prin urmare, eu vorba ceea, ii dau naiba. Stiu eu ca fi-miu e bun si in rest de tratat o sa il trateze cat de cat OK,chiar dc. nu e bagat in seama in mod special, dar nici repezit cum eram noi cand eram mici nu e. Oricum noi invatam acasa.
meru spune:
Va multumesc ca mi-ati raspuns. Am crezut ca mi-a fost sters postul.
Am ales aceasta scoala fiindca este curata, are parchet, termopan,
ordonata, un mediu adecvat unui copil de sapte ani. Invatatoarea a fost aleasa in urma recomandarilor a doua cadre didactice. Culmea, acum dupa ce am inceput vad defectele, doamna e rece, necomunicativa, interesata iar atmosfera neprietenoasa.
Parintii nu scot un sunet, singura care pune intrebari, cere raspunsuri sunt eu. Se vine ca la nunta la sedinte, care da mai mult, numai ca situatia seamana cu "n-a mancat, n-a baut dar a dat". Nici vorba de chitante, are cineva curajul sa ceara? De asta stiu ca aceste sume sunt mult marite. Si daca tot platim noi, nu avem nici macar dreptul de a alege . Ex. 50 ron fondul clasei, dupa negocieri de la 100 cat vroiau unii, 50 ron caietele speciale, 80 ron o uniforma hidoasa,pe care e musai sa o luam de la firma x, cu toate ca am citit undeva ca uniformele nu mai sunt obligatorii, ramane la alegerea "comitetului de parinti pe scoala", care spune ce trebuie desigur, paza si maruntisurile.
Am auzit de la alti parinti despre abuzurile din scoli dar pana nu le simti pe propria piele...si care de-abia asteapta sa scape de invatatoare.
Despre rotitul copiilor in banci, mi se pare normal, asteptam si eu asta, dar nu cred ca se va intampla.
Gabbriela spune:
noua nu ne cere bani la inceput de an scoloar. Ne cere bani pt PTA, dupaia pe parcursul anului pt diferite activitati, sau plimbari... sume ff mici de 5 - 6 $ maxim.
Cu ajutatul la clasa e facultativ, cine vrea si cand vrea... si daca esti prea ocupata si nu ai timp de stat la clasa, poti lua acasa hartoagari si sa le capsezi, si sa le aduci urmatoarea zi...
Eu nu am vazut sa se faca diferenta la copii ca mama lui X e in clasa mai mult sau ca mama lui Y e la PTA.
PS: eu nu am curaj sa il las sa mearga si sa vina singur de la scoala inca. Poate prin cls a III a...
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Anina_n spune:
Buna seara, dragi mamici de bobocei ! 
In sfarsit, a primit si Cristina prima tema pt. acasa !
3 randuri de liniute, la Romana.
Harnicutza de ea, nu s-a multumit cu 3, a facut 8, ca sa termine toata pagina. Asta pt. ca d-na. invatatoare, le-a zis ca pot sa scrie mai multe randuri daca vor, dar nu mai putine de 3.
Si a mai cerut si o pagina de calcule matematice, sa fie tacamul complet. ![]()
Cereri financiare pt. diverse cheltuieli pt. clasa, pt. copii, de fapt, noi n-am avut niciodata probleme de genul celor povestite aici, de unele dintre voi.
Ni s-a cerut sa cumparam o fatza de masa(cea de dinainte fiind luata de copiii ce au terminat in vara, ciclul primar cu d-na. invatatoare a Cristinei, pt. ca era a lor si schimband clasa, au plecat cu ea), plus banutii (33 roni) pt. cele 4 caiete suplimentare de lucru, pt. fiecare elev. Atat !
Imi pare rau ca in majoritatea scolilor din Ro, functioneaza cotizatul pt. o clasa frumoasa, pt. materiale didactice, pt. o pozitie mai buna in clasa si asa mai departe...
Nu ma mir, ca am auzit de povesti identice si in gradinite(pt. covor, pt. patutz, pt. mobilierul copiilor, pt. computer, pt. jucarii, pt. materiale didactice).
Si ce e mai rau, cum a scris si Alice:
| Citat: |
| S-a ajuns aici pentru ca in multe locuri scolile pica literamente pe copii. Parintii vin in cu copiii in clasa I-a si ar vrea sa-i lase intr-un loc frumos. Dar pleaca cu inima stransa ca-i lasa in niste hrube insalubre sau friguroase. Si atunci ar face orice (ar renova scoala pe banii lor daca ar putea). Si zice unul "sa punem lambriu" altul "n-ar strica si niste geamuri", "poate jaluzele", etc. Sigur ca e nebunie curata, dar pana acum foarte multe clase de gradinita/scoala s-au renovat pe banii parintilor ca pe stat il doare'n... Dar sunt si situatii cand nu este cu adevrat nevoie de renovari dar exista prin fiecare colectivi niste insi hotarati sa se remarce... |
Intrebare intrebatoare:
unde ajung banii ce se aloca in fiecare an pt. aceste cheltuieli ? Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
Gabbriela spune:
julian a trecut la nivelul 10 la mate... si e super incantat...
in rest toate la fel, teme saptamanale, citit zilnic si nimic nou prin zona noastra
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
amoga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simali S-a ajuns aici pentru ca in multe locuri scolile pica literamente pe copii. Parintii vin in cu copiii in clasa I-a si ar vrea sa-i lase intr-un loc frumos. Dar pleaca cu inima stransa ca-i lasa in niste hrube insalubre sau friguroase. Si atunci ar face orice (ar renova scoala pe banii lor daca ar putea). Si zice unul "sa punem lambriu" altul "n-ar strica si niste geamuri", "poate jaluzele", etc. Sigur ca e nebunie curata, dar pana acum foarte multe clase de gradinita/scoala s-au renovat pe banii parintilor ca pe stat il doare'n... |
Vai de mine! Da' cum se poate asa ceva?
Adicatelea, cum, mai simali, sa-l doara pe bunul si grijuliul Stat taman acolo? Tocmai pe Stat? Poate mai intelegeam daca ziceai de un director (exceptia din judet) sau de o-nvatatoare (exceptia din tara), da' sa-nviuiesti pe prea-maritul si prea-inteleptul Stat de asa ceva, mi se pare prea din cale-afara.
Statul -- acest protector al copiilor neamului, acest samaritean fara egal, acest stie-tot-decide-tot far' de care educatia urmasilor nostri s-ar duce pe ripa, si ripa prapastie s-ar face. (A se cinta in cor: Statul minte, Statul minte, Statul miiiiinte straluciiiiita!)
Adicatelea, ma-ntelegi unde bat: cum fras sa ne-nchipuim c-ar putea exista unii parinti care sa nu-si doreasca pentru proprii copii aceasta grija deosebita pe care Statul o poarta?
A.M.
ps/ Ma scuzati c-am intrat pe fir, da' prea ma ia cu jale cind vad cu ce monstruozitate se lupta unii intru educarea progeniturilor lor... Nu, nu astept neaparat vreun raspuns -- continuati, va rog...
simali spune:
Vladu a inceput sa aiba aproape in fiecare zi tema. Cate 5 randuri minim ca la fetita Annei, cu posibilitatea ca cine vrea sa faca o pagina. El desigur vrea minim si eu nu am fortat. Mi se pare oricum nebunie curata sa faci 2 pagini de liniute. Pentru ce? Ceea ce conteaza este ca este constiincios si face bine atat cat i s-a dat.
Nu am inceput la matematica adunarile si scaderile. Din ce-am vazut din caietul de matematica incep sa scrie si sa-l consolideze pe 1 cam de saptamana viitoare.
In principiu are in cap foarte multa joaca si mi se pare normal la varsta lui. El este pasionat de istorie si weekendul viitor vom face o scala a timpului cu imperiile si evenimentele semnificative (pentru el, nu obligatoriu pentru istorie) pentru ca uneori "gliseaza" perioadele si pierde logica. Vom mai merge la muzeul de istorie local pentru ca vrea sa vada descoperirile arheologice din zona noastra.
Reincepem tenisul, oprit dupa vacanta, pentru ca de obicei vara are ore de tenis dimineata.
Ne-au mai dat un formular de inscriere la concursul Eurojunior (costa 12 lei) care este facultativ si caruia nu cred ca-i dam curs. Ma rog... cum zice Vladu...
alice