INSEMINARE (28)
Raspunsuri - Pagina 17

cosicel spune:
Gina - nici mie nu mi-au curs gigeii in prima zi dupa IA, am gasit o buna parte din ei, abia a doua zi, dar poate ca una din explicatii ar fi ca am colul lung si f ingust.
In ce priveste sperma... nu cred ca cineva isi poate permite sa se joace cu asa ceva! Adica, daca nu au, cred c-ar spune ca nu pot face IA sau FIV cu donator! Mi-e greu sa imi imaginez ca cineva si-ar putea permite sa insele in halul asta! Probabil ca iau sperma de la Giulesti si cei de la Sabyc o cumpara discret...
Pe mine ma ingrozeste modul asta de-a face IA pe banda! Ca se potriveste sau nu timpul de ovulatie cu introducerea gigeilor... Mi se pare ca rata reusitelor e asa mica pt ca dezinteresul medicilor e asa mare...

RalMar spune:
Fetelor va rog sa nu aruncati cu rosii dar o sa va contrazic in legatura cu sperma folosita la inseminari si cu devotamentul doctorilor (desigur, fata de bani, nu fata de paciente). Acum ceva timp am facut o inseminare, totul in regula, monitorizari dese, stimulare injectabila (nu reactinam destul de bine la ova-mit), deci dr. chiar parea ca-si da interesul. Spermograma noastra era destul de veche, dar dr. nu ne-a lasat sa o repetam pentru ca se vedea la prepararea spermei inainte de inseminare cum stam. Toate bune si frumoase, am facut inseminarea la timp, dar nu a reusit. La o luna ne-am gandit si noi sa repetam spermograma, sa refacem dosarelul si sa mergem la alt dr. Cand am refacut spermograma am ramas socati, aveam 1 mil. gigei cu o mobilitate de 25%. Presupun ca intr-o luna nu avea cum sa se inrautateasca atat de mult, si acum ma intreb cu ce m-a inseminat acel dr?

cosicel spune:
Mi-e groaza!
Bine, ma refeream strict la sperma de la donatori... adica nu cred ca baga gel sau apa in loc de sperma, si cand recolteaza de la donator, presupun ca tb sa aiba o oarecare calitate, nu?
Insa ...la cate citesc pe aici, imi dau seama ca dr astia sunt ... ahtiati dupa bani!

simona2 spune:
Buna intrebare, Cosicel...de ce vreau eu laparo?
Pentru ca dr nu se inghesuie sa imi explice...incerc si eu sa aflu de pe net ce ar fi mai indicat sa facEu am pierdut o sarcina in Feb anul asta si nu am reusit sa iau un medicament, pe care mi-l daduse dr sa-l beau...pur si simplu nu am putut sa beau decat 2 fiole din 5. Inteleg ca acel medicament era pt expulzarea tuturor "resturilor" din uter...si am zis asa: de HSG mi-e frica, iar prin laparo se pot vedea mult mai multe si e mai putin periculoasa...i-am spus si doctorei si a zis ok...nu mi-a zis daca are sau nu rost...ceva de genul "daca vreti, facem laparo"..."daca vreti facem fiv luna viitoare"...

iaura21 spune:
fetelor mi-e groaza si mie vb. lui cosi ,dar de ce vad ca se scrie pe aici,eu am scris destul de mult la sub. asta dar atunci nu se punea probl. dak se "fura" sperma mea si o da la altcineva,looool
daca ganditi asa ceva pai nu o sa ajungeti departe...ganditi pozitiv
cat despre tutu eu ii vad mai mult defectele dcat calitatile...doar din auzite ...
iar despre faptul de a face IA fara sa-ti expuna spermograma inainte si fara investigatia trompelor( cu risc de extrauterina)..chiar m-ati dat pe spate...oare nu mai sunt dr. dedicati meseriei lor?
eu am gasit unul , un om pot spune inainte de dr. la polisano sibiu,unde nu se face nimik pe banda si la fiecare intrevedere cu dr. poti vb. chiar 1/2 h sau 1 ora...asa ca cosicel te inteleg de ce ai vrut sa vii la sibiu , poate te hotarasti totusi..e clinica privata destul de scumpa dar conditiile si dri. fac toti baniila toate si sa gasiti ce e mai bine pt. fiecare
"Toate visele le putem transforma in realitate dar mai intai trebuie sa ne trezim din ele"

cosicel spune:
Iaura, sincera sa fiu, singurul motiv pt care inca n-am ajuns la Polisano e ca tb sa merg initial la o consultatie, si mi-e total peste mana. Vreau sa le trimit un mail, si poate reusesc cumva sa-i conving sa vin direct in ziua 10....
Simona - am mai intrebat si eu pe ici pe colo si cred ca totusi n-are sens sa faci laparoscopie cat timp nu ai probleme evidente! Mai repede o histeroscopie sa vada pe interior, cu endoscopul, daca esti ok! Oricum, e o tampenie ca un medic sa nu-ti poate explica motivul pt care te-ai supune la o astfel de operatie!

simona2 spune:
Cosicel, multumesc mult pentru toate sfaturile/informatiile
Sa vad cum o abordez iar pe doctora...pt ca mi-am cam luat gandul de la T dupa ce mi-ai spus.
Imi pare rau ca tu a trebuit sa renunti la IA luna asta...de parca nu ai destule frustrari pe tema asta...
Din pct asta de vedere e ceva mai bine la Med New Life unde merg eu, astept maxim 30 minute si nu ne calcam in picioare...cu toate astea, cum spuneam si mai devreme, am senzatia ca nu stralucesc cu timingul...doar la insistenta mea imi face dr eco inainte de IA si face lucrurile cam standard. De pilda, luna asta a trebuit sa ii atrag atentia ca ovulez mai devreme de 36 hr de la pregnyl si ca poate ar fi mai bine sa facem IA un pic mai devreme (la ultimele 2 inseminari, ovulasem deja cand faceam IA...cine stie de cand, pt ca ultima monitorizare fusese, in cel mai bun caz, cu 2 zile inainte). Frustrant e ca, daca ar sta un pic sa analizeze fiecare caz, sigur ar avea mai multe reusite, cum spuneai si tu...
Apropo...tu cate IA ai facut si care e problema la tine?Noapte buna!
Ana..pe unde umbli? Nu mai vorbesti cu noi?

cosicel spune:
Simona, stai putin!
Daca te decizi pt o histeroscopie, mergi cu toata increderea la Tutunaru! O fi el zapaug, dar in ce priveste histero si laparo e super ok! Nu vorbesc de bani, ca oricum nu primeste nimic pt operatii, e drept ca te va scoate din minti la cat e de fugitiv si expeditiv, dar isi face meseria asa cum trebuie! Eu nu's de acord cu laparo pt ca mi se pare ca inainte de operatie asta tb facute investigatii serioase si ar tb facuta doar daca e necesar!
In ce ma priveste, n-am facut decat o IA, total aiurea, adica ovulsem la ora 8pm, si IA am facut-o la ora 2pm a doua zi! N-o sa inteleg de ce-am facut-o, adica era evident ca nu exista nicio sansa, dar cum era prima, am mers ca oaia! Azi, cand mi-a spus c-am ovulat, i-am spus ca nu mai are sens sa facem IA ca nu ne incadram in timp!
Iar problema noastra, cel putin cea depistata, e la al meu sot. Asa banuim, pt ca, cu de la mine putere, am facut HSG saptamana trecuta, si par ok trompele.

simona2 spune:
Cosi, ma gandeam sa ii cer doctorei mele sa imi faca histeroscopie, stimulare mai puternica si monitorizari mai dese...desi nu are initiative din astea, cel putin nu se supara cand ii spun eu ce sa faca. Ce ciudat suna...

goldi spune:
Buna dimineata fetelor,
Sper sa fac in sfarsit o ISA si am primit urmatorul tratament de stimulare : gonal 75 si clomifen cate 2 cp, alternativ din ziua 2 pana in ziua 8 , apoi din ziua 3 , estrofem cate 6(!) pe zi; in ziua 9 eco si pregnyl 10000.
Mi se pare cam agresiv, in conditiile in care am ovulatie si endo de 8-10 mm .
Dr meu are un fix cu varsta (am 38 ) si cred ca vrea sa fie sigur de rezultat.
Si inca ceva, are o teorie conform careia ISA va fi in ziua 12, indiferent de ciclu. Intamplator la mine sa potriveste dar ... e ciudat.
Cum vi se pare ?