@ construit CASA! (12)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Diana super! Dar pare asa de mare! ..si aveti la geamuri...o sa te cam coste termopanele..

Te rog spune-mi dupa ce ati facut impreuna planul ati reusit sa vedeti macheta in 3D? Sau mai bine zis in ce stadiu vi s-a furnizat "poza" cu casuta? Noi am conceput noi casa si efectiv nu stim daca arata bine sau nu :(..Arhitecta spune ca numai dupa finalizarea planului o vedem 3D,noi am fi vrut acum pt ca efectiv nu o putem "vizualiza" ca sa spun asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Pozele astea mi s-au dat de la prima propunere (exteriorul mai are mici modificari, inca nu avem 3d-ul cu modificarile propuse); se vede ca 3D e facut doar exteriorul, minimal, fara peterii interiori (daca te uiti printr-o parte vezi geamurile din cealalta parte ), cat sa ne putem da seama cam cum o sa arate, mai ales avand in vedere ca e mai ciudatica . Mai detaliat o sa avem mai incolo... sigur poate sa va faca si voua asa orientativ, dar probabil ii e lene...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Multumesc pt raspuns Diana, vom solicita si noi o astfel de "poza"..altfel este tare greu sa te decizi...
Spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Constructia inca n-am negociat-o, planul inca nu este finalizat... plus ca o sa facem in 2 etape - o data la rosu, apoi separat amenajarile, din motive financiare. Oricum, ca sa va faceti o idee, casa va arata aproximativ asa, spatiul de deasupra livingului e gol, deci desi apare suprafata foarte mare, nu intra asa mult material cat pare la prima vedere, deci va trebui sa negociem la sange...

Casa arata tare frumos dar la cata sticla aveti in spate o sa platiti la gaz de nu o sa mai stiti de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Nu o sa platim asa mult gaz (de fapt vom plati chiar putin gaz), parterul va avea un semineu pe lemne exact pe mijloc, incalzirea va fi in pardoseala, si chiar daca nu vom reusi anul acesta, incercam pana la iarna 2010-2011 sa instalam si 1-2 panouri solare (pentru apa si curent electric) sa ne mai scada din cheltuielile de intretinere. Termopanul se poate umple cu gaz inert, si atunci are izolatie foarte buna. Ce vom plati intr-adevar mult pana la montarea panourilor va fi curentul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Nu o sa platim asa mult gaz (de fapt vom plati chiar putin gaz), parterul va avea un semineu pe lemne exact pe mijloc, incalzirea va fi in pardoseala, si chiar daca nu vom reusi anul acesta, incercam pana la iarna 2010-2011 sa instalam si 1-2 panouri solare (pentru apa si curent electric) sa ne mai scada din cheltuielile de intretinere. Termopanul se poate umple cu gaz inert, si atunci are izolatie foarte buna. Ce vom plati intr-adevar mult pana la montarea panourilor va fi curentul

apropo's de gazul inert dintre foile de geam stii cred ca ramane acolo maxim 2 ani, nu?
Iti spun asta pt ca si noi avem casa cu pereti intregi vitrati si tot asa, ni s-a spus ca vom plati f mult pt incalzire. Totusi cred ca se exagereaza putin...
Sfatul meu este sa incercati sa va montati geamuri cu tamplarie de calitate, cu garantie (nici nu-ti imaginezi cata nevoie ai de ea), low-e, evident, sticla securizata unde poate ajunge copilul (daca e cazul) si, daca bugetul permite, 3 straturi de sticla (tripane parca le spune) pt o izolatie f buna.
In rest, sunt pro ferestrelor mari pt ca ador lumina, iar o casa luminoasa este un camin cald si primitor.

Bucurie!

Mergi la inceput

Gazul (argonul) poate ramine acolo mult si bine ..depinde de procedura prin care se distribuie acest gaz intre geamuri,adica supapa sau camere speciale complet izolate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Si noi avem geamuri mari si multe cu gaz argon. Noua ni s-a spus ca aceste geamuri sunt bune pt o vreme indelungata, cred cel putin 20 de ani. Noi locuim la munte unde iarna este lunga si rece si bate un vant rece cam tot timpul anului. Geamurile noastre sunt duble, nu triple ca ne-ar fi costat o avere...dar si cele duble au fost enorm de scumpe. Oricum noi nu avem probleme cu caldura, avem si noi incalzire in podea si avem posibilitatea de a ne instala un semineu pt lemne. Aici se combina de multe ori semineul cu sistemul de incalzire prin podea.

Vreau sa va intreb altceva, ati putea sa ma ajutati cu informatii despre piatra TRAVERTIN romanesc? Ne gandim ca acum cu criza preturile au mai scazut si am dori se ne facem terasele, cam 144 m2 in total, din piatra de travertin. Cunoasteti link-uri sau informatii despre preturile travertinului in Romania?
Aveti cumva o idee cam cat ar costa transportul pana in Germania? Pot sa spun ca in Germania,Olanda pretul incepe undeva la 50 euro pe m2 pt pietre.
Va multumesc!

Mergi la inceput

Noi acum am pus geamuri termopane , la un apartament de 4 camere: are 5 camere (timplaria), trei rinduri de geamuri low E si umplute cu argon. Oferta a fost chiar mai ieftina decit la cele umplute cu aer si cu doar 2 rinduri de geamuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Ne gandim ca acum cu criza preturile au mai scazut si am dori se ne facem terasele, cam 144 m2 in total, din piatra de travertin.

Travertinul (de Borsec, cel mai frumos) nu este recomandat la pardoseli, pentru ca este o piatra moale. Are gauri in compozitie, care trebuiesc umplute cu chituri speciale, iar la exterior chiturile vor fi altele, mai dure, care nu se potrivesc cu consistenta pietrei.
De asemenea, desi se slefuieste si lustruieste usor, si are si un aspect deosebit, traficul il matuieste imediat, pentru ca e moale.
Pentru pardoseli (in special exterioare) se recomanda alte tipuri de piatra naturala.
Stiu ca sunt si alte pareri, eu am lucrat sapte ani in domeniul asta si asa as recomanda...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput