reteta scoici
cum se gatesc scoicile..am mancat in italia si hm!! ce bune au fost...!!!multumesc
Raspunsuri
mama_lui_alex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabrielle74 cum se gatesc scoicile..am mancat in italia si hm!! ce bune au fost...!!!multumesc lidiana |
Retetele mele preferate:
Atentie - gatesti numai scoicile care sunt perfect inchise (crude fiind)..iar dupa ce le gatesti - nu consumi scoicile care nu s-au deschis!!
Scoici cu vermut alb (e mai degraba un antreu)
Se spala f. bine scoicile in apa rece.
In tigaia ( de tefon le fac eu) - topesc un cub de unt, calesc o ceapa mica taiata marunt si usturoi zdrobit (nu tocat), un praf de sare, piper, cca 50-100 ml vermut alb (depinde cat de multe scoci ai) Cand se inmoaie ceapa, pun scoicile, pun capac si le las la inabusit cam 3-4 minute (daca iei scoici gata curatate/prefierte - ajunge cam 1-2 minute la inabusit)..Daca doresti poti pune si cateva rosii cherry (din cele mici) si le tii si pe ele cam 1 min. (sa nu se inmoaie prea tare) - Marar, patrunjel daca va place si gata..
Scoici cu bacon
1. Basic..cam ca cea de sus..doar ca, in plus, la prajitul initial pun si bacon taiat feliute subtiri - pe care le scot, le pun la scurs de grasime pe servet.
2. Arunc in tigaie scoicile dupa procedura de la reteta anterioara
3. Cand s-au desfacut scot si scoicile la scurs, iar ceea ce ramane in tigaia ingros cu aprox 100 ml de smantana..si o aromez f.tare (oregano, dafin..la un moment dat am pus si cuisoare).
4. In farfurie se pun scoicile amestecate cu baconul crocant, stropite cu sosul...daca vrei..si lamaie la indemana.
PS - nu tine scoicile mai mult de max. 5 minute la inabusit..caci se intaresc.
Reteta "buna la toate";
Daca am scoici crude/vii..le spal, le oparesc pana se desfac, le scot din "carcasa" , le zvant bine..si le arunc la congelator pentru cand ma loveste nebunia de exotisme..
EDIT - caci mi-am adus aminte ceva esential! - daca nu va place mirosul de scoici/peste/diverse animale marine...gatiti fara capac..la tigaie "deschisa"..si nu inabusit.
mama_lui_alex spune:
Si tot eu..ca mai stiu una reteta super-super..pe care insa o fac f. rar..caci muncesti cam mult, ies cam putine..si se mananca prea repede..astea merg asa..de "impresie"...sau la o masa romantica.
Scoicile bine spalate, oparite, se scot si se toaca marunt (ca la ciupercile umplute). Carnita tocata (cu un cutit, se ntelege,, da?!) se caleste cu unt, usturoi zdrobit..la final putin marar tocat fn si un praf de sare (atentie ca trage multa sare..!!)
Se re-umplu cochiliile cu amestecul de mai sus, se dau la cuptor 10-15 min (cam la 200 grade)..
monica-elizabet spune:
f aproape de ultima reteta de care a zis mama lui alex am facut si eu saptamana asta Scoici gratinate(reteta de la danelutza) sunt bestiale, uiti sa te mai opresti cand te apuci sa mananci
o alta reteta care-mi place muuult de tot , si tot de la danelutza Spaghete cu cozze(scoici)
iar aici cea mai simpla si rapida reteta cu scoici pe care o pregatesc cand sunt in lipsa de timp dar am pofta de scoici
Scoici cu sos de usturoi
Toate retetele le gasesti in josul pozelor
mama lui alex am sa incerc si eu retetete tale, multumesc
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post