cresa nr 13 drumul taberi-prima zi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Eu am incercat sa am un dialog civilizat si incerc in continuare,dar ca nu am inteles inca ce reprosezi tu acestei crese.Ce te-a deranjat atat de tare ? Cum poti trage niste concluzii doar dupa 2 zile ?E normal sa am o reactie, cand stiu cat se munceste in aceasta cresa si sunt convinsa ca daca aveai rabdare ai fi fost foarte multumita, cum este marea majoritate a parintilor.Cat despre cursuri de pedagogie, nu am nevoie, sunt absolventa de drept iar fisa postului meu nu presupune contactul direct cu copii . In concluzie, nu consider ca aceasta discutie devine personala. Mie chiar imi pasa de acesti copii din cresa si de parintii lor, cum mi-ar fi pasat si de copilul tau , daca aveai rabdare sa se acomodeze.Vreau sa intelegi ca nu am nimic cu tine, dar cred ca ai fost nedreapta si cu mine si cu personalul de la grupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Am uitat ceva. E foarte bine ca ai filmat, se va vedea ca nu am tipat la tine, ci tu la mine. Infirmierele nu trebuie sa stea pe hol ci in grupa. Tu trebuia sa vi cu copilul la usa de unde trebia preluat de catre o infirmiera.Ceea ce nu inteleg este cum vroiai sa filmezi prima zi de cresa, cand deja erai in a treia zi de cresa ? N-are rost sa mai continuam, este ultimul meu mesaj pe aceasta tema.Sper ca la alta cresa sau gradinita sa-ti placa mai mult si chiar mi-as dori sa-mi spui cum te-ai acomodat tu cu ideea, deoarece copilul se va acomoda sigur.Iti urez multra bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tedita spune:

Ma bucur sincer ca pana la urma ai reusit sa schimbi un pic tonalitatea si sa incerci sa discutam ca doi oameni maturi care au in principiu acelasi scop.
Iti multumesc pentru urari si sa auzim numai de bine!
Eu sunt dispusa sa vorbesc cu tine pe pm daca consideri ca sunt unele lucruri nelamurite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

adevarul este ca si eu imi doresc sa stau cu copilul meu acolo, in grupa, insa nu se poate.una la mana,i-as prelungi agonia si sunt ff constienta cat rau i-as face lui cat si celorlalti copii vazandu-ma..el ca nu se va putea linisti si ceilalti ar simti lipsa mamei...ar deveni agitati la vederea unei mamici si doi, eu sunt in haine de strada,incaltzata de strada..ei stau pe jos.eu sunt o mama caruia ii pasa f mult de copil, pe care il iubeste f mult si pt care ar face tot ce-i sta in puteri sa-i fie bine. cheia acestor lucru este rabdarea. si al meu copil inca plange diminetza cand il duc, e o reactie normala atata timp cat numai eu am stat cu el timp de aproape 2 ani, e mamos. cu timpul, va realiza ca e un loc placut si asta datorita educatoarelor care sincer chiar se ocupa de ei si ca o paranteza..nu au cum sa se ocupe exclusiv de copilul meu atata timp cat in grupa mai sunt si altii, in cazul asta imi luam bona. crede-ma tedita ca plec de acolo plangand.de dorul lui,de faptul ca il las acolo. si vreau sa cred ca daca la sfarsitul programului incercai sa vorbesti cu educatoarele...cred ca ai fi reusit. sau nu?imi pare sincer rau sa aud ca nu ai fost multumita si asta pentru ca asa cum poate am mai zis, la aceasta cresha au fost 2 nepoate, finutze si alti copii pe care ii cunosc. chiar imi pare rau.

sper sa poti gasi ceva sa te multumeasca astfel incat si copilului sa-i fie bine, dar vreau sa mai precizez ceva: am auzit multe lucruri negative si despre creshe/gradinitze particulare. si nu vorbesc sa ma aflu in treaba cand scriu treaba asta

iti doresc numai bine

cine mai are copilul la aceasta cresha?

dolores si David Cristian -22.11.2006-

"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MikyM spune:

buna, fetele,

unde exact se afla aceasta cresa in dr. taberei? stiti cumva daca primesc si copii sub 1 an? sau daca programul poate fi prelungit cumva, macar pana la 19.00?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Tedita, imi pare rau sa aud ce ti s-a intamplat. Eu cred ca trei zile nu sunt de ajuns sa vezi daca copilul se acomodeaza sau nu. Stiu ca ti se rupe sufletul sa lasi copilul acolo plangand, dar trebuie. Daca stai cu el, mai mult rau ii faci. Si lui, si celorlalti care poate abia s-au potolit din plans. Dar daca tu nu erai impacata sufleteste sa-l lasi acolo... mai bine ca l-ai luat. Dar poate trebuia sa-l iei si gata... eu nu sunt adepta scandalurilor.

Cresa 13 este cea de la Valea Ialomitei, in aceeasi curte cu o statie de salvare?
Daca da, si eu am avut fetita la aceasta cresa. Nu o cunosc pe directoare, ca sa ne fie clar de la inceput. La momentul respectiv era director un domn doctor, un om super.
Prima zi de cresa a fost chiar in ziua in care a implinit doi ani, in 2004. Deci povestea are ceva vechime. Am fost cu cateva saptamani inainte si am vazut cresa, am vorbit cu asistenta-super femeie. Am vizitat cresa, am vazut dormitoarele, educatoarele, toaletele, bucataria. Curat in toata cresa si in plus nu exista nici mirosul ala de bucatarie, nici cel de spital/dezinfectant in exces. Am venit cu copilul, care a intrat intr-o grupa, s-a jucat putin cu copiii, am luat lista cu cele necesare pentru dosar si am plecat. Cresa are si o gradina cu locuri de joaca. Era un nene -care iarna facea si pe Mos Craciun- si avea grija de ea. M-am intors cu copilul vaccinat si cu toate analizele la dosar si l-am dus la grupa. Am primit un dulapior pentru hainute, am schimbat copilul, am dus copilul in grupa. Trebuie sa-l duci in grupa, fiindca acolo mai sunt si alti copilasi care nu trebuie lasati nesupravegheati. Eu as face scandal daca as sti copilul in grupa si educatoarea afara la o vorba cu mamicile. Am avut noroc... mandruta mea cum a vazut usa la grupa ma impingea si zicea "peaca, peaca!". Adica sa plec. Ii era frica sa nu o las putin si apoi sa o iau cand plec. Doamnele s-au minunat de reactia ei. Asistenta m-a luat deoparte si mi-a zis ca poate in prima zi e fericita ca vede atatia copii, dar apoi va plange. In acest caz trebuie adus copilul, vorbit cu el si spus ca vii sa-l iei si gata. Plange sau nu, il lasi si pleci. Erau si alti copii care plangeau dimineata. Parintii nu stateau. Fetita mea nu a plans, aici am avut noroc. Daca vroiam sa stau de vorba cu educatoarele, seara era cel mai bun moment. Aflam tot ce vroiam, vedeam din usa cum se joaca copilul... Grupa era super curata, dormitorul era separat. Jucarii erau destule, iar parintii care mai faceau ordine prin jucariile copiilor aduceau la grupa ce nu mai pastrau. Aveau si o casuta mare din plastic cu topogan, daca nu ma insel... Un balansoar mare de gradina... Grupa era mare si spatioasa. Baia era curata. Erau si wc-uri micute si olite care tot timpul erau spalate cu dezinfectant. La bucatarie era foarte curat. Mancarea era variata. Fetita mea a avut mari probleme cu constipatia. Am vrut sa-i aduc mancare de acasa. Nici nu s-a pus problema. I s-a gatit separat. Seara cand ma duceam a o iau mai devreme si nu apuca sa manance gustarea, o primea acasa. Cozonaci ca acolo nu prea am vazut, iar salamul de biscuiti ... Cand am avut probleme de sanatate cu ea am avut parte de intelegere si suport, asistenta este o doamna de nota 10. Si da, la inceput sunt probleme de sanatate si anume raceli. Pana copilul isi dezvolta sistemul imunitar e ceva de tras. Zilele de nastere care le-a serbat acolo au fost super. Educatoarele ne-au ramas in suflet. A fost o perioada cand cel putin una dintre ele a trecut printr-o mare suparare. Nu le-am vazut decat cu zambetul pe buze. Iar fii-mea la momentu respectiv era un dracusor de copil care musca copiii.
Timpul a trecut si a trebuit sa mergem la gradinita. E, cu gradinita am avut noi probleme, inclusiv cu cele particulare. Am schimbat vreo patru. Si concluzia la care am ajuns e ca omul sfinteste locul!
Asta este povestea noastra cu cresa de la Valea Ialomitei, inca o data precizez ca nu stiu daca este nr. 13. Si mai precizez ca sunt si ca nu mi-as lasa copilul oriunde si cu orice, sunt maniaca cu curatenia si nu suport persoanele care tipa!!!!
Nu pot sa spun decat un mare multumesc doamnelor care lucreaza acolo si ca noi nu le vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Tedita, imi pare rau, insa si eu te contrazic. Am avut baietelul la aceasta cresa timp de 2 ani (in septembrie a inceput gradi) iar acum am fetita acolo si ambii copii au fost/sunt extrem de bine ingrijiti, au invatat f. multe lucruri, au mers mereu cu placere si au fost fericiti. Tocmai datorita acestor reguli stricte baietelul meu a fost bolnav doar de 3 ori in 2 ani iar fetita mea (care acum un an a fost foarte bolnava astfel ca imunitatea i-a fost puternic slabita) de doua luni de cand merge a avut doar o f. banala raceala in ultima saptamana. Sunt groaznic de "rai" si "intransigenti" la aceasta cresa si daca un copil este bolnav chiar nu te primeste cu el oricat de puternic s-ar darama lumea TA, fiindca astfel ii protejeaza pe restul copiilor (al tau, al meu, al vecinei, etc.).
In ceea ce o priveste pe doamna directoare, eu am fost surprinsa ca in tara asta, la o institutie de stat, exista o persoana atat de deschisa si doritoare sa rezolve orice problema ivita. Iar de stimulente nici nu se pune problema (cu toate ca sunt convinsa ca nu ma crezi). Ai fi putut tu sa-i duci si luna de pe cer si nu ti s-ar fi permis absolut nimic ce ar fi putut dauna copiilor. Cand este vorba de copilul tau este greu sa vezi imaginea de ansamblu insa iti garantez ca a fost o mare greseala ca nu ai dat o sansa acestei crese si oamenilor deosebiti de acolo.

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Va astept la www.bijuterii-cadouri.ro

Mergi la inceput