INSEMINARE (28)
Raspunsuri - Pagina 16

simona2 spune:
Asa e, Cosicel...eu sunt in z6 dupa IA si deja ma innebunesc sentimentul de speranta si groaza unui nou esec...oricat as incerca sa ma abtin...incep sa analizez fiecare simptom, ba mi se pare ca mi-e putin greata, ba ca simt tensiune in sani....of ce m-am saturat de saptamanile astea interminabile.
Daca nici acum nu reusesc, schimb medicul sau fac FIV (desi am fost sfatuita sa nu ma grabesc cu FIV, simt ca o iau razna daca mai fac multe IA...dar ma intreb ce se intampla daca nu reusesc nici cu FIV...ma gasiti la 9!!!).

Rallu spune:
Hai ca poate va incurajez putin.
Eu am intrat pe aici rar, mai mult exact inainte de IA ca sa ma informez.
Pe scurt...in iulie am facut prima stimulare din viata mea...fara IA si n-am ramas.
Luna asta am hotarat din nou sa merg pe stimulare dar de data asta cu IA.
Pe marti 14 octombrie am facut IA la GIulesti (n-am avut dureri, n-a curs sange, a fost cat de confortabil putea fi avand in vedere conditiile...recunosc emotiile au fost cat casa) iar sambata pe 25 octombrie am avut primul test Barza pozitiv.
Nu l-am crezut...am mai repetat unul duminica ... de abia SureCheck-ul de azi-dimineata a reusit sa-mi inlature dubiile.
Acum IA clar a fost o reusita din prima...sper sa mearga pana la sfarsit la fel de bine.
Multa bafta si voua.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Luna asta

gina16 spune:
Rallu, felicitari.
Ma bucur ca mai sunt si reusite printre noi.
Povesteste-ne mai multe, ce tratament ai facut pentru stimularea, la cine ai fost pentru inseminare, cine a pregatit gigeii?
Multumim.

Rallu spune:
Am facut stimulare cu Closty...ma rog...Ova-Mit dar e aceeasi substanta activa.
IA am facut cu Dr. Ranga de la Giulesti.
Cine a preparat gigeii, sincer, habar n-am. Eram atat de emotionata atunci ca nici nu m-a interesat aspectul asta.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica

cosicel spune:
Simona, stiu ca e greu, insa incearca sa nu te mai gandesti la IA! O sa ajungem la spitalul de nebuni cu stresul asta... Bebe probabil s-a cuibarit la tine, la caldurica, si te mai tine in suspans inca vreo saptamana!
Rallu, esti tareeeeeeee! Trage-o dupa tine si pe Simona! Dar da amanunte, cu ce medic, ce stimulare ai facut....

simona2 spune:
Bravo RalluIti tin pumnii sa fie totul bine...ai facut IA chiar de ziua mea
Cati foliculi ai avut? Eu luna asta am facut pe ciclu natural si am avut, evident, unul singur.
Cosicel...de te-ar auzi DD...bine-ar fi!!!...fac cheful cel mai mare.
Sotul meu, mai nou, insista sa ma mut la Tutunarese daca nu merge nici de data asta...e satul si el de inseminari nereusite si o blameaza in mare masura pe doctora (timing prost).

cosicel spune:
simona, eu sunt la Tutu si ...nu cred ca e o optiune super stralucita!
In primul rand pt ca e super ocupat, si stai ore intregi la coada!
Mie mi-a facut o faza de 2 lei ieri, adica vineri m-a pus sa-l sun, in fine isi uitase tel si-am reusit cu greu sa-l gasesc, m-a chemat la clinica unde era nebunie, ca erau tipele cu embriotransfer, si tb sa astept cateva ore pt o monito (iar ieri eram nasa!), asa ca plina de nervi, am plecat si-a ramas ca ne vedem in dim asta cand ...deja era prea tarziu: ovulasem ieri!
Asa ca, am renuntat la IA, si ne vedem peste o luna!
Daca ai timp la dispozitie, nelimitat, e ok, dar daca ai job... nu prea stiu cum poti face fatza!

simona2 spune:
Mi-au mai spus si altii ce spui tu, Cosicel...asta e motivul pt. care nu am mers pana acum la Tutunaru...iar ma sucesc...sa fac direct FIV? sa fac laparo (m-a cam speriat mama mea cu laparo...ca orice operatie...poate avea urmari, spune ea, chiar daca e una simpla si in majoritatea cazurilor nu apar probleme).
Eu lucrez, dar chiar daca as avea f mult timp liber, tot nu as sta cu orele pe la usa niciunui medic, indiferent cat de grozav ar fi...
De asemenea mi-e teama si de HSG pt ca am facut anul trecut in Dec. si, desi nu aveam trompele infundate, m-a durut ingrozitor...nu am curaj sa repet. In afara de asta am citit ca si HSG te poate lasa cu sechele...chiar Tutunaru spunea pe site-ul lui ca a vazut multe femei nenorocite de HSG...Incotro s-o apuc????
Stii vreun alt medic la care merita sa incerc? Unul care are cabinet particular si paciente doar cat poate duce?

gina16 spune:
Dragele mele, si eu simt ca am inceput sa ajung la capatul puterilor.
Cu cat imi doresc mai mult un copil, cu atat simt ca ma distantez si mai mult.
Simona2 inteleg foarte bine ceea ce simti. Nu ne ramane decat sa speram ca intr-o zi va iesi soarele si pe strada noastra.
Am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati voi:
am facut prima inseminare cu o dr. .../ s-a descoperit un polip.
Dupa cateva ore (am fost la baie sa vad) au curs gigeii. Se simtea un miros intepator de medicamente (probabil de la ce le-a adaugat)si aveau o culoare maronie.
A doua inseminare, tot acolo, toate bune si frumoase, la mijlocul, ovulatiei, gigeii f buni / iar nu a reusit. De data asta nu a mai curs nimic.
Intrebarea mea era, este oare posibil sa nu curga nimic dupa inseminare, sau nu au fost introdusi gigeii?
Ma gandesc eu, oare la cabinetele astea private, de unde i-au sperma pentru inseminarile cu donator? (eu sincer nu prea am vazut baieti la coada sa doneze - doar baietii cu care ne ducem noi). Sincer, nu mai am incredere in nimeni si nimic. La cum sunt romanii, ne putem astepta la orice.
Gata, sper sa nu va fi plictisit prea mult.

cosicel spune:
Simona, hai sa-ti spun argumentele pro si contra Tutunaru, care sunt, evident, subiective.
Contra:
- nu are o evidenta a pacientelor, asa ca nu prea stie care cu ce problema e, sau ce-a facut luna anterioara
- lipsa programarilor - nebunia de la usa, cozi de asteptare de catavea ore
- modul de pregatire a IA (cel putin pana luna trecuta): gigeii sunt recoltati te miri pe unde, o cauti pe dr Matei (care Dumnezeu stie pe unde e in ziua respectiva), ii dai borcanelul, iti prepara, dupa care iti preda o eprubeta pe care-o bagi in sutien si fuga-fuga tb sa ajungi sa-ti faci IA. daca nu te-ai incadrat in timp...te-ai agitat de pomana!
- lipsa investigatiilor (cel putin in cazul meu) - nu mi-a cerut nici macar o hemograma... deci as fi putut avea absolut orice pb (trome infundate, endometrioza ... etc) si IA e facut de pomana.
- repezeala asta catre laparo sau histero in conditiile in care pacienta nu e deloc investigata
- lipsa comunicarii
Pro:
- din recondari, pare sa fie un medic bun
- monitorizarile se fac si zilnic daca e necesar
- costuri accesibile
- doctorul pare sincer interesat de cazurile complicate
Si uite ca nu-mi mai vine nimic in creierashi.... Dar sigur mai are multe calitati, doar ca nu-mi vin... dar, gandeste-te ca desi l-am comentat, continui cu dansul, deci... mi-a inspirat ceva incredere, sau mi-e prea lene sa merg la altcineva!
Sa stii ca si mie mi-a fost frica de HSG, dar cred ca depinde mult si de medic! Mie mi s-a spus ca e valabila 2 ani, asa ca n-am de gand sa repet prea curand! Iar laparo si histero, chiar sunt super usoare ca operatii, mai potrivita mi se pare histeroscopia, ca poate vedea cum sunt trompele, si daca sunt functionale (am inteles ca tb sa existe o miscare a musculaturii...), si vede si endo, daca e cazu'! Iar laparo pt ce ai face?