numai vrea la gradi

numai vrea la gradi | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Acum o saptamana eram tare incantata ca fetita mea merge cu drag la gradinita. Dar bucuria nu a durat decat 2 zile pentru ca dupa ceea sa spuna ca numai vrea sa merga niciodata acolo. Ce as putea sa fac, cum sa procedez. I-am explicat in fel si chip. Stie sa manance singura, se imbraca, merge la WC i-am spus ca nu are niciun motiv ca nu se descurca din punctul asta de vedere. Dar nu vrea si astazi chiar a ripostat ferm ca numai merge nici macar o zi . Oare sa fie vina noastra ca din prea multa dragoste pentru ea pentru ca a plans si nu am mai dus-o am ajuns aici? A incercat si fratele ei sa o duca (clasa a 3 a) si ne-a promis ca merge dar dimineata surpiza nu a mai vrut.
Spuneti-mi ce pot face, pentru ca atat "m-am luptat" sa o inscriu la gradi si acum pot sa pierd si locul. Nu stiu cum sa mai procedez?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Toti copiii trec prin perioada de nu vreau la gradinita. Mai ales la inceput. Daca dupa cateva luni de gradi ar zine "nu mai vreau" as fi zis sa cauti motivele (cearat cu copiii sau o "oropseste" doamna, sau ...) si in cazul in care nu se pot rezolva amiabil sa schimbi gradinita. Dar din cate inteleg ea merge doar de 1 saptamana. Primele 2 zile a afost noutatea si i s-a parut interesant. Acum a vazut ca se repeta, ca se trezeste prea de dimineata si ar mai dormi putin, ca trebuie sa ascute de niste reguli (altele decat cele de acasa, poate mai rigide) si nu ii convine. In general, omul e reticent si chiar se impotriveste schimbarii. Reactia ei mi se pare normala. Doar ca eu nu as fi cedat dupa 2 zile si sa n-o mai duc. I-as explica ca de acum e mare, asta e serviciul ei si ca toata lumea are indatoriri si responsabilitati in viata. (Un speech de genul asta i-am tinut si eu baiatului meu cand incepuse cu "figurile"). Am tratat situatia clar si hotarat de la inceput. Ca si cum mi-ar fi zis ca mananca cu mainile muradare : nu se poate.

Ai mei baieti sunt amandoi la gradi de stat cu program prelungit. Cel mic a inceput acum 1 saptamana si fiind "indoctrinat" de la fratele lui i se pare foarte normal sa mearga si sa stea pana la 5 dupamasa. Iti spun asata ca sa nu crezi ca dau sfaturi ca sa ma flu in treaba. Am trecut si eu prin asta.

Cred ca trebuie doar sa fii ferma (nu dura). Ii spui ca prima saptamana a fost de acomodare si ai lasat-o sa mai stea si acasa, dar de acum, gata, nu se mai poate.

bafta multa

Mergi la inceput