Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (21)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

cum spuneam am fost ieri la doctor sa vaccinam copilutza a doua oara. Am avut parte de una rece una calda si acum mi s-au mai deschis ochii in legatura cu alaptarea si suplimentul. Sa va zic cum a fost si ce mi s-a spus si apoi va pun linkuri la cateva articole gasite azi in urma sapaturilor arheologice de-a latul netului.

Cum ziceam si ieri intr-un post, fata mea a crescut dar nu asa mult ca la inceput. Eu abia acum am gasit de cuviinta sa incep sa ma panichez si se pare ca totusi fara motiv...desi...

Aici la control initial o cantaresc si masoara niste asistente, apoi o asistenta mai cu motz isi da cu parerea despre cat de bine e hranit copilul si in final o doctorita adevarata o vaccineaza si iti mai raspunde la intrebari.

Intru la asistenta cu motz, Claudia, care a fost cea care a venit si in prima luna in vizita la domiciliu si si atunci mi-a dat informatii contradictorii fata de moasa. Imi vede fata si zice...vai ce bine a crescut, arata foarte bine. Eu ii spun ca da, arata bine, insa in greutate nu a luat ca si pana acum si nici in lungime. Isi baga datele in calc si zice "aoleu, aveti dreptate, sa va arat pe grafic"...ii zic ca am vazut si io acasa ca stiu sa citesc un grafic de aia is injinera... Zice,
C (claudia) "vai de mine, trebuie sa te mulgi la o ora dupa ce mananca fata ca sa stimulezi lactatia"
E (io) "Doamna eu mai am lapte si dupa ce tertmina fata de mancat, la orice ora daca pun mana sau pompa scot lejer peste 50ml, daca mai stimulez pot sa mai iau un copil de tzatza"
C "Aa, da, ca tu aveai totdeauna mult lapte, pai atunci dai de mai multe ori sa manance"
E "Ii dau de cate ori cere, acu doua zile am incercat sa trisez si i-am dat mancare la 7 dimineata si apoi la 8.30, sperand ca nu o sa trebuiasca sa merg prea devreme la alaptat la cresa si ce a luat la 8.30 a vomitat in intregime, cu jet si toate alea"
C "Pai inseamna ca nu ii era foame"
E "Si atunci cand sa ii dau masa aia suplimentara"
C "Nu stiu. Dar trebuie sa vi in doua saptamani la masurat."
E "Nu se poate sunt in ro. Ma duc sa masor fata acolo. cand sa imi fac griji si ce fac daca rezultatul e ingrijorator"
C "pai daca mai scade sa iti faci griji si sa ii dai formula"
E "nu a scazut niciodata pana acum, a crescut doar si-a incetinit cresterea"
C "da, dar e echivalent cu scazutul"
E "bine o intreb si pe doctorita"
C "o sa iti spuna acelasi lucru"

Intru la doctorita. vai e copil vesel, vai ce bine a crescut, vai ce copil activ...
E "Da dar si-a incetinit cresterea"
D (doctorita) "Stai ca ne uitam...Aaa, dar ea bea exclusiv lapte de la tine... de cate ori"
E "de 7-8 ori"
D "Foarte bine, sa ne uitam la curbe...da, a cauzt o curba mai jos, e FOARTE NORMAL, ne-am fi agitat daca ar fi scazut doua curbe"
E "De ce e normal"
D "Fiindca curbele astea sunt facute luand in considerare copii care au fost alaptati cu formula si la care s-a introdus repede mancarea solida. Curbele de crestere nu se pot compara. Noi cerem de multa vreme celor care fac studiile sa faca unul doar cu copii hraniti la san, acestia cresc la inceput repede si apoi o iau mai incetuc. Pe la trei patru luni la copii alaptati cu formula se trece pe al doilea tip de lapte care contine grasimi mai multe timp in care laptele matern nu si-a schimbat structura si contine mai multe proteine decat lipide (grasimi). Prin anii 60-70 femeile erau descurajate sa alapteze, si trendul a ramas pana de curand cand s-a reinceput incurajarea alaptarii dupa ce s-au dovedit stiintific beneficiile pe termen lung, insa curcele de crestere au in continuare lipsul asta. Din pacate nici medicii, ori nu cunosc toti cum sunt facute curbele, ori nu au timp sa explice mamicilor si de aceea prea multe renunta la 3-4 luni la alaptare sau introduc si formula, crezand ca nu au lapte suficient ceea ce in 99% din cazuri nu e adevarat, insa ele nu prea au de unde sa stie. "
E "ma duc in Romania. sa ma agit?"
D "Nu! Hraneste-o ca si pana acum! te agiti doar daca nu mai face pisu, caca poate sa lipseasca o zi doua (nota esme: la noi nu lipseste, e zilnic prezent o data sau de doua ori), daca devine apatica. - zambeste - dar nu maine, maine probabil va fi apatica dupa vaccinul de azi."

Cam asa cu ziua de ieri. Evident ca si acum imi sta gandul sa o strang de gat pe Claudia aia, da' nu mi-oi face pacat cu ea. Cum ziceam azi am sapat putin netul si am gasit mai multe chestii interesante pe aceeasi tema:

http://ezinearticles.com/?Growth-Curves---What%E2%80%99s-the-Big-Deal?&id=373068
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/6943949.stm

o zi buna,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

[quote]citat din mesajul lui inais

Noua Austria ni se pare destinatia ideala de emigrat...aproape de tara, curse numeroase si ieftine de avion, civilizatie, sistem medical pus la punct, etc, etc! Singura problema e limba. Niciunul dintre noi nu stie germana

Inais, exact astea sunt si parerile mele. Viena e mai aglomerata si mai murdarica, de' e capitala, insa in general e totul mult mai bine organizat si ordonat ca la noi -- si de sist. medical am auzit de la foarte multi ca e printre cele mai bune; chiar in urma unui sondaj, ca nivel de viata, Austria iesise pe primele locuri.
Ma consolez cu gandul ca in 1-2 ani ne intoarcem.

Asa cum a zis si Cleo, nici eu nu sunt de parere ca bebelusul are nevoie de vreun fel de sare/zahar sau alte condimente.
fetita mea cea mare n-a gustat zaharul (sau miere) pana la un an, mereu ii dadeam ceai/lapte neindulcit -- unele cunostinte ii plangeau de mila "bietul copil, cum sa bea neindulcit, sau nesarat, toatal fara gust!". Ea a acceptat totul si n.a facut mutre si cred ca a fost f. bine pt. ea. Oricum cand cresc mai marisori, vad multe dulciuri si le dai pana la urma, nu poti sa-i refuzi mereu,asa ca ... primeste destul zahar cand va fi mai mare.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Cleo, ce face Maruca? A mea a facut puztin temperatura... 38. I-am pus supozitor. Am sunat si la Hot line, mi-a zis sa mai iau dupa o ora jumate-doua ore si inainte de culcare. Si daca e tot mare (desi supozitorul ar trebui sa isi faca efectul vreo 6 ore) sa ii dau nurofen.......

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

noi nimik!! injectie cu energie!
doar ca nu are chef de somn. Dar asta era si inainte. Sper sa nu facem nimik.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Cleo, ce face Maruca? A mea a facut puztin temperatura... 38. I-am pus supozitor. Am sunat si la Hot line, mi-a zis sa mai iau dupa o ora jumate-doua ore si inainte de culcare. Si daca e tot mare (desi supozitorul ar trebui sa isi faca efectul vreo 6 ore) sa ii dau nurofen.......

YLARI

noi nimik!! injectie cu energie!
doar ca nu are chef de somn. Dar asta era si inainte. Sper sa nu facem nimik.

povestea nashterii

Doamne Ajuta!!!

YLARI

Mergi la inceput

oricum, 38.0 nu e mare, ca e rectal luata. Cu supozitor ar trebui sa dea inapoi.

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ylari pe Eva sa ii treaca febra! Si durerea de la vaccin. Si tie raceala cat mai repede!

Am vazut ca s-au intors fete din conecediu Inais, Elenuca, ne era dor de voi. Am vazut pozele cu cele doua printese, sunt superbe! Au baietii nostri de unde alege. Sau Lizuca e deja promisa lui Mateias? Inais ti-am admirat casuta, foarte frumos si cu gust aranjata.

Cleo asa si aici, nu se recomanda sare,zahar, pentru ca ei nu au de unde sti diferenta intre o mancare cu sare si o mancare fara sare, asta numai in capul nostru este, ca ar refuza mancarea ca e fara gust. De exemplu eu toata copilaria am mancat dimineata un ou ochi fara sare pentru ca bunica mea uita mereu sa puna sare. Si acuma il mananc la fel, nu suport sare pe ou. Ca asa m-a invatat. Iar daca refuza o mancare trebuie insistat, cateodata de zeci de ori pana o accepta.
Super Babycook-ul ala, dar si 150 de dolari! Eu am deja blender...

Esme asa si eu eram convinsa, ca daca se mentine intre limite e OK, chiar daca ritmul e mai lent. Dar iata ca si unii doctori sunt pe dinafara. Eu una nu ma mai stressez deloc, cat timp e vesel si face pipi si kk normal, stau linistita. Cand o sa scada in greutate, abia atunci am sa ma impacientez. Oricum 6.500 la 4 luni jumate mi se par super-OK avand in vedere de unde am plecat, de la 1.900. Pai daca era nascut la termen era un obez.

Adriana foarte frumoase pozele de la ferma! Asta ma gandesc ca o sa ii lipseasca lui Patrick, sa zburde liber pe campii si prin munti, asa cum am facut eu in copilarie. Mi-e groaza cand am gandesc ca acum copii nostri petrec majoritatea timpului in case, ceea ce nu e prea sanatos.

Alina imi pare bine ca a reluat scortisoara papica cu biberonul. Si al meu a inceput de ieri dupa-amiaza sa fie mai flexibil, cred ca e puseul de crestere si papa tot ce prinde. A papat 150 azi dimineata dupa ce a stat o tura si la ambii sani pana i-a golit. Eu cand aud la fete ca le dau numai un san! Pai eu il pun de 2-3 ori la ambii la o tura, pana nu mai iese nimic.

Gabita Raducu e un scump si jumate! si eu il mai pun asa intre perne ca tare ii place, desi stiu ca nu e bine pentru coloana inca. Al meu din prima a stat in carut cu o treapta mai in sus, ca in jos vomita tot, si la 2 ore dupa masa. Deci alta solutie nu a fost. Asa ca nu prea ii place la orizontala de nici o culoare.

Miss sa iti fie de bine gimnastica. Vreau si eu! Insa cu cine il las pe bebe? Pana atunci mi-am pus un post la tv cu yoga si exercitii, poate se prinde ceva de mine. Sunt locuri speciale pentru mamici cu bebici insa nu stiu cum sa ajung la ele fara masina. Doar cu bebe in marsupiu, trebuie sa imi fac curaj sa ies si asa. Oricum asteptam cu interes sa ne spui cat vei slabi.

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

doloress, pai a luat puiul tau perfect in greutate!!!
fiica mea abia acu a ajuns la 6.500 gr, si sa nu uitam ca la nastere a fo 2.2x puiul tau!!!

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:

fiica mea abia acu a ajuns la 6.500 gr, si sa nu uitam ca la nastere a fo 2.2x puiul tau!!!

povestea nashterii

Sa va zic si io de Robert de 8 kilu??? Mai bine nu. Mai, dar nu e umflat, are falcute dar la corp nu e umflat... Acu' io cu grijile ca-i prea mare, na, trebuia sa fie cineva si cu asta pe forumul asta, nu?
Ce sa facem, un lungan, vrea sa-l depaseasca pe ta-su de 2m.

Fug la ciorbita de curcan.

Lori, mami de pui drag si iubit Robert

Poze Robert

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Citat:

povestea nashterii

Sa va zic si io de Robert de 8 kilu??? Mai bine nu. Mai, dar nu e umflat, are falcute dar la corp nu e umflat... Acu' io cu grijile ca-i prea mare, na, trebuia sa fie cineva si cu asta pe forumul asta, nu?
Ce sa facem, un lungan, vrea sa-l depaseasca pe ta-su de 2m.

Fug la ciorbita de curcan.

Lori, mami de pui drag si iubit Robert

Poze Robert

mai, dar noi, parintii suntem pishpirei: 1.62 io, 1.72 tati. De unde gena asta lunga, DE 67CM .. nu stiu.
Poshtasu? Nu, ca e femeie!

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Elenuca Doarte frumoase poze. Suneti o familie frumoasa!
Gabitza, un scump Radu Si eu o pun pe Sara in poponeata, pe perne. Dar cel mai mult ii place sa stea sprijinita pe bratul de la canapea. Si sta asa, aplecata si se uita la jucariile de p[e jos si rade in hohote!!
Inais Si mie imi plac foarte mult hortensiile. Si noi am avut lumanarea de la botez impodobita cu hortensii. La fel si coronita de la cristelnita. Si sunt innebunita dupa Stephanotis. Miroase superb!!

Fetele, mie mi-a spus dr sa incep de saptamana viitoare cu suc de morcov, apoi cu suc de mar. Si abia din luna a5-a cu supa si cereale, banane.

Despre emigrare, ce sa spun.. Noi am vrea sa ''fugim'' in Las Vegas..Dar parca e asa departe.. Si nu stiu daca ma pot adapta ;la clima de acolo.. Sotul meu a lucrat o perioada in America, la Chicago si NY. Dar eu parca as ramane in Europa, undeva in sudul Frantei sau Elvetia. De vreo 6 ani tot discutam si ne facem planuri, dar ceva ne tot trage inapoi, sa nu plecam... Vom vedea.. Ce ne e dat sa ni se intample, ni se va intampla. We'll wait and see

Alysh Chiar daca nu mai intri sa citesti, eu iti doresc sa va simtiti extraordinar in Paris si sa va intoarceti sanatosi si voiosi la baietelul vostru!

Eu in fiecare an puneam cele mai bune muraturi, umpleam congelatorul de legu,me si fructe, imi faceam stocuri de legume si verdeturi uscate in camara.... Ce mai, eram gospodina perfecta! Dar anul asta abia mi-am pus cateva pungute cu verdeturi in congelator.. Atat! Nu am chef (dar mai ales timp) sa fac nimic. Asa ca ma las pe mana soacrei-imi pune ea muraturi si pachetele la congelator

Sara la Breaza

Scortisoara

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Botez Sara-Maria

Mergi la inceput