Cursuri de germana in Germania
Vreau sa incep un curs de germana aici in Germania . Nu sunt chiar incepatoare, am facut germana din cls. a V-a pana in cls. a XII-a, dar desigur ca nu mai stiu asa bine .
M-ar interesa voi unde ati facut cursurile, durata lor si un pret orientativ.
A facut cineva curs de germana la Frauenzentrum?
Numai bine,
Katink
Raspunsuri
papadie spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3426&SearchTerms=,germana
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
tinatache spune:
Mie cel mai convenabil mi s-a parut la VHS (Volkshochschule), are filiale in toate orasele si nu e prea scump. Pag pe net: www.vhs.de .
Cristina, mamica cu burtica
Cat spune:
Salut! Si eu tot la VHS am facut si am fost multumita. Cred ca la Goethe Institut e si mai bine dar sunt niste preturi...
Stiu ca la VHS trebuie sa inceapa prin septembrie cursurile.
Catrinel
Katink spune:
Va multumesc pentru raspunsuri , VHS-ul il stiam deja, mai mult ma interesa daca are cineva experienta cu Frauenzentrum. Tipa care mi-a spus de centrul asta a facut cursul acum 5 ani acolo si a platit ceva in jur de 35 marci/modulul, ceea ce mie mi se pare extrem de putin ... Iar grupele zicea ea ca sunt de 5-8 persoane (doar femei).
Oricum am gasit adresa si merg miercuri sa cer mai multe informatii de acolo.
Katink
papadie spune:
Sa ne pove si noua cum e la Frauenzentrum. Eu de cursurile de la VHS nu am fost delok multumita...
Danke
Lauraa spune:
Salut! Si eu cu VHS. AM facut un curs la seral, de doua ori pe saptamana cate doo ore.Frectie la picior de lemn.Nu m-a ajutat cu nimic. Apoi, am facut in Stuttgart la VHS un curs intensiv, 5 ore/zi, 4 zile/saptamana.Ei,aici a fost excelent.Am invatat din zbor, ma miram si eu de mine insami. A durat cca. 4 luni.Din Sept. merg tot acolo la un modul mai inalt. In mod normal e modulul de incepatori impartit in trei nivele.Eu am intrat la nivelul 1 si am sarit intr-o saptamana la nivelul 2. Nivelul 3 nu il mai fac.Am primit de la profa o hartie cum ca s putea sa il sar si pe asta, asa desteapta m-o facut mama [:] . Asa ca merg direct la modulul urmator,MittelStuffe. Costa cca.700€ - din Sept - Feb 2004 . Toba de carte ies! He he he! In orice caz eu am fost fff multumita de VHS Stuttgart.
Despre Frauen... nu stiu prea multe, e si aici in oras dar nu ma intereseaza din motivul simplu.Sunt de obicei numai turcoaice care habar nu au germana si trag pe toata lumea in jos. De fapt pt. turcoaice au si fost facute cursurile astea de femei.Ca cica ele nu suporta sa fie cu barbalai in clasa.
Laura
Katink spune:
O sa va scriu ce voi afla miercuri . Oricum Laura pentru noi e cam mult 700E cursul pe care il urmezi tu... Spor la "germanit"
Katink
osolita spune:
Katink, poti incerca sa cauti in orasul in care locuiesti o scoala particulara care ofera cursuri intensive, eu de ex. am facut un curs intensiv de 5 ori pe saptamana cate o ora si jumatate si pot sa zic ca am invatat foarte mult. Iar pretul era 190 euro/luna daca vroiai sa-l faci dimineata si 170 euro/luna pentru cursul de dupa-amiaza.
La VHS merita doar cursurile intensive, cele de o ora si jumatate de cate 2 ori pe saptamana nu prea te ajuta.
Elena I. spune:
Pentru cele care au timp, rabdare si vointa, si mai stiu ceva germana, propun: http://www.deutsch-als-fremdsprache.de/daf-uebungen/ergebnis.php3, unde gasiti o gasca de adrese ce va trimit la teme si exercitii mai simple sau mai dificile.
Succes,
E.
Ela spune:
quote:
Originally posted by Katink
O sa va scriu ce voi afla miercuri . Oricum Laura pentru noi e cam mult 700E cursul pe care il urmezi tu... Spor la "germanit"
Katink
Katink, cum a fost ca sunt si eu interesata.
Eu am fost f. multumita de cursurile de la VHS - cele intensive (4 ore pe zi - 5 zile pe sapt.)
Daca vrei te poti duce la Abendgymnasium sau la centrul de la Galluswarte sa dai un test sa vezi cam in ce modul ai intra - dar daca te hotarasti pentru varianta asta grabeste-te - ca sigur nu mai au locuri deja decat de prin octombrie!