cresa nr 13 drumul taberi-prima zi
Buna, luni imi dau copilul pentru prima data la cresa, am niste emotii de nu stiu cum.....
Mamicile cu copii la aceeasi cresa, cum a fost in prima zi? cum sunt educatoarele? sunt ingrijiti bine? sunt adevarate povestile ca racesc ff rau si trebuie tinuti apoi acasa?
multumesc
Raspunsuri
dolores spune:
a fost groaznic si inca este...racesc mai des,cred...cresha e ok
| Citat: |
| citat din mesajul lui tedita Buna, luni imi dau copilul pentru prima data la cresa, am niste emotii de nu stiu cum..... Mamicile cu copii la aceeasi cresa, cum a fost in prima zi? cum sunt educatoarele? sunt ingrijiti bine? sunt adevarate povestile ca racesc ff rau si trebuie tinuti apoi acasa? multumesc |
dolores si
David Cristian -22.11.2006-"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla."
natynic spune:
Sunt si eu interesata de aceeasi cresa. Stie cineva de la ce varsta se primesc copii acolo? Si care este programul?
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
dolores spune:
a fost un copil de la 9 luni. programul scris pe usa este 06 - 18
| citat din mesajul lui natynic Sunt si eu interesata de aceeasi cresa. Stie cineva de la ce varsta se primesc copii acolo? Si care este programul? Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
dolores si
David Cristian -22.11.2006-"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla."
natynic spune:
Dolores, multumesc. Deduc ca ai avut o experienta neplacuta acolo? Ai putea detalia un pic, daca ai timp? Sunt mamica unei fetite de 7,5 luni (dar nascuta prematur, la 30 saptamani), in situatia de a nu avea absolut nici un ajutor din familie si imi va fi ff greu daca nu imposibil sa stau chiar 2 ani acasa, desi de cand o am eu as vrea sa stau numai langa ea tot restul vietii...
De aceea trebuie sa incep sa caut o solutie si, din diverse motive care presupun ca s-au mai discutat pe aici, varianta unei crese, chiar de stat daca e decenta, mi se pare mult mai buna decat a bonei (care uneori nu stii cine e sau care azi e, maine nu mai e; de bani nu mai discutam)...
Evident insa, cu un copil mic si oricum fragil nu mi-e totuna deloc unde sa il las.
De aceea, daca imi poate da cineva niste amanunte despre aceasta cresa (sau alta din zona, daca mai exista, de stat sau privata) i-as fi recunoscatoare.
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
dolores spune:
buna, nu am avut nicun fel de experientza neplacuta cu cei de acolo ci doar este foarte neplacut si greu cand il duc din cauza ca plange. eu plec de acolo plangand.azi s-au facut 3 saptamani de cand e acolo. e o cresha super, mancare buna care difera de la o zi la alta, d-nele educatoare sunt foarte dragutze, mananca bine, doarme se joaca etc...si eu as sta toata viatza cu el acasa. el e viatza mea, dar din pacate incerc sa-l introduc in ceea ce se numeste societate cu bune si rele. fiind si baiat va trebui sa fie ceva mai tare ca individ, mai puternic,mai descurcaretz. daca te mai pot ajuta si cu alte detalii,cu mare placere. in ce zona stai?
| citat din mesajul lui natynic Dolores, multumesc. Deduc ca ai avut o experienta neplacuta acolo? Ai putea detalia un pic, daca ai timp? Sunt mamica unei fetite de 7,5 luni (dar nascuta prematur, la 30 saptamani), in situatia de a nu avea absolut nici un ajutor din familie si imi va fi ff greu daca nu imposibil sa stau chiar 2 ani acasa, desi de cand o am eu as vrea sa stau numai langa ea tot restul vietii... De aceea trebuie sa incep sa caut o solutie si, din diverse motive care presupun ca s-au mai discutat pe aici, varianta unei crese, chiar de stat daca e decenta, mi se pare mult mai buna decat a bonei (care uneori nu stii cine e sau care azi e, maine nu mai e; de bani nu mai discutam)... Evident insa, cu un copil mic si oricum fragil nu mi-e totuna deloc unde sa il las. De aceea, daca imi poate da cineva niste amanunte despre aceasta cresa (sau alta din zona, daca mai exista, de stat sau privata) i-as fi recunoscatoare. Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
dolores si
tedita spune:
Buna! Eu sunt cea care am deschis subiectul despre acwasta cresa dar din pacate.....experienta mea a fost ff proasta cu aceasta cresa si dupa trei zile, adica ieri, mi-am luat copilul si am plecat si nu mai am de gand sa ma duc vreodata acolo.
As vrea sa spun de la inceput ca este doar strict parerea mea personala, nu generalizez si eu va pot impartasi doar experienta mea.
Aceatsa cresa mi se pare un fel de inchisoare, nimeni nu vrea sa iti dea detalii despre copilul tau, nu ai acces la nici un fel de informatii, cu greu am scos ceva de la educatoare( sau ingrijitoare, nu stiu ce sunt). Acolo ar trebui iti duci copilul, sa il lasi la usa urland ( chiar din prima zi) si apoi sa vi sa il mai iei seara.
Nu exista nici un fel de intelegere ca un copil trebuie sa se adpteze, ca trebuie sa se gaseasca o solutie de compromis intre mamici si personalul cresa.
Sa nu mai zic ca m-au mintit ca a mancat tot iar el cand l-am adus acasa a mancat doua banane si ceva mancare. Nu pot sa cred ca daca manca doua feluri cum au spus ele mai manca ceva acasa.
In momentul in care iti lasi copilul prima data singur trebuie sa vorbesti ( ca mama) cu educatoarea respectiva sa ii povestesti un pic despre copil, ca se va adapta el dupa si se va mula dupa ceilalti copii este altceva dar asta treptat.
Sa nu mai zic ca ce m-a scos din minti a fost faptul ca directoarea a inceput sa tipe la mine ca la ultimul om. Ma asteptau in sala ca pe o hoata, ziceai ca cine stie ce am facut. In momentul in care a inceput sa tipe la mine, a pus capac , Daca la mine tipa , imi dau seama cum se poarta cu copii.
Asa ca, mancarea poate sa fie buna dar eu am vazut cum li se dau sa manance: ii pun la masute si ei fiind foarte mici se uita la mancare.
Probabil am gresit, nu am dat nici un fel de "dar" nimanui si uite ca asta s-a vazut.
Le dadeam dar am vrut sa vad si eu cum se poarta cu copii, cate ingrijitoare sunt care si cum trebuie sa dau.
Acum imi pare bine ca nu am dat nimic..acolo oricum nu mai calc.
Nici intr-o suta de ani nu o scapam de urmele comunismului, au ramas sechele grave care din pacate afecteaza copii nostri.
Raspunsul lor a fost ca : ingrijitoarele castiga foarte putin si nu au timp sa se ocupe de copii asa cum vroiam eu( nu am vrut decat sa fiu informata despre copil..atat)
Asta a fost experienta mea..repet, nu generalizez, poate eu sunt o mamica exagerata si vreau foarte mult pentru copilul meu la " bani putini" dar daca o sa il dau la gradinita o sa fac toate eforturile materiale necesara si il dau la una particulara.
xxxwoman spune:
Offf... parca imi descrii situatia. Si eu stau ind ubii daca sa-l mai duc sau nu... Mereu imi spun ca plange, ca ii deranjeaza pe ceilalti cu plansul lui, ca de mancat mananca foarte bine... Ma mira aceeasi chestie ca si pe tine, mai ales in prima saptamana cand nu l-am lasat la somn, il luam la 12 jumate, exact dupa pranz. Si prima zi i-am dat un biscuite acasa (de test, ma gandeam)...l-a ras... al doilea ...l-a ras... o banana maricica, a mancat-o ca pe apa... i-am mai incalzit si supa. Efectiv ma miram cat poate sa manance un copil dupa cica 2 feluri de la cresa... A doua zi la fel... si tot asa. Pana si astazi cand il aduc acasa mananca in disperare asa...zici ca n-a mai vazut mancare de ieri.
Eu il mai duc maine... sa vedem cum o mai fi. Incerc sa ma tin tare, nu stiu cat o sa-mis i reuseasca... Toti se ascund in spatele acelor bani putini. Nu stiu, daca e asa rau de ce doamnele nu se angajeaza ca bone la un singur copil pe un salariu mai maricel? Eu zic ca asta e doar asa... sa starneasca ele mila.
P.S Azi m-am uitat si eu la gradinite particulare, aici, in secorul 3 unde stam. Vreau sa spun ca am gasit pentru un program pana la 6 (nu pana la 5 , ca si la cresa... ca ele au program pana la 6, dar inisita sa-l iei la 5, 5 jumate maxim, ca nu stau ele dupa programul tau
) cu preturi pe la 8 milioane. Mi se pare cat de cat decent in conditiile in care te intorci la serviciu. Acolo oricum ii primesc de pe la 2 ani macar, al meu e micutz rau inca. Macar de-ar fi mai bine ingrijiti, poate ca sunt mai putini si mai bine supravegheati... Sincer imi pare tare rau pentru experienta asta cu cresa. In viata nu se intampla toate asa cum am vrea noi din pacate...
dolores spune:
tedita te rog spune-mi la ce grupa l-ai avut.tinem legatura
xxxwoman,il ai tot la cresa 13?la ce grupa..eu l-am tinut ieri acasa din motive "personale"..
dolores si
David Cristian -22.11.2006-
"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla."
xxxwoman spune:
| citat din mesajul lui dolores tedita te rog spune-mi la ce grupa l-ai avut.tinem legatura xxxwoman,il ai tot la cresa 13?la ce grupa..eu l-am tinut ieri acasa din motive "personale".. dolores si David Cristian -22.11.2006-"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla." Nu, eu il am la cresa in Titan... Ideea e ca observ ca situatia e aceeasi peste tot.....si asta ma intristeaza. |
tedita spune:
Nu are importanta la ce grupa a fost copilul meu. Nu vreau sa arunc cu gunoi in oameni care poate nu merita dar eu nu accept sa imi las copilul ca pe o marfa la usa fara sa am acces informatii referitoare la:
cum mananca, unde mananca, unde doarme, unde face pipi, cu ce se joaca etc.
Apropos, jucariile pentru o grupa intreaga constau intr-un cosulet cu cuburi dezmembrate si cateva masinutze fara roti.
Nu asta ar fi fost marea problema, as fi cumparat si le-as fi lasat acolo dar faptul ca cineva tipa la mine si imi atrage atentia ca si cum ea ma platea pe mine nu eu pe ea,m-a determinat sa imi schimb complet parerea despre aceasta cresa " buna"
Este prima mea experienta cu cresa, poate am gresit si eu, poate nu am avut experienta, putea f frumos doamna directoare sa ma cheme la o discutie prietenoasa si sa imi spuna care sunt conditile si principile in aceea cresa si atunci eu ca parinte acceptam sau nu.
Dar ele nu stiu sa vorbeasca cu parintii, ajung in astfel de functii prin nu stiu ce metode ne ortodoxe si asta se vede.
Penreu mamicile care au copii la cresa, va rog sa imi spuneti cum va dati seama ca este o cresa buna: de unde stiti ca copilul mananca?( ati asistat vreodata la masa copilului?), ati vazut vreodata cum il adoarme pe copilul vostru? eu nu inteleg de ce nu dau voie parintilor 5-10 mi sa aiba acces la astfel de informatii?
Copilul meu era intr-o grupa cu 7 copii, al meu era nou venit ( singurul) deci as vrea sa cred ca nu se punea problema ca erau stresate cu multi copii.
Nu vor sa fie verificate sau cum?? eu nu inteleg de ce si de cine se ascund? de parinti?? Eu una nu voi putea sa imi las copilul asa ca o marfa la usa si sa iau de bun tot ce zic ele.