notar

notar | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Urmeaza sa vand un apartament si as dori sa-mi spuna cineva de ce este indicat ca notarul sa fie ales de catre vanzator si nu cumparator?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Citat:
citat din mesajul lui mgabi

Buna.

Urmeaza sa vand un apartament si as dori sa-mi spuna cineva de ce este indicat ca notarul sa fie ales de catre vanzator si nu cumparator?

Cine zice asta?
Notarul il aleg impreuna, vanzatorul si cumparatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Buna!
De obicei cumparatorul alege notariatul in care se incheie vanzarea. Eu lucrez intr-o agentie imobiliara si la noi asa s-a intamplat, in 99% din tranzactii.

Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Citat:
citat din mesajul lui zfcristina

Buna!
De obicei cumparatorul alege notariatul in care se incheie vanzarea. Eu lucrez intr-o agentie imobiliara si la noi asa s-a intamplat, in 99% din tranzactii.

Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant

Cumparatorul fiind cel ce plateste taxele, poate isi gaseste un notar care il taxeaza mai putin, ii face vreo reducere.
Oricum, fiecare face cum crede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Buna.
Eu lucrez in notariat si pot sa iti spun ca nu e o regula. Atunci cand cumparatorul, achizitioneaza apartamentul cu credit imobiliar si il si ipotecheaza in acelasi timp, de obicei fiecare banca are un notar agreat. In restul cazurilor, fiecare merge la ce notar vrea.
Cine ti-a spus ca trebuie sa alegi notarul tu, ca vanzator?
Sunt unele cazuri, in care se fac reduceri cumparatorului, dar asta numai in situatia in care acesta este licentiat in Drept sau vine asistat de avocat, cu imputernicire avocatiala. Dar nu este obligatoriu...depinde de fiecare notar in parte acest lucru.
Succes si daca mai ai nelamuriri poti sa ma intrebi ca iti raspund cu mare placere.
PS: Tu ca vanzator oricum nu platesti decat impozitul datorat din tranferul proprietatilor imobiliare si contravalaorea unui extras de carte funciara pentru autentificare.

http://tt.lilypie.com/5JRSp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Buna...ma poti ajta si pe mine?
Sotul meu are o casa cu teren proprietate si socrii au apartamentul in care stam. Socrii o sa se mute la casa si noi ramanem in apartament.Vrem sa schimbam casa sa fie pe numele lor si apartamentul pe numele nostru.Trebuie sa o facem da...ma sperie costurile.Ne-am gandit la un schimb de proprietati!
Tu ce zici? CUm ar fi cel mai ieftin?
Multumesc

Sorana 30+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Se poate si cu schimb, dar cel mai bine e sa va faceti contracte de vanzare-cumparare. Eu una, nu am facut decat un singur contract de schimb si asta acum cativa ani, din cauza asta nu stiu sa iti zic exact cam cat ar costa, pt ca s-au schimbat tarifele. O sa ma documentez si iti zic.

Mergi la inceput

Am revenit cu raspunsul.
Onorariul se stabileste ca la vanzare, in functie de bunul cu valoarea cea mai mare si se majoreaza cu 25%.
Impozitul se plateste pt amandoua proprietatile. Deci un castig ca si cost exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Multumesc de raspuns.
De ce mai bine vanzare-cumparare?
Si nu pot afla preturile pe net?Adica "lista" aia de care vorbeste lumea ca o au notraii..o gasesc pe net?
Declar eu valoarea apartamentului cat vreau?Si ei proprietatea cat vor?
Daca iti dau orasul si zona..si alte date ma poti ajuta cu un pret?
Mi-e cam greu sa ma vantur prin oras dupa informatii.
Multumesc.

Sorana 32+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput