Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna,fetele

Ca de obicei, mai mult va citesc destul de des, decat sa scriu.
La multi ani pt ziua de azi celor ce sarbatoresc!

BERTHA, nastere usoara!si sa se faca Darius bine.

MADUTZA, nastere usoara! Uite,fetele mele ma ajuta prin casa, cand au chef- nu cand le spun eu sa faca curat, ci cand vor ele. De ex. se cearta care sa puna masa, ma ajuta cand golesc masina de spalat vase... fac curat si la ele in camera, dar numai cand au ele chef.Altfel,nu te gandi,ca fac vraiste prin casa si asa lasa

Si vad ca mai sunt si alte mamici care asteapta pe bebe 2, BebeBeca, si nu imi mai amintesc acuma cine,la fel, sarcina usoara !

Si mamicile care deja au pe bebe 2, sa va traiasca si sa se inteleaga bine cu surioarele sau fratiorii mai mari :)

La noi,fetele sunt bine, Ingrid la gradi, Silvia acasa cu mine.Se inteleg in general foarte bine, se iubesc si mi-s tare dragi sa le vad impreuna . Si eu le tricotez diverse

o sa ma mai bag din cand in cand sa scriu- dar nu promit ca va fi des . Nu stiu de ce, parca nu mai am rabdare.

va pup , si pe copilasi, si va mai urmaresc

Piatra lunii 4+ cu 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Pietricico!!!!!!!!
Felicitari dulcico ... tie numai bine si ptr. "echilibru" sa fie cu putica ;) ... dar cel mai bine sanatos/sanatoasa!
Mi-ai facut ziua si mai frumoasa!!!! Vorbim pe mess! :)

Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Bertha, tin pumnii ptr. 18! Sa fie intr-un ceas bun! Urarile de rigoare la timpul potrivit :)
Cu frumusetea rara o sa fie bine ... si daca-i inceputul greu, o sa vina un timp cand o sa te uiti la ei cat de bine se inteleg si o sa uiti timpurile grele ... vorbesc din propria experienta. Asa ca, capul sus, o sa fie bine! Iar de crize ... astea e, trec si astea!
Pupici pe burtica, sa stea bblina acolo cuminte!

Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Hello!
Piatra lunii, felicitari!sa fiti sanatosi si fericiti! (constat ca am mai ramas pe forum sau reaparem cele cu bebei mici sau burticutze..)
Irinusha,ne mai pui poze noi,de astazi,da?
Madalina,m-am acomodat f. bine, Stefania este super-ok cu mamaia (si pana acum ne vedeam zilnic,asa ca nu a fost o schimbare extrema de peisaj).Am program scurt de 6 ore; Singura problema pt. mine este timpul pierdut pe drum - cel mai putin 2 ore, de multe ori si 2:30 spre 3 ore dus-intors.
Spre ex., la dus daca plec mai devreme de 7 (incep la 8) ajung in 45-60 minute max (de la sud-la nordul Bucurestiului); daca plec la 7:05 pot face si mai mult de 1:30 ore..se umple "teava"..
Timp pierdut degeaba,asta este..
Sebastian sta la gradinita pana la 16, ajung si il iau eu
Bertha,eu sunt cam suparata- dupa ce l-am convins cat de cat un an si am reusit sa ma inteleg excelent cu el, a reusit sotul sa il deraieze din nou dupa nici o luna (la dus-adus de la gradinita 2 saptaamni in care a fost in concediu, acum el il duce dimineata ca incepe la 9 si este mai aproape de casa)...asa ca,au aparut din nou zile in care ne intelegem greuu cu el..
Zilele trecute am fost f. suparata pe sotz si bunici (si inca mai am o unda de suparare si tristete),sa ma cert rau cu ei nu alta. Cica - "pacaleste-l cu altceva", "distrage-i atentia",etc,etc.Asta in conditiile in care cazusem de acord sa vorbim cu el ca si cu un om mare si am inregistrat succese remarcabile procedand astfel o perioada..
Asta zic si ei, cica este prea destept ...eu nu sunt de acord,pt. ca asta nu il scuteste sa fie necivilizat..Din contra,ar trebui sa inteleaga mai bine..Of,of,cum pot fi ceilalti intelegatori???in conditiile in care aproape TOTI sunt spirt,stiu de toate (multi sa citeasca si sa faca mici socoteli, printre altele..),te vand fara sa iti dai seama ...au acces la atatea informatii, prind f.f. repede, nu trebuie sa mai facem comparatie cu noi la varsta lor (ca daca fac o comparatie cu ce stiu ei acum pot sa zic ca eram chiar prostuta...)
Vorba educatoarei lui Sebastian "vai de nevasta care il va lua de barbat!!!" (asta daca nu va gasi una si mai si decat el, ca ambitii si incapatanare..).

Duminica placuta tuturor!

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Bertha,sper sa nu consideri vreo aluzie in cele scrise mai sus, eu ma refer la Sebastian;nu imi permit sa ma gandesc la Darius pentru ca nu il cunosc cu adevarat (doar ca idee, fata de ce spun bunicii..ca si ai nostri sunt cam la fel in relatia cu prichindeii)
Cand sunt doar eu cu el, ne intelegem super (cu mici exceptii,evident....cum ar fi alergatul din nou pe strada,sa castige el cursa ..asta probabil de la tati re-invatat...)

Astazi am fost sa ii cumpar niste hainute; am fost in formatie completa (si cu sot si copii); mai bine imi dadeam un ciocan in cap si ma duceam singura..pe 7 carari..
Nu imi venea a crede () ca nu puteam macar sa ii probez o caciula sau o pereche de tenisi (de interior,pt. gradinita)...Ca nu vrea acolo,ca vrea la celalalt magazin, ca nu vrea haine,ca el vrea jucarii...
La sfarsit,dupa ce s-a vazut cu un Roary in brate, nu mai avea rabdare nici 5 minute- ca vrea la masina,ca vrea sa plecam.As fi vrut sa ii cumpar si niste cercei Stefaniei, dar ti-ai gasit ..el nu vrea si pace cercei, el nu vrea si pace x sau y..Asta in conditiile in care nu am zabovit decat foarte putine minute pentru a cumpara/vedea altceva ce nu ii era destinat...

Acasa i-am spus ca sunt suparata pe el, se pare ca l-a deranjat si a inceput sa se smiorcaie cu sughituri- ca el nu mai vrea sa fie prietenul meu daca il critic...Dupa un timp ma imbratisa si ma declara cea mai buna mamica..sa vedem cat l-o tine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Anacami, stai linistita, cum sa ma supar, ai descris totul atat de bine, ca nici eu n-as fi putut s-o nimeresc mai bine! Asta incerc si eu sa le spun tuturor, ca nu-i suficient sa fii destept, e ff important sa ai si bun-simt, ceea ce la noi, din pacate, nu prea exista. Stii cum se spune despre cei 7 ani de-acasa, ei, la noi au trecut 4,5 si cam degeaba. Bine, daca il auzi teoretic...stie tot ce trebuie sa faca/nu faca, cu argumente, exact cum i-am explicat de atatea ori...dar ce ne facem cu practica, de cele mai multe ori nu aplica deloc teoria
Catd e bine recunosc faza cu "distarge-i atentia". Am incercat sa explic tuturor ca asta e pt varsta de 2 ani, ca nu mai merge si nici nu trebuie sa mearga sa-l duci cu zaharelul. Din apcate, lumea il vede tot mic, in conditiile in care el e ditamai escrocul sentimental si exploateaza cea mai mica emotie vazuta la cei din jur.
Si eu stau prost cu timpul pierdut pe drum, lucrez in Pipera si fac o ora dus, una intors, in conditiile in care merg cu tramvaiul si metroul. Dintre colegii mei, numai 2 mai vin cu masina, au devenit pietoni si pers la care nu ma asteptam, s-au convins cu toii ca mai bine faci 40-50 min cu metroul+autobuz/tramvai, decat 2 ore cu masina.

Piatralunii, bine ai revenit! Sarcina usoara si un bb sanatos is mancacios! Zilele trecute am mai avzut un mesaj al tau in care spuneai ca e posibil sa apara bb3, da' a disparut brusc si am zis ca oi fi eu nebuna!

Pupici!

Bertha 38+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna,

se vede ca a venit week-endul. Aveti ceva activitate!

Pietricico,
bine ai revenit! Poate intri si tu mai des. Multumesc pentru raspunsul referitor la ajutor in casa.

Anacami
, dar nu poti sa lucrezi 4 zile pe saptamana cate 8 ore si sa ai vinerea liber? La noi se practica asta si asa as vrea si eu sa procedez.

Sa stiti ca si Ana mai face faze d-astea. Nu des, dar le face, asa ca o pot cataloga ca fiind de mijloc. Ce ma enerveaza mai nou este ca a devenit insistenta. Inainte ii spuneam un lucru odata si era de ajuns, de ex ca nu ii cumpar un anumit obiect cand mergem la cumparaturi. Acum insista si ne aduce la disperare. Nu plange si nu se tavalaste, insa aduce tot felul de argumente logice si insista la greu. S-a obisnuit sa ii luam de fiecare data cate ceva cand mergem la cumparaturi sau in oras. Bineinteles, asta nu e decat vina noastra ca ii cumparam mereu ceva, mai ales eu. Trebuie sa schimb regula. Imi place sa ii cumpar lucruri care cred ca i-ar face placere, chiar daca nici macar nu le cere si nu le vede. Stiu ca gresesc, nu am nici o scuza. Sigur asta se va schimba curand, pentru ca nu o sa mai am timp de cumparaturi si sa umblu cu ea peste tot.

Bai, mie mi-e frica sa nu iasa BB mai devreme. Simt o presiune acolo jos...si pe oasele bazinului, de numa. As fi vrut sa nasc dupa 17-18 ca are sotul niste zile importante atunci la serviciu si nu as vrea sa il incurc. Adica, saracul le-ar lasa balta, dar a munci atat de mult lunile astea pentru asta ca ar fi pacat sa nu participe. Sa vedem insa daca mai sta bb pana miercuri, cand ma duc la control.

Bertha, ai PM. Hai ca e posibil sa ne vedem la spital. Si eu tot la municipal, tot cezariana. Cu cine nasti, poate mi-ai mai spus, dar am uitat, scuze. Poate stam in aceeasi rezerva, ce spui?

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 37+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Hello!!!
Bertha,eu fac mult mai mult cu RATB si metroul decat cu masina personala...
trebuie sa schimb doua linii de metrou si apoi sa iau un autobuz de la Televiziune..
Trenurile de metrou veneau f.f. greu, si la 10 min intre ele- asta la orele de varf...Au fost perioade in care intram cu greu in al 2-lea-al 3-lea tren; asta doar pt o linie (si cum schimbam doua iti inchipui)..La TV dezastru,desi veneau o tona de linii, cu autobuze multe..
Cred ca daca transportul public ar fi mai bogat in vehicule,ar fi multi-multi oameni care ar renunta la masina; dar cica nu au bani pt. un "parc" mai bogat.
Daca vii cu 41 ai noroc,merge mai bine decat cele de pe alte linii.

Madalina,daca stau mai mult de 6 ore nu are cine sa il ia pe Sebastian de la gradinita..sotul meu sta pana cel putin la 17:00 (prefera acum sa se duca mai devreme dimineata sa isi mai faca din treburi),iar pt. mamaia ar fi greu acum iarna sa se duca dupa el cu tot cu Stefania.

Dupa cum spunea Bertha, ma deranjeaza extrem comportamentul de bebelus..cine ma cunoaste cred ca ma considera o persoana vesela, chiar prea copilaroasa.Nu sunt absurda, inteleg ca este copil, ca poate face nebunii,nazdravanii.De cand s-a nascut el, viata noastra graviteaza in jurul copiilor,nu ma mai gandesc aproape deloc la mine.
In perioada "de maxima intelegere" m-am simtit in al noualea cer, totul parea mai usor,aveam energie si buna dispozitie.
Pe mine ma deranjeaza tipetele si urletele de Gigi-contra..urechile mele refuza sa mai auda,ochii sa mai vada..Cred ca am ajuns la capatul puterilor,simt ca sunt incordata ca un arc gata sa se dezmembreze..creierii simt ca stau sa expoldeze in toate directiile..Nu mai am energie,chef de nimic,devin leguma..nu mai suport..Nu ma deranjeaza ca discutam si negociem,nu ma deranjeaza sa ii cumpar jucarii; ma deranjeaza ca urla si tipa si nu vorbeste normal..iar toti sar sa ii indeplineasca orice cand bate el din picior..Eu il las sa isi faca numarul, dupa 3 tavaleli devine cel mai calm om si se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Si ca sa va dau un exemplu, nu zice "mi-e sete, vreau si eu apa (optional va rog!)"; tipa "Apaaaaaaaa", de nu stii unde arde, te astepti sa auzi sirenele de la Pompieri..
Si Stefania il copiaza,il adora;a inceput si ea cu ambitiile, cand nu i se da ce vrea se arunca pe spate de zici ca se pulverizeaza in clipa urmatoare..Daca te prinde in spatele ei te invineteste..Si nici macar la ea, la 1 an si o saptamana, nu mai merge cu distragerea atentiei: daca nu ii dai lucrul ACELA nu se potoleste..
Nu mai vreau un Domnul Goe2, macar acum cu Sebastian am inceput sa ma inteleg cand sunt doar eu cu el..
Si mai sunt suparata ca spun sa ii distrag atentia de fata cu el !!!sta copilul ochi si urechi, se uita cand la unul cand la altul, iar la sfarsit concluzioneaza "hai sa o lasam pe mami, nu stie nimic.." si incepe iarasi cu dorintele tipate..
Au aplicat si ei o perioada chestia cu ignorantul la tipete si batut din picior; au vazut rezultatele;toti eram fericiti si linistiti..Nu inteleg de ce s-au schimbat la loc...
Consider ca acest comportament variabil il streseaza si pe el, daca se agita rau oboseste,devine nervos,stresat..

Bertha,am vazut o emisiune acum cateva zile; o psiholoaga/educatoare spunea ca 80-85% din comportamentul pe viata al unui om se formeaza acum,in primii 7 ani..Deci ..

si acum un ex. de rasu-plansu: ieri la magazin a intrat cu geaca pe el si cu gluga imblanita pe cap..Nu a vrut sa isi elibereze macar capul...Cred ca eram ca in filmele cu prosti, Stefania cu chelia goala (este tunsa zero...),iar el cu gluga de eschimos pe cap.
A transpirat rau, parul ud, de pe nas curgeau stropi de transpiratie..Nu a vrut si pace sa le dea jos aproape tot timpul cat am stat acolo..
Binenteles ca am iesit apoi afara,in friggg; aseara cine tusea? binenteles ca Sebastian..
Vad ca acum i-a trecut,sper sa nu se imbolnaveasca!

Repet,cand sunt doar eu cu el am ajuns sa ne intelegem excelent-si asta numai din vorbe,nu din pedepse saul altele..mi-e tare drag de el cand discutam orice pe un ton calm

Mergi la inceput

Madutza,Bertha
eu i-am nascut pe ambii pana in 38 saptamani (Sebi la 37 si..,iar Stefi la 38 fix)- asta spontan,fara inducere
Bafta,nastere usoara,sa fiti sanatosi cu totii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Bertha, haha, m-ai facut sa rad :))
Am zis sa mai astept cateva zile sa fiu sigura :))

Mergi la inceput