Mamici ce asteapta al doilea copil (16)
Raspunsuri - Pagina 12
zsuzsu spune:
salut fetelor
daca crengu a dat cafeaua eu vin cu cate o
pt toate
asa sa va inveselesc si voua ziua,ca eu sunt f bine dispusa- merg azi sa-mi vad puiutul
si sper sa fie si bb bine dispus si sa ne arate ce e, sau macar ce nu e![]()
si ca totul e ok si se dezvolta cum trebuie fara alte probleme
dupa ce revin de la eco, daca ma lasa feciorul, mai intru sa va pove sau daca nu maine de la job- ca din pacate gata cu concediul de maine
pe toate
13+ si
de Daniel(05.03.2006)
bb 2
varsta bb2
danybv spune:
buna dimineata fetele 
Amalia saru`mana
Ana saru`mana
si multa sanatate s tie iti doresc
santate multa lui bebe Matei , si eu am zis aceasi chestie legata de batista bebelusului , este cea mai tare inventie de la maimuta incoace ![]()
Claudia felcitari pentru cum gandesti
despre poezii si alte chestii legate de copii ![]()
Cami bafta multa iti doresc la examen , saru`mana
si felicitari Sabinei pentru greutatea luata 
In legatura cu spusul poeziilor , mie cel putin mi se pare o aberatie daca copilul nu spune poezii la varsta de 2 ani si ceva , pai sunt copii care abia acum la aceasta varsta incep sa vorbeasca si cum Dumnezeu sa stie poezii daca ei abia descopera legarea cuvintelor ??
Asa nu-mi plac mamele de genul asta : Vai dar copilul tau inca nu face aia ? vai , dar copilul tau inca nu zice aia ..? parca am fi la concurs de copii
fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare , eu nu am vazut pana acum nici un om cu suzeta in gura , cu biberon in gura , care sa nu stea in fundulet bine s-au care sa nu zica poezii, deci eu consider ca cei care formuleaza asemenea intrebari nu au ocupatie prea serioasa decat sa-i tachineze pe altii 
hai ca mi-am spus mica mea parere, asa mai fi spus dar ma abtin
Sanziana esti o mama perfecta , cei care intreaba sunt denaturati , Doamne iarta-ma dar nu ma pot abtine , cred ca daca ar vedea sotul ce scriu ar zice ca am o problema , dar nu-i corect ce se zice , eu sunt genul de om care spune lucrurile in fata , copii vor face ca toate cele ( animale , masini etc) la timpul potrivit .
Saru`mana pentru urari
si spor la pregatiri pentru sambata si imi pare rau pentru chestia cu situl , dar sa stii ca si noi am patit-o odata , am comandat o masina de gunoi pentru Andrei si ne-a venit comanda dupa 2 saptamani asta in masura in care sotul le-a telefonat si le-a zis ca pe data de .... masina sa o primim deja si vreau sa-ti zic ca a sosit deci dupa 2 sapt si culmea culmiilor ne-au trimis o basculanta in loc de masina de gunoi 
le-a scris sotul meu un mesaj de dulce
de imediat la 15 de h ne-au si sunat sa-si ceara scuze , intr-un final s-a dus sotul la un magazin de aici din oras si a schimbat basculanta pe masina de gunoi , si pana la urma ne-am ales si noi cu masina pe care o vroiam dar plini de nervi si dezamagiti de serviciile on line
de pe net .
Ada bine-ai revenit , imi era dor de tine , asa ma bucur cand reapar fetele pe forum si ne dau vesti bune
.
sa va bucurati de mobila si sa o stapaniti sanatosi si cand se va putea asteptam pozele de la botez
felicitari pentru lapte !! si La Multi Ani !!!
Oana felicitari pentru ceea ce faci , si eu tot Ingerasul il invat pe Andrei , repeta dupa noi dar in limba pe care o stie el , adica mai scalceste cuvintele dar nu-i bai are timp sa invete
Iulia nastere usoara 
, se pare ca printesa se lasa asteptata 
Z IULIA imi pare rau ca nu te-ai simtit bine , uite un pupic mare
sa fie bine acum ![]()
spridusul eu ce pot sa-ti spun ca am intrat dintr-un concediu in altul , am fost la firma unde sunt eu angajata si am dus actele bebelusului nr 2 si ei au facut toate demersurile necesare ,in martie cand am terminat cu bebe nr 1 concediu am intrat cu bebe nr 2 in concediu . Iar actele pentru indemnizatie se depun tot la primarie si tot asa alergatura ca la bebe nr 1
bafta multa
teosteffi bun venit la noi 
sper sa-ti placa si te asteptam cu noi mesaje ![]()
alexutza_26 bun venit la noi in club 
sa-ti traiasca micul print si sarcina usoara in continuare
Crengu multi pupici
si la noi este frig , de asta ni s-a tras si raceala asta la copii si acum si noua
si noi avem un calorifer pe care il mutam de colo colo prin casa .Crizele de care zici la Rianna , nu sunt cumva crize de colici ??? zci si eu ![]()
Dodo-pui spor la mutat lucrurile si la aranjat si sa va bucurati de noua locuinta
asteptam vesti despre bebe 2
Mada sanatate multa va doresc
Despre noi ce sa va zicem ca suntem toti 4 acum raciti "tun" copii au fost amabili si ne-au dat si noua din raceala lor , ma bucur totusi ca ne-au dat-o noua fiindca noi putem lua orice si ne trece mai repede , Andrei vad ca se simte mai bine , iar Maria inca are mucisori dar ne descurcam noi cumva , diseara vom merge la control la dr .La noi azi este a treia zi in care este soare , asta dupa ce saptamana trecuta a plouat tot timpul
Hai ca ma opresc si eu aici , am scris destul pentru dimineata asta , mai revin eu mai spre seara .
Am uitat sa va zic ca noi avem azi a 5 audienta la primar
sunt 4 locuinte de Anl in instanta si poate poate reusim sa luam si noi o locuinta , nu de alta dar repartizarea s-a facut inaintea alegerilor de anul asta pentru primar si noua nu ne-au dat fiindca ne-au sustras acte de la dosar ca sa nu fim in regula , sa le poate da celor cu pile, ca sa nu luam binenteles , si s-a dus sotul meu la ei si le-a spus-o in fata ce au facut , le-a dat si nume cui le-a dat pe pile si acum ei "lupta" sa ne ajute , asta zic ei , vreau sa vad daca se vor tine de cuvant .Este logic : in orice loc unde te duci sa depui un dosar , nu ti-l primeste daca nu este complet , deci cum poate sa zica ca nu am avut dosarul complet ?? asta in masura in care dosarul este depus de 5 ani la primarie si reactualizat tot timpul cand ni s-a cerut . Va voi tine la curent cu ce se intampla
Va pup
pe toate din grup
si va doresc numai bine ![]()
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Album poze
De Ziua Marinei 
Z_IULIA spune:
Buna mamici, burtici si pitici !
Azi nu ma simt tocmai in apele mele! Ma bate bebelina in ficat, pancreas si ce o mai fi pe acolo!
Noroc ca baiatul l-am mai dat un an la gradinita(grupa pregatitoare) ca daca eram si in clasa I nu stiu cum faceam fata !
Mama mea ma cearta mereu ca trebuia sa dau copilul la scoala, ca e voinic, ca e cel mai inalt din clasa(nici nu putea fi altefel, eu am 1.80m si sotul 1.86m)....Dar nu am vrut sa-i iau un an de copilarie.Nu vreu sa ma simt vinovata ca i-am scurta copilaria, ca la scoala nu mai are el timp de joaca.Si asa facem mereu lectii(a vorbit ceva mai greu si am apelat la logoped care ne-a ajutat ff mult). Avem program de scris, de repetat cuvinte mai greoaie...e suficient deocamdata. Abia astept sa raman in prenatal sa pot sa ma ocup mai mult de el pana la venirea surioarei! El si-a dorit un fratior, dar pana am aflat ce e am avut grija sa-i spun mereu ca s-ar potea sa fie o fetita ca pana la urma spuna la toti care il intrebau "Ce o fi, numai sa fie sanatos" asa cum ne auzea pe noi zicand !
Va pup si va doresc o zi excelenta!
Iulia
lui Claudiu
(23.04.2002) si Maria
DPN 23.12.2008
sanziana27 spune:
Mada sanatate multa famailiei, of, vad ca incep virozele de toamna! Eu te tot incurajez cu slabitul, dar iti si inteleg disperarea, ca si eu cu cele 11 kg in plus si cu hainele care stau ca de imprumut pe mine ma dispera, dar lasa ca ne revenim noi si aratam iar bine, sa ne simtim bine in pielea noastra!
Dodo esti o norocoasa ca lui Bogdi ii place la gradinita, ca am tot citit pe site ce crize fac copii!
Dany ce m-as bucura sa reusiti cu o locuinta ANL. Doamne ajuta sa reusiti si sa se tina de promisiunile facute! Multa sanatate si voua!
Zsuzsu asteptam vestile de la eco!
Z iulia imi pare rau ca nu esti in forma azi, dar poate te mai molipsesti de la noi si zambesti putin, ce sa facem trecem noi si de neplacerile sarcinii si ce mandre vom fi cu 2 puiuti!
Crengu si la noi e un friiiig, umezeala si soarele nu l-am mai vazut de aproape 2 saptamani. Noi am dat drumul la centrala si facem foc la 2 zile, caci altfel dardaiam, mai ales ca Dragos tine toate usile deschise si ce incalzeam cu caloriferul electric se racea in 2 minute!
Iulia...ce facem activam galeria?
Aseara a aparut status nou la comanda: au trimis jucaria
, in mod normal ar trebui sa ajunga vineri, dar ce e normal in tara asta!
Important e ca au trimis si va ajunge, ca prima comanda am anulat-o, ca era numai in stadiul de: comanda confirmata si am telefonat si ma tot amana ca se uita ce-i cu ea
si am anulat-o, astfel scapand omul de grija comenzii mele ![]()
![]()
Am dormit tare bine azi noapte de la 12 la 7,30 cu mici treziri la intoarcerea de pe o parte pe alta.E adevarat ca am luat no-spa aseara, ca aveam niste dureri ca de cm, dar daca asta da roade pana pe 6 oct. nu-i o mare problema!
Vai cat am scris....l-am pacalit pe Dragos ca am acte de facut si vad ca nu ma bazaie, inca!

pe toata lumea
37+ cu
David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
AMR 3 saptamani !!!!
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Ana_a, despre temperatura moasa mea a zis ca pana la 38 nici sa nu ma gnadesc la antitermic sau mers la medic iar despre boli iarasi sa nu-mi fac griji caci cata vreme o alaptez ea beneficiaza de imunitatea mea care e oricum limitata dar mult mai buna decat a unui copil asa mic.Mici viroze mi-a zis sa ma astept ca va mai face, mai multe probabil decat primul copil caci acum fratiorul mai mare o sa-i aduca de la gradi diversi virusei dar... daca o alaptez ii ofer cea mai buna protectie posibila. Baclavaua e o prajitura/placinta cu multe foi, nuca si e foarte dulce (reteta originala e cu miere) si e foaaaaarte buna dar are si caloriiiii. In Romania faceam des acasa. Gasesti reteta pe net daca nu gasesti la patiserie si sa stii ca nu e complicat de facut.
Ada_s, bine ca ai zis de baclava ca la noi in zona sunt multi turci si implicit multe magazine turcesti asa ca dau comanda de baclava ca la mama ei acasa, sper sa actioneze si la mine. Si nu in ultimul rand "La multi ani" si tie!!! Si apropos, sotul meu e nascut in 78, tu?
Teostefi, Alexutza, bine ati venit! Sarcini usoare si bebelusi minunati!
Crengu, mie mi se pare ca ma dor sfarcurile cand sanii sunt goi ca am observat ca durerea apare cam spre sfarsitul suptului, cam dupa 8-10 minute si cum ea trage tare in continuare iar lapte nu mai curge mult... ca-i asa o durere parca interioara, nu exterioara. Cat despre suptul asa des, nu prea stiu ce sa zic, ai incercat sa o mai pacalesti cu suzeta? Probabil nu vrea suzeta ca nici ca mea nu vrea si majoritatea copiilor refuza suzeta dar poti insista si poate o convingi sa mai astepte caci e mai bine si pentru ea caci la inceputul suptului curge lapte mai apos si abia apoi curge laptele mai gras si mai consistent asa ca e mai bine si pentru ea sa pape la 2-3 ore distanta. Uneori si Lucia suge mai des, in special dupa-amiaza cand banuiesc ca o doare burtica si ar vrea sa suga 3 minute si apoi sa adoarma dar n-o las, o trezesc si o determin sa suga macar 8 minute la fiecare san ca sa stiu ca are o masa cat de cat completa dupa care e evident ca nu mai vrea sa suga ca evident e plina. Iar cand are program de urlat...urla nene da' nu ma mai complic, o las in patutul ei plec din camera, iau totusi statia cu mine pe care o dau incet sa nu stresez toata casa si o las sa-si faca toanele. Ma mai duc cam la 5 minute si ii mai dau suzeta, o mai sucesc pe cate o parte, ii mai pun muzica. De obicei fac asta cand vad ca nici leganata nici in brate si nici la san nu se linisteste. Toti copiii cred ca au nevoie uneori sa fie lasati sa tipe, sa-si verse oful. Si da, ca si Rianna o apuca tipetele dupa-amiaza sau seara. Iar despre caldura, ai zis ca citesti "Dr. Spock" ai vazut ca el recomanda ca in camera de dormit sa fie 15-20 grade asa ca... (Intre noi fie vorba eu gasesc exagerat de frig 15-20 de grade dar incerc sa mentitn casa la 21-22 de grade ziua si 20 noaptea).
Sanziana, Stefan a primit un laptop de Craciunul trecut de la nasii lui dar sa stii ca nu prea a fost incantat pentru ca era prea complicat pentru el; abia acum incepe sa se mai joace cu el dar nici acum nu e prea entuziasmat caci e in limba romana si el asociaza joaca inevitabil cu germana caci la gradinita asta se vorbeste, celelalte jucarii au voci tot in germana. Sau cel putin asta cred eu ca e motivul. Oricum sunt multe modele pe piata romaneasca asa ca poate voi ati ales un model care sa se potriveasca pe gusturile lui.
Dodo_pui, ma bucur ca merge fericit la gradinita. Eu am fost asa emotionata cand a mers al meu prima data la gradi de parca era nu stiu ce minune dar simteam ca s-a incheiat etapa de bebelus si ca de acum e baiat mare, etc. Chiar daca o sa mai fie zile inc are o sa planga sau in care o sa-l vezi tare obosit la sfarsitul programului, pastreaza-ti optimismul si incurajeaza-l sa mearga in continuare, e cea mai buna experienta sociala pe care i-o poti oferi la varsta asta.
Zsuzsu, (tare complicat username ai ales! mi se rasuceste neuronu si limba in gura cand il scriu
) bravo tie ca esti vesela!!! E bine cand mai adie cate putin optimism pe la noi ca poate ne mai molipsim si noi cele nedormite si morocanoase. Asteptam numai vesti bune de la medic.
Dany, succes cu ANL-ul!
Z_Iulia, bine ai facut ca l-ai lasat sa mai copilareasca un pic. NU conteaza doar inaltimea, conteaza ca psihic si mental sa fie bine pregatit iar baietii se maturizeaza un pic mai greu asa ca e mai bine sa mai stea putin acasa. Si Stefan al meu primeste terapie la capitolul vorbire (face si exercitii de logopedie dar nu numai). Voi cand ati inceput si cum a evoluat? Ca la noi merge tare incet parca. Aici e obligatoriu la 6 ani dar o sa fac tot posibilul sa-l mai tin pana la 7 ani. Dar... vom vedea.
Mama ce de am scris! Hai ca trimit sa nu pierd cumva mesajul ca ma zgarii pe ochi.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ClaudiaH spune:
Cami, si noi am stat la inceput cu olita in sufragerie in fata televizorului si cand venea cineva o ascundeam repede. Apoi am mutat-o in baie si desi a mai avut tentative de a folosi direct toaleta nu a renuntat la olita pana acu vreo 3 sapt. cand a vrut sa faca si el ca mama si ca tata la toaleta mare. Pana atunci la gradinta, in oras, cand eram in vizita folosea toaleta normala fara probleme insa acasa voia neaparat olita si l-am lasat in pace pana cand s-a simtit el dornic sa faca trecerea la toaleta.
Iulia, Sanziana, 

Iulia, tin pumnii sa astepte bebelina pana vine medicul. Sanziana, un pic mai e si la tine... Curaj!!!
Ma bucur sa aflu ca nu sunt singura care nu-si constrange copilul sa spuna poezii sau alte alea. (Uneori ma stradui sa-l convind sa taca dar asta-i alta poveste). Si aporopos de nazdravanii stiti ce-mi spune Stefan zilele trecute? Eram un pic nervoasa ca eram in criza de timp iar el se mocaia de vreo 5 minute cu schimbatul hainelor de gradinita cu cele de casa si l-am repezit un pic ridicand tonul iar el mi-a replicat pe un ton sfatos de adult: "Sssssst (punand degetul la gura), doarme Lucia, vorbeste mai incet!" Cat eram de artagoasa mi-a trecut instant cand mi-am dat seama ca nu sunt un bun exemplu pentru copilul meu cata vreme lui ii impun niste reguli pe care eu insami nu le respect. Ii tot spun mereu sa nu tipe, sa vorbeasca incet iar eu... ce fac?
Acum ca sa ma laud si ca sa le fac in ciuda mamicilor care au dormit prost azi-noapte pot sa va spun ca Lucia mea a dormit de la 22:30 pana la 04:45 incat cand s-a trezit eram asa bucuroasa de-mi venea sa o scol in pupicuri dar m-am abtinut, am hranit-o si s-a culcat la loc aproape imediat dupa ce a ragait si bineinteles a dat ceva lapte afara caci supsese cam mult si lacom. Am dormit apoi pana la ora 08:15 cand eu m-am trezit sa particip la micul dejun in familie (cand sunt obosita nu ma scol, se ocupa sotul de pregatit copilul si dus la gradinita dar Stefan se bucura teribil sa ma aiba alaturi desi accepta cu stoicism cand tata ii spune ca mama e obosita si doarme). Abia la 9, dupa ce plecasera baietii s-a trezit si Lucia. Am schimbat-o am hranit-o si acum doarme ca un ingeras. Presimt o dupa-amiaza agitata caci vorba aia, dupa senin trebuie sa vina si un pic de furtuna. Am facut o selectie de poze si promit sa le incarca intr-o buna zi pe net. S-au adunat multe si de la parada zmeelor, si de la ziua Luciei(2 luni), si de la ziua sotului... asa ca merge mai greu acum cu pusul pe net. In week-end vine nasa noaptra, apoi vine mama, apoi botezul, dupa botez mai raman la noi finii si nasii Luciei si o sa mergem in diverse locuri asa ca presimt ca asta e ultimul meu mesaj mai lung si personal pana peste vreo 2 sapt. Asa ca va pup pe absolut toate si va urez numai bine!!!
danybv spune:
mooaammaa cat ati scris
, abia ma tin dupa voi cu raspunsurile
Eu gatesc acum , imi astept sotul cu mancare
calda ![]()
Z IULIA ooff , spre sa-ti treaca cat mai repede starea asta nasoala pe care o ai , uite un pup mare
Foarte bine ai facut ca nu l-ai dat la scoala pe baiat , lasa-l sa mai copilareasca , are el timp de studii , sa fie el sanatos ca in rest vin toata la rand
indiferent ce este bebe din burtica sanatos sa fie
Sanziana multumesc
ma bucur ca ti-au trimis jucaria , acum sper sa o primiti la timp si pregateste-te sufleteste , imediat iti vom face si tie galerie
Claudia multumesc
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Album poze
De Ziua Marinei 
Ada_S spune:

Atentiune, atentiune natiune.... 

mesaj de la Iulia:
Azi la 11.55 s-a nascut printesa noastra, 4200 gr, 52 cm, apgar 9-10, suntem bine amandoua.
Ce surpriza placuta scumpa mea....sa iti creasca printesa mare si sanatoasa iar tu

sa te refaci cat mai repede, te asteptam printre noi cu povestea nasterii
.
ClaudiaH spune:
Felicitari!!!! Bine ai venit pe lume !!! Sa fi sanatoasa si tu si mama ta! Va asteptam acasa.
Iata ca am reusit sa urc si eu pozele pe net. Sunt cam multe, sper sa nu va plictisesc.
Pupici!
crengu75 spune:
Pana se deschid pozele Claudiei, mai scriu un pic.
Felicitati draga Iulia si multa sanatate bebelinei tale grasunici!!!!!!!!!

Sa ai mult laptic si sa va ocoleasca colicile!
Chiar ca ati scris mult.
Si eu cred ca e de la colici plansul fetei dar totusi nu se covrigeste cum stiu de la Cristian. Suzeta nu vrea deloc, ma chinui sa i-o dau zilnic cand simt ca nu mai pot dar nu vrea fata asta si gata.Ce sa fac? Cum s-o determin sa o ia????????
Claudia, la capitolul caldura......nu ma iau eu dupa Dr. Spock, ca eu sunt o friguroasa si abia de la 27 de grade in sus ma vezi pe mine in tricou. acum fac cam 23-24 gr in casa, ca daca ar fi dupa mine........as sta cu soba in spate.Si mi se pare aberant sa-i dau copilului lapte rece din frigider cum mai scria in carte. Si mai sunt destule cu care nu sunt de acord, dar are si infinite parti bune.Dar cu frigul, adica cu temperatura din casa......pas.Eu la 15 grade inebunesc de frig. Asa ma mut afara si dorm pe banca.
Dany, ma bucur nespus de vestea cu ANL-ul, sper sa reusiti.
Zsuzsu, ma bucur ca esti vesela, asteptam vestile proaspete.
Crengu
de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)