INSEMINARE (28)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Simona, tu ai incredere in capacitatea ei de medic ginecolog? Adica esti sigura ca va sti sa interpreteze ce vede in uter, col si inceputul de trompitze cu endoscopul ala? Iti spun asta pt ca al meu e orl-ist si are o colega, medic primar orl care e varza! Femeia aia cand vrea sa faca o endoscopie (din fericire i-a cam trecut) exceptand faptul ca traumatizeaza pacientul pana introduce endo (sau cum s-o numi) se uita pe ecran ca ...o analfabeta! Si asta pt ca, acum, ca sa faci endo (de orice fel) tb sa urmezi un curs de cateva luni...si gata! De asta insist eu sa mergi la un medic care face histero de rutina! Daca mergi la careva care face una la cateva luni, se prea poate sa ai ghinionul sa te chinui de pomana!

Da, in ce priveste monito, e perfect s-o rogi sa le faci mai dese, ca sa prinzi momentul oportun, in ce priveste medicatia - pana acum ce-ai luat? Eu ma gandeam la gonal, dar mi-e cam teama sa incep sa ma indes cu hormoni, cat timp ovulez la fiecare cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Goldi - ai o medicatie adevarata! O sa faci o multime de foliculi, poate te trezesti c-o sarcina multipla!
Nu, chestia cu IAS in ziua 12 e relativa! Eu 2 luni la rand am ovulat in ziua 16, desi am cm de 28zile, si-am avut si stimulare (una dintre luni). Deci, daca faceam IA in z12, oricum o faceam de pomana! Dar, poate ca, cu gonal, foliculii vor creste mult mai repede si in z12 vor fi pocni! Si daca oricum, la tine se potriveste, nu-ti pot spune decat mult noroc si sa te auzim ca esti gravi dupa IAS asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

multumesc, cosi
sa ne ajute Dumnezeu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona2 spune:

Cosi, am vazut in CV-ul doctorei mele ca s-a specializat si in histerografie, nu am idee cat de mult a "exersat" asta, dar o sa incerc sa aflu cand ma duc iar la clinica...pe ansamblu eu cred ca e foarte capabila ca medic, insa e foarte grabita si nu analizeaza fiecare caz cu atentie...ori ia in serios doar cazurile mai grave, cu probleme evidente...Crezi ca T ar accepta sa vin la el si sa ii sugerez sa imi faca un control si eventual o histerografie desi voi fi inceput deja stimulare cu doctora mea? Silly question...dar nu as vrea sa pierd o luna in speranta ca ma vede el...Iarta-ma ca te stresez cu dilema mea continua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui goldi

Buna dimineata fetelor,
Sper sa fac in sfarsit o ISA si am primit urmatorul tratament de stimulare : gonal 75 OK si clomifen cate 2 cp NU MAI ARE SENS SA IEI SI CLOMIFEN ! ITI DISTRUGE ENDOMETRU !! DAR DACA DR TA ASA A DECIS ....TOTUSI, MAI GANDESTE-TE !! , alternativ din ziua 2 pana in ziua 8 , apoi din ziua 3 , estrofem cate 6(!) pe zi 6 PE ZI ?? EU AM LUAT CATE 1 , TIMP DE 4-5 ZILE , CA AVEAM ENDO MIC , SI AM ZIS CA NU MAI IAU DELOC ! MAI MULT , NU MI-A CRESCUT ABSOLUT DELOC ENDOMTERU ! SUNT ADEVARARTI HORMONI (ESTROFEM) , MI-AM DAT SANII SI NU NUMAI , PESTE CAP....! CITESTE PROSPECTUL , CA SA TE INGROZESTI PUTIN ....; in ziua 9 eco si pregnyl 10000. CE STRATEGIE AIUREA ! AR FI SUFICIENT SI UNUL DE 5000 . INSA TREBE FACUTE CEL PUTIN 3-4 ECO PE TOATA DURATA MONITORIZARII , PANA LA OVULATIE
Mi se pare cam agresiv ESTE , FOARTE ! DACA TU VREI SA FACI ASA , ...INSA PERSONAL TE SFATUIESC SA FACI DIN ZIUA 2 , CATE 1 GONAL PE ZI , VREO 6 INJECTII , APOI SA MERGI LA ECO , SA VEZI CUM STAI CU FOLICULII , in conditiile in care am ovulatie si endo de 8-10 mm . E F BUN , DAR NU-L DISTRUGE CU CLOMIFEN Dr meu are un fix cu varsta (am 38 ) EU 40 ... si cred ca vrea sa fie sigur de rezultat. EU ITI UREZ BAFTA ! INSA GANDESTE-TE LA TRATAMENTUL PE CARE TI L-A DAT , CA E INUTIL SA IEI SI CLOMIFENUL . APOI , TREBE SA TE MONITO BINE , PANA OVULEZI , NU NEAPARAT DIRECT INSEMINAREA IN ZIUA 12 ! SI DACA NU SE SPARG ATUNCI , CE FACI ?? TI-O FACE IN "ORB" ? DACA SE SPARG ABIA A 2 A ZI ? EU ZIC SA MAI VB CU DR TA .
Si inca ceva, are o teorie conform careia ISA va fi in ziua 12 AIUREA ...! SI EU AM CM DE 24-25 ZILE , DECI IN MOD NORMAL AR TREBUI SA OVULEZ PRIN ZIUA 11-12 , NUMAI CA NU S-A POTRIVIT APROAPE NICIODATA DE CAND FAC INSEMINARI . DE EX ACUM , LA ULTIMA , AM OVULAT AZI , IN ZIUA 13 . AZI AM FACUT INCA O INSEMINARE ..SPER ULTIMA !, indiferent de ciclu. Intamplator la mine sa potriveste dar ... e ciudat.
Cum vi se pare ?

Mergi la inceput

Simona , se pare ca nu esti f lamurita , si nu prea stii ce sa faci ... Te-ai hotarat :)) ?
Eu am facut azi inca o IA , la noua clinica a lui Tutunaru !!
Aveam 4 foliculi , care erau sparti toti la eco de dimineata , iar IA am facut in jur de ora 12 . La nici o IA nu m-am potrivit atat de bine ca acum , la toate ...
Sa vedem ce-o iesi !

Cosi , pe unde umbli ? Te-am asteptat pe mess...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona2 spune:

Ana, Doamne ajuta...iti tin pumnii big time!!! Suna foarte bine cu atatia foliculi sparti intr-un timp atat de scurt inainte de IA.

Eu nu prea ma pot hotari, dar un lucru e cert...aman FIV pentru ca, desi ma tenteaza pt ca sansele cresc foarte mult si as scapa de stres mai repede, mi-e groaza de cum m-as simti daca esueaza.
O sa incerc o stimulare mai puternica luna urmatoare, o fortez pe doctora sa ma vada zilnic daca e cazul...si mai incerc o IA. De asemenea o sa conving pe dr sa-mi faca histeroscopie.Daca nu merge nici luna viitoare, mai vedem...

Deocamdata...hai sa mai sper putin... sunt in ziua 8 dupa IA si am niste crampe ca de CM usoare si oarecum incujaratoare si nu ma dor sanii deloc (la mine asta e incurajator pentru ca asa a fost cand am ramas...nu ma dureau deloc sanii...in restul lunilor, cand nu am ramas, ma dureau sanii aproape in fiecare zi)...probabil ca de la mastoza mea fibrochistica se intampla asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mes spune:

scuzati ca pun intrebari prostesti: este ok sa faci inseminarea dupa ce folicilii deja s-au rupt? am tot citit pe aici ca obisnuinta este sa se faca inseminarea inainte de momentul ovulatiei. va rog sa ma lamuriti, ma intereseaza raspunsul fiindca ma gandesc serios sa fac si eu IA.

merci mult si.. sa fie cu noroc de data asta :)
mes

Citat:
citat din mesajul lui anaconda2

Simona , se pare ca nu esti f lamurita , si nu prea stii ce sa faci ... Te-ai hotarat :)) ?
Eu am facut azi inca o IA , la noua clinica a lui Tutunaru !!
Aveam 4 foliculi , care erau sparti toti la eco de dimineata , iar IA am facut in jur de ora 12 . La nici o IA nu m-am potrivit atat de bine ca acum , la toate ...
Sa vedem ce-o iesi !

Cosi , pe unde umbli ? Te-am asteptat pe mess...

Mergi la inceput

Mes , e ok si asa , ptr ca ovulul traieste in jur de 20 , maxim .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Si io-s de acord ca nu e musai sa ovulezi in ziua 12.
Fiecare cu organismul lui, nu suntem toti facuti dupa acelasi tipar.
Mai bine monitorizeaza si vede exact in ce zi ovulezi tu...ca sa nu te chinui de pomana si sa nu iasa nimic.
Nimic nu e general valabil in medicina, si e o aiureala sa aplici tuturor pacientelor aceeasi schema de tratament asteptandu-te sa reactioneze la fel.
Secretul e ca doctorul sa gaseasca tratamentul si schema cea mai buna pentru corpul tau...indiferent daca aceleasi lucruri au mers sau nu si in alte cazuri.

Luna asta, de exemplu, eu am ovulat in z 18, sub stimulare, iar IA am facut exact inainte sa se sparga foliculii.
IA la ora 10 dimineata si ovulatia a fost in aceeasi zi, seara.
Aaaa....apropos...stimulare am facut cu closty...si nu am avut nici o problema cu endometrul pentru ca nu faceam in fiecare luna ci una da si alta pauza.

Rezultatul, il vedeti la semnatura ...find confirmat ieri si serologic cu bhcg 258,28...sarcina 3-4 saptamani.

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Atat e de mare burtica4+

Mergi la inceput