Vana sta doar pe picioarele ei ???
Am si eu o intrebare...vanile astea de acuma din acril...rezista doar daca stau pe picioarele lor? Am auzit de la unii cum ca ar pune un sac de nisip sub ele ... ma gindesc ca daca e un barbat de 100 kg nu o rupe sau sa se rastoarne cu ea?
Si inca ceva: se gasesc paravane de sticla care se fixeaza pe vana ca sa nu stropesti?
Raspunsuri
eld spune:
Ei (producatorii) spun ca rezista. Eu mi-am fixat-o pe caramida, am zidit-o si am placat-o cu faianta, asa ca nu-ti pot spune daca rezista pe picioare.
Paravane exista in magazinele cu obiecte sanitare.
eld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Angelinne Adica ai pus mai multe caramizi sub ea pina la nivelul vanii? Angelinne |
Pai mi-a zidit un rand de caramida pe care sta asezata cada. Apoi au pus bca in partea din fata a cazii, pana la marginea cazii. Pe acest bca l-au placat cu faianta.
Angelinne spune:
ok inteles.... sper sa gasesc si eu o solutie si am citit o postare cum ca in loc de siliconul acela sanitar sa punem rost de faianta...
mama_lui_alex spune:
citat din mesajul lui Angelinne ok inteles.... sper sa gasesc si eu o solutie si am citit o postare cum ca in loc de siliconul acela sanitar sa punem rost de faianta... Angelinne |
Teoretic cada poate sta pe picioarele ei..plus ca mai sunt niste "cleme" de agatare la nivelul peretelui.
Dar asa cum a spus si eld..si eu iti recomand sa o pui pe un rand/doua/trei de caramida sau de BCA..apoi cada o asezi pe un pat crud de ciment, peste caramida..sau..o pui cu spuma poliuretanica (peste stratul de caramizi se pune din loc in loc spuma) - are o aderenta f. mare la acril..dar ai grija pana a 2-a zi..sa lasi ceva greu in vana (spuma se umfla cateva ore)- iti super ajunge un tub de spuma..cea mai ieftina.
Nu uita sa dati o f. usoara"panta" cazii (te va ajuta sa nu-ti ramana apa la imbinarile cada/perete)
Si daca adopti rostul de gresie/faianta in locul siliconului (pe care va trebui sa-l reinnoiesti cam la 2-3 ani..)nu uita sa stergi surplusul de rost in max-max 1 ora..altfel faci varza cada...Rostul de faianta pus la imbinari se pune..cam asa cum se punea chitul la ferestre..adica..cu o usoara panta...Daca ti se pare ca se fisureaza prin uscare in 2-3 ore..mai umezeste-l cu o carpica f.umeda.
eld spune:
citat din mesajul lui Angelinne ok inteles.... sper sa gasesc si eu o solutie si am citit o postare cum ca in loc de siliconul acela sanitar sa punem rost de faianta... Angelinne |
Si mie mi-a zis faiantarul sa punem rost de faianta in loc de silicon, ca siliconul are viata scurta si se face si urat, pe cand rostul il cureti foarte usor.
Ca sa revin la intrebarea ta initiala, cred ca temeri cu privire la stabilitatea cazii poti avea la cazile mai ieftine, ca am vazut unele de 3000 - 4000 de lei care par foarte stabile pe picioarele lor.
Angelinne spune:
vai nu stiu pe cine sa ma chef sa faca toate chestiile astea
Faza e ca am luat deja si cada si masca la vana si nu au fost chiar ieftine..daca acuma plachez cu faianta inseamna ca masca pot sa o arunc...
eld spune:
Pai foloseste-le, ca sunt ok, de ce sa plachezi cu faianta daca ai deja masca
Kea spune:
Angelinne, vana mea sta doar pe ale ei picioare, n-am pus nimic sub. Singurul lucru care l-am facut, cred ca am betonat picioarele pt stabilitate, atat. Noi facem dus impreuna, asta insemnand 150 kg si nu e nici o problema, nu face nici o curbura, nu vad nici o diferenta intre cand ma urc singura si cand ne urcam amandoi, nu se simte.
Mie siliconul, dimpotriva, mi se pare ca are viata lunga. Al meu arata ca la inceput, adica alb si curat si stiu persoane care il au de mult mai multi ani ca noi. Acuma nu stiu daca e si asta de diferite calitati sau tine numai de calitatea aplicarii. Aici n-am auzit pe nimeni sa trebuiasca sa-si schimbe siliconul.
Daca ai cumparat masca, pune masca, nu te complica cu faianta!
Angelinne spune:
da probabil ca asa voi face...oricum daca am cumparat-o acuma asta e... m-am gindit initial ca daca cumva e de reparat ceva sub ea...ne apucam de spart faianta?! Faza zu sacii de nisip sub ea am mai auzit-o iara si la altii ca cica la mijloc intre picioare pus un sac un pic fortat ca sa nu fie presiunea asa mare daca stai la mijlocul cadei. Va trebui sa zidesc intr=un capat pt ca e mai mica cu vreo 5-6 cm si nu am cum sa umplu acel gol...si pe urma sa vad daca gasesc la Ambient sau am inteles ca la Quelle sunt paravane ca sa nu stropesti toata baia. Am cumparat si tubul de silicon transparent, ramine sa si gasesc pe cineva sa rezolve problemele.