LMA Flacai si Domnisoare de aug-sept-oct 2004 -129
Raspunsuri - Pagina 8
danyce spune:
Cu mii de scuze pt enorma intarziere, doresc sa le urez din suflet " La multi fericiti si sanatosi!" tuturor piticilor sarbatoriti in aceasta perioada (de cand n-am mai apucat sa scriu):
Amelia, Alexandra, Damian, Alexia, Vlad, Andrei, Nathalie, Maria Romana, Miron Radu, Tristan, Alexandru Andrei, Alesio, Ioana, Raluca, precum si mamicii Adela Iepure
Nu am reusit sa mai intru din cauza programului super aglomerat din ultima perioada (2 proiecte de tradus pe langa job)+ ultimele detalii puse la punct pt scoala Almei. Abia acum mai reusesc sa respir si eu putin. Alma a fost deja la scoala vinerea trecuta (o zi de proba, ca asa e aici) si a facut cunostinta cu invatatoarea, care a fost nespus de impresionata de d-ra noastra. Numai laude a avut la adresa ei cand a luat-o sotul de la scoala. Alma a fost de la bun inceput ff entuziasmata de faptul ca va merge la scoala, iar acum abia asteapta sa treaca ziua ei ca sa poata merge acolo in mod oficial..Si-a facut deja vreo 3 prietene dintr-un foc. De la gradi a primit un raport super pozitiv, numai cu calificative gen excelent (asta ca sa echivalez cumva cu sistemul romanesc), nu a avut nici o caracterizare negativa, la absolut nici un aspect tratat, ba avea si comentarii in plus, gen: "Alma e un copil super creativ, cu o fantezie debordanta, care invata foarte repede orice, o fire sociabila si prietenoasa,un copil cu un vocabular extrem de dezvoltat la varsta ei, care stie sa construiasca propozitii dificile, corecte dpdv gramatical in olandeza, un caracter hotarat si independent". Am fost foarte mandri de ea dupa ultima sedinta pe care am avut-o la gradi.Noi stiam ce poate, stiam ca e super indragita de educatoare, dar stiind-o incapatanata si rebela, ne gandeam ca pe ici-pe colo poate o sa fie depunctata (ele cred ca tocmai de aceea au considerat-o "hotarata"). Raportul asta o sa trebuiasca sa-l duc la scoala. Sunt convinsa ca d-ra se va descurca minunat.
Alma incepe acum sa invete literele. Asta din proprie initiativa. Cel mai tare ma streseaza cand conduc si e aglomeratie, iar d-ra ma bate la cap sa ma uit pe cladiri pt ca ea vede " A de la Alma, M de la mama, P de la papa (tata in olandeza), etc" Ii zic de multe ori "da, Alma, am vazut" ,iar ea imi raspunde "cum ai vazut? ca nu te-ai uitat. Ia uita-te acum..." si o ia de la capat cu "K de la kikker (broasca), e de la eend(rata)", etc. Ii spun: "Alma, cand ne oprim promit sa ne uitam la tot ce scrie pe cladirile din jur." Tace apoi, dar cand chiar ne oprim nu ma iarta..nici nu coboara bine din masina.
A invatat si sa arate pe degete cate obiecte vede in carti, la televizor sau oriunde in jurul ei si sa faca legatura intre cifrele scrise pe hartie si numarul degetelor pe care trebuie sa le arate. Am facut un joc de cateva ori (i-l cumparasem ff ieftin de la un magazin pt ca eram in pana de inspiratie intr-o seara) si asta a fost rezultatul. Socrul meu spune ca el crede ca Alma imediat ar fi in stare sa socoteasca, dar eu nu vreau sa o invat inca, mi se pare prea mult la varsta ei. Mi se pare oricum ca, in mod firesc, fara exercitii suplimentare, ea oricum progreseaza repede si vreau sa o las sa se dezvolte normal. Nu stiu cum sa ma exprim ca e tarziu:)), vreau doar sa fie copil, ma bucur ca e isteata, dar vreau ca totul sa vina de la sine in ceea ce o priveste, sa ii explic/ o invat doar ca sa-i satur curiozitatea cand vrea ea si cand va sosi timpul pentru orice element educativ.
Lilia, sunt zombie, ce atata energie ..Stai ca m-am mai odihnit putintel weekendul asta, mai bine zis ieri am dormit ceva mai mult dimineata. Dar asa sunt eu, ca altfel cred ca n-as fi sanatoasa: ma inham la o mie de treburi diferite. Cred ca nu vrei sa stii cum arata calendarul si agenda mea luna asta ( de fapt greul tocmai a trecut). Sambata trecuta am fost intr-un final la Fundatia pomenita acum cateva saptamani...si am constatat ca ei chiar se ocupa de cateva proiecte interesante pentru Romania, cum ar fi dotarea spitalelor de copii cu aparatura medicala si nu numai (acum mi-au aratat ca au un transport intreg de paturi de spital nou-noute cu rotile si noptiere care vor ajunge la Oradea si Alesd). Au un magazin de haine copii mult mai ieftine decat in magazinele mari, desi sunt haine de firma, iar profitul de pe urma vanzarii acestora se duce in intregime in Romania. Am luat si eu o plasa de lucrusoare pt Alma, gandindu-ma ca o parte din bani in Romania vor ajunge. Au recunoscut ca fac uzaj de fotografiile cu imagini devastatoare (oameni si copii - majoritatea roma- locuind in corturi/colibe, in mizerie, in zapada) pentru a strange mai multi bani, ca altfel nu ar avea atatea fonduri. Au mai recunoscut ca ei in Romania se simt cel mai bine in vacanta. Le-am tinut teorii multe despre imaginea "prost desenata" a Romaniei si mi-au dat dreptate. Mi-au cerut sa colaborez cu ei la proiecte, sa ii ajut la traduceri la nevoie, iar eu le-am pus conditia sa schimbe textul oficial de pe site, din campaniile media, in asa fel incat sa nu mai reiasa ca romanii sunt cei mai amarati din Europa, sa isi puna mai bine in lumina proiectele adevarate (cum ar fi modernizarea spitalelor). Nu au dat un raspuns definitiv, dar sunt sigura ca voi mai fi contactata.
Saptamana asta vor veni parintii mei si sora mea, special de ziua Almei, dar si pe post de "dadaci" speciale pt prima saptamana de scoala a Almei. Stiu ca Alma se adapteaza repede la toate schimbarile, dar piticii din capsorul meu m-au determinat sa aleg o "metoda de adaptare treptata", adica prima saptamana doar mers la scoala, abia dupa o saptamana de scoala sa fie luata de dadaca acasa, ca sa nu fie din start in o mie de locuri diferite. Din a 2-a saptamana a ei de scoala o sa lucrez si eu, in sfarsit, 2 dupa-amieze mai putin.Bucuria Almei cea mare e ca baietelul vecinei va merge in aceeasi clasa cu ea si va fi luat acasa de aceeasi dadaca. Cand i-am spus Almei de Daan, ca si el va merge in acelasi loc, m-a si intrebat:"mami, dar cand merg la dadaca? acum?" Asadar, eu-s singura cu planuri si idei pe aici. Copilul e ff maleabil..Hmm, totusi am programat o zi de stat pe la dadaca sapt viitoare pt a evita ca d-ra sa nu mearga cu dadaca acasa la ea (incerc din rasputeri sa o invat sa nu mearga cu strainii nicaieri/dar in cazul asta chiar va trebui sa fie luata de altcineva, nu de mine de la scoala). Complicat capul meu, dar prefer sa iau toate masurile necesare pt a-i fi bine Almei, chiar daca oi fi exagerata pe alocuri.
Ah, tot despre Alma. I-am luat sambata bicicleta, alt cadou de ziua ei (si nu numai, ca oricum doream sa facem asta). In acelasi tp am probat si eu una, mai mica, pe masura mea, dar eu circulam cu ea ca cetateanul turmentat pt ca nu am invatat niciodata sa merg pe bicicleta cand eram copil. Alma s-a urcat pe bicicleta ei si dusa a fost. Seful magazinului de biciclete s-a uitat gura-casca la ea si a exclamat doar "Mama, se duce ca o racheta!" Eu nici macar nu stiam ca d-ra si pe asta o stie: sa mearga asa cu bicicleta (ok, inca cu mini rotite ajutatoare, dar totusi asa de sigura pe ea si cu asa viteza..nu ma asteptam). Mi-a si zis cand eu alergam cu limba de un cot dupa ea "Mama, uite, asa trebuie sa pedalezi si tu".
Destul m-am lungit...Sper sa am timp sa apar mai des pe aici. Pupici la mamici si pitici. Noapte buna!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
lorena_andreianu spune:
Mai apar si eu, fetelor!
Multumim de urari tuturor si cu intarziere urez si eu LA MULTI ANI tuturor celor nascuti in luna octombrie! Mamici si copii.
Din motive de musafiri nu mai am deloc vreme de net si nimic altceva...
Noi de ziua lui MR am fost la Disneyland. Tot zic ca voi mai pune poze pe net dar n-am cand. Azi ploua si stam in casa, mai ales ca Miron este liber de la scoala miercurea si musafirii mi i-am trimis singuri in Paris, la Louvru
Asadar, Disneyland s-a dovedit o reala surpriza (nu stia unde mergem si am reusit sa tinem secret). mai fusesem in vara dar atunci a fost super aglomerat fiind weekend, asa ca de data asta fiind lunea a fost ff lejer si am putut face mai toate distractiile.
Eu i-am facut un tort cu Spiderman. Blat de chec normal si cu glazura rosie si panza de paianjen cu ciocolata topita. M-am cam chinuit, dar el a fost f multumit, cu toate ca el voia cu figurina cu picioarele intinse, ma rog...
Cadoul a fost ca de un an incoace, ceva ales de el. Un set imens cu un campingcar cu diverse chestii prin el, cu biciclete, mobile, barci, un nenea cu un catamaran, ce mai, panoplie de vacanta completa.
Danyce, super ca Almei ii place la scoala. Aici se incepe de la 3 ani, deci noi avem deja un an avans, dar pot spune ca lui Miron nu-i place prea mult. E foarte stresat dimineata cand ajunge, cu toate ca ii e drag sa plece de acasa, sa-si revada colegii etc. Acolo abia deschide gura si cateodata daca il supara careva nici nu vrea sa mai vorbeasca. Anul asta au facut schimbari in clasa si este si cu alti copii, adica i-a reorganizat pe varste, ca era anul trecut printre cei mai mici in clasa, si se intelege mult mai bine cu copiii. Are si el un amic f simpatic si stau nedezlipiti si la scoala si la masa si in parc. Fiind scoala de cartier ne intalnim si la locul de joaca.
Cat priveste invatatul literelor/ cifrelor, ei au inceput din ultimul trimestru anul trecut. Si MR stie sa-si scrie numele, iar literele le stie pe toate deja. Am trecut si noi prin faza "cu ce incepe nu-stiu-ce cuvant?" Eu ma bucur ca-si da interesul dar nu-l fortez sa le stie. Are tot timpul. Cifrele inca ii sunt necunoscute dupa 13, dar nici acolo nu ma bag.
Cu fratiorul se comporta binisor. E cam violent cateodata, dar nu voit. Stefan e si foarte lipicios si indraznet. Daca nu-l calareste... e o nebunie in casa cand se prind amandoi si au chef de harjoneala. Chiuituri, tipete, rasete. Mai mare dragul. Cel mic se tine f bine in picioare, dar sprijinit. Se deplaseaza de-a lungul mobilelor cu mare usurinta si trage de toate cele prin casa. E un pericol! Nic la schimbat chilotii nu sta... sunt in pemanenta dupa el, ca am impresia ca nu e atat de precaut cum era Miron la varsta lui.
Cam astea.
Promit sa revin cu poze cat de curand.
Va pup pe toate,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mitza biciclista cu Stefan Daniel (02 ian. 2008) si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani
elyanne spune:
La muuuuuuuuuulti ani, Ilinca!
Concurs "Mirese cu stil si farmec" ... s-a dat startul !!! Nasa la nunta surioarei: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=7" target="_blank">el1.jpg & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=10" target="_blank">ha2.jpg
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
danina spune:
LA MULTI ANI ILINCA, si pt ADELA IEPURE SI TOTI SARBATORITII OMISI DE MINE .., va doresc multa sanatate si numai bucurii in viata.
Noi am avut aseara petrecerea Dianei si sunt franta. A fost f. frumos, copii s-au simtit bine si parintii la fel , insa multa bataie de cap. Cum spuneam i-am facut ziua la un loc de joaca si nu am vrut sa fie cu meniul lor , am zis ca pt copii e mai sanatos ce o sa prepar eu, iar cand a inceput petrecerea eram o leguma, nu mai puteam, insa am intrat in joc si am uitat de toate si de tot. Diana a fost f incantata, i-am facut un tort cu o papusa care a fost o surpriza pt toti (ma rog pt cei care nu au mai vazut inafara de unul restul au ramas masca , le-a placut mult...o sa pun poze in curand), iar cadouri am umplut o masina si am mai pus si pe la nasi noroc ca au Renault Trafic mai mare.. sa incapa, nici acum nu am reusit sa le desfacem pe toate, sa fi vazut cum arata livingul meu ....ziceai ca au venit turcii.
Mai tb sa serbam si ziua la gradi, numai ca asta depinde de cum se simte Diana e cam racita si nu as duce-o luni , sa vedem.
Va pup si revin cu poze.
Danina si Diana - strengarita familiei
Poze 2006 DIDI -Terorista casei - 3 ani
elyanne spune:
La muuuuuuuuulti ani, Robert!!!
Concurs "Mirese cu stil si farmec" ... s-a dat startul !!! Nasa la nunta surioarei: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=7" target="_blank">el1.jpg & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=10" target="_blank">ha2.jpg
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
nature spune:
Buna mamici, va multumim pt urari! Am tinut-o si noi tot din petrecere in petrecere, joi am dus tort la gradinita si seara au venit bunicii, unchii, etc, ieri am avut petrecere cu copiii, la care Ilinca a fost in mare verva :)). Si eu sunt cam obo, asa cum spunea si Danina am preferat sa gatesc in casa, asa ca seara, inainte de venirea invitatilor, eram cam rupta, dar m-am simtit f. bine si cred ca a fost OK in final.Azi insa nu prea m-am ridicat din pat/ fotoliu, ca am avut contractii, in ultimele zile am inceput sa simt diferit burtica....Cred ca se apropie momentul nasterii, nu stiu, desi as mai avea ceva de asteptat...pana pe la jumatatea lui noiembrie...Sa vedem eu tare as vrea sa mai pot sta un pic. Parca la prima nastere am fost mai viteaza, dar acum, cand ma gandesc ce urmeaza, cezariana, dureri, sange, oboseala...parca nu mai sunt asa de optimista.Sunt chiar cam deprimata, imi vine tot timpul sa plang, mi se pare ca toata umea are ceva cu mine, ma enerveaza starea asta de neputinta...Si-or face hormonii de cap, nu stiu....:((
Oricum, LMA tuturor piticilor, Dianei, lui Robert, zilele astea stiu ca urmeaza si Alma.....Sa dea Domnul sa fie toti sanatosi si norocosi, iar noi, parintii, sa fim langa ei cat mai mult timp si sa-i ajutam si iubim cat mai mult.
Va pup !
danyce spune:
LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI PENTRU ILINCA SI ROBERT!!! Sa cresteti, mari, frumosi si sanatosi si sa va bucurati parintii in fiecare zi!
De asemenea, LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI Dianei pentru maine. Abia asteptam pozici de la voi!
Eu am facut azi floricele din martipan , cocos verde pe post de iarba si iepurasi si o caprioara, in colaborare cu mama, pt tortuletul Almei de dus la gradi marti. Maine mai am de facut tortul si de decorat. Pt ca totusi am musafiri autoinvitati marti de ziua Almei (eu programasem petrecerea pt duminica viitoare), o sa fac si un tort pt acasa, pe marti, cred ca o printesa cu rochie de merengue cu fructe
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
elyanne spune:
La muuuuuuuuulti ani, Diana!
anielas spune:
Cu scuzele de rigoare urez si eu :
LA MULTI ANI! pentru ILINCA, ROBERT si DIANA
sa cresteti mari si cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat
danina spune:
Multumim.......
Am aici poze de la petrecere POZE ZIUA DIANEI.
Danina si Diana - strengarita familiei
Poze 2006 DIDI -Terorista casei - 3 ani