Sezatoarea canadiana (104)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

neata fetele,
vin si eu cu o veste: am acceptat o pozitie permanenta la Sickkids in Toronto. Banii si pachetul de benefituri sunt great, naveta sucks!
eu sunt f incantata, mai am de rezolvat problema urmatoare: cum le zic la actuali ca eu plec?

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Maru_ m-am confruntat si eu cu treaba asta si le-am spus ca am gasit ceva mai aproape de casa si imi pot organiza timpul cu copilul mult mai bine (chiar daca nu este adevarat). Felicitari pentru noul job. Fetelor care stiti niste cursuri de contabilitate on-line. Nu am timp sa ma duc la cursuri si nu pot renunta la ce fac acum. Am nevoie de o diploma , de un minicurs ceva ca am 17 ani de contabilitate in Rom. Am si copilul mic pe 18 sept face 2 ani si e ca zvarluga. Desi e mama aici ne face pe amndoua KO. Seara dupa ce se culca copilul amndoua umblam prin casa ca niste muste fara cap. Timpul meu e scurt si pentru computer pentru ca job-ul meu de acum nu implica calculatorul prea mult timp dar ma gandeam ca daca fac cursul on-line noaptea o sa am timp dupa ce doarme pruncul. Va multumesc.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

vezi ca la mine nu e asta: dimpotriva, voi face naveta ceea ce sucks big time

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ktrinel, aici incalzirea e de regula pe gaz. AC e pe curent (of course) si toate appliance-urile. Deci bill-ul nostru la curent nu include incalzirea. Oricum, in lunile de vara nu aveti nici voi incalzire, deci nu vad de ce sa ai bill-ul asa mare. Dar si asta cred ca face parte din diferentele QC-ON. Stiu ca matusi-mea care a trait mult in montreal se vaita ca e curentu lscump si ca la ei majoritatea incalzirilor sunt pe curent, nu gaz, pt ca gazul e f scump la voi (in sensul de mai scump fatza de ON). Dar si airna paltim cam 250 incalzirea/luna, asa ca…. Acuam depinde ce plan aveti ,daca e cu plati egale pe tot anul sau variabil in functie de consum. Noi avem palti variabile, paltim cat consumam.

Maru, DBA e Diamond Blackfan Anemia, boala lui adrian. Din fericire noi suntem in remisie, adica anemia nu mai e prezenta (ceea ce-l face probabil a mild case) si nu necesita nici un fel de tratament si prin asta suntem unii din putinele cazuri fericite (dar nu ne este garanta remisia pe viatza, depinde de norocul lui). Insa cei mai multi din cei cu DBA au nevoie permanenta de tratament (steroizi sau transfuzii de sange regulate) pt a putea sa “anuleze” anemia. In cazurile in care nici unul din tratamente nu da roade sau efectele secundare sunt f mari, se opteaza pt transplant de maduva (ultim resort) care… poate reusi sau nu, fiecare caz e unic si nu se poate da un pronostic. Dar, transplantul e singurul care asigura “eradicare” anemiei pe viatza (chiar daca ramai cu modificarea genetica inscrisa si poti s-o transmiti mai departe – 50% sanse), steroizii si transfuziile au sunt metode de sustinere de moment, odata intrerupte, imediat redevii anemic. DBA-ul poti sa-l mostenesti sau poti sa fi o intamplare a naturii (80% din cazuri).
Eu merg pe grupul ala pt ca e o sursa de informatie de neegalat (avand in vedere cat de putine se cunosc despre DBA) si sunt constienta ca trebuie sa fiu pregatita sub toate formele daca adrian va iesi vreodata din remisie.

Dana, pai la asa preturi de intretinere noi am muri de foame in QC. Legat de blogul cristinei, numa’ pe iconul ala nu dadusem click in rest am dat pe orice acolo.
Cristina, nu-mi spune ca ce-i scris acolo e scris de fi-ta ca ma dai pe spate. Cat are? 12 ani?

Legat de icre, Dana, eu am invatat la mama acasa sa le fac cu gris, apoi cand am fost gospodina la mine-acasa le-am facut fara si de un an si ceva am reinceput sa le fac iar cu gris, le mai ia din gretzosenie. Iar de la un timp, ca m-am saturat sa repar la icre stricate (desi nu mi se intampla des, dar, deh, comoditatea din mine-si spune cuvantul, ma enervez daca se taie), am inceput sa pun un galbenus de ou in icre de la inceput si asa nu are sansa sa se mai taie (fie ca le fac cu sau fara gris). Nu e peceptibial diferenta daca adaugi un galbenus. Poate daca faci cu si fara si gusti paralel, simti o diferenta, dar cine face si de-alea si de-alea ca sa le compare? Da-i bataie si incearca si ca mine.

Lorelaim, merci pt linkuri. Hai ca mi-ai confirmat ca are 12 ani. Banuiesc ca nu trebuie sa fie om. N-am avut niciodata in clin si-n maneca (,) cu poetismul si visarea, dar intotdeauna m-a fascinat cum poate o minte sa creeze astfel de visari si potriviri de cuvinte, sa redea verbal niste simtiri. Si din cauza asta am simtit uneori ca-mi lipseste ceva ca om. De ce altii o pot face cu atat usurinta si unii sunt antitalent? Se cultiva asa ceva? Trebuie sa ai in tine, din nascare? Tema de meditatie… vreau explicatii stiintifice ca daca ma luati cu filosofii ma pierdeti.
Ok, citit doar intro, vad ca e mult de lucru la un asa blog, deci musai treb’e timp si relax ca sa citesc. Si am inteles acuma si pe cine mosteneste prunca lui Mqqm (desi avem o vaga banuiala ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

vezi ca la mine nu e asta: dimpotriva, voi face naveta ceea ce sucks big time
da, dar ei nu stiu asta. ar trebui sa se astepte sa pleci la ceva permanent si full time. cu naveta te obisnuiesti (ca in bancul cu sconcsul), important e sa iti placa jobul. sa vezi ce repede trece timpul de comuting cind stii ca ai fun la servici.

Mergi la inceput

Ie-te, maru, ca acu’ ne si putem vedea. In oct. am vreo 2 follow-ups la sick kids, sper ca esti de “garda” ca e musai sa vin pana acolo si tu sa lipsesti. Cand incepi?
Le spui clar ca s-a ivit o oportunitate pt tine sa pleci la SK (a nu se citi Senior Kindergarten ) si pt tine inseamna mult. Pana la urma SK e unul din cele mai mari spitale de copii din lume, asa ca nu vaz de ce nu te-ar crede. Se face research la greu.

Mergi la inceput

lorelaim, zi-ne bancu' cu sconcsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sa nu-mi uit vorba: cineva din North York dornic de exercitiu? M-am intors la YMCA (bayview) de vreo 2 saptamani si mi-ar place sa ma "imperechez" cu cineva, sa fie mai fun. Activitatea mea preferata e aquafitness si desi merg si pe la sala, nu ma omor pe-acolo. Au si yoga/squash/pilates/dans latin, brazilian, ballroom, chiar si belly dancing (aici insa chiar n-am cu cine ca barbatul se evapora) si multe activitati pentru adulti si copii. Toate sunt gratuite si intra in membership (foarte accesibil). Eu sunt de vreo 5 ani on/off pe la ei si sunt super multumita. V-am convins pe careva? Anyone?

La fiu-miu la scoala a fost ieri lockdown pentru 2 ore cu politie si tot tacamul ca s-a zvonit ca vine unul cu un "gun" inspre scoala. "Noroc" ca eu am aflat dupa ce s-a incheiat ca altfel muream de grija. Deja a 2-a oara intr-o saptamana ni se intampla asta. Si el e un fricos si un pacifist innascut. I-am zis ca-l mut la privat, sau il iau iar la homeschool, zice ca e ok, ca trece anul asta, ca de la "stabbing" au politist in scoala tot timpul. Sunt tare confuza si ingrijorata.

Si tot pe panta cu ingrijorari, pe mine ma cam freak out ce se intampla in USA... Mi-e greu sa imi dau seama cat ar trebui sa fie ingirjorare nativa si cat e doar "fear-factor" de la modul de prezentare a stirilor. Daca schimb pe americani sa aflu mai mult dau doar de povesti de alegeri si speachuri de candidati...

Clientele lui Ike, bine ca ati scapat cu bine. Noi am fost la Buffalo la shopping, bine ca nu ne-a ajuns pe drum, daca a fost asa puternic.

Olga, te rugam, da un semn sa stim ca esti bine...

Maru, felicitari! Daca e de lunga durata jobul, poate era mai bine sa cautati in gta locuinta?...

lorelaim, mersi!

Mai dragelor, voi sunteti niste dragute! Din fericire imi cunosc lungul nasului si admit ca acolo am relatat doar cu lux de amanunte si n-am pretentii literare. In schimb cu copila, va multumesc pentru aprecieri, si eu sunt cam ca si try, adica ma minunez si ma scufund in ceata deasa... Unele din bucatile alea dateaza de pe cand avea 10, 11 ani, data actuala e in josul fiecarei postari. Din pacate m-am lasat pe tanjala si nu am mai postat acolo de vre-un an jumate pana mai ieri. Rusine mie, mai ales ca vreau sa-l dau de cadou peste ani. Partea buna cu blogurile e ca te motiveaza un pic mai mult, sunt mai usor de manevrat si ti le backup altcineva. Ea e un multitalent (pe care teacher in clasa 1 era s-o bage la special ed ca nu tine pasul cu clasa ) care nu se poate hotari pe ce sa se orienteze, le incearca pe toate, dar nu stie pe ce sa mearga "the extra mile"...Eu una n-o imping pe nicio parte, noroc cu scoala pe partea educativa.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

maru, felicitari pt job. plecarea?...just like this, nice and quite..smooth si cu loc de bunaziua.

inteleg ca desi curentul e cel mai ieftin in QC, se plateste mai mult per total...astia nu ne izoleaza ca lumea casele ? sau gatim de ne sar capacele ?

am flat rate, deci platesc in fiecare luna la fel, bazat pe consumul din anul precedent...cu actualizare in sept.

mai fetelor, nu stiu daca mai e cineva in bransa finantistilor pe aici,sa ma inteleaga si pe mine cand ma plang ...dar eu nu mai am timp deloc de cand cu ultimele evenimente...suntem pe jar ...vorba cuiva : sa te fereasca D-zeu sa traiesti timpuri interesante ...

so, io mai putin cu scrisul...o sa mai trag cu ochiul cand si cand..

mi_ro, LMA pt nazdravan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

mqqm, unfortunately ...e groasa..stiu ca lumea nu realizeaza...dar Doamne fereste sa incepem sa simtim noi, oamenii de rand.

Mergi la inceput