Copilasi de iulie-august 2004 (1)
Raspunsuri - Pagina 9
mitzura spune:
Neata!
Gata am revenit si noi la vechiul program, respectiv Tudor la gradi, eu la servici si nu pierzand vremea pe acasa.
Ce sa va spun...l-am dus azi, l-am trezit fooaaarte greu de dimineata, ne-a intrebat unde mergem, i-am spus ca la gradi, a protestat si dupa vreo 5 minute a inceput cu "ma doare burtica", "fac caca", etc. Intr-un final, pentru ca devenise urat, ca sa putem pleca de acasa i-am zis ca mergem la teatru de papusi (urat, stiu).
Pe drum spre gradi, cand s-a prins unde mergem, a inceput sa planga si a tinut-o tot asa, pana am plecat noi de acolo. Deci la noi a fost cu plansete in prima zi de gradi....nu m-as fi asteptat! Cand am trecut pe la gradi intr-o zi, vroia sa se joace, ma intreba ca de ce nu stam, si azi plans.
Am mai stat putin ascunsi pe dupa usi sa-l vedem, dar s-a linistit imediat, cand au mers spre masa deja nu mai plangeau.
Febra n-a mai facut, si n-a mai aparut altceva, de aceea am decis sa-l duc.
Sa rapsund si eu la tema zilei: da, si la noi e la fel. Pana acum nu l-am pedepsit pe chestii din astea (am pastrat pedepsele pt greseli mai grave), asa ca si la noi treaba sta la fel: eu (tati nu prea) repet de cateva ori ce e de facut, pana cand, probabil ca devin prea enervanta pentru el si face. Nici mie nu-mi place, da n-am solutii. Am observat ca daca formulez ca o conditie, se conformeaza mai usor. Adica "daca vrei sa citim poveste in seara asta, faci cutare". da tot trebuie sa-i spun de vreo 2-3 ori.
Cum e cu doi? Mara e mai docila, si mai entuziasta ca el. Adica ea ma ajuta de exemplu la strans jucarii, o ia ca pe un joc, sau se incalta singura, ca e pasiunea ei, etc. Dar uneori trebuie sa-i spun si ei de cateva ori, ca sa faca ceva.
Va pup si poate mai intru. O zi usoara sa aveti.
roberta04 spune:
Buna dimineata!
Inainte de a incerca sa vad de la birou ultimele pozici, sa raspund si eu la tema zilei: in general Matei este un copil cuminte. Se joaca singur ore intregi daca eu am treaba si vine doar daca are vreo nevoie urgenta. Daca il las in pace e OK. Daca il rog eu sa faca ceva ma ignora pur si simplu sau spune ca nu vrea. Eu disper. Pe Petro il asculta pentru ca, desi cu el se alinta mai mult, a mai si incasat-o de la el si e de ajuns sa ii spuna putin mai autoritar ca face imediat.
Am incercat si eu cu pedepse gen "Nu faci, nu desene" si ce credeti - a luat el telecomanda si a inchis televizorul.
Am discutat cu Petro sa fim amandoi consecventi cand ii cerem ceva- de exemplu eu refuz sa ii dau ceva pana nu se spala pe maini si vine Petro si ii da, asa ca am decis sa fim pe aceeasi lungime de unda. Luni l-am chemat la masa in sufragerie, el mofturi ca mananca in dormitor. De obicei, Petro ceda si ii ducea acolo farfuria. Acum l-am ignorat amandoi si dupa vreo 10 minute a venit mirat in sufragerie:"Pe mine nu ma baga nimeni in seama? Nu imi dati mancare?" Si s-a asezat la masa si a mancat.
Aseara trebuia sa plecam la finutul nostru, Petro a coborat inainte sa cumpere ceva, eu am luat-o razna fugind dupa el sa il imbrac, asa ca am iesit pe hol si am inchis usa cu cheia,spunand ca il las acasa. sa auda el. A inceput sa urle si sa promita de dupa usa ca sta cuminte... si chiar a stat...
Vreau sa vad daca merge asa, eu chiar nu pot sa il bat si urasc tipetele, dar cred ca o sa bag un pic de armata cu el., mai ales ca i s-a suflat la bunici in cornite de nu te mai intelegi cu el.
Marcelle spune:
Buna fetelor,
Semnez si eu condica in noul capitol.
[black]La multi ani tuturor copilasilor [/black]pe care nu i-am felicitat! Sa va traiasca sanatosi fericiti alaturi de parintii lor minunati!!
Gabi, felicitari pt micul crestin! am vazut pozicile sunt super! Sunteti o familie foarte frumoasa. Sa va bucurati din plin de amadoi copilasii. Sa va traiasca.
Kim, tortul lui Luca cu piratii a fost minunat!!!! nu am cuvinte, mi-a placut la nebunie. SUPEERR mamica cu idei. Si mie imi place sa ii fac surprize minuate Biencutei. Luca cum a reactionat cand l-a vazut?
Ararti si tu superb, mi-a placut mult si rochita.
Cu chiriasii cum stati?
Kim stii povestea Dianei a lui LauraB, nu stii ce mai face cumva sau pate Anca Maria poate stii tu ceva nou?
Adela, am sa iti trimity pozicile, in curand. Nu promit cand, dar am sa o fac in viitorul apropiat.
Roxi, cum te simti cu sarcina??? E fetitza? Ca eu cam asta presimt pt tine.
Fetelor, m-am intalnit la Saturn cu Adela si familia ei minunata. Toti sunt niste draguti, dar cea mai dulce de pe lume e Mara! E atat de delicata, fruymoasa si cuminte, ca nu pot sa vi-o descriu. Stiu ca ati vazut-o in pozici, dar e o papusica vie si cuminte si ascultatoare. Tare mult mi-a placut de ea. Bia o tot intreaba pe Mara!
Adela, maine o fi mai bine la gradi. Cred ca pana se readapteaza!
Noi am fost la gradinita cea noua de luni si ii place foarte mult. Educatoarea e bunica unui prietenut de ai, ingrijitoarea o vecina din parc, deci e pe maini bune. In plus a venit ieri cu 6
bulinute rosii, si a fost foarte incantata, si ea si eu.
A spus ca le-a primit pt: cumintenie, ca a mancat, ca a stiut sa se imbrace, ca adormit, ca stie singura sa mearga la toaleta, ca a vrut sa fie de servici( a adunat canile), e o cofarita mare.
Azi a sarit repede la 7,20 din pat sa nu inatziem cumva la gradi la lectii. Ma bucur ca am schimbat gradinita nici nu se compara cu dragostea pe care o gaseste aici si merge copilul cu mare drag.
Eu incep si eu serviciul, nu ca Adela, am cateva restante, si mai merg din cand in cand la scoala.
De la 1 octombrie iar am doar 2 zile pe saptamana cate 4 ore pe zi, de aceea nu pot des sa intu ca voi ca sunt taree ocupata
La tema zilei: Si cu Bia e la fel doar uneori, trebuie sa ii spun de vreo 2 ori sa ma asculte dar in genereal e ascultatoare.
Va pup pe toate!
Marcelle spune:
Scuze pt greselile de ortografie ca l-am trimis in viteza si nu am apucat sa il corectez!
roberta04 spune:
Olivia, pot sa spun ca arati super? Iar tortul e bestial! Matei e si el mare fan pirati, cred ca ar cere imediat un tort de asta daca l-ar vedea...
Gabriela, sa va traiasca crestinul! Sunteti o familie tare frumoasa!
kim222 spune:
Azi va arat pozele din Legoland, unde Luca s-a simtiti fff bine. Exista si-n Europa...daca aveti ocazie nu ezitati sa mergeti!
Au tot felul de locuri de joaca, tot felul de ride-uri (pe care eu si Luca nu le-am scapat), showuri (la care solicitau voluntari si veti vedea Luca a fost egipteanca si papusar). Spectacolul de teatru a f super funny..imi pare rau ca nu am reusit sa surprind exact dansul egiptean (le-a aratat cineva cum sa faca)..nu am reusit din cauza risului...era Luca era bestial!
Nu stiu daca veti avea rabdare sint 176 de poze..Ultimele sint cu cel de-al 4-lea tort
http://picasaweb.google.com/alex.badoiu/Legoland02#slideshow/5246876167661273426
revin
kim222 spune:
Vai..m-ati facut sa rosesc cu atitea complimente!
Roxa ..eu ma refeream la cit de des racesti acum ca esti sub "stresul sarcinii" Cum este la gradi? Aceeasi educatoare..dar colegii? Pina la urma te costa ceva sau nu?
Ioana ai inceput si tu gradinita?
Cristalina tu unde umblii?
Marcelle...astept pozele de la mare.Ce bine ca te-ai linistiti cu gradi...Luca nu mai este surprins de nimic Chiriasii? Fura curent in continuare..si procesul de pe 5 s-a aminat pt viciu de procedura...pe 26 se judeca...De Diana nu mai stiu nimic..dar cu siguranta Anca stie!
Liliana..ti-a trecut raceala?
Adela..poate nu-i place acolo la gradi ..ceva...zic si eu...
amironeanu spune:
Salut!
Multumesc tare mult pentru raspunsuri. Si la noi daca pun o conditie (mai intai te speli pe maini apoi joaca) este mult mai ascultatoare. Intr-o zi normala, in care eu nu sunt foarte obosita nu ma deranjeaza spusul de n ori. Si Roxana a pus punctul pe i, oare ii cer eu prea mult sa fie ascultatoare "din prima"?!
Fug la culcare, sunt franta, Olivia raman datoare cu vizionatul pozelor.
kim222 spune:
Andrea, apropo de discutie ,eu am citit o carte mai deosebita despre educatia copiilor..Ei educau copii ..prin oferirea de optiuni (mereu 2 .nu mai multe).De ex ..in loc de : treci la culcare ca este ora de nani..etc..Sa spui: vrei acum cind mergem la culcare sa citim povestea asta ..sau asta? Pt a le da impresia ca ei sint "in control"...Sau nu ..treci la masa imediat!!! Ci..vrei sa maninci supa asta in farfuria asta..sau asta?..sper ca ai inteles ceva..
roxanaz spune:
buna dimineata!
azi e frig si aici, doar vreo 12 grade si a plouat toata noaptea.
Oliv, guturaiul l-am luat de la Patrick si Mugur.. deocamdata sa nu cobesc nu prea tusesc nici mucesc.. doar ma ustura nasul. ma tratez "intens" cu paracetamol hihihihi. abia astept sa vad pozele de la Legoland.
Andreea si eu am impresia ca cer cateodata sa fie prea adult... si imi e teama ca dupa ce vine no. 2 o sa ii cer si mai multe... sper sa ma pot controla. in ceeace spune Oliv - fac si eu chesti asta, intreb "din ce culoare de pahar bei laptele?" sau cu ce aspun ne spalam.... dar nu in toate cazurile...dar cred ca este o sugestie buna!
Marcelle imi pare bine ca Bia e ok la gradi si ca te-ai linistit cu subiectul asta. ce mai face proiectul bb 2? da, s-ar putea sa fie fetita. stiu mai multe saptamana viitoare miercuri.
Mitzu spor la munca si sper ca Tudor sa isi reintre si el in ritm cat de repede
Robi voi cum mai sunteti, a trecut guturaiul de tot?
pupici tuturor si o zi cat mai buna!