@ construit CASA! (12)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pasa spune:

Amonar, scara aleasa de voi e foarte dragutza. Mie imi place ideea. Avem si noi niste prieteni care au o astfel de scara. In general se opteaza pt. o astfel de scara pt. ca ocupa foarte putin spatiu si arata foarte bine, de altfel.
O sa iti trimit poze cu scara noastra, pe semirotund, dar e turnata din beton, nu e in spatiu ca a voastra. Dar sa-ti faci o idee de finisaj. E proiectata de sotul meu (ca de altfel toata casa :) si pot sa-ti spun ca muncitorilor nu le-a iesit din prima! Deci se lucreaza destul de greu. Iti dai seama ca cele pe rotund sunt deja opere de arta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Christel nu mai putem astepta, baietelul trebuie sa faca ceva gradinita in Ro(pt ca nu vorbeste romaneste)..si vreau sa inceapa scoala intr-un anumit sistem fara ca apoi sa-l schimb..Deci am zis...acum sau deloc! Noi cosntruim in Constanta..Va tin pumnii sa luati decizia cea mai inteleapta pt voi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Ieri si azi se lucreaza la scara noastra. Fiind din metal se sudeaza din zori la ea. Daca va intereseaza va pun poze cu ea. Nu este inca finisata, trebuie sa o vopsim pt ca e din metal "brut", adica are o culoare rosiatica. Dupa ce o vom vopsi, se va adauga lemnul pe trepte. Cred ca de aceea e mai "ieftina", pt ca metalul e nefinisat. Sa vedem cata munca si cati bani ne ia vopsitul. Forma in schimb e foarte frumoasa.
Si alta intrebare, cei care si-au terminat constructia si ati inceput cu vopsitul peretilor dinauntru, ati asteptat sa se usuce peretii inainte de a-i vopsi? Noi ne mutam inainte de vopsitul peretilor. Din sfaturile pe care le-am primit cica e bine sa lasi sa se usuce bine peretii inainte de a-i vopsi. Ne mutam de Craciun si ii vom vopsi la vara. Acum peretii sunt numai gletuiti (prima operatiune care se face pe peretii in rosu).

Mergi la inceput

Amonar, desigur, daca vrei, pune poze cu scara. Ne intereseaza s-o vedem! :) Sunt convinsa ca e foarte frumoasa. O sa pun si eu poze cu scara noastra.
Referitor la pereti, sigur ca ideal, in constructii, e sa respecti timpii, in cazul asta, timpii de uscare inainte de a-i vopsi. E foarte important. Dar de ce va mutati acu? Intreb si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Pai construim cam de un an si in principiu se poate locui in ea daca facem podelele si baile. Si mai platim si chirie in alta parte, asa ca nu are rost sa o mai lungim cu chiria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

Christel bunaa...imi amintesc...pana la urma am gasit un teren (600 mp)in zona de sud...deocamadata e pustiu...dar usor usr va iesi un cartier frumos
asta vara ne-am apucat de ridicat...acum e la rosu, am reusit s-o finisam la exterior, am pus tabla pe casa, geamuri..daca o vezi la exterior zici ca e gata...dar in interior e la caramida, am tras cuentul , gazul si continuam la primavara , sper pana la vara sau carciunul viitor sa ne mutam

Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 9+

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

pasa multumesc mult pt info despre panourile solare, am gasit firma pe net, o sa mergem la ei sa-i intrebam cam cat ne-ar costa , asta in cazul in care nu obtinem finantarea de 90 % de la stat

le-ai folosit si iarna ? sunt bune si pentru caldura?

Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 9+

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Nu, adrianafedorca, nu le folosim si iarna! Sunt numai pt. timp de vara. Iar pentru caldura nici atat. Ele nu fac decat apa calda, vara. In zilele cu soare apa ajunge si la 60 de grade, iar in zilele cu nor cam pe la 30-40 de grade. Oricum, e un intreg sistem, se fac anumite setari.
Am inteles ca exista si niste panouri care fac apa calda numai la lumina solara, adica nu conteaza daca afara e soare sau nor, ci lumina, adica pe timpul zilei, dar sunt foarte scumpe.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Sunt in masura sa va spun (asa cum am promis) cateva costuri referitoare la casa pe care o ridic. Sunt sumele reale, nu stiu daca-s mari sau mici, sper sa va fie de ajutor, ca si comparatii, celor care va apucati de treaba.
Vorbim de casa la rosu, 500 mp construiti, din care 100 mp sunt demisol.
Costuri:

Taxe (de autorizatie, de urbanism, studii geo, avize): 7.546 lei
Spagi(autorizatii si avize): 1.115 lei
Proiectare (proiect de arhitectura si detalii complete de executie, urmarire in santier, verificator de proiect): 15.575 lei
Constructie (material, manopera, transport, beneficiu constructor): 456.745 lei
Tabla de acoperis (Tabla Gerard, plus intregul sistem de scurgere): 31.000 lei - include si trei ferestre de mansarda Fakro 110x65; suprafata acoperisului (in doua ape, simplu) este de aprox.220 mp.
Ferestre (profil Veka-Swingline, maro, vitrare 4-16-4, geam LowE, argon): 28.000 lei, suprafata de 53,15 mp.

Asta e pana acum, casa nefinisata, acoperita si inchisa. Deocamdata fara usi.

Va mai spun, pe masura ce mai fac ceva.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Uau Rufus,e imensa casa ta,500 de mp mi se pare mare raaau!Cred ca o sa iasa superba!Da o sa te si arta gazul la buzunar iarna!
Si 70 de milioane urbanismul si restul mi se pare foarte mult,e in functie de suprafata,locatie sau cum?
Pui si poze?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput