@ construit CASA! (12)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Vad ca se discuta de suprafete construite destul de mari.Cit e considerat functional pentru o familie cu un singur copil.Adica fara spatii excedentare inutile. |
Exista tot felul de norme care spun cati mp sunt necesari omului. Stiu sigur ca difera intre bloc si casa, o prostie, de parca acelasi om are nevoie cand de mai multi mp, cand de mai putini.
Totul pleaca de la terenul pe care-l ai.
Daca e mic, trebuie sa faci casa supraetajata. Asta inseamna o talpa de minim 65-75 mp. In spatiul asta intra living, bucatarie, casa scarii, holuri, wc mic (ca sa nu fugi la etaj de fiecare data),eventual camara. La etaj, te poti gandi la min. 2 camere, baie si dressing (sau alt spatiu de depozitare), sau trei camere mai mici, baie si atat. Si acolo e gol pentru casa scarii...
Asa ceva inseamna 120-140mp utili...e mult?
Daca te intinzi numai parter, suprafetele scad, te poti incadra in 100-110 mp (trei dormitoare, doua dormitoare si un birouas...).
Cu 100 000 euro construiesti 150mp.
De regretat, nu regret ce am facut. Am vrut de la inceput sa nu fac ceva prea mare si, pe parcurs, am avut indoieli, adica mi se parea ca-i totul mic, dar acum, cand m-am obisnuit cu spatiile, cred ca va fi ok. In general, la rosu veti avea impresia ca-i mica casa pe dinauntru.
V-am mai spus ca eu am facut-o cu o firma, insa considerat in regie proprie. Am putut asa pentru ca patronii mi-s prieteni, adica am incredere in ei. Au ascultat tot ce am avut de zis, iar eu i-am consultat in tot ceea ce eu nu eram sigur. A fost solutia ideala, pentru ca am iesit ceva mai ieftin, dar de lucrare s-au ocupat ei, de la cap la coada, eu m-am ocupat doar de consultanta (dirigentie si RTE - mi-au fost impuse ambele) si de relatia cu inspectoratul, pentru ca sunt faze determinante, cu prezenta inspectorului, iar la casa mea a nimerit o inspectoare severa, o cunosteam din alte parti, si nu mergea cu "faza pe spaga".
Concret, s-a intamplat asa: le-am dat planurile, ei si-au scos cantitatile (pe care le-am scos si eu, in paralel), adica fier, beton, caramida, cofraj, etc si mi-au facut un deviz (materiale, manopera, transport-incluse) si un grafic de plata. Eu am verificat cantitatile, am vazut si eu niste preturi de materiale, am calculat o manopera aproximativa si mi-a dat cam la fel. Invoiala a fost ca, in cazul in care apar diferente majore la materiale (din greseli de proiect sau ca mi se nazare mie altceva pe parcurs), sau diferente mari la pretul materialelor, sa recalculam, in plus sau in minus. Nu a fost cazul.
In ceea ce priveste timpul de executie, la rosu, daca nu are subsol-demisol, o casa poate fi ridicata intr-o luna jumate, spre doua. din momentul sapaturii, dar sa nu depaseasca 150-200mp. Daca este cu mansarda in loc de etaj, chiar mai repede.
Mie nu mi s-a respectat termenul pentru ca am intrat in iarna si nu s-a putut lucra la maxim. Adica trebuia terminat in noiembrie, dar s-a intrat in Decembrie, s-ar fi terminat, dar nu am grabit lucrurile, pentru ca, de fapt, eu nu am termen.
poze multe cu noi
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
CRIXIA spune:
Bine v-am regasit!
N-am trecut de mult timp pe aici, scuzele de riguare! N-am acces la internet la birou, iar acum profit de un mic concediu!
Vad ca discutati de suprafete, Rufus are dreptate maxima!
Si noi am ales cea mai simpla varianta, adica fara demisol/subsol, avem garajul la parter se intra direct in casa. In total sunt 150m utili.Living-ul are 25 mp, ceea ce este suficient.
Avem deja 2 ani de cand stam in casa, am uitat cum e la bloc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marchplayer/marchplayer.jpg)
marchplayer spune:
Salutare la toata lumea!
Citesc pe aici si ma ingrozesc. Nu-mi mai vine sa ma apuc de nici o constructie. ma gandesc daca am atatia nervi, atatia bani, atata rabdare. Ar trebui sa ai timp berechet, sa te faci frate cu dracu sa imparti spagi in stanga si-n deapta sa te lupti cu morile de vant.
Noi de ceva ani ne ocupam numai de achizitionat terenuri, avem in total 3. Nu ne-am aucat insa de construit pe nici unul, poate si datorita faptului ca stam destul de comod i casa bunicilor.
Noi stam la Eforie Nord si cum unul dintre terenuri este chiar in apropierea marii ne gandim sa face ceva de inchiriat. Avem ceva bani dar nu deajuns si va trebui sa recurgem si la un credit, are cineva idee cam care mai este dobanda?? N-am facut niciodata u credit si nici acum nu-mi prea surade dar nu avem cum altfel. Am auzit ca la 50 000 euro, pe 20 ani restitui bancii 150 000, vero?? Oare daca reusesc sa platesc mai repede, adica in reo cinci ani, in recalculeaza dobanda??
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus In general, la rosu veti avea impresia ca-i mica casa pe dinauntru. poze multe cu noi ![]() ![]() ![]() ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Verisoara mea are o casa enorma; mi-a povestit insa ca atunci cand a vazut-o la rosu s-a pus pe plans pentru ca i se parea foarte mica. Apoi, dupa ce a fost finisata si-a dat seama ca este mult prea mare si a angajat un arhitect de interior ca sa-i "intimizeze" spatiul.
Ai un fel de iluzie optica la rosu. Nu stiu nici eu care-i explicatia.
alice
danutz spune:
Marchplayer, cred ca este cea mai proasta perioada de contractat credite din ultimii 10 ani!
Dobanzile sunt enorme acum si nu cred ca vor scadea prea curand. Plus ca ar trebui sa mergi si sa vezi daca te incadrezi cu veniturile pentru credit, s-ar putea sa ai mari surprize.
Asta daca gasesti vreo banca care sa-ti dea acum credit, fiindca majoritatea bancilor, chiar daca nu au sistat complet creditarea, pun tot felul de restrictii, care acum 3-4 luni nu existau.
BNR-ul a 'relaxat' normele de creditare, dar asta e numai teoretic, acum bancile sunt foarte reticente in a imprumuta bani, si daca imprumuta, o fac la dobanzi foarte mari...
Sfatul meu, gandeste-te bine!
CRIXIA spune:
Nu-i momentul de credit, bine ca aveti terenul, faceti o pauza cam 1 an, cel putin si vedeti cum evolueaza piata( curs valutar, preturi materiale, conditii creditare). Va trece, ca nimic nu-i vesnic, ne vom redresa, e pacat sa pierzi acum.
Crixia mami de Alexia-Maria ( 22.iul.2003) &
+9 sapt
ionelaf spune:
caut si eu echipa sa-mi faca fundatia si sa continuam casa la rosi,,, acum vreau doar fundatia
0729627039
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Bine v-am gasit,
intru si eu in randul celor care vor sa construiasca o casa. Terenul il avem, acum demaram toata treaba, sa vedem ce iese
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
alinkav spune:
Si eu iti doresc mult succes, ca si noi visam sa construim in curand, momentan suntem in tratative in achizitionarea a unui teren!
Am citit toate capitole, si imi pare rau ca nu prea mai posteaza nimeni pe aiic, ca mi-a fost foarte interesant sa va citesc!
Chiar asteptam vesti de la Rufus, avand in vedere ca era in plina constructie.
Mult succes tuturor!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007