@ construit CASA! (12)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Multam Rufus! Orice sfat e bunvenit. Sincer nu am facut prea multe sapaturi in ceea ce priveste informatii despre aceasta piatra, am vazut doar ca e frumoasa.
Tu ce piatra ai recomanda pt terasele din exterior, unde ploua,ninge, mergem, samd?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Daca mergi pe piatra naturala, marmura sau granitul, de orice tipuri, cu grosimea de min. 2 cm (dar nici nu trebuie mai groasa) sunt solutii bune. Dezavantajul este ca, la exterior, luciul specific (si apreciat) dupa lustruire nu se pastreaza, din cauza prafului care este calcat; oricat ai spala, se imbacseste si, in final, se matuieste. Periodic, se poate lustrui. De ales ai de unde alege, romanesti sau din import, sunt multe variante de culori/modele.
Si atunci exista piatra naturala mata, care se poate slefui sau nu, dar nu se lustruieste. Mie imi place mai mult, ii da un aspect putin mai rustic.
Exista si "piatra" artificiala, compozite cu praf de piatra si lianti, imita perfect naturalul, sunt in variante mai multe de modele si culoare. Foarte rezistente.

Iata cateva idei de piatra naturala, dupa gustul meu; este adevarat, depinde de spatiu, dar macar iti faci o idee.
Bafta!

http://www.macosistem.ro/piatra_naturala_pag3.html

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Nu merg neaparat pe piatra naturala dar daca e ceva frumos si ieftin , de ce nu?
Piatra lucitoare in general nu-mi place, imi place si mie look-ul ala rustic si "trecut de vreme"...Imi place foarte mult cum arata piatra de munte care se foloseste si la pavarea fatadelor caselor. Ma gandesc ca piatra naturala este mai rezistenta in general.
Va trebui sa caut ce e frumos si ietfin si de unde e bine/usor sa o cumpar.
Multam Rufus.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Nu mai construiti?
Noi miine obtinem avizul de la cultura si depunem dosarul pentru cadastru..

Sa aveti spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Noi stam de 2 ani cu curtea in amenajare, adica trotuar turnat. Am placat terasa si scarile la intrare cu gresie de exterior si acum as vrea sa continui si pe trotuar. Nu prefer dalele/pavelele, caci se ridica prea mult.
Daca mai aveti link-uri ca sa-mi conturez si eu o idee

Crixia mami de Alexia ( 2003) & +22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns first_carmen spune:

salut

revin si eu dupa ceva vreme... am reusit sa terminam (mai e ceva de lucrat pe la demisol dar asta cind o sa ne cumparam centrala) sistemul de incalzire, apa curenta si canalizare. Ne-au cam rupt dar a iesit bine. suntem in stadiul de construit fosa. Dupa care ne "apucam" de sapa. Ce recomandati? Am inteles ca se poate numai cu amestecul acela de sapa sau se poate pune placa de polistiren(?) si apoi un strat mai subtire de amestec pentru sapa. Zic prostii?

Multam,

Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Buna intrebare! ce fosa aveti cei in zona fara canalizare? Ing .instalator imi spune ca trebuie fosa ecologica plus stare de epurare? Voi ce credeti?
Apoi nu vrea sa ne puna priza in bai!Eu am trait 9 ani cu prize in bai si nu s-a intimplat nimic!
Planul facut de instalator trebuie sa cuprinda si priza de telefon, internet si cablu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Carmen, sapa se toarna pentru o suprafata finita superioara, pe care se monteaza ultima parte finita- parchet, gresie, linoleum, etc. Ea nu trebuie sa depaseasca 10 cm, dar poate fi si de 5. In general, prin sapa se trag traseele de incalzire pana la calorifere, sau unele trasee electrice. Se poate pune un strat de polistiren extrudat, cu nut si feder si, bineinteles, o plasa subtire de Buzau (de 4, cu ochiri de 10). Dar asta numai daca vrei sa izolezi termic (placa peste subsol, de ex.) sau fonic (bune la blocuri, mai reduce din zgomotele vecinilor). Altfel, nu are rost. Adica: peste beton se stabilesc traseele de conducte, se monteaza, apoi se pune polistirenul, cu santuri la conducte, apoi folie, plasa si apoi sapa (umeda sau lichida). Nu are sens un strat prea gros, rolul ei este de a prelua diferentele de beton si suport pentru pardoseala finita.

kim, planul facut de instalator nu cuprinde tel., si alte cabluri, insa daca-i dai tema, le face. Adica te hotarasti unde vrei prizele pentru TV, telefon, internet si precizezi unde intra in casa (de pe stalp, de la antena satelit, etc. Aportul tau este insemnat, pentru ca trebuie sa ai in cap si viitoarea mobilare, daca tot faci prize, macar sa le faci cat mai aproape de utilizatori. De altfel, atunci cand te apuci de instalatia electrica, tu vei spune cate si unde vrei prize in fiecare particica din casa, ca tu stii cel mai bine, indiferent ce spune planul sau instalatorul. Siasa o sa constati ca mai trebuia cate ceva...
Exista prize speciale care se monteaza in baie. Nu-i nici un pericol.


RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

buna ziua si spor la construit!
as avea o intrebare: stie cineva cu ce se poate inlocui osb-ul? am inteles ca exista niste placi din nus ce care sunt ignifugate pentru a usura tema electricianului ptr mansarda pe care vrem sa o facem din lemn! ...multumesc!

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi


www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Ajutati-o pe Sonia,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Kim, in legetura cu prizele in bai eu zic sa te impui si sa montati din cele speciale (care sunt mai sigure decat becul din baie...pe care il are toata lumea), iar legat de fose iti spun cum mi-as face eu acum fosa (cum probabil ca o vom modifica in viitorul apropiat): traseu separat si statie de epurare pt apele negre (adica doar ce este wc) si traseu separat si eventual fosa septica cu canale de epurare (sunt descrise metode si modele de constructie f amanuntit pe unele siteuri) pt apele gri (chiuvete si cada); deasemenea noi vom colecta apa de ploaie pt gradina (inca nu stiu cum...)

Bucurie!

Mergi la inceput