Comori de nov-dec 2004 (185)
Raspunsuri - Pagina 15
monica-elizabet spune:
felicitari tuturor copilashilor frumosi si destepti
noi nu prea excelam...ne straduim sa vorbim in cele 2 limbi, d-nele de la gradi spun ca acolo in mediul gradinitei nu mai are taine, dar asta e numai meritul lor sicolegilor de clasa si nu in ultimul rand al ruxandrei...al meu...mai putin
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
paxela spune:
Monica la voi situatia e alta, trebuie sa faca fata schimbarii,sa accepte si sa vorbeasca o alta limba, dintr-un foc mult mai multa solicitare
Mihaela, vezi aici e problema in romania, la voi fiind"pile" se observa in mod clar, pai la noi din 34 de copii, cum sa observe doamna ca fimiu foloseste desigur in loc de da, sau evident sau alte asemenea, poate daca ii indes buzunarele bine , ceea ce nu voi face, in 3 zile ea nu stia cati ani are , nici macar cum il cheama nu prea stia, ce sa ma astept sa imi zica ca foloseste tremeni....
mai nou am alta problema, chestiile care nu trebuiau auzite, intelese, si care nu se puteau amana de discutat si era de fata se vorbeau in engelza, dar nea cam desconspirat, a inceput sa asocieze incet incet, si upppss, eu ce fac acum?
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
onitza spune:
Felicitari DIanei si lui SIlviu! Tineti-o tot asa!!!!
Paul e mai tacut din fire, dar ascultator si cumintel, doamna a zis ca a vazut o schimbare in bine la el.
Oana si Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
danette spune:
Salutari.. si felicitari copiilor pt inceputul gradinitei/ scolii !
Sa fie un bun inceput pentru toti!
Scrisesem aseara un mesaj lung si mi s-a sters inexplicabil tocmai cand am dat 'trimite raspuns'..... cert e ca m-am enervat si nici n-am mai avut chef sa reiau...
Am inceput si noi gradinitza in loc nou.. nu-i nici un succes dar nici o mare tristete.. se acomodeaza desi nu merge cu mare drag dimineatza intr-acolo.
Eu insa sunt dezamagita si mereu ma gandesc daca am decis bine. Am mers pe ideea ca aici va fi mai mare accentul pe partea educativa.. si sper sa fie asa. Insa din alte puncte de vedere e trist. Am avut senazatia ciudata de Auschwitz cand am vazut "sertarele" acelea zise paturi, care se trag din pereti.. ca atare Iris nu ramane la programul de camin.
Nici cu masa nu-s multumita. In prima zi am vazut ce aveau la micul dejun.. paine cu margarina si ceva mezel... ceaiul de culoare rosie.. probabil plin de coloranti..nu inteleg de ce nu le poate da ceai de plante.. de tei, de ex.
Nu stiu.. eu nu i-am dat chiar niciodata margarina, noi nu mancam de f multi ani. Mezeluri iau rar si incerc sa iau din acelea neinjectate, fara coloranti si conservanti.
Parca vad ca si supa de la amiaza, e defapt din plic...sau combinata cu plic.
Faza e ca oricum nu mananca. Vine acasa la ora 13, dupa masa de amiaza de la gradi.. si cere de mancare.
Nah.. pe de alta parte nici nu vreau sa-mi las tot salariul la o gradinitza privata, m-i se par exagerate taxele, iar cadrele didactice nu-s din cele mai pregatite... asa ca fac compromisuri, si sper sa fi luat decizia buna. Ma framanta asa toata povestea asta cu gradinitza.. si cu Mircea nu pot discuta acest subiect la modul obiectiv, fiindca el a crescut in sistemul cresa, camin, scoala cu cheitza in gat si nu intelege fixurile mele... le vede fitze..
Plus ca el nu intelege de ce ma framant eu asa cu partea educativa de la varsta asta (4 ani) si n-o las mai moale, ca doar are copilul timp sa tot invete la scoala...
Ada si CICI, la multi multi ani va doresc, sa fiti mereu vesele si cu zambetul pe buze!
Andreea, am tot vrut sa-ti scriu ca am vazut pozele de la botezul Sarei, si e o frumoasa si-o scumpa! seamana f. bine cu Mariuca si amandoua sunt doua printesine. Ce rochite superbe au avut la botez!
Ele spune:
Scriu rapid ca sunt prinsa cu niste treburi ca nu preiau nici o stafeta.
Ieri mi-au venit rusii.
Elena & Denisa
NOI
aime spune:
Salutare si de la noi!
Suntem in ziua a 3a de gradi si e bine. LA 4 jumate cand ma duc sa-l iau imi spune "mami, iar ai venit prea repede sa mai iei". Acuma, citind ce a scris Dana, si avand si eu aceleasi temeri si convingeri ca si ea, mai am inca de muncit cu mine...el insa se pare ca e deja "in decor". Mananca, ce ii place, mancarea e buna (asta a fost si unul din criteriile alegerii gradinitei) si mananca 60% singur, restul ajutat de d-ne, care vad ca se implica, deocamdata. Dimineata primesc lapte, paine cu unt (nu margarina, ar trebui jumuliti aia cu margarina) sau cu pastrama (nu mezel), la pranz au avut snitel de pui, piept de pui cu orez, fripturica cu sos, si desert un fruct. Iar la 4 au suplimentul care de regula se face acolo, cornuri, gogosi. Asa si inca nu l-am gasit cu menu-ul pe tricou, se pare ca au grija totusi. Nici eu n-am vrut sa dau salariul pe o taxa la particular, si ma felicit ca n-am facut-o, astazi am auzit de gradi partic la care mananca snitel din parizer si mancarae e adusa la bidon de la catering.CA urmare colega mea cauta alt loc la o alta gradi...
Are doua d-ne tinerele, a invatat deja dansul umbrelutelor, au un program inca de incepatori, dar il vad ca e din ce in ce mai independent.
Si ptr ca vorbeati de numarat, Vlad le cam ameteste, dar literele le stie bine, desparte in silabe, desi nu stie ce e aia, iar in engleze stie destule cuvinte sau grupuri de cuvinte. Poate or face si la gradi ceva, ca ma gandesc eu altfel acumuleaza in grup, poate au alte metode d-nele.
Si sa nu uit sa va spun ce incantat e ca la gradi au un restaurant mici, mic si acolo mananca copiii, ii serveste cineva, e tare bine mami.
Sincer il privesc si inca nu-mi vine sa cred ca e al meu.
Succese la toti copilasii si sanatate.
andreap spune:
Felicitari noilor 'studenti' in primul an la gradi..Mariuca deja e ..veterana.Noi avem din pacate program scurt,deci mananca ce-i dau eu de acasa.
in ceea ce priveste ce face acolo..nu m-a interesat pana acum sa invete cine stie ce lucruri marete.o poezie,sa numere etc..restul,la scoala.stie si ea sa numere bine pana pe la 14-15,apoi o ia pe aratura.nu scrie inca si nici macar nu are rabdare sa-i citesc o poveste cap-coada.dar ii felicit pe cei care deja despart in silabe(paxela...m-ai dat gata)
azi a venit socrela sa ma ajute,sebi a plecat 4 zile cu firma,la cursuri,sa-i faca destepti
maine trag un baby expo...cam atat
mai vb ca m latop!!!!!!!!!!!!
BOTEZ SARA
POZE NOI NOUTZE
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)
eveline spune:
Ma declar mama neinformata...habar n-aveam ca de la grupa mijlocie (mi se par inca foarte mici) incep limba straina. Ma minunam eu azi in fata usii de la sala lor ca grupa se cheama "Hansel und Gretel" si ma lamureste o alta mamica (evident mai informata) ca de anul asta fac germana....cu doamna educatoare cea noua...n-am inteles eu prea bine daca fac asa, regulat sau fac tot programul dumneaei in limba germana cap coada. Oricum eu nu stiu absolut deloc limba asta (am avut o slaba incercare de a o invata prin facultate, dar cred ca-s prea batrana pentru asa ceva) si-mi pare rau ca n-o pot ajuta pe Bia cu nimic....doar sa invat eu de la ea..he he.. Chestia e ca a mea nu stie nici romana si nu stiu daca n-o s-o bulverseze cu totul chestia asta, dar nu prea am ce face, nu vreau tratament preferential pentru ea. Cand am mers azi s-o iau doamna a tinut neaparat sa-mi spuna ca Bia repeta dupa ea ce-i spune, azi la masa i-a spus "esen" (habar n-am cum se scrie)si am intrebat si eu ce inseamna si mi-a spus ca "mancam". Nu i-am mai spus doamnei ca Bia e la capitolul "repetat" oricum, ea abia incepe sa vorbeasaca si repeta oricum tot ce aude de pe la noi. Poate ma plang ca nu stie romana si o invata doua limbi odata acu'...he he he. Am rugat-o pe doamna impreuna cu alte mame sa ne dea macar o lista cu acele cuvinte si expresii ce i se par ei importante si pe care le foloseste uzual la clasa sa putem repeta si noi cu cei mici pe acasa....si asa nu o intelegeam pe fiica-mea tot timpul, asta mai lipsea, sa-mi vorbeasca in germana pe acasa ca o sa fiu in ceata cu totul...he he. Ma bucur ca face asa ceva insa ma gandeam ca treaba asta cu limbile straine va fi mai tarziu.
try spune:
Aime, care-i diferenta intre mancarea de la catering si mancarea facuta in incinta gradinitei? Eu gandesc ca doar pt ca e catering nu inseamna automat ca e si de proasta calitate. Banuiesc ca cateringul are o faima proasta prin Ro. Aici catering se refera numai la modul de servire a mancarii, nu spune nimic despre calitatea mancarii. Poti sa ai mancare de catering de 2 lei sau poti sa ai numai ingrediente alese pe spranceana.
Dar snitel din parizer… da. Asta da inventie.
Abia astept sa vin si eu sapt. viitoare sa ma laud printre voi, dar banueisc ca in mare parte o sa trebuiasca sa ma bazez pe ce-mi spune odrasla (si nu e f bu nla reproduceri), aici nu prea exista timpul asta face-to-face cu educatoarea.
90% din comunicarea cu educatoarea se face prin biletele si scrisorele. La fel trebuei sa procedez si eu.
eveline spune:
La noi la gradi le-a schimbat sediul, provizoriu s-au mutat intr-un internat al unui liceu, sediul vechi este (inca) in renovare. E foarte bine, spun eu, mi se par OK conditiile. Insa neavand acces la sediul vechi n-au nici la bucatarie. Asa ca si la noi functioneaza cateringul. Insa eu sunt multumita de papa: dimineata ceai cu paine, unt si pastrama sau sunca, la pranz supa de pui cu taitei sau diverse borsuri si ciorbe (inclusiv de sfecla am vazut) cu smantana si taitei de casa, piure cu snitel de piept de pui, sau pilaf cu carne, desert fructe sau prajitura de casa (asta pana acum). La amiaza papanasi de branza, mamaliga cu branza si smantana sau budinca de paste cu branza. Eu cu ochii mei evident ca nu vad decat, uneori, masa a treia, dar imi place cum arata. Tin minte insa ca anul trecut aveau o varietate foarte mare de mancaruri, sincer ma gandeam ca acasa eu nu le variez chiar asa. Si uneori chiar imi facea pofta de cate ceva.