bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 10
Gabbriela spune:
a ajuns la nivelul 9, si luni are test iara.
Vineri e liber pt ca se refac clasele ... asa ca are un sf de saptamana de 3 zile :)... in rest nimic nou pe aici... doar eu ocupata si nu am timp sa intru sa stau sa citesc tot si sa si raspund.
pup si sanatate
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
danamiha spune:
Si baietelul meu vrea sa mearga si sa vina singur de la scoala, dar nu il las. La inceputul scolii am primit o fisa de completat, printre intrebari fiind si acesta, daca copilul poate sa mearga singur de la scoala acasa si am spus nu. Stam foarte aproape, 5 minute de mers pe jos, in fata scolii e un parc mare si frumos amenajat unde ne oprim mereu la intoarcere, unde fara mine cred ca ar sta mult si bine
I-am explicat ca va veni si vremea cand va merge singur si ca mai vreau sa merg cu el de manuta
Azi mi-a facut a doua oara aceeasi figura, mergeam spre scoala si dintr-o data si-a tras mana lui din a mea dupa care il aud salutand doua fetite, colege cu el la tenis, deci nu vroia sa fie vazut cu mami de manuta
Ieri d-soara invatatoare mi-a spus ca am un solist excelent, l-am intrebat ce a cantat la ora de muzica, era "Zece negri mititei", doar el si inca un baietel au cantat solo.
Doar de saptamana viitoare vor face engleza si sport cu profesori de specialitate. Si tot doar de saptamana viitoare incep cu liniute, teme etc, invatatoarea spunandu-ne la sedinta, ca in primele doua sapt nu are voie sa le dea teme si ca si la after school nu are voie ca o tema la o materie sa dureze mai mult de o jumatate de ora. Am intrebat-o daca e valabil acest lucru si acasa![]()
![]()
![]()
ni-na spune:
Si fiul meu merge singur la scoala....si vine singur acasa.
Faza cu smucitul din mana am patit-o si mai dureros....de obicei ne pupam pe botic,insa fiind in preajma colegilor mi-a intins un obraz si s-a foit incat pupicul a aterizat pe ureche,si m-am invatat minte ca asemenea manifestari tre sa aiba loc in intimitate.(insa tot m-a durut ca puiul meu s-a facut mare...)
Are de obicei de scris cate trei randuri pe trei caiete diferite.
Iaurtul il bea acasa,cornul se usuca de cele mai multe ori,n-are voie cu sanvisuri sau alte alimente mirositoare in clasa,la cipsuri este adoptat un mare NU(va imaginati cat de fericita sunt pt asta).
Exista cate doua caiete tip 1 si matematica pe care se rotesc(pe unul il ia doamna si incepe randurile),la educatie plastica au facut culorile primare(eu in ignaranta mea am crezut ca e steagul Romaniei),am invatat despre suprarand si subrand....nu-i asa ca sunt silitoare?si am obtinut primul FB la o tema de acasa.
Cam asta e tot de la noi.revin cand am noutati.
devoska spune:
Buna! Vin si eu cu micuta mea Sara la topicul vostru. Are 6 ani si 6 luni si a inceput scoala pe 28 august, deci are aproape o luna "vechime". Merge la o scoala americana si totul a fost nou pentru noi - tara, orasul, copiii, sistem de predare, sistem de invatare, inclusiv limba. In ro invata germana... A fost o perioada extrem de "provocatoare", dar se pare ca doar pentru mine
Aceasta perioada am depasit-o cu ajutorul fetelor de pe celalalt subiect si mai ales cu ajutorul Nicolei
. Sara s-a acomodat usor, si-a dat drumul la vorbit, si-a facut prieteni. Pe scurt, ii place foarte mult la scoala. Stiind sistemul din ro, eu m-am inarmat cu cateva stilouri, dar aici folosesc creionul. Nu au manuale, nu au caiete. Toate lectiile se fac pe foi. Incepe scoala la 8.30 si termina la 15.30. Nu mai accepta sa-i aranjez hainele de fata cu colegii, dar inca mai profit de faptul ca ma tine de mana
.
Seara placuta si un week-end relaxant
dennise spune:
dragi mamici de bobocei , au trecut 2 saptamani de scoala. George e foarte multumit. Asta ma bucura cel mai mult.A primit caietul special de mate si lucreaza pe el , singurel , la sala de lectura de la semiinternat. La 17.00 cand il ia tati acasa are deja temele facute.A fost laudat de "doamna mea" ( asa ii zice el invatatoarei) in fata clasei ca a scris foarte frumos. ce sa va mai spun?! I-a placut deasemenea si ora de "abilitati practice" in care au facut :covor de frunze de toamna. Am adunat o gramada de frunze colorate si pe o coala A4 le-a lipit simplu , cu lipici , dar intr-o ordine aproape militareasca...acolo unde nu se potriveau le-a decupat el cu forfecuta
.Suntem pe calea cea buna si asa va doresc si voua. pupici pt toate
.
meru spune:
Da, au trecut doua saptamani cam stresante. Emotii pozitive pe de o parte, prima zi de scoala, o noua etapa dar si impresii contradictorii la contactul cu "realitatea" din invatamantul de stat.
Impresii ca rigiditate, obligatii doar dintr-o parte, noi avem intotdeauna dreptate, lipsa transparentei, a comunicarii imi par deja defecte insurmontabile.
Am cautat ca toata lumea o scoala buna, o invatatoare buna si ce-am primit in schimb? La primele sapte ore de scoala, doua sedinte cu parintii referitoare in principal, desigur, la acele vesnice fonduri care cica nu sunt obligatorii si multe alte amanunte pe care sunt convinsa ca le cunoasteti. Toate acestea sunt o conditie " a unei bune intelegeri" si nimeni nu are curajul sa vorbeasca, de teama repercusiunilor. Ba inca unii mai servili, sunt de partea cealalta, ca sa se puna si mai bine cu sistemul. Credeti ca lasitatea aceasta e buna la ceva? Pe termen lung ce invata acesti copii, ca atat costa poza, uniforma, xeroxul etc.; ca nu conteaza cat inveti ci cat te ajuta parintii, ca nu conteaza valoarea umana ci cea materiala?
In astfel de conditii, mai putem vorbi de invatamant, educatie?
violeta69 spune:
meru,scriu si eu aici..desi noi suntem clasa a2-a deja![]()
tu esti suparata ca la sedinte se vb despre ceea ce trebuie sa dai?!
da...asa e,tb sa platesti o gramada de lucruri de care are nevoie copilul...desi cica invatamantul e gratuit in Roamania!
nu prea e gratuit de fel...ma intreb cei care nu-si permit ce fac?
insa cum majoritatea ne permitem zicem ca pt copii facem tot ce trebuie ca sa invete...
parerea mea e ca ori mergi cu valul ori te impotrivesti si te darama!
insa pt copil alegi sa mergi cum te duce valul...
tb sa cumperi caiete,culegeri,fise de lucru,sa dai bani pt xeroxuri si pt dulapul clasei....sa platesti cartile de engleza si internatul...plus fondul scolii sau al clasei...de resul nu mai vorbesc
la noi fondul scoalii va fi dulapul din clasa![]()
cei care nu-si permit pot invata doar pe cartile primite(in cl a 2-a doar cateva(adica doua carti) au fost noi,restul daca nu le cumperi sunt cele de anul trecut,sau de anii trecuti facute varza)....in loc de fise de lucru te uiti pe pereti si acasa nu-ti faci temele din culegere ca nu ai....nu mai faci nimic si gata!ai pierdut...
ai de ales...sau nu?!
asa ca noi sa fim sanatosi sa putem cumpara de toate ![]()
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
meru spune:
Da, sunt suparata pe modul cum se pune problema. Lasa impresia ca totul se rezuma la nevoile scolii si nu ale copiilor care sunt mult mai importante. Faptul ca esti obligat sa "cotizezi" fara comentarii,iar daca o faci iti sar in cap cateva "persoane" ca oparite, de parca le-ai furat banii, ca preturile sunt mult umflate. Caiete speciale 50Ron citez: "vi se pare mult?" Si nu e vorba de bani, cat de modul de comportare. Astfel de personal, mai poate fi credibil? Oricand, poate sa-ti spuna ca copilul tau e foarte bun si cand "uiti", copilul tau nu mai e bagat in seama sau chiar e o "problema". Nu cumva se intretine un sistem DEFECT, in care cuvinte ca competitie, morala, calitate, echitate, respect, nu mai inseamna nimic? Nu, pentru ei e mai important unde lucrezi. Au luat tot ce era mai "bun" din cele doua regimuri.
Cine crezi ca stau in prima banca? Copiii celor din comitetul de parinti. Foarte tare.Sunt multe de spus iar rezolvarea nu o vad. Sistemul privat?
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui meru Da, sunt suparata pe modul cum se pune problema. Lasa impresia ca totul se rezuma la nevoile scolii si nu ale copiilor care sunt mult mai importante. Faptul ca esti obligat sa "cotizezi" fara comentarii,iar daca o faci iti sar in cap cateva "persoane" ca oparite, de parca le-ai furat banii, ca preturile sunt mult umflate. Caiete speciale 50Ron citez: "vi se pare mult?" Si nu e vorba de bani, cat de modul de comportare. Astfel de personal, mai poate fi credibil? Oricand, poate sa-ti spuna ca copilul tau e foarte bun si cand "uiti", copilul tau nu mai e bagat in seama sau chiar e o "problema". Nu cumva se intretine un sistem DEFECT, in care cuvinte ca competitie, morala, calitate, echitate, respect, nu mai inseamna nimic? Nu, pentru ei e mai important unde lucrezi. Au luat tot ce era mai "bun" din cele doua regimuri. Cine crezi ca stau in prima banca? Copiii celor din comitetul de parinti. Foarte tare.Sunt multe de spus iar rezolvarea nu o vad. Sistemul privat? |
Tine foarte mult de oameni. La noi invatatoarea a strans numai 25 de lei pentru niste caiete speciale si in rest ne-a spus sa aducem niste creta si un burete.
Exact cand eram pe cale sa rasuflam usurati, din pacate s-a ridicat o mamica si a spus ca trebuie sa strangem 50 RON de fiecare, fondul clasei. Eu (normal
Normal ca nu m-am lasat si am intrebat cam care-ar fi acele chestii. Tipa nu a putut sa dea exemple concrete dar a insistat ca sunt multe... De exemplu pentru serbarea de Craciun... Noroc ca mi-am luat seama si am realizat ca sunt singura infipta cu dintii in beregata strangatoarei de fonduri, ca celelalte mamici cautau pe sub banca ca si cum nu era vorba despre ele... Am convins-o macar sa fie rezonabila si sa restranga suma la 10 lei de persoana, desi daca ma intrebati nici acum nu pricep rostul actiunii...
alice
ni-na spune:
Si invatatoatea fiului meu a spus ca trebuiesc dati cate 5 ron pt creta,bureti,saci gunoi,copii xerox insa dragii parinti au spus ca e prea putin ,sa dam cate 10 ron......e vina invatatoarei?........... Stau bine,prietenele mi-au spus ca intr-o clasa s-au cerut 300 ron sa se puna lambriu de lemn(nu plastic,lemn ca asa vor parintii),iar la alta scoala vor sa inlocuiasca tamplaria cu una termopan.........