la mine in bloc este un uscator comun pt toate cele 10 apartamente si toata lumea il foloseste.eu folosesc o ata de la vecina mea.acu vreo doua luni s-a facut izolarea blocului si curatenie in uscator si vecinii au venit la mine sa pun si eu bani ,cand l-eam zis ca eu nu am o sarma a mea a zis ca daca folosesc uscatorul trebuie sa platesc ca oricum si ei pun pe unde apuca.OK dupa aia am pus si eu pe unde am apucat adica pe alte 2 ate care mai mereu erau goale
eu am copil mic si asa avea de spalat intruna
acum vecina ale caror ate le mai folosesc a zis(nu mie personal)ca sa nu imi mai pun acolo rufele ca ea unde mai usuca .Ca sa merg la fiecare si sa ne intelegem nu mi-ar da nimeni o ata chiar daca au balcon (eu stau la parter si nu am ca adaca as avea nici nu l-as folosi)
deci asa vrea sa stiu in mod legal cum se foloseste uscatorul
Uscatorul este o proprietate comuna, aferenta in cote-parti proprietatilor individuale. Regimul lui juridic si de folosire este reglementat de Legea 230/2007 a asociatiilor de proprietari. Pe scurt, accesul acolo este permis tuturor, iar spatiul care se cuvine fiecaruia este egal cu raportul dintre suprafata utila a proprietatii individuale si totalul suprafetelor utile ale tuturor proprietatilor individuale. Altfel spus, daca blocul are 10 apartamente (sa presupunem egale), tu ai o cota parte de 1/10 din uscator. Pentru ca, strict legal, se ajunge la suprafete inutilizabile (cativa centrimetri patrati), se procedeaza la buna intelegere. Daca nu merge asa, cere sprijinul administratorului de bloc sau al comitetului. Daca nu, in instanta, dar cred ca nu merita efortul pentru o ata de rufe...
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
multumesc pt raspuns
nici nu se pune problema de instanta ar fi culmea
eram nervoasa ieri dar azi mi-a trecut
mai bine imi cumpar uscator si gata
. O decizie inteleapta.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa